Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
donderdag, 8 februari 2007

Retry, Fail
Als je een persbericht binnenkrijgt van "het enige christelijke opinieblad voor jongeren X[ist] in Christ" waarin wordt gerept over "het zwijgen over de massamoord op ongeboren kinderen", dan ben ik nieuwsgierig.

Ik wist niet eens dat zoiets bestond, maar opmerkelijk is het wel, als een hoofdredacteur bekent "kokhalsneigingen" te hebben moeten onderdrukken bij het schrijven van het hoofdartikel - over, inderdaad: abortus.

Het mag ergens niet verbazen dat zonder gêne Godwin-punten worden verzameld: Willy Dorenbos (vrouw van voormalig EO-directeur Bert Dorenbos en in de directie van anti-abortusstichting Schreeuw om Leven) mag in het interview én op de cover schermen met "Wir haben es nicht gewußt?".

Retorisch vraagt X in Christ of dat "te heftig" is. Aangezien er zonder vraagteken of aanhalingstekens De genocide van deze tijd bij staat, is wel duidelijk welke mening X[ist] is toegedaan.

Jammer ergens, want er is vast zinnigers over het onderwerp te vertellen dan je in te laten met fringe als Schreeuw om Leven. Over de beweegredenen van iemand om tot abortus over te gaan, bijvoorbeeld. Ze hebben wél met een meisje gesproken dat bij klinieken protesteert. Tja.

Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IZG) werden in 2005 in Nederland 32.982 abortussen uitgevoerd. Vergelijk dat met koploper Rusland, waar per 1000 inwoners ruim 19 abortussen werden uitgevoerd. Jaarlijks ruim 2,7 miljoen keer!

Dát vind ik pas schokkend: die gebeuren waarschijnlijk niet met de zorg, regels en bedenktijden zoals die hier gelden. Dat er desondanks blijkbaar geen terughoudendheid is om de vergelijking met nazi-Duitsland weer eens van stal te halen, is armoedig en doet denken aan de hele euthanasie-discussie uit 2004.


Vastgelogd op 18:57

Reacties

Het Nederlands kent geen decimal point, dus uw Russische statistiek leest nu wat raar.

ijsbrand - 08/02/2007 om 22:30:50

Ow! Even verbeteren. Dat je blijkbaar een 0,2885 abortus kunt doen, is ook een beetje gek eigenlijk.

Lars - 09/02/2007 om 12:22:15

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org