Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zondag, 31 december 2006

2006-2007


Vastgelogd op 15:40

Terugverwijzen (4 reacties)


zaterdag, 30 december 2006

Galgje
Subtiel tekeningetje bij B3TA, naar aanleiding van Bush' zelfgeregelde oudjaarscadeautje.

Vastgelogd op 17:25

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 29 december 2006

Raarrr
Opmerkelijk reli-nieuws: wie de Grand Canyon in Amerika bezoekt en zou willen weten hoe oud hij de geologische formatie is, krijgt daar officieel geen antwoord op. Dat is een knieval voor de Creationisten aldaar, die alles in de Bijbel letterlijk nemen de evolutie-theorie verwerpen. Aangezien de Aarde dan pakweg 6000 jaar oud is, past in dat beeld geen in miljoenen jaren uitgesleten ravijn, natuurlijk.

Gerelateerd, soort van.

Vastgelogd op 15:42

Terugverwijzen (9 reacties)


donderdag, 28 december 2006

Grafstem
De dinsdag overleden oud-president Gerald Ford blijkt een een interview onder embargo te hebben gegeven, waarin hij Bush en het Irak-beleid bekritiseert.

Het twee jaar oude interview is nu vrijgegeven en Ford vertelde dat hij, in dezelfde situatie, niet ten oorlog zou zijn gegaan en sancties langer de tijd had gegund.

Vastgelogd op 22:54

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 27 december 2006

Wii

Vorige week was ik bij vrienden om te eten en nuja, om simpelweg bij vrienden te wezen. Nu bleek mesjeu Alex als een van de weinige Europeanen een Nintendo Wii te hebben geregeld - op timesharing basis, zo bleek.

Hoe dan ook: de Wii is slecht leverbaar en ik was er wel heel erg benieuwd naar. Volgens de laatste berichten kunnen de tekorten nog duren tot zomer 2007.

Reden om blij te zijn met m'n sneak preview van het apparaat. Mijn conclusie: Nintendo heeft een enorm leuke en sociale console gemaakt. Je bent actief bezig en de keuze om juist niet op het hoogst technisch haalbare in te zetten blijkt Nintendo's meesterzet.

Hoewel de relatief bescheidener opzet Nintendo blijkbaar met dezelfde leveringsproblemen opzadelt als waar Sony zich met de PlayStation 3 geconfronteerd ziet.

Er is een hoop om leuk te vinden aan de Wii - het actieve en fysieke gedeelte, de hallunicotoire spelletjes (rondracen op gebreide koeien!), de afwerking, de subtiele 'kandidatenbelletjes' op de handset zelf, als signaal dat het je beurt is. Leuk is de mogelijkheid om een min of meer gelijkend poppetje van jezelf in de console aan te maken. Als je met meer mensen speelt, staan je vrienden soms als toeschouwers langs de zijlijn. Weer zo'n leuke vondst.

Ik had mijn zinnen wel op zo'n PS3 gezet, maar voor speelplezier lijkt Nintendo zich met de Wii alvast niet te hoeven schamen. Een van de belangrijkste indicatoren of iets succesvol is, zijn de projectjes die rond een product opstarten.

Zo is er de amusante site waarop ongelukjes met de afstandsbediening (de Wii-mote) worden verzameld maar ik zag ook dit projectje, waar men probeert de afstandbediening voor een Mac geschikt te maken. Deze jongen is het al gelukt om met de Wiimote muziekprogramma Ableton te kunnen triggeren.

Vastgelogd op 23:27

Terugverwijzen (4 reacties)


maandag, 25 december 2006

Funk Soul Brother †

Shit, dat is nog eens treurig wakker worden. James Brown, meester van de funk, dood door een longontsteking.

Hij heeft zo veel fijne platen gemaakt, dat er geen beginnen aan is ze allemaal te noemen. En ook de platen zelf bleken vruchtbare bodem - er is geen artiest wiens breaks, basslijntjes en kreten zo vaak zijn gesampled en gerecycled als Brown.

Zonder de specifieke drumbreak aan het eind van Funky Drummer zou een groot deel van de Top 40 uit de late jaren tachtig en begin jaren negentig niet gemaakt zijn.

Op BBC World zonden ze een mooi overzicht uit van Browns activiteiten op het gebied van burgerrechten, door hem gesponsorde foodstamps en natuurlijk zijn aanvaringen met de politie. Een fraaie - uiteraard rijmende - quote van Brown die speciale concerten gaf na de moord op Dr. Martin Luther King in 1968:

When you hate, you blind yourself. When you hate, you can't communicate.

Erg jammer. Passend op 25 december, een parafrase op het einde van het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens... "I will honour funk in my heart, and try to keep it all the year." Ik ga maar es een plaatje van 'm opzetten.

Vastgelogd op 13:00

Terugverwijzen (4 reacties)


zondag, 24 december 2006

Zuur
Ik heb u allen regelmatig lastig gevallen met m'n muziekjes (nee, dit is geen belofte dat nooit meer te doen) maar ik gooi al sinds een tijdje m'n soort van affe deuntjes online bij SoundClick.

Daar zitten meer hobby/contractloze figuren en het werd onderhand eens tijd er hard naar te linken. Dan heb ik hierbij meteen Zuur als 'bandnaam' geclaimd. Een officïele site komt wel es, als ik mijn aversie tegen html'en heb overwonnen.

Vastgelogd op 23:41

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 23 december 2006

Love Love Love
Ik denk dat de meeste bezoekers wel weten dat er een nieuw Beatles-album is uitgekomen onlangs, waarop klassiekers zijn geremastered. Het klinkt geinig fris, maar wie wil zien hoe het album "Love" tot stand is gekomen, kan dat op BBC1 zien.

Op 27 december aanstaande presenteert Alan Yentob om half twaalf een speciale aflevering uit de "Imagine..."-serie. Hier is een voorproefje te zien.

Vastgelogd op 16:54

Terugverwijzen (0 reacties)

Hehe
Zo, mijn nieuwe signature voor 2007 is volgens mij wel gevonden:

"My personal demons pay to see your personal demons"

Zie de helaas YouTube-loze prut bij Comedy Central zelf. Of wacht, dit kun je ook embedden, geloof ik.

[Het ingebedde filmpje is verlopen en dus verwijderd, red.]

Vastgelogd op 00:28

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 22 december 2006

Film
Clint Eastwood heeft na het Tweede Wereldoorlog-drama Flags of Our Fathers vrijwel direct doorgepakt met een film vanuit Japans standpunt: Letters From Iwo Jima.

De eerste is al eind november gaan draaien; op Letters... moeten we nog tot april wachten. Ik wil ze beiden nog zien, maar Letters... lijkt me vooral erg boeiend. In de New York Times wordt hij goed besproken [gratis registratie verplicht] en vooral dit gedeelte trof me:

Even though the movie has a blunt, emphatic emotional force, Mr. Eastwood also shows an attention to details of speech and gesture that can only be described as delicate. He is as well acquainted as any American director (or actor) with the language of cinematic violence, but he has no equal when it comes to dramatizing the ethical and emotional consequences of brutality.

There is nothing gratuitous in this film, nothing fancy or false. There is the humor and the viciousness of men in danger; there is the cool logic of military planning and the explosive irrationality of behavior in combat; there is life and death.

Vastgelogd op 18:32

Terugverwijzen (0 reacties)

Kerkvloek

Nee, dit is geen Photoshop. Dit is Internet Explorer 6, achteloos draaiend op m'n OS X-desktop. Sinds de laatste bèta van Parallels, waar ik eerst mee moest stoeien, kan je individuele Windows-programma's draaien naast je OS X-programmatuur.

Wel alleen op een Intel-Mac, maar toch... Het ziet er vreemd uit, maar voor Outlook (en andere Windows-meuk die je verplicht moet draaien) is het een uitkomst.

Vastgelogd op 18:25

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 20 december 2006

Platzak
Vorige week vrijdag verscheen stilletjes het Financial Report of the United States Government, waarin het Amerikaanse ministerie van Financiën tot een opmerkelijke, maar niet geheel verrassende conclusie komt: het land is blut.

In ambtenarentaal heet het dan:

...it seems clear that the nation’s current fiscal path is unsustainable and that tough choices by the President and the Congress are necessary in order to address the nation’s large and growing long-term fiscal imbalance.

Bij de Financial Sense University (geen idee of dat een echte universiteit is trouwens) wordt het rapport nader besproken. De huidige Amerikaanse schuld is ruim 8,5 biljoen dollar, waardoor elke Amerikaan bijna 29 duizend dollar in het krijt staat. Sinds Bush aantrad is het tekort zo'n 2,5 biljoen gegroeid.

Vastgelogd op 22:35

Terugverwijzen (3 reacties)


maandag, 18 december 2006

You're quite safe here
Even inhakend op het Google-postje en het Max Headroom-commentaar van Philip... natúúrlijk heeft YouTube het videootje in z'n assortiment.

Vastgelogd op 21:30

Terugverwijzen (3 reacties)

Retro

Kijk, de kerstkaarten schrijf je natuurlijk het best bij kaarslicht.

Vastgelogd op 21:19

Terugverwijzen (8 reacties)

Aarde
Ik weet niet of dat er altijd al inzat, of dat het met de laatste update van Google Earth is toegevoegd... Gisteren kwam versie 4.0.2694 uit... en nu staan over de satellietkaartjes extra sterretjes die verwijzen naar foto's vanaf (ongeveer) die plek en blikrichting.

Die fotootjes staan bij Panoramio - een site waar ik ook nog nooit van had gehoord. [Ik moet wel meteen aan het deuntje van The Art of Noise denken]

Google kocht vandaag de Zwitserse kaartentent Endoxon, met als doel een "distinctively European focus to our Maps products" te geven.

Vastgelogd op 18:09

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 15 december 2006

Bush
You know what the W stands for, right? Geinig animatie-filmpje uit de B3TA-nieuwsbrief.

Vastgelogd op 23:42

Terugverwijzen (0 reacties)

Kerstig
Met de kerstdagen in aantocht is het tijd voor een nieuw behangetje op de desktop. Verkrijgbaar tot héél groot.

Vastgelogd op 21:29

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 11 december 2006

Imp
Nerd alert: het spelletje Doom is vandaag 13 jaar oud. Ik weet nog dat het uitkwam en ik Doom voor het eerst opstartte. Natuurlijk zijn de graphics gedateerd, blijkt de 3D-wereld eigenlijk verdomd beperkt... maar ik was er toen wel van onder de indruk.

Tegenwoordig speel ik geen spelletjes meer, afgezien van Call of Duty 2, waarvan de nieuwe versie 3 helaas voorlopig nog niet op de Mac geport lijkt te worden.

Tot zover. [Met dank aan Mathieu]

Vastgelogd op 17:35

Terugverwijzen (0 reacties)

NS
Nieuwe dienstregeling. Vertraging heen, vertraging terug. Same old, same old.

Vastgelogd op 17:31

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 8 december 2006

Niet acceptabel
Hier een variatie op doen is vast heel prettig, als je momenteel in sollicitaties verwikkeld bent, en net een afwijzing binnen hebt. [Via Reddit]

Vastgelogd op 18:20

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 6 december 2006

..
Vergeef me voor de stilte, maar ik moet nog erg wennen aan vroeg opstaan en verder gaat al m'n energie nu even naar het nieuwe werk. Helaas krijgt het verhaal rond James Kim - nadat vrouw en kinderen gisteren in redelijke gezondheid werden gevonden - geen positief staartje:

The dead body of missing CNET editor James Kim has been located, authorities announced Wednesday.

Vastgelogd op 22:07

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 1 december 2006

Oven
Ik roep op tot een ban op Grimm-sprookjes!

"A man has been arrested after allegedly trying to force his estranged wife into an oven on Thanksgiving in front of their five children."

Vastgelogd op 14:30

Terugverwijzen (0 reacties)

Weg
Hoewel dit de laatste dag is dat ik, in ruime zin, onderdeel van PC Magazine/ZDNet/CNET ben... is het niet minder vervelend om te horen dat een Amerikaanse collega niet is teruggekeerd van een familietripje.

"The family was expected to return to San Francisco on Monday, November 27th, 2006. When both James Kim and Kati Kim did not show up for their appointments on Tuesday, November 28th, it caused their co-workers to be worried for their safety."

Dit klinkt niet goed. :|

Vastgelogd op 14:26

Terugverwijzen (3 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org