Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 25 december 2006

Funk Soul Brother †

Shit, dat is nog eens treurig wakker worden. James Brown, meester van de funk, dood door een longontsteking.

Hij heeft zo veel fijne platen gemaakt, dat er geen beginnen aan is ze allemaal te noemen. En ook de platen zelf bleken vruchtbare bodem - er is geen artiest wiens breaks, basslijntjes en kreten zo vaak zijn gesampled en gerecycled als Brown.

Zonder de specifieke drumbreak aan het eind van Funky Drummer zou een groot deel van de Top 40 uit de late jaren tachtig en begin jaren negentig niet gemaakt zijn.

Op BBC World zonden ze een mooi overzicht uit van Browns activiteiten op het gebied van burgerrechten, door hem gesponsorde foodstamps en natuurlijk zijn aanvaringen met de politie. Een fraaie - uiteraard rijmende - quote van Brown die speciale concerten gaf na de moord op Dr. Martin Luther King in 1968:

When you hate, you blind yourself. When you hate, you can't communicate.

Erg jammer. Passend op 25 december, een parafrase op het einde van het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens... "I will honour funk in my heart, and try to keep it all the year." Ik ga maar es een plaatje van 'm opzetten.

Vastgelogd op 13:00

Reacties

"Browns activiteiten op het gebied van burgerrechten".
valt daar het mishandelen van vrouwen ook onder?
wat een lul die vent, altijd al een hekel aan die gast gehad, opgeruimd staat netjes.....

fred - 28/12/2006 om 19:26:20

Even getwijfeld of ik je reactie zou verwijderen, maar ach. Ik denk dat de character flaws ruimschoots worden goedgemaakt door wat Brown heeft gepresteerd.

Hij was overigens alweer een jaar of 12 gelukkig hertrouwd.

"Opgeruimd staat netjes", tsk! We zullen zullen moeten afwachten wat de inhoud van jouw grafredes zijn. Ik wens je niet eenzelfde commentaar toe.

Lars - 29/12/2006 om 22:41:18

Jammer dat a) James Brown overleden is, en b) dat hij ondanks zo een aanzienlijke staat van dienst herinnerd wordt om zijn misstappen. Laat me raden Fred, het enige nummer dat je van James kent is Sex Machine?

pEtEr - 04/01/2007 om 15:56:05

Wat waarschijnlijk het geval is, en bovendien nog triester, is dat Freddie James Brown alleen van Living in America kent. En Brown's handel en wandel vervolgens alleen via de tabloids waarop hij geabonneerd is heeft gevolgd.

Klaas - 04/01/2007 om 16:33:40

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org