Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

donderdag, 30 oktober 2003

Ding
Mensen die een iPod bezitten jaag ik wellicht in de lamellen als ik zeg dat dit ding minstens zo'n charmant ontwerp heeft en ook nog es meer functies biedt.

Een kek spelertje...

Een FM-radio en belangrijker: opnamemogelijkheid. Hij is nog goedkoper ook. Wilt u de welles-nietes gevechten een beetje beschaafd voeren? Hart'lijk dank! [Via Mathieu]

Vastgelogd op 23:55

Terugverwijzen (12 reacties)

Zo dus
Werd NDJZ indertijd nog voor de laatste aflevering van de buis gehaald? CNN denkt van wel in een off-beat artikel genaamd "No sex please, we're Dutch" met de verontrustende ondertitel "Smut is disappearing from Dutch television".

Vastgelogd op 01:28

Terugverwijzen (1 reacties)

Hepi
Het nieuws is me een beetje ontgaan, maar Pamela "Kom Laten We Dat Bushokje Slopen Voor De Poster" Anderson verwacht binnen tien jaar dood te zijn.

"Pamela Anderson says hepatitis C, which she was diagnosed with in 2001, will probably kill her in a decade."

Waar het dan opmerkelijk is dat het toch vaak de "barmhartige" gristenen zijn die van natrappen houden.

Gedenk die knakker die een anti-monument wil oprichten voor de op gruwelijke wijze vermoorde Matthew Shepard. Zo is er nu ook gelijk iemand met een aftellende klok wanneer "de hoer van Babylon" de pijp aan Maarten geeft.

Vastgelogd op 00:48

Terugverwijzen (4 reacties)


zondag, 26 oktober 2003

Film
Zou er een nog oudere release date in de Movie Database staan, denk je? Laten we er een spelletje van maken! (Hoi hoi!) Nóg vroegere kunnen in het reactieformulier.

Vastgelogd op 23:35

Terugverwijzen (6 reacties)

Brenner
Europese Unie, mein Arsch! Zelfs binnen Europa staan de handelsbarrières keihard overeind:

"Dieser Artikel kann nur in folgende Länder verschickt werden: Deutschland, Österreich"

Vastgelogd op 23:14

Terugverwijzen (3 reacties)

Uncut
Er zijn heel veel goeie films die nog altijd niet op DVD verkrijgbaar zijn. Waarom - o heren producenten - komt dan zoiets wél op DVD uit?!

Vastgelogd op 02:18

Terugverwijzen (4 reacties)


vrijdag, 24 oktober 2003

Reusje
Bulemisch Sony blijft maar nieuwe digitale camera's uitbulken: ditmaal een plat Ixusesk kleintje van maar liefst vijf megapixel. Op deze pagina staat een flinke - bepaald niet op ware grootte - foto van het ding, de DSC-T1.

Heb er nog geen review van kunnen vinden. Terzijde: ook al met vochtige mondhoeken de Canon 300D beloerd in de plaatselijke fotozaak?

Vastgelogd op 02:21

Terugverwijzen (5 reacties)


donderdag, 23 oktober 2003

Gargl
Hoewel mijn 3210 nog steeds goed werkt (al heeft ie niet zo'n lange spreektijd en zit het geheugen met zo'n vijf SMS'jes vol) denk ik dat zijn opvolger bekend is.

Vastgelogd op 00:27

Terugverwijzen (8 reacties)

Toonloos II
iTunes uiteindelijk toch aan de praat gekregen. Het programma blijkt zich zo in "corrupte" MP3's te verslikken dat het plat gaat. Sommige MP3's missen aan het eind een paar seconden; op ruilbeurzen geldt nu eenmaal dat je moet binnenhalen wat je kan.

Dat lijkt me overigens een vaker voorkomend probleem in veel MP3-collecties. Dat iTunes zo uitglijdt is knap slordig en iets om in de volgende versie te repareren.

Na installatie bleek al snel dat ik geen enkele MP3 meer eenvoudig kan terugvinden en dat bovendien - hoewel ik dat expliciet had geweigerd - alle muziekbestanden tot audio-cd's aan toe door iTunes waren geclaimd.

Dat vonnik wat al te gortig, dus ik luister weer gewoon met WinAmp 2. Met chique houten betimmering, dat wel...

Vastgelogd op 00:23

Terugverwijzen (9 reacties)


dinsdag, 21 oktober 2003

Toonloos
Hoewel het nog niet mogelijk is om in Europa deuntjes via de iTunes winkel te bestellen, hoor ik dat de software als pure audiospeler ook al heel behoorlijk is.

Helaas, bij het toevoegen van m'n directory met mp3'tjes zijgt de software ineen. Keer op keer, reboot na reboot. Harumpf...

iTunes doetnie...

Dan maar wachten op een nieuwe versie. Het kostte me wel ruim een half uur om de 19 megabyte van deze iTunes te downloaden. Bareuh.

Microsoft zelf vindt iTunes ook maar niks, vanwege het "gesloten karakter" en het gebrek aan ondersteuning voor 't Windows Media-formaat. Voor beide argumenten is een flink "ahum" op z'n plek.

Vastgelogd op 22:30

Terugverwijzen (10 reacties)

ADSL II
Vanmiddag KPN maar weer eens gebeld en op 17 oktober - tien dagen later dan beloofd - is de oude ADSL van mijn lijn gehaald. Raar dat ik zélf actie moet ondernemen om daar zekerheid over te krijgen. Magoed.

De aanvraag is opnieuw ingediend bij Demon. Helaas moet de order eerst weer een week verplicht afkoelen voordat hij in behandeling wordt genomen.

En dat betekent al met al drie weken vertraging omdat KPN z'n afspraken niet nakomt. Grom.

Vastgelogd op 20:44

Terugverwijzen (0 reacties)

Corny
Het klinkt als iets dat je bij de plaatselijke snackbar zou kunnen vinden, maar Sanyo is echt bezig met een korenschijf, meldt PC World.

"Sanyo Electric has developed an optical disc based on a polymer derived from corn which, the company says, is as sturdy as current plastic discs but will biodegrade when disposed of."

Voornaamste doelgroep: grootverbruikers, zoals (computer)bladen die CD's meeleveren. Eenmaal weggegooid zijn de schijfjes binnen 50 tot 100 jaar vergaan. Dat is dus ook lang genoeg voor gewone computerbackups.

De korenpolymeer zal straks ook andere plastics kunnen vervangen.

Vastgelogd op 20:30

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 20 oktober 2003

TV
Martijn, mijn persoonlijke Tivo, bezorgde vandaag twee videobanden met daarop de Michiel van Erp documentaire over het overlijden van prins Claus en een aflevering van Dead Ringers die ik nog niet gezien had.

In Dead Ringers zit een regelmatig terugkerende parodie van Newsnight Review. Het programma werd zojuist in één zin vakkundig afgebrand:

"You are wachting Newsnight Review, which means you have lost your remote."

Vastgelogd op 19:20

Terugverwijzen (4 reacties)


vrijdag, 17 oktober 2003

Blaine
Laatste loodjes, het zwaarst. Maar voor mij had ie 't niet hoeven doen, dus "tja".

Vastgelogd op 14:40

Terugverwijzen (0 reacties)

Jetzt Auch Für
De Apple iTunes winkel is thans ook geopend voor Windows (2000 of XP) gebruikers.

Vastgelogd op 14:29

Terugverwijzen (2 reacties)

Okee
Voor een vriend die mij zojuist telefonisch een fantastisch rijp-voor-het-gesticht filmscript voorschotelde deze klassieke Gummbah:


Vastgelogd op 00:42

Terugverwijzen (2 reacties)


donderdag, 16 oktober 2003

KUT
Ach ja. Het was ook wel te verwachten, ergens. Voor me ligt een brief waarin KPN me zwart-op-wit de datum bevestigt wanneer mijn telefoonlijn vrij is van ADSL.

Ach ja...

Dat is nodig, want overstappen naar een nieuwe ADSL aanbieder is niet mogelijk zolang er nog een oude claim op je lijn ligt.

Een vriend die bij Demon werkt, vertelde me dat men daar de order verplicht nog een week "ter afkoeling" laat liggen. Op zeven oktober heb ik bij Demon een verzoek ingediend voor een nieuw ADSL abonnement.

Na een week duimen draaien op ISDN volgt, tot mijn grote verbazing, zojuist per e-mail de afwijzing van mijn Demon-order.

"Omdat er nog ADSL op het door u opgegeven telefoonnummer zit", schrijft Demon. Een vloek later bel ik met KPN Klantenservice die mij inderdaad meldt dat de lijn nog niet vrij is.

De klantenservice meldt dat er helemaal niemand naar de centrale is geweest om de lijn te "slopen", zoals dat in jargon heet. Geadviseerd wordt volgende week nog eens te bellen, of de lijn dan wél vrij is. Men haast zich te zeggen dat er geen garantie is dat de lijn dan wel gesloopt is, natuurlijk.

Dus dat is wéér een week wachten, wéér de aanvraag indienen bij Demon en dan wéér die verplichte wachttijd uitzitten?! Typhus!

Misschien is het ouderwets van me - maar als je iets afspreekt en dat nota bene op schrift bevestigt... dan doe je toch wat je belooft? Morgen maar Demon vragen of die tweede aanvraag zonder die verplichte wachttijd kan worden ingediend.

Ik hoef heus geen bedenktijd of ik weg wil van KPN. Echt niet. Bah.

Vastgelogd op 20:14

Terugverwijzen (3 reacties)

Geef poot
Nazi's zijn honden... maar andersom ook blijkbaar:

"A German man who taught his dog Adolf to give a Hitler salute by raising his right paw has been charged with violating Germany's anti-Nazi laws"

Vastgelogd op 01:46

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 13 oktober 2003

Harses
Je weet 't nooit zeker, maar hopelijk wordt recht niet gesproken op basis van uiterlijk. Gelukkig maar, want kijkend naar de fanatieke oogjes op de foto zou ik zeggen, "schuldig".

Wat ik me dan ook weer afvraag: dit is vast één van een reeks foto's... zou dan de meest creepy versie door de fotokeuze komen?

Vastgelogd op 17:13

Terugverwijzen (2 reacties)

Bytend
Excuses voor de stille periode hier. Nu ik moet inbellen en op ISDN snelheid surf, lijkt plots een heel stuk van internet onbegaanbaar.

Bestanden downloaden, flash-filmpjes, PDF's, trailers bekijken, nieuws volgen... ik kán het niet meer op 8 kilobyte per seconde. Zoals met zoveel zaken: het snelste en beste dat je gewend bent, is meteen je ondergrens.

Maar met enig geluk ben ik gauw weer breedbandig aangesloten via onze vrienden van Demon. In de aanloop naar die glorieuze dag ben ik vaker off dan on. En derhalve heb ik momenteel weinig te melden over dingen die op internet spelen.

Hoe doen anderen dat eigenlijk? Is webloggen een hobby voor mensen met brede sloffen?

Vastgelogd op 01:01

Terugverwijzen (8 reacties)


vrijdag, 10 oktober 2003

Help
In een stukje met Het Nummer Van Het Beest doet Claire verslag van een nare situatie: ze moet per 1 november haar huis uit.

Omdat ze wel wat advies kan gebruiken verwijs ik iedereen die nuttige info kan leveren (steunbetuigingen zijn vriendelijk maar weinig zinvol) naar heur site.

Vastgelogd op 16:14

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 9 oktober 2003

Joy!
Speuren bij Time2Surf bood geen panklare oplossing voor mijn mysterieuze trage dial up. Omdat ik werkelijk alles al zo'n beetje had geprobeerd heb ik de gok gewaagd en voor 25 euro een nieuwe ISDN-kaart gekocht.

M'n ouwe is een Dynalink, een heel respectabel merk. Maar toch, ik wist niets anders meer te verzinnen dan dat er een ondoorgrondelijk probleem bestaat met déze specifieke Dynalink binnen Windows XP.

Zo gezegd, zo gedaan. En hoewel de nieuwe kaart binnen XP wordt herkend als "ISDN PCI Card" van de firma "ISDN Company"... doet ie het! Ik ben niet langer gedoemd tot een offline bestaan! Isidorus zij geprezen!

Vastgelogd op 18:32

Terugverwijzen (4 reacties)

Cold Turkey
Ik tik dit stukje vanuit de Utrechtse Time2Surf, want thuis heb ik op het moment geen internet.

Dat mijn Planet ADSL per 1 oktober de geest zou geven, wist ik. Maar dat de enkele weken van tevoren aangemaakte dial up naar KPN Direct niet zou werken, wist ik niet.

Ik werk onder XP, het inbellen gaat goed, het aanmelden op het netwerk ook. Ik krijg een IP-adres toegewezen en ook een setje DNS'en.

Het probleem daarna is dat ik ongeveer een snelheid van 200 bytes per minuut (!) haal. Ik typ bij wijze van spreken sneller dan dat. Het inbellen met ISDN zou me in principe toch minstens 6-7 kilobyte per seconde moeten opleveren.

Geprobeerd: ISDN-kaart (softwarematig) verwijderen en opnieuw laten herkennen, nieuwe drivers, dial ups verwijderen, het nu onnodige ADSL-modem en splitter van de lijn halen, een analoog modem opgesnord en een dial up op die manier geprobeerd (identieke problemen), ISDN-kaart in een ander slot gezet en via m'n broer een account bij Zonnet aangemaakt (omdat het wellicht aan KPN lag).

Maar neen, ook daar dezelfde problemen met tergend trage verbindingen. De vraag is nu of ik ooit nog een werkende internetverbinding weet aan te maken op basis van een (excusez le mot) hoerige XP dial up.

Het probleem lijkt 'm echt in XP te zitten, maar het is onhandig dat de offline hulp over het onderwerp netwerken binnen XP nogal karig is en (ongelogen) soms voor meer informatie naar internet verwijst.

Maar tot m'n nieuwe ADSL-verbinding is opgeleverd zal hier dus weinig activiteit zijn. Ik zal bij een vruchteloze speurtocht naar informatie nog wel vaker naar de Time2Surf gaan, dus tips mogen in het reactieformulier.

Vastgelogd op 14:30

Terugverwijzen (4 reacties)


maandag, 6 oktober 2003

Raadsman
Weet u, zonder te spieken, wie deze jongeman in drag is? Hij speelt in de film Party Monster. Er is geen release date voor Nederland vastgesteld, terwijl de film al in januari van dit jaar z'n première beleefde.

Ja... wie was dit ook weer...

Vastgelogd op 00:43

Terugverwijzen (5 reacties)


zondag, 5 oktober 2003

Beroemd
Mijn beeld van Nederlandse celebs heeft weer een deuk opgelopen, nu blijkt dat ze in grote getale komen opdraven voor de introductie van een mobiele telefoon.

De Samsung T500 Ladyphone bevat functies als het berekenen van bioritme en vruchtbaarheid. Het ding houdt verder overgewicht bij en bevat (daarom) een calorieënteller.

Vrouwelijke lezers: is dat nou echt een reden om tot aanschaf over te gaan?

Vastgelogd op 14:57

Terugverwijzen (7 reacties)

Sneu
Opmerkelijke taalkundige omkering van de term "drugshond":

"Op Schiphol zijn onlangs twee honden aangetroffen met drugs in hun maag. De labradors waren onderdeel van een zending uit Colombia bestemd voor Groot-Brittannië. Ze vielen op omdat ze onwel raakten; één hond is overleden."

Vastgelogd op 14:46

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 4 oktober 2003

PSX
Volgende week onhult Sony de PSX. Ziehier een plaatje, waaruit je zo'n beetje kunt afleiden dat het een huiskamerapparaat geworden is.

In Europa komt de PSX dan volgend jaar ergens uit. De PSX bevat een TV-tuner, een DVD-recorder, harde schijf en een PlayStation 2.

Het is niet de opvolger van de PlayStation 2, als ik het goed begrijp. Dat moet "ergens" in de toekomst gebeuren en echt weer een stap omhoog zijn, spelletjeswise.

Vastgelogd op 21:55

Terugverwijzen (1 reacties)

Stuk
"Romeo, romeo... wherefore art thou Romeooooooooooooooooo!" Actrice lazert tijdens de beroemde balkonscène naar beneden. Lichte verwondingen.

Vastgelogd op 21:45

Terugverwijzen (0 reacties)

Meer II
Ik zag een PPS over het hoofd bij het mailtje van meneer Moore:

"For my friends outside the U.S., "Dude, Where's My Country?" is being published in over four dozen countries this autumn. In the UK and Ireland, it's coming out this Tuesday. That's one of the perks you get when one of you are in the Coalition of the Willing!"

Amazon Engeland maar even geopend en ja hoor: die hebben 'm in de schappen dinsdag. Maar kijk nou es... wat een suffe cover!

Vastgelogd op 01:29

Terugverwijzen (1 reacties)

Meer
Michael Moore heeft een nieuw boek geschreven, dat tot maandag onder embargo is. In zijn mailinglijstje licht hij een tipje van de sluier op en laat hij al wel de kaft zien.

Met zo'n photoshopwerkje op de voorkant zullen er wel weer wat mensen op de kast gejaagd worden. Eens kijken of ik dat boek ergens op de kop kan tikken.

Vastgelogd op 01:25

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 2 oktober 2003

Scooter
Leuk zo'n Segway, maar natuurlijk veel te duur. Dat doe je toch gewoon zelf? [Via Albert]

Vastgelogd op 23:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Ping
Die klote-ping werkt al tijden niet naar behoren. Ik schrijf me suf, maar dat zie je in de blogroll niet terug! Grmbl...

Vastgelogd op 01:26

Terugverwijzen (5 reacties)

Ach jee
Een "error in judgment" noemen ze dat dan...

"During a half-time show, a student from Paris High School went running across the field waving a Nazi flag. At the time, the Blue Blazes band was playing the composition by Franz Joseph Haydn that eventually became known as 'Deutschland Über Alles.'"

Vastgelogd op 01:24

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 1 oktober 2003

By your command
Joost tipte me dat alle 24 Battlestar Galactica episodes zijn uitgebracht op 7 DVD's in een speciale limited edition verpakking. Prima geschikt als vluchtmiddel naar de veilige jaren zeventig.

Ik vind 'm te duur (49 pond is zo'n 69 euro) en eerlijk gezegd zijn de meeste afleveringen tenenkrommend slecht. Maar zo'n wieuw-wiejoew Cylon-hoofd in de kast is wel hip natuurlijk.

Ik was stiekem meestal voor de Cylons en collaborerende graaf Baltar was ook leuk door zijn ongeremde kwaadaardigheid. Wat ik me er van herinner was de serie op het laatst ook het meest interessant, toen de gehavende vloot uiteindelijk de aarde bereikte.

Er is overigens een remake van Battlestar Galactica gemaakt dit jaar. Starbuck, vroeger gespeeld door Dirk Benedict, heeft een operatie ondergaan en is thans een vrouw.

Vastgelogd op 15:47

Terugverwijzen (3 reacties)

Inrichting
Daarnet even naar de IKEA getramd voor wat kleinigheden. Het was gelukkig rustig zodat ik even rare namen kon spotten. Zo zag ik deze lamp, voor in een restaurant of om aan te knippen als je kinderen met lange tanden aan tafel zitten.

En zou Adam weten dat hij daar in de schappen ligt? Komt hij überhaupt wel eens bij de IKEA?

Vastgelogd op 15:28

Terugverwijzen (3 reacties)

Imitz
Hm, ik denk niet echt snel iemand hiermee te zien lopen, de Nokia Imagewear hangetjes.

Je kunt bijvoorbeeld een fotootje maken met je gsm-met-camera en dat plaatje dan als een medaillon dragen. Aardig, maar vast reteduur.

Vastgelogd op 15:23

Terugverwijzen (1 reacties)

Ooit
Denk hier even een knisperend haardvuur bij, want opa vertelt. Vroeger - en daarmee bedoel ik voordat er zoiets als publiek toegankelijk internet was - had je Bulletin Board Systems (BBS) om programma's te scoren en berichten uit te wisselen.

Als sinds ik in 1987 met m'n Amiga aan het muzieken sloeg op basis van tracking, heb ik de wereld verveeld met de resultaten.

Die uploadde ik dan met slakkengang - o, how hard it is not to patronise the past - naar een plaatselijk BBS waar de bestanden, meestal 's nachts vanwege de telefoonkosten, werden doorgestuurd naar andere netwerken.

De komst van het internet heeft de BBS-structuur vakkundig om zeep geholpen en daarmee ook de meeste bestanden die via zulke systemen beschikbaar werden gesteld.

Ook de ouderwetse tracking scene is ingehaald door betere software en snellere lijnen. Muzikanten opteren daarom tegenwoordig liever voor het "zwaardere" en (in tegenstelling tot getrackte muziek) lastiger te onleden MP3-formaat.

De jongens van Excessive Force bieden een paar deuntjes en BBS evergreens aan via een passend spartaanse interface.

Ik vond zelfs twee nummers van mezelf terug: een remix van Doop! met Led Zeppelin samples uit 1994 en het gabbereske "Chemical Imbalance" uit 1995. Tsjee.

Om de deuntjes af te spelen heb je deze speler nodig, al doet WinAmp ook een aardige poging. En nu tanden poetsen en naar bed!

Vastgelogd op 00:52

Terugverwijzen (2 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org