Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
donderdag, 9 oktober 2003

Cold Turkey
Ik tik dit stukje vanuit de Utrechtse Time2Surf, want thuis heb ik op het moment geen internet.

Dat mijn Planet ADSL per 1 oktober de geest zou geven, wist ik. Maar dat de enkele weken van tevoren aangemaakte dial up naar KPN Direct niet zou werken, wist ik niet.

Ik werk onder XP, het inbellen gaat goed, het aanmelden op het netwerk ook. Ik krijg een IP-adres toegewezen en ook een setje DNS'en.

Het probleem daarna is dat ik ongeveer een snelheid van 200 bytes per minuut (!) haal. Ik typ bij wijze van spreken sneller dan dat. Het inbellen met ISDN zou me in principe toch minstens 6-7 kilobyte per seconde moeten opleveren.

Geprobeerd: ISDN-kaart (softwarematig) verwijderen en opnieuw laten herkennen, nieuwe drivers, dial ups verwijderen, het nu onnodige ADSL-modem en splitter van de lijn halen, een analoog modem opgesnord en een dial up op die manier geprobeerd (identieke problemen), ISDN-kaart in een ander slot gezet en via m'n broer een account bij Zonnet aangemaakt (omdat het wellicht aan KPN lag).

Maar neen, ook daar dezelfde problemen met tergend trage verbindingen. De vraag is nu of ik ooit nog een werkende internetverbinding weet aan te maken op basis van een (excusez le mot) hoerige XP dial up.

Het probleem lijkt 'm echt in XP te zitten, maar het is onhandig dat de offline hulp over het onderwerp netwerken binnen XP nogal karig is en (ongelogen) soms voor meer informatie naar internet verwijst.

Maar tot m'n nieuwe ADSL-verbinding is opgeleverd zal hier dus weinig activiteit zijn. Ik zal bij een vruchteloze speurtocht naar informatie nog wel vaker naar de Time2Surf gaan, dus tips mogen in het reactieformulier.

Vastgelogd op 14:30

Reacties

U had uiteraard SP1A ge´nstalleerd?

Watashi - 09/10/2003 om 14:39:14

Als je het niet erg vindt, dan geef ik het stokje aan iemand anders... ^_^

Low - 09/10/2003 om 14:47:48

Owja, ik kan dus geen e-mail checken noch beantwoorden (dank u voor de herinnering m'neer Low) en @Watashi... ja, ik ben geheel up-to-date met de servicepacks en andere hotfixes.

Lars - 09/10/2003 om 14:53:58

Probeer die narrige firewall eens uit te zetten die ingebouwd zit in je IP stack. En eventueel je antivirusmeuk.

Dr. Aap - 10/10/2003 om 11:25:10

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org