Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
woensdag, 1 oktober 2003

Ooit
Denk hier even een knisperend haardvuur bij, want opa vertelt. Vroeger - en daarmee bedoel ik voordat er zoiets als publiek toegankelijk internet was - had je Bulletin Board Systems (BBS) om programma's te scoren en berichten uit te wisselen.

Als sinds ik in 1987 met m'n Amiga aan het muzieken sloeg op basis van tracking, heb ik de wereld verveeld met de resultaten.

Die uploadde ik dan met slakkengang - o, how hard it is not to patronise the past - naar een plaatselijk BBS waar de bestanden, meestal 's nachts vanwege de telefoonkosten, werden doorgestuurd naar andere netwerken.

De komst van het internet heeft de BBS-structuur vakkundig om zeep geholpen en daarmee ook de meeste bestanden die via zulke systemen beschikbaar werden gesteld.

Ook de ouderwetse tracking scene is ingehaald door betere software en snellere lijnen. Muzikanten opteren daarom tegenwoordig liever voor het "zwaardere" en (in tegenstelling tot getrackte muziek) lastiger te onleden MP3-formaat.

De jongens van Excessive Force bieden een paar deuntjes en BBS evergreens aan via een passend spartaanse interface.

Ik vond zelfs twee nummers van mezelf terug: een remix van Doop! met Led Zeppelin samples uit 1994 en het gabbereske "Chemical Imbalance" uit 1995. Tsjee.

Om de deuntjes af te spelen heb je deze speler nodig, al doet WinAmp ook een aardige poging. En nu tanden poetsen en naar bed!

Vastgelogd op 00:52

Reacties

gos ja... waar is die tijd van de BBS-en gebleven, het lijkt allemaal zo lang geleden. En wat een rijkdom was dat toen ik na lang sparen eindelijk een 14k4 modem had...

Calm_Pear - 01/10/2003 om 10:09:16

Ooit kocht ik tweedehands een US Roboticts HST modem (14k4) samen met een vriend voor 900 piek.

Zo zag die er ongeveer uit,

http://www.ixbt.com/comm/usrhistory/faces.jpg

(tweede van onderen)

Diederik - 02/10/2003 om 10:36:49

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org