Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

donderdag, 30 januari 2003

Welbevinden
Het Ministerie van Algemene Zaken huurt voor 7000 euro per maand een penthouse in Den Haag, meldt nu.nl. Het Catshuis wordt verbouwd en Balkenende kan dan daar verblijven en gasten ontvangen.

Zou hij daar ook Katja en Bridget ontvangen? Zou het appartement zijn uitgevoerd met jacuzzi en een groot rond bed met satijnen lakens? Hij verblijft er "minstens één keer per week", verzekert het Ministerie.

Gaaikema Alert™ Wel is duidelijk wat Balkenende's favoriete standje is: demissionairis houding.

Vastgelogd op 13:34

Terugverwijzen (4 reacties)


woensdag, 29 januari 2003

Kogel
Dames en heren, hooggeëerd publiek! Een ongeluk met een Jeep werd een onbedoelde circusact in Kansas City. De chauffeur (die geen gordel droeg) werd bij een botsing door het dak van zijn auto gelanceerd en belandde in de telefoondraden, ruim 7,5 meter boven de weg. En daar hing hij 20 minuten, tot hij door de brandweer werd gered.

Vastgelogd op 17:06

Terugverwijzen (0 reacties)

Hulk
Diederik speelde me een nieuwe trailer van The Hulk toe. Sjezu, wat een enorm fake computergegenereerd monster is dat zeg!

En dit zie ik nog op mijn kleine monitor, laat staan dat je deze gerenderde kermit op een groot scherm ziet! Ik vrees dat deze trailer me heeft overtuigd The Hulk deze zomer níet te gaan kijken.

Vastgelogd op 14:39

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 28 januari 2003

Mouw
Voorts scoort de evolutie een puntje: "Wasmachine wurgt jongen" Of zou er toch een kern van waarheid in B-film Maximum Overdrive zitten? [Via Mathieu]

Aardige detail uit de trivia van Maximum Overdrive:

"The "Dixie Boy" truck stop was a set constructed 10 miles outside of Wilmington, North Carolina. It was convincing enough that several truckers tried to stop in, and eventually the producers had to put announcements in local papers saying that the "Dixie Boy" was just a movie set."

Vastgelogd op 22:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Song
Hallo mensen! Een achternamiddagje is al te lang! "Songfestival krijgt twee avonden"

Vastgelogd op 22:51

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 25 januari 2003

Oorlog
De regering Bush plant een soort tweede Dresden, zo zou je kunnen concluderen uit de plannen van het Amerikaanse leger. CBS News meldt:

"If the Pentagon sticks to its current war plan, one day in March the Air Force and Navy will launch between 300 and 400 cruise missiles at targets in Iraq. On the second day, the plan calls for launching another 300 to 400 cruise missiles."

[..]

"There will not be a safe place in Baghdad," said one Pentagon official who has been briefed on the plan."

Vastgelogd op 17:57

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 24 januari 2003

Kleurbekennen
De statistieken van de afgelopen verkiezingen zijn door de NOS in een mooie interactieve kaart verwerkt.

Opmerkelijke details: klik op "overige" voor een Asterixiaans effect a la "een klein Gallisch dorpje met NCPN'ers verzet zich heftig..." en vraag de statistieken van de "SGP" op om te zien dat de Bible Belt écht bestaat! [Via siteloze Maya]

Vastgelogd op 14:29

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 23 januari 2003

Rood
Aan Utrecht heeft het niet gelegen. [Via Martijn]

Vastgelogd op 17:22

Terugverwijzen (4 reacties)


woensdag, 22 januari 2003

Uitslag
Balkenende vanavond: "We hebben risico's genomen. Ook ik persoonlijk heb risico's genomen." Inderdaad. Het gedraai, nietzeggend in de rondte kletsen en tijdens tv-interviews je constant op de vlakte houden had inderdaad héél anders kunnen uitpakken. Maar dat deed het niet en CDA is weer de grootste. Hulde aan de holle frasen!

Vastgelogd op 23:49

Terugverwijzen (5 reacties)

Hum
Een nieuwe betekenis van de zin "wil je een kaakje"?

Vastgelogd op 22:05

Terugverwijzen (0 reacties)

Bar
Hee, een verkiezingsavond in het stadhuis, aldus een persbericht van de Gemeente Utrecht: "21.15 uur Ontvangst met koffie en thee" Jammer, geen gratis bier.

Vastgelogd op 21:45

Terugverwijzen (1 reacties)

Kies
Verkiezingsdag 2003. Vanmiddag even gestemd, kwam aan in een leeg stembureau, maar net toen ik m'n stemkaart inleverde liep het ineens storm.

Op Nederland 2 doet de LPF aan creatief boekhouden. In de voorlopige prognose gaan ze van 26 zetels naar 8. Maar Mat Herben verklaarde dat zelfs 8 zetels nog reden voor een feestje is. De gebruikte redenatie om begreep ik niet meteen. Morgen de uitzending online nog maar eens bekijken.

De PvdA komt aardig terug met 42 zetels in de voorlopige prognose. De VVD valt terug en is in een eerste reactie realistisch. Het "gevraagde mandaat van de kiezer" (een meerderheid voor CDA-VVD) komt er waarschijnlijk niet en daarmee lijkt een centrumrechts kabinet niet waarschijnlijk.

Duimen maar. Het is een spannende avond.

Vastgelogd op 21:22

Terugverwijzen (0 reacties)

Debat
Opmerkelijk EO-kinderdebat met lijsttrekkers op Nederland 3. Kinderen mochten naast e-mailtjes sturen ook bellen en zo hun vragen stellen. Belt er een meisje uit Westerterp (o.i.d.) en onthult plotsklaps dat ze seksueel is misbruikt, en wat het CDA daaraan kan doen.

De telefoontjes werden blijkbaar niet - of onvoldoende - gescreend. Presentatoren en lijsttrekkers natuurlijk geschokt, vooral omdat het een op het eerste oor authentiek verhaal betrof.

Het meisje onthulde bijkans haar adres (even teletekst in de gaten houden over lynchpartijen) en de presentatoren moesten alle zeilen bijzetten om én het meisje te helpen én het programma op de rails te houden.

Daarna was het gauw afgelopen. Opmerkelijke televisie. Ben benieuwd of de media het hebben opgepikt.

Vastgelogd op 17:54

Terugverwijzen (1 reacties)

Segweg
Het enthousiasme voor de Segway neemt af, meldt CNN. San Francisco heeft het ding al officieel van de stoep verbannen, gezien het gewicht en de snelheid.

Een woordvoerder van Segway zegt te begrijpen dat steden een nieuw vervoermiddel moeten reguleren, maar noemt de actie van San Francisco "prematuur". [Via Albert]

Vastgelogd op 16:30

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 21 januari 2003

Teken
Hier aan de overkant staat een groot kantoor, waar altijd een enorm Reaal-logo aan de gevel hing. 's Avonds werd dat leuk uitgelicht, maar in de recente bedrijfsomkat richting SNS Bank verdween dat logo.

Het werd vervangen door een enorm vraagteken, maar er kwam geen nieuwe logo voor in de plaats. Het duurt al zo lang, dat het vraagteken een beetje een eigen leven is gaan leiden.

Laatst hoorde ik in de trein een discussie, toen we het station Utrecht binnenreden. Een meisje vroeg aan haar vriend welke kant ze nou het station uitmoesten. Toen hij een richting duidde, zei ze: "is dat bij dat gebouw met het vraagteken?"

Maar helaas, het vraagteken is sinds een paar dagen verdwenen. Een nieuw logo is nog altijd niet opgehangen. Misschien hadden ze het bij een vraagteken moeten laten; een mooi statement over de stand van de wereld.

Vastgelogd op 23:53

Terugverwijzen (8 reacties)

Rondje
Martijn wandelde even langs de sites van alle partijen en tekende opmerkelijke zinnen op.

Vastgelogd op 23:46

Terugverwijzen (0 reacties)

TT
Het duurde even, maar nu weet ik weer wat ik irritant vind aan de nieuwe online teletekst: bij TT-pagina's die meerdere bladzijden beslaan, moet je nu doorklikken. Vroeger had je zo'n knopje voor "alle bladzijden op één pagina weergeven".

Vastgelogd op 22:20

Terugverwijzen (0 reacties)

Raarrrr
Maf citaat in de papieren Volkskrant vandaag. Gevraagd of Rotterdam er beter op is geworden sinds de PvdA de macht verloor, illustreert CDA-wethouder Lucas Bolsius dat met een voobeeld over de gemeentereiniging:

"Een vuilniszak die van driehoog naar beneden is gegooid, wordt nu binnen de kortste keren opgehaald. Dat is wat de mensen willen."

Euh, is het niet handiger om te voorkomen dat die aso's hun vuilnis van driehoog naar beneden flikkeren?

Vastgelogd op 13:38

Terugverwijzen (0 reacties)

Yech
Je hoort wel eens van shitty service, maar Nu meldt: "Een KLM-toestel vloog maandag ongepland zonder passagiers uit Bonaire terug naar Schiphol, omdat de bodem in de cabine was bedolven onder menselijke uitwerpselen." [..] "Een vliegtuigtoilet zuigt normaal de inhoud vacuüm naar binnen, maar in dit geval werden de uitwerpselen naar buiten geblazen."

Dan vraag ik me af hoe het is met de passagier die als eerste ontdekte dat de werking van het toilet was omgedraaid...

Vastgelogd op 11:49

Terugverwijzen (3 reacties)


maandag, 20 januari 2003

Slentervent
Wow, een futuristische "Network Walkman" van Sony! De NW-MS70D past in je handpalm maar kan met de ingebouwde 256 MB ruim 11 uur muziek opslaan in Sony's eigen ATRAC-formaat. Zelfs de houder/lader is even stijlvol.

Hippe Sony

Daarnaast past in het apparaatje een nieuwe Duo Memorystick, die in de nabije toekomst ook in 1 gigabyte groottes te koop zal zijn. De prijs is nog onbekend, maar Sony gaat vanaf februari 2003 elke maand 10 duizend stuks produceren.

Zie het persbericht (vertaald) en een artikel van Impress Watch (vertaald) voor fotootjes. Impress heeft ook een foto waarbij je kunt zien hoe klein dit kekke spelertje is.

In de vertaling is de verwachte winkelprijs "Approximately 4 ten thousand Yen". Als dat 40 duizend yen is, komt dat neer op ruim 317 euro.

Aardig is ook dat de USB-aansluiting en gewone lader in tandem kunnen werken, waardoor de batterij in 90 minuten weer helemaal bijgeladen is. Die is dan goed voor 33 uur. Nu nog even hier uitbrengen, meneer Sony!

Vastgelogd op 20:26

Terugverwijzen (4 reacties)

Map
Hij is de afgelopen tijd al op meer plaatsen gelinkt, maar Niels' onvolprezen webloglandkaart is vernieuwd en ziet er perfect uit.

Het meest opmerkelijke vind ik dat je op de meeste uithoeken van het land kunt klikken en er tóch webloggers zitten. En dan te bedenken dat nog niet eens iedereen zich heeft aangemeld.

Vastgelogd op 16:24

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 19 januari 2003

N$
Opmerkelijke prijsstijgingen: enkeltje Utrecht CS naar Apeldoorn met korting op 31 december €4,80. Op 1 januari kostte eenzelfde enkeltje retour €5,10. Dat is 6,25 procent duurder.

Laatst bracht ik een bezoekje aan mijn parental units. Een retourtje Utrecht CS - Apeldoorn gekocht met korting, dat in plaats van €8,20 ineens €9,10 blijkt te kosten.

Dacht in eerste instantie dat ik bij de automaat vergeten was de kortingsknop in te drukken. Het was echter de ruim 14 procent prijsverhoging van de NS.

En zelfs over die €8,20 twijfel ik eerlijk gezegd nog. Ik heb er helaas geen kaartje meer van (en de NS heeft alle pre-2003 prijzen van de site gehaald) maar in mijn herinnering kostte een retourtje met korting €6,40 - wat een prijsverhoging van 42 procent zou inhouden. Dat zal dan wel niet kloppen.

Vastgelogd op 19:34

Terugverwijzen (5 reacties)

Ai
Apple's nieuwe snelle browser Safari heeft een vette bug. Wie een download start en voortijdig afbreekt, komt tot de ontdekking dat de home directory is geleegd. Safari wist namelijk afgebroken downloads. It's not a bug, it's a feature!

Apple heeft een tijdje terug een update uitgebracht, maar niet iedereen beseft hoe belangrijk die is. [Via Six Log]

Vastgelogd op 18:11

Terugverwijzen (1 reacties)

Bom
Ik ga zo naar bed, maar niet voordat ik dit nieuws met u gedeeld heb: Nederland is volgens recent onderzoek een broedplaats voor Al Qaeda.

"One of al-Qaida's largest strongholds is in the Netherlands, which could become the launching pad for al-Qaida attacks throughout Europe."

De onthulling werd het eerst gedaan in Geostrategy-Direct, een betaalde nieuwsbrief over veiligheidsdiensten.

Vastgelogd op 01:46

Terugverwijzen (2 reacties)

O2
Prachtige panorama-luchten! [Via Diederik]

Vastgelogd op 00:25

Terugverwijzen (2 reacties)

Puf
De verstokte roker en computeraar offert een lege 5 1/4 bay op om deze handige sigarettenaansteker in te bouwen.

Vastgelogd op 00:12

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 18 januari 2003

"Excellent"
Mooi! Fox laat weten dat The Simpsons nog minstens tot 2005 doorloopt. Alleen vraag ik me af hoe lang het duurt voordat ik dat seizoen ooit op een Europese zender te zien krijg.

De BBC zendt dan wel elke weekdag om 19:00 een aflevering uit, maar dat zijn oude crapversies, waar de karakters slecht getekend zijn en er irritante nadrukkelijke geluidseffecten onderzitten.

Laatst waren we bij de BBC plots een stuk gevorderd (ik zag ineens afleveringen die ik nog niet kende) maar na een wekenlange onderbreking voor snooker of een of ander Commonwealth atletiektournement waren we weer terug bij af.

En om nou de volledige seizoenen op DVD te gaan kopen...

Vastgelogd op 23:59

Terugverwijzen (0 reacties)

Jacques
Joost tipte me over een zéér recent vastgelegd PvdA-domein: jacqueswallage.nl, geregistreerd op 17 januari. Het zou toch niet?

Vastgelogd op 23:17

Terugverwijzen (4 reacties)


donderdag, 16 januari 2003

Schmidt
Gisteren naar About Schmidt geweest, dat in een éénregelige recensie "het hoofd van Jack Nicholson" zou zijn.

Als je er wat meer tekst aan wilt besteden, is About Schmidt een kalm gefilmd portret van een man die na zijn pensionering ontdekt dat hij eigenlijk niet geleefd heeft.

Er zijn ontroerend en komische momenten, maar de belangrijkste boodschap is om je leven te vullen. Met hobby's, vrienden, muziek, boeken. Alles om te voorkomen dat je straks met lege handen terugblikt.

M'n favoriete recenscent Roger Ebert beschrijft het weer uitstekend:

"Most teenagers will probably not be drawn to this movie, but they should attend. Let it be a lesson to them. If they define their lives only in terms of a good job, a good paycheck and a comfortable suburban existence, they could end up like Schmidt, dead in the water. They should start paying attention to that crazy English teacher."

Vastgelogd op 20:10

Terugverwijzen (4 reacties)

Mooi
De oorzaak van het constante platgaan van m'n site is achterhaald. Dreamhost helpdesk speurde op de machine waar l-rs.org op draait, en ontdekte:

"...it looks like a user was running a crontab that was hogging the server resources and making http service break. The user's scripts have since been disabled..."

Vastgelogd op 19:02

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 15 januari 2003

Ado
Nou, de foto's van mevrouw De Jong zijn inmiddels bekend, ingescand en beschikbaar op het wereldwijde netwerk van computers. En ze zijn eigenlijk heel conservatief, want er is geen tepel op te zien.

Wel doet De Jong, die blijkbaar slechts over één gezichtsuitdrukking beschikt, me in onderstaande foto vaag denken aan Jessica Lange als Tamora in Julie Taymors "Titus".

(c) Panaroma / Sanoma / 20th Century Fox

Vastgelogd op 13:54

Terugverwijzen (5 reacties)

Code
Microsoft gaat via een zogenaamd Government Security Program (GSP) meer inzage geven in de broncode van het Windows besturingssysteem, stelt het bedrijf in een persbericht.

Overheidsinstanties en bepaalde organisaties als de NAVO mogen de blauwdruk van de software controleren op veiligheidseisen, achterdeurtjes en andere risico's.

Niet iedereen mag meekijken: bepaalde landen waar een embargo voor geldt, zoals Cuba en Irak, zijn uitgesloten van deelname aan GSP. Landen met lakse wetgeving op het gebied van auteursrechten krijgen ook geen blik onder de motorkap. Gewone burgers krijgen evenmin inzage.

Microsoft toont het ondergoed van de zakelijke versies besturingssystemen Windows 2000, Windows XP en servervariant Windows Server 2003.

Vastgelogd op 12:12

Terugverwijzen (1 reacties)

Gonna be a...
Ik volg het al een tijdje en vind 't heel leuk: Escape's Roadblog. Fotootjes met droog commentaar.

Gerelateerd, soort van: Roadblock was in mijn opinie met afstand de leukste plaat die Stock, Aitken and Waterman tijdens hun hoogtijdagen in de jaren tachtig maakten.

Is de klankverwantschap met opzet?

Vastgelogd op 00:37

Terugverwijzen (2 reacties)

Winny
De officiële poster (110 KB) van de conservatieven.nl: Winny met kek hoedje. Een variatie op de "twee reebruine ogen" (200 KB) van GroenLinks.

Mevrouw de Jong gaat trouwens halfnakend op de foto voor zetels. Wat zullen échte conservatieven daar wel niet van denken?


Vastgelogd op 00:01

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 14 januari 2003

Block
Naast diverse nieuws- en themasites kunnen nu ook bepaalde weblogs niet langer gelezen worden in China. De Chinese overheid blokkeert namelijk alle "blogspot.com" accounts, meldt New Scientist.

Vastgelogd op 23:40

Terugverwijzen (0 reacties)

XP
Het artikel staat al sinds begin december te verstoffen op de voorpagina van de Computer Planet, maar er zijn weer ontwikkelingen rond de domeinnaam "windowsxp.nu", dat in bezit van een Nederlander was.

Microsoft wilde de domeinnaam hebben, terwijl Steven Bink daar al tijden een populaire website over Windows XP runde. Ze zijn er blijkbaar uitgekomen, want het domein staat inmiddels op naam van Microsoft.

Vastgelogd op 23:27

Terugverwijzen (0 reacties)

Niet
Teletekst meldt "Wouter Bos sluit premierschap uit", naar aanleiding van uitspraken in een lijsttrekkersdebat in Het Elfde Uur.

Vastgelogd op 23:22

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 13 januari 2003

Doek
Ondertussen keert gelukkig de pragmatiek, consensus en gezond verstand weer terug in Nederland: Albert Heijn ontwerpt hoofddoekjes voor personeel.

Vastgelogd op 23:19

Terugverwijzen (2 reacties)

Bos I
Het geneuzel rond Bos' zwijgzaamheid over de PvdA-kandidaat voor 't premierschap doet me wat denken aan een ander toneelstukje. Dezelfde die Richard Gloucester op een gegeven moment in Shakespeare's "Richard III" opvoert.

Terwijl hij door list, bedrog en moord de troon binnen handbereik heeft, doet Richard op het moment supreme alsof hij er absoluut geen trek in heeft. De volksvertegenwoordigers druipen teleurgesteld af.

Catesby: "Call them again, sweet prince; accept their suit: if you deny them, all the land will rue it."
Gloucester: "Will you enforce me to a world of cares? Call them again: I am not made of stone, but penetrable to your kind entreats. Albeit against my conscience and my soul."

Want de kans is groot dat Wouter Bos het natuurlijk gewoon zelf gaat doen - mocht de PvdA leuk winnen - maar nu nog even wat valse bescheidenheid tentoonspreidt. Waarom zou je anders op hem stemmen?

Overigens vind ik dat Bos het goed doet. Maar een beetje vreemd is het wel, dat de nummer 1 van de lijst en "het gezicht van de partij" gewoon in de Kamer wil zitten. Kom op man, het geschonden imago van ons land moet worden hersteld!

Vastgelogd op 22:55

Terugverwijzen (8 reacties)


zondag, 12 januari 2003

Reclame
Nog tien dagen tot de verkiezingen. Het jongste debat heb ik op televisie gevolgd, maar erg veel duidelijker is het er niet op geworden.

Hoe dan ook, ik meen mij te herinneren dat de LPF een enorme berg geld opzij had gezet om ons allen te bombarderen met promotiemateriaal. "Niemand kan straks aan de LPF ontkomen" of woorden van gelijke strekking, aldus Herben.

Ik heb nog niets gezien. Niet dat ik daar per se op zit te wachten, maar met een aangekondigd bombardement begeef je je toch oplettender in "de publieke ruimte", zoals men "buiten" tegenwoordig noemt.

Ander nieuws, dat mij minstens zo verontrust: Wouter Bos wil gewoon in de Kamer zitten en laat in het midden wie dan straks eventueel premier wordt, mocht de PvdA flink groeien op 22 januari.

Als het maar niet Sharon Dijksma wordt, denk ik dan. Zolang die vrees niet weggenomen is, zweef ik nog even verder.

Vastgelogd op 21:48

Terugverwijzen (4 reacties)

Aan/Uit
De site hapert weer flink. Dreamhost op de hoogte gebracht en hij lijkt het weer te doen. Voor zolang het duurt, vrees ik. Iemand tips voor een betrouwbare hoster aan deze kant van de oceaan?

Vastgelogd op 21:31

Terugverwijzen (8 reacties)


zaterdag, 11 januari 2003

Gee
De Gaaikema Award™ gaat naar mij, voor deze woordspeling: Staying Alive.

Vastgelogd op 17:22

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 10 januari 2003

MSNot
Afgelopen maandag kampte Microsoft al met een - overigens onopgeloste - storing aan het netwerk dat de MSN Messenger ondersteunt. Maar liefst 75 miljoen mensen konden zich niet aanmelden die dag.

Het lijkt er op dat men nóg zo'n MSN-loze tijd tegemoet gaat, want de dienst heeft weer "minor dificulties".

Vastgelogd op 00:48

Terugverwijzen (5 reacties)

Balki
Steeds als ik onze demissionaire angsthaas zie, moet ik op de een of andere manier steeds aan die gevleugelde uitspraak uit "Perfect Strangers" (Jaren Tachtig Alert!) denken.

Vastgelogd op 00:44

Terugverwijzen (4 reacties)

Vroeger
Balkenende haalt volgens Teletekst "fors" uit naar de PvdA, waardoor een coalitie straks onwaarschijnlijk lijkt. Goed, het blijft politiek, dus dat lullen we dan wel weer recht, natuurlijk. Balkenende zegt het volgende:

"Het is terug naar vroeger met de PvdA."

Tjees, als dat zou kunnen!

Vastgelogd op 00:41

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 9 januari 2003

Hiep
Vandaag is het drie jaar geleden dat ik m'n eerste tekst op l-rs.org plantte. Ik verwijs u voor retrosurfen naar het archief.

3 jaar: Hiep Hiep etc.

De afgelopen tijd blijkt de site nogal vaak down. Mijn hoster is op de hoogte gesteld en heeft de zaak in onderzoek. [UPDATE] Nieuw plaatje, want die clipart taart was wel erg kazig. Deze is veel beter én zelfgeschoten, want zoals Lennart - clipart detective - al in de reacties aanduidde, zijn er meer sites met dat plaatje.

Vastgelogd op 19:32

Terugverwijzen (14 reacties)


woensdag, 8 januari 2003

Jees!
Hoe kan het CDA nou nog tegen legalisering zijn?

"Jesus was almost certainly a cannabis user and an early proponent of the medicinal properties of the drug, according to a study of scriptural texts published this month. The study suggests that Jesus and his disciples used the drug to carry out miraculous healings." [Via Daypop]

Vastgelogd op 22:25

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 7 januari 2003

Sap
Apple onthulde vandaag leuk spul. Volgde de twee uur durende keynote van Steve Jobs via 't web. Normaal zou ik daar een artikel over hebben gemaakt, maar nu niet.

Een nieuwe 17-inch Titanium kost maar liefst €4163,81. In de Verenigde Staten kost hetzelfde apparaat $3299. Tegen de huidige koers is dat €3168,13. Toch bijna duizend euro duurder.

Het enorme verschil blijft nauwelijks te verklaren, of het zouden de geneugten van de interne Europese markt moeten zijn. Invoerrechten, twee-cijferige BTW en andersoortige belastingen leverden de EU de afgelopen tien jaar 877 miljard euro op, constateert een tevreden Bolkestein vandaag.

Teletekst meldt verder: "Toch is Bolkestein nog niet tevreden. De onderlinge prijsverschillen zijn nog te groot omdat de lidstaten traag zijn met het toepassen van EU-regels, meent hij."

Magoed, aardige nieuwe hard- en software van Apple. Opmerkelijk is ook de introductie van Safari, een nieuwe browser voor MacOS X.

In de snelheidstest, die de superioriteit van Safari moest bewijzen ten opzichte van concurrenten als Internet Explorer en Netscape, ontbrak - met opzet? - Opera voor MacOS X.

Want Steve Jobs gaf nogal op over de "integratie van Google" middels een zoekbalkje in de browser, maar dat heeft Opera al sinds mensenheugenis. En zelfs Internet Explorer kan het via de Google-toolbar of Nutshell eenvoudig ook krijgen.

Verder is het jammer dat ze de specificaties van de iMac niet hebben opgeschroefd (en gelijk de prijzen gedrukt). Want ik was niet in de markt voor een laptop, maar voor een nieuwe desktop computer. Volgend jaar wellicht.

Vastgelogd op 21:33

Terugverwijzen (8 reacties)


maandag, 6 januari 2003

Miljaar!
Meer verbazend nieuws in de papieren Volkskrant vandaag. Door "gebrek aan expertise en capaciteit" laat het Openbaar Ministerie maar liefst zevenhonderd *afgeronde* dossiers van de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst liggen.

Het ongeïnde belastinggeld beloopt een half miljard euro. Samen met de miljard euro bouwfraude loopt de Nederlandse burger dus 1,5 miljard euro mis. Dat is meer dan 10 procent van door diverse partijen voorgestelde bezuinigingen!

Ik heb na de bouwenquête niets gehoord over terugbetaling van het fraudebedrag. De fraudeurs van de FIOD-dossiers zijn evenmin kleine jongens, want gemiddeld gaat het om 700 duizend euro per geval.

Bizar!

Vastgelogd op 21:04

Terugverwijzen (3 reacties)


zondag, 5 januari 2003

Stampwerk
Daarnet een hele tijd in het tekno studiootje gezeten. Nadat ik de boel verplaatst had, moest alles opnieuw ingeregeld worden.

Oordeel zelf aan de hand van deze korte studiotest, wat eenvoudig beukwerk.

Ik gebruik een tafelmodel minidisc om het geluid op te nemen, waarna ik het redelijk ingewikkeld via m'n walkman in de computer terugprop. Dat moet toch eenvoudiger kunnen, denk je dan.

Zou zo'n nieuwe Sony NetMD wat zijn? Denk het eerlijk gezegd niet, want deze review bevat de veelzeggende zin:

"But music recorded on minidisc can't be uploaded to the computer for archiving, and the software won't download songs at the highest quality."

Hm... nouja. Dat is van later zorg. Ik kan weer fijn knopjes draaien.

Vastgelogd op 16:54

Terugverwijzen (16 reacties)


zaterdag, 4 januari 2003

Lijster
Vanochtend de krant gelezen, met daar een verslag van het eerste lijsttrekkersdebat op RTL4. Zalm zegt dat het land vol is. Dezelfde stelling werd aan Balkenende voorgelegd, die daarop sprak: "Ik kijk wel uit om daar ja op te zeggen!"

Met een dergelijk antwoord geeft Balkenende duidelijk aan wel een mening over de kwestie te hebben, maar deze uit opportunisme voor zich te houden.

En dat doet hij eigenlijk aan de lopende band. Liever geen één-op-één sessies met andere lijsttrekkers, want voor je het weet doe je uitspraken die je liever pas doet als je weer voor vier jaar - of zolang het duurt - gekozen bent.

Vervolgens bedient Balkenende zich al maanden, sinds zijn Club van de Zwarte Hand is ontploft, van het slapzakkige excuus van een volle agenda, omdat "het land ook nog bestuurd moet worden". Volgens mij is dit land niet behoorlijk bestuurd sinds het laatste paarse kabinet haar ontslag aan de koningin aanbood.

De strategie van Balkenende is succesvol: hij spant zich in om geen enkele steekhoudende uitspraak te doen en Teletekst meldt dat het CDA in de peilingen alweer 9 zetels extra krijgt.

Dezelfde afzijdige houding leverde hem in mei dit baantje op, dus waarom ook niet? Het irriteert me dat zoveel kiezers hem er mee laten wegkomen.

Vastgelogd op 13:01

Terugverwijzen (6 reacties)


vrijdag, 3 januari 2003

Weg
Het stof van de reorganisatie bij Planet (1, 2) trekt langzaam op.

Een aantal collega's heeft er voor gekozen om in een heropgestart bedrijfje NEOS te gaan zitten, om op die manier alsnog voor de website te blijven werken. Echter, die site gaat veranderen.

De Computer Planet, waar ik vier jaar aan heb gewerkt, zal opgaan in iets nieuws, dat in het voorjaar online moet komen.

Midden december heb ik mijn vakantiedagen opgenomen, sinds die tijd zijn stukken op de Computer Planet niet meer van mijn hand.

Dat nieuwe format is in mijn ogen op een verkeerde manier commerciëler en oppervlakkiger. Mede daardoor heb ik besloten niet naar NEOS over te gaan.

Gisteren heb ik de verantwoordelijken daarvan op de hoogte gesteld. Ik heb m'n bureau opgeruimd, papieren uitgemest, persoonlijke software gedeïnstalleerd en wachtwoorden verwijderd. Ik moet nog wat artikelen backuppen, maar dat kan ik vanuit huis doen.

Daarna heb ik kort mijn kersverse ex-collega's gegroet en ben vertrokken. Met een vriend die evenmin naar het andere bedrijf wilde overstappen, heb ik vervolgens de scheiding in het café "gevierd".

Ik ben dus officieel weer op zoek naar iets nieuws. Dankzij het sociaal plan heb ik tot 1 april de tijd. Dat komt wel goed.

Ben blij dat ik de knoop heb doorgehakt. Maar een vreemd gevoel is het wel, waarbij teleurstelling en opluchting elkaar afwisselen.

Vastgelogd op 19:24

Terugverwijzen (10 reacties)


woensdag, 1 januari 2003

Adieu
Zoals bekend hangt Tonie z'n pen aan de wilgen. Althans, de pen die zijn weblog vult. De reacties stromen binnen en de leukste vond ik deze:

"Tonie, ik wil een kind van je. Of twee. [Dirkje - 01.01.03, 22:49]"

Sommigen grijpen de tijding aan om hun eigen site te spammen, wat enigszins sneu is.

Vastgelogd op 23:18

Terugverwijzen (2 reacties)

Handig
Voor mensen die er aan doen (ik niet) maakte Grapes een een Automatische Goede Voornemens Generator. [Mathieu]

Vastgelogd op 22:26

Terugverwijzen (1 reacties)

Jaar
Zo, na een paar oliebollen en - naar verluidt - 3 flessen champagne ben ik weer in het land der levenden. Het is inmiddels 2003, dus ik wens u hierbij het beste voor 't komende jaar.

Beloof plechtig weer wat regelmatiger te loggen, maar ik had nogal wat aan m'n hoofd, de afgelopen periode.

Vastgelogd op 18:29

Terugverwijzen (5 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org