Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zaterdag, 4 januari 2003

Lijster
Vanochtend de krant gelezen, met daar een verslag van het eerste lijsttrekkersdebat op RTL4. Zalm zegt dat het land vol is. Dezelfde stelling werd aan Balkenende voorgelegd, die daarop sprak: "Ik kijk wel uit om daar ja op te zeggen!"

Met een dergelijk antwoord geeft Balkenende duidelijk aan wel een mening over de kwestie te hebben, maar deze uit opportunisme voor zich te houden.

En dat doet hij eigenlijk aan de lopende band. Liever geen één-op-één sessies met andere lijsttrekkers, want voor je het weet doe je uitspraken die je liever pas doet als je weer voor vier jaar - of zolang het duurt - gekozen bent.

Vervolgens bedient Balkenende zich al maanden, sinds zijn Club van de Zwarte Hand is ontploft, van het slapzakkige excuus van een volle agenda, omdat "het land ook nog bestuurd moet worden". Volgens mij is dit land niet behoorlijk bestuurd sinds het laatste paarse kabinet haar ontslag aan de koningin aanbood.

De strategie van Balkenende is succesvol: hij spant zich in om geen enkele steekhoudende uitspraak te doen en Teletekst meldt dat het CDA in de peilingen alweer 9 zetels extra krijgt.

Dezelfde afzijdige houding leverde hem in mei dit baantje op, dus waarom ook niet? Het irriteert me dat zoveel kiezers hem er mee laten wegkomen.

Vastgelogd op 13:01

Reacties

Ik heb nog nooit met zulke grote ogen gekeken naar een minister president. Dat zég je toch niet! Dat valse lachje erbij ook nog... grrr.

En inderdaad: veel Nederlanders lopen ermee weg. Het lijkt wel: of je kiest extreem (SP of LPF, wat maakt het uit), of je kiest nietszeggend (CDA).

Merel - 04/01/2003 om 13:20:54

Ja, maar ondertussen met die volle agenda van hem wel naar Katja en Bridget gaan. Niet dat daar op zich iets mis mee is, maar een gesprekje met een demissionaire minister president lijkt me toch minder belangrijk dan een debat in verkiezingstijd met een andere partij. Maar ach. Wie ben ik, slechts een simpele stemmer.

luuk - 04/01/2003 om 13:39:18

Ik vind het jammer dat er altijd geschopt moet worden tegen het een of ander, het is zo simpel om op die manier zieltjes te winnen.

Diederik - 04/01/2003 om 14:30:41

Ik word helemaal niet goed van Balkenende. Als Ratelband de politiek in dreigt te gaan, doet Balkenende zich er vanaf met "Tjakka". Als Bomhoff uit de ministerraad citeert en daarom wellicht wordt aangeklaagd, doet Balkende zich er vanaf met "Bomhoff zegt veel over anderen, maar dat zegt het meest over hemzelf". Leuke woorden allemaal, maar ondertussen zegt Balkenende geen ruk en stuurt hij je met een kluitje in het riet. Een slappeling vind ik het.

Lcs - 04/01/2003 om 19:02:09

Lars: Hear, hear!

Aliëtte - 05/01/2003 om 23:08:23

Heu, Alliëtte heeft al mijn geplande reactie gepost. Dan maar anders:

Hulde!

Tom - 07/01/2003 om 3:23:32

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org