Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 13 januari 2003

Bos I
Het geneuzel rond Bos' zwijgzaamheid over de PvdA-kandidaat voor 't premierschap doet me wat denken aan een ander toneelstukje. Dezelfde die Richard Gloucester op een gegeven moment in Shakespeare's "Richard III" opvoert.

Terwijl hij door list, bedrog en moord de troon binnen handbereik heeft, doet Richard op het moment supreme alsof hij er absoluut geen trek in heeft. De volksvertegenwoordigers druipen teleurgesteld af.

Catesby: "Call them again, sweet prince; accept their suit: if you deny them, all the land will rue it."
Gloucester: "Will you enforce me to a world of cares? Call them again: I am not made of stone, but penetrable to your kind entreats. Albeit against my conscience and my soul."

Want de kans is groot dat Wouter Bos het natuurlijk gewoon zelf gaat doen - mocht de PvdA leuk winnen - maar nu nog even wat valse bescheidenheid tentoonspreidt. Waarom zou je anders op hem stemmen?

Overigens vind ik dat Bos het goed doet. Maar een beetje vreemd is het wel, dat de nummer 1 van de lijst en "het gezicht van de partij" gewoon in de Kamer wil zitten. Kom op man, het geschonden imago van ons land moet worden hersteld!

Vastgelogd op 22:55

Reacties

Bos is lijsttrekker.
Hij trekt de lijst door de verkiezingen heen en dat doet hij goed.
Dat maakt hem toch niet per se een goede premier?

Merel - 14/01/2003 om 0:05:55

"Kom op man, het geschonden imago van ons land moet worden hersteld!"

Moet Bos dat doen? Hij heeft mooie praatjes maar doet hij het ook.

Vroeger riepen ze dat Fortuyn zo mooi kon praten maar het niet deed... ik zie geen verschil met Bos... los van de standpunten dan :)

Diederik - 14/01/2003 om 1:28:53

Iedereen wil namen horen. Het CDA wil dat omdat er dan misschien iemand uit de foute periode (hoezo?) in voorkomt (paars.. uitzondering op deze regel zijn natuurlijk de wurmen van de VVD). Bos is verstandiger, mensen moeten nl. niet op poppetjes stemmen maar op partijen om hun program. dat de zielige media daar nou niet op zit te wachten is jammer voor hun.

voor uw beeldvorming: ik stem niet pvda ..

Michel - 14/01/2003 om 10:34:46

Ik had het er net met mijn vader over, misschien is de pvda wel goed bezig om het mooiste jongetje de campange te laten leiden, maar als het er op aankomt een echte bestuurder in te zetten.

Hij dacht dat ze Peper in moesten zetten als premier.

Diederik - 14/01/2003 om 11:08:56

Bos staat als poppetje wel bovenaan die lijst. Veel kiezers zullen verwachten dat indien de PvdA de grootste partij wordt, Bos automatisch minister-president zal worden. Een "echte bestuurder" naar voren schuiven zal als kiezersbedrog worden ervaren.

Albert - 14/01/2003 om 12:34:26

Het is dat mijn verstand me verbiedt op poppetjes te stemmen, maar anders drukte ik op het knopje van Hirsi Ali...

Lennart - 14/01/2003 om 18:26:36

Hirshi Ali? Lennart, ik dacht dat jij je kamer inmiddels wel vol zou hebben hangen met zorgvuldig losgepulkte Femke-Halsema-lieve-meisjes-posters...

Albert - 14/01/2003 om 20:02:36

Alsof je een golden retriever-pup mag uitzoeken in het asiel, zo zweef ik de verkiezingen tegemoet...

Lennart - 14/01/2003 om 23:33:32

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org