Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 30 oktober 2002

Makeover
Een stuk leuker dan die afkamserie op Net5 is het makeover programma What Not To Wear op de BBC. Ten eerste omdat het vrouwen zijn die de "targets" afkammen, ten tweede omdat het in een nonchalant en zeer villein soort Engels gaat.

Vanavond, de stiekem gefilmde "forse" Alice op een of ander feestje. Ze heeft rode konen van de wijn en een decolletť waar speleologen het warm van krijgen.

Het slachtoffer moet de geheime opnames terugzien, om een idee te krijgen "what not to wear" in de toekomst. Achteloze opmerking van een van de vrouwen bij het zien van de kirrende Alice:

"You were quite snozzled, weren't you?"

Vastgelogd op 21:52

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 29 oktober 2002

Uitstroom
Excuses voor de vele bedrijfsgerelateerde linkjes, maar u begrijpt 't vast. Op onze "Corporate Site" schijnt nog altijd de zon:

"Dat Planet Media Group een snelgroeiend bedrijf is, blijkt uit het feit dat hier aan het einde van 1999 in totaal 416 medewerkers in dienst waren. Het jaar daarvoor werkten er circa 300 mensen. Het gemiddelde uitstroompercentage ligt met iets meer dan 3% erg laag."

Niet lang geleden werd gemeld dat deze site nu via een heus content management systeem wordt "onderhouden". In dezelfde tekst wordt nog melding gemaakt van vestigingen in Arnhem en Eindhoven. Die zijn enkele maanden terug al afgestoten, hetgeen ook ruim 170 banen kostte.

Vastgelogd op 23:29

Terugverwijzen (4 reacties)

Storm
De elementen zijn niet wars van een beetje symboliek...

Vastgelogd op 23:21

Terugverwijzen (0 reacties)

Morgen
It's a lovely day tomorrow,
Tomorrow is a lovely day,
Come and feast your tear-dimmed eyes
On tomorrow's clear blue skies,
If today your heart is weary,
If every little thing looks gray,
Just forget your troubles and learn to say
Tomorrow is a lovely day.

Dat hopen we dan maar.

Klik om te luisteren

Vastgelogd op 22:49

Terugverwijzen (2 reacties)

Reorganisatie
Zo, het is officieel: mijn werkgever gaat reorganiseren. Wat het voor mij precies inhoudt, is nog onduidelijk, maar dat het een (in mijn ogen onnodige) slachting betekent is wel helder.

Een collega heeft voor Planet Multimedia een interview met directeur Van Dam gehouden. Ziehier een citaat over het hoe en waarom, in een soort zichzelf parodiŽrende marketinglingo:

"We willen enerzijds de efficiency vergroten door een nog scherpere focus te leggen op onze kernactiviteiten en door de organisatie te stroomlijnen. Ten tweede willen we onze commerciŽle slagkracht verhogen door de synergiemogelijkheden binnen ons moederbedrijf KPN maximaal uit te baten."

[..]

"Hij benadrukt dat het om een "noodzakelijke reorganisatie" gaat, maar erkent tegelijkertijd "dat het zuur is dat we afscheid moeten nemen van een grote groep mensen die dit bedrijf groot gemaakt hebben."

Gelukkig wordt het menselijk aspect niet uit het oog verloren:

"Van Dam beseft dat veel van zijn medewerkers niet zoín vrolijke kerst zullen beleven. "De timing is altijd slecht. We hebben gemeend hiermee niet te moeten wachten. Openheid en eerlijkheid staan voorop."

Hartverwarmend.

Vastgelogd op 10:08

Terugverwijzen (7 reacties)


maandag, 28 oktober 2002

Joost B.
Eerste dagje zonder m'n (letterlijk) naaste collega Joost. Of nee, ex-collega Joost, natuurlijk.

Jammer hoor, vandaag geen nieuwtjes kunnen uitwisselen. Of even kunnen discussiŽren over computers. Of hem kunnen pesten met mijn flirts richting het Apple-platform.

Een schrale troost: hij is naar een beter oord.

Vastgelogd op 22:11

Terugverwijzen (1 reacties)

Femfit
Een collega-'din beleeft thans haar, euh... maandstonde en is ook nog eens heel erg verkouden. Ze slikt Davitamon Femfit en dat helpt, blijkbaar. De aanleiding waarom ze dat precies aan mij kwijt wilde, ben ik even vergeten...

Hoe dan ook, mooi nieuws - maar je kunt met een zoektocht op Femfit binnen een paar kliks op HEEL vreemde sites terecht komen.

Google vraagt namelijk of ik niet stiekem "femfight" bedoelde. En welke sites je op die zoekopdracht vindt... Pop-up killers aan.

Vastgelogd op 22:03

Terugverwijzen (0 reacties)

LPF
De LPF heeft hun site geŁpdate. Ze gaan de verkiezingen wel met gezond vertrouwen in, getuige de zin onder het kopje "Ministers" :

"Invulling volgt na de kabinetsformatie"

Vastgelogd op 12:51

Terugverwijzen (2 reacties)


zondag, 27 oktober 2002

Vraagje
Zeg, is er elektriciŽn in de zaal? Ik zit met een raar en kostbaar probleem. Zo'n anderhalve maand geleden viel hier plots de stroom uit. Een wandeling richting meterkast maakte me niet veel wijzer: geen van de stoppen was door, maar de aardlekschakelaar was wel uitgeslagen.

Die weer omgezet en er bleek vervolgens niets aan de hand. Althans, inmiddels ben ik er achter gekomen dat in een aantal apparaten de batterij de geest had gegeven.

Zo laadde de batterij in mijn VAIO laptop niet meer bij. "Stuk", volgens Sony. Kosten van een nieuwe: ruim 76 euro. Boven bleek de handset van m'n tweede DECT Ericsson setje ook niet meer bij te laden. Vervangingskosten: ruim 38 euro.

En toen bleek de batterij uit m'n digitale camera ook niet meer bij te laden. Na een paarminuten aan de lader zegt ie "FULL", maar eenmaal in gebruik is hij na tien minuten leeg. Een nieuwe kostte me afgelopen zaterdag 81 euro.

Dat is dus al 195 euro (429 gulden!), waarbij het opvallend is dat het hier gaat om dure batterijen met intelligente chips, die berekenen hoeveel tijd de batterij nog te gaan heeft voor ie leeg is.

Wat kan deze wel al te toevallig massale dood van batterijen veroorzaakt hebben? En als er een jurist in de zaal is, kan die vertellen hoeveel kans ik maak als ik REMU voor deze schade aansprakelijk stel?

Vastgelogd op 22:58

Terugverwijzen (8 reacties)


donderdag, 24 oktober 2002

Uitval
Het blijkt dat l-rs.org regelmatig niet te bereiken is. Of het wat met de storingen bij Planet te maken heeft, of naweŽen van een cyberaanval of misconfiguratie bij Dreamhost... ik weet het ook niet precies.

Vastgelogd op 23:02

Terugverwijzen (0 reacties)

VVD TV
Euh, Annemarie Jorritsma is "mediawoordvoerder" bij de VVD? Zalm laat een verkiezingsballonnetje op over de publieke omroep. Het kan wel een netje minder. En dan wordt Jorritsma als volgt geciteerd in de Volkskrant:

"Wij zijn op de lange termijn voor een BBC-achtige omroep, en die kan heel goed met ťťn zender minder. In Groot BrittanniŽ kan het toch ook?"

Ehm, mevrouw Jorritsma... kijkt u wel eens naar de BBC?

Hoewel in Nederland alleen BBC1 en BBC2 op de kabel zit, heeft The Beeb onlangs het beeldmerk voor BBC3 onthuld. Een vierde zender is in de maak. En een apart BBC-kinderkanaal. En ohja, ze hebben een fantastische 24-uurs nieuwszender.

Maar ja, het zit wel allemaal op de satelliet. Maar laten we verder by all means de BBC als voorbeeld nemen!

Vastgelogd op 22:57

Terugverwijzen (3 reacties)

Loos
Hm, je hebt nieuws waarbij je denkt dat het oog-om-oog principe maar weer es van stal moet worden gehaald.

Vastgelogd op 22:45

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 22 oktober 2002

Simpsanos
Voor wie The Sopranos volgt (ik doe het on/offish) is er bij HBO een gids voor mafiapraat.

Moe Green Special: Getting killed with a shot in the eye, like the character, Moe Green, in The Godfather. One form of "sending a message."

En een handige family tree in flash, met pinnetjes die aangeven wie inmiddels al dood is. Dat kan dus een ongewenste verrassing zijn zo vroeg in het eerste seizoen, dus gebruik op eigen risico.

Om de een andere manier dacht ik dat de barman uit The Simpsons ook Moe Green heette, maar nee. Even uitgezocht, Aha Erlebnis - die heet natuurlijk Moe Szyslak. Ach ja, 'swaar ook. [Mafialinks via Albert]

Vastgelogd op 22:17

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 21 oktober 2002

Neef
Zus Ingrid heeft vandaag in een moederlijke oerstrijd een nieuw neefje afgeleverd: Joost. Die moet ik gauw eens gaan bekijken. Nu ligt hij nog in de couveuse, want het ging niet bepaald soepel, hoorde ik. Trots op je, zus!

Vastgelogd op 21:45

Terugverwijzen (13 reacties)

Internet hapert nog steeds

Edvard Munch - The Scream (1893)


Vastgelogd op 21:41

Terugverwijzen (5 reacties)


zondag, 20 oktober 2002

Rus
Hoera! De lijdzaam kijkende Rus avec accordeon, waar ik eind juli over schreef, is weer gesignaleerd in Hoog Catharijne.

Door ondergetekende, na het boodschappen doen bij de Albert Heijn in het Godebaldkwartier.

Hij speelde iets onbestemd triests - goddank geen eeuwig loopende Badinerie van Bach of een balalaika hatsikidee muzakje zoals de andere accordeonisten.

Deze winter zorg ik dat ik steeds wat los geld in m'n jaszak heb.

Vastgelogd op 22:21

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 19 oktober 2002

Roofvogel
Welk beter nieuws bij oorlogsdreiging dan dat er een nieuw gevechtsvliegtuig is gemaakt? Boeing onthulde gisteren hun Stealth Bird of Prey.

Nog wel een "technology demonstrator", dus nog niet massaal in de lucht. Of misschien ook wel, want daar is hij stealth voor natuurlijk. [Via c'llega Pieter]

Vastgelogd op 12:31

Terugverwijzen (1 reacties)

Grom
Nog steeds zijn diverse websites niet of nauwelijks te bereiken. En ik zie tot mijn ergernis dat Planet daar al drie dagen van op de hoogte is!

"16-10-2002 20:47 uur. Surfen en e-mailen niet altijd mogelijk
Door een storing zijn sommige websites niet bereikbaar als u verbonden bent via het Planet inbelnetwerk of MxStream. Onze excuses voor dit ongemak. Wij stellen alles in het werk om de storing zo snel mogelijk op te lossen."

Waarbij opvalt dat de zinnen "Onze excuses voor dit ongemak. Wij stellen alles in het werk om de storing zo snel mogelijk op te lossen." standaard worden ingeplakt. Tsja.

Vastgelogd op 11:45

Terugverwijzen (4 reacties)

Sean
Penn rules. De acteur steekt zijn nek uit en schrijft een open brief aan de president.

"I beg you, help save America before yours is a legacy of shame and horror," Penn wrote, echoing voices of caution from around the world that have called for a measured response to allegations Iraq is developing weapons of mass destruction."

Vastgelogd op 11:40

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 18 oktober 2002

Kwade genius
Demissionair minister van Volksgezondheid Bomhoff doceert een lesje Psychologie - en dan specifiek over een college met betrekking tot de Koude Grond. Hij denkt dat Zalm al vanaf het prille begin uit was op een val van het kabinet.

"Het is begonnen toen Balkenende in juli, bij het opstellen van de regeringsverklaring, per se vermeld wilde hebben dat het Paarse kabinet boven zijn stand had geleefd. Hoogervorst zei toen al: Doe dat niet. Gerrit zal heel boos worden. Toen Balkenende dit toch deed, is er bij Zalm iets kapot gegaan.''

Ach ja, enige zelfreflectie kan de LPF niet verweten worden.

Vastgelogd op 23:56

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 17 oktober 2002

Nachtmuziek
Rachmaninoff, die helemaal niet zo gelovig was, schreef twee keer koormuziek voor de Russische kerk. Het eerste is de liturgie van Sint Johannes Chrysostomos uit 1910.

Tijdens Claus' uitvaart werd daar nog iets uit gezongen. Een ander - mogelijk nog bekender werk - zijn de Vespers uit 1915. En daaruit vind ik Voskrez iz groba erg mooi.

M'n Russisch is wat roestig, maar volgens mij gaat het over de wederopstanding uit het graf. Ook voor atheÔsten gedurende deze 3,5 minuten een troostrijk idee.

Vastgelogd op 23:35

Terugverwijzen (0 reacties)

Hapering
Het internet hapert. Althans, hier bij mij. Sites zijn wisselend wťl en dan weer niet te bereiken. Irritant zeg. Werpt je weer helemaal terug op jezelf. Straks moet ik nog een boek gaan lezen ofzo!

Vastgelogd op 23:26

Terugverwijzen (5 reacties)


woensdag, 16 oktober 2002

Poe
Even inhakend op het grafkelder gebeuren... het deed me denken aan het verhaal van Edgar Allen Poe, The Cask of Amontillado uit 1846.

Ik vind het nog altijd een fantastisch, ijskoud, gruwelijk verhaal.

"I reapproached the wall. I replied to the yells of him who clamoured. I reechoed -- I aided -- I surpassed them in volume and in strength. I did this, and the clamourer grew still."

Vastgelogd op 23:54

Terugverwijzen (0 reacties)

Clippy
Ik was bezig met een tekst in Word 2000, moest even nakijken hoe je een bepaalde ingewikkelde opmaakhandeling deed... en natuurlijk loert die paperclip vervolgens mee met je werk. Ik dacht dat die Clippy allang om zeep was gebracht, maar goed.

Toen ik 'm een paar keer naar de achtergrond verwees, zei ie dit. Hij lijkt een beetje op z'n pik getrapt. Een mengeling van teleurstelling en ingehouden woede. Mooi man, techniek.

Clippy is pissed

Vastgelogd op 23:42

Terugverwijzen (6 reacties)

NLPF
De nieuwe LPF is er rap bij. Er mag wel wat aan de vormgeving gebeuren zeg... maar dat gold voor de oude LPF ook.

Vastgelogd op 23:26

Terugverwijzen (6 reacties)

Hoera
U weet wel waarom.

Vastgelogd op 12:21

Terugverwijzen (7 reacties)


dinsdag, 15 oktober 2002

Kelder II
De kop suggereert alsof de deksel inmiddels is teruggelegd... "Vriendin Johan Friso mee in grafkelder" [Via c'llega Martijn]

Vastgelogd op 22:40

Terugverwijzen (5 reacties)

Kelder
Zo nu en dan wegzappend bij al te religieuze zalving van de overledene, heb ik in de samenvatting de bijzetting van Claus gezien.

Mooie muziek tussendoor - ook een prachtig stuk Rachmaninoff a capella ("Tebye poyem" uit de liturgie van st. Johannes Chrysostomos) dat helaas werd opgevolgd door een nogal bombastisch Nederland Zingt-achtig orgelwerk.

Maar goed, moge hij de rust vinden die hij in het leven... etc.

Zelf ook nog een stemmig muziekje uitgekozen. Waarom weet ik ook niet, maar er is vast iemand die het mooi vindt. Bach, natuurlijk.

Vastgelogd op 22:23

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 14 oktober 2002

Overstap
Apple heeft de switch campagne, Microsoft heeft "Confessions of a Mac to PC Convert".

"To my surprise, the process of switching was as easy as the marketing hype had promised. I was up and running in less than one day, Girl Scout's honor. First, let me tell you more about why I converted."

Ik hoef niet te worden overtuigd. Als het niet zo'n griebusberg geld kostte, had ik allang zo'n fijne 17-inch iMac aangeschaft.

Wel opmerkelijk: de freelance schrijfster die Microsoft opvoert, blijft naam- en gezichtsloos. Afgezien van een stockphoto linksboven, dan.

Vastgelogd op 21:34

Terugverwijzen (4 reacties)


zondag, 13 oktober 2002

Ringtone
Ireland Online (IOL) brengt het nieuws dat vijf leden van een Australisch rugbyteam zijn omgekomen bij de bomaanslag in Bali. Tja, dat is vervelend nieuws natuurlijk, maar onderaan het artikel staat gelukkig dat je je mobiele telefoon kunt opvrolijken met leuke ringtones.

Cheer up!


Vastgelogd op 22:04

Terugverwijzen (2 reacties)

Nagscreens
Gisteren Minority Report gezien, daarin zaten ze ook. Maar Minority Report speelt in 2054. Er is een bedrijf op dit moment al bezig met kletsende billboards. Be afraid. Be very afraid.

Vastgelogd op 21:17

Terugverwijzen (0 reacties)

Euh...
Hm... Uit m'n referstatistieken: wil de nieuwe Volkert van der G. nķ opstaan?

Referstat Volkert

Vastgelogd op 18:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Ambrose
Och, jammer. De auteur van het boek waarop de serie "Band of Brothers" is gebaseerd, historicus Stephen Ambrose, is overleden.

When Ambrose discovered he had lung cancer, he said the likely terminal diagnosis was in some respects liberating because ďyou can do whatever the hell you want. Whoís going to criticize you? And if they do, what the hell do you care?Ē


Vastgelogd op 17:35

Terugverwijzen (0 reacties)

Bali
Een bomaanslag op Bali eist minstens 182 doden[*]. Onder hen een groot aantal buitenlanders, veel AustraliŽrs. Ondertussen bannert men rustig door op een van de grotere nieuwssites van AustraliŽ:

News.com AU

[*]: Mogelijk staat in de titelbalk nog "Zeker 14 doden...", maar dat is het ultraprofessioneel door consultants ingebrachte redactiesysteem.

Vastgelogd op 14:50

Terugverwijzen (5 reacties)

Overwinning
Omdat ik gisteren niet thuis was, moest ik mijn video programmeren voor Dangerous Company. Maar voor BBC World worden in de gids geen PDC-codes afgedrukt, hetgeen betekende dat ik op de ouderwetse manier bezig moest.

M'n eer is gered, want vanochtend zag ik dat hij perfect was opgenomen. Me conquer technology!

Tot ik in de gids zag dat ie vanmiddag om 17:10 wordt herhaald. D'oh. Nouja, ik kan zeggen dat deze aflevering zeer de moeite waard is.

De waarheid over overbetaalde consultants wordt eindelijk gezegd. Ik denk niet dat ze mijn log lezen, maar het soort ondernemer dat 's ochtends inschakelt voor Harry Mens moet echt kijken. Het bespaart je klauwenvol geld en als het meezit kosten de consultants je niet het bedrijf.

Er zit ook een aantal tenenkrommende filmpjes in over het bedrijf Figgie International, een firma die ten onder ging aan mismanagement en peperdure ja-knikker consultants.

Er wordt in de documentaire genoemd dat er op een gegeven moment 250 consultants tegelijk rondliepen, die samen voor tientallen miljoenen dollars aan kosten hebben gedeclareerd.

Trouwens, wanneer je nu de naam Figgie International door Google haalt, zijn de hits allemaal afkomstig van sites als het Amerikaanse Departement van Justitie, de Amerikaanse Mededingingsautoriteit en ontelbare advocatensites.


Vastgelogd op 14:21

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 12 oktober 2002

Streamium
Hm, zou Philips dit ding ook even in Nederland willen uitbrengen? Hartelijk dank. [update] Bij Philips zeggen ze dat ie ook in Europa verkrijgbaar is. Eh, waar dan?

Vastgelogd op 17:07

Terugverwijzen (1 reacties)

Dangerous Company
Kijktip voor vanavond: Dangerous Company - een documentaire van de BBC (wordt uitgezonden op BBC World, 21:10). Vanavond deel twee "Shrink To Fit", waarvan de inhoud mij bekender voorkomt dan ik zou willen...

"Shrink To Fit tells the tragi-comic story of how big businesses slavishly followed the fads and fashions of business gurus and their theories with sometimes catastrophic consequences."

Vastgelogd op 15:50

Terugverwijzen (0 reacties)

Bom
Finland! Wat een onwaarschijnlijke lokatie voor een zelfmoordaanslag. De Finnen zijn in shock, want dergelijk geweld is ongehoord voor het land.

"This is the most serious accident since World War II in (the) Helsinki (region)," Eero Hirvensalo, a physician at Helsinki University Central Hospital, told AP.

In het AP/CNN artikel wordt overigens niet gerept over een zelfmoordaanslag, dat heb ik van teletekst:

"De Finse politie denkt dat de explosie gisteren in een winkelcentrum in een voorstad van Helsinki het gevolg is van een zelfmoordaanslag. Een van de doden, een student van onder de 20 uit Helsinki, zou de dader zijn. Er is nog niets bekend over zijn motief."


Vastgelogd op 15:40

Terugverwijzen (2 reacties)

BiŤre
Gisteren een nieuw donker bier geprobeerd, waar bierkenners in mijn omgeving met glinsterende ogen over vertelden: Westvleteren.

Westvleteren kroonkurk

Het bier wordt gebrouwen door Belgische monniken van de Sint-Sixtus abdij. De kroonkurk bewijst wat je drinkt, want de flesjes zelf zijn niet gelabeld. Het bier is moeilijk verkrijgbaar en niet goedkoop, maar wel erg lekker.

In BelgiŽ is wel een domein gereserveerd op naam van de abdij, maar daar is op het moment van schrijven nog van alles under contstruction.

Dankzij een Japanse bedevaartganger kun je gelukkig wel een indruk krijgen van de omgeving.

Vastgelogd op 15:21

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 10 oktober 2002

'tootje
Vandaag samen met wat collega's gekocht, de nieuwste rage uit Japan: bensu autootjes. Wel hebben we allemaal dezelfde frequentie, qua controller, dus dat wordt nog leuk straks.

Die karretjes worden in Nederland verkocht door een winkel die eigenlijk MP3 spelers verkoopt. En als je daar dan toch kijkt... deze is best koel.

Vastgelogd op 22:44

Terugverwijzen (20 reacties)

Pot
Grappig artikel in de New York Times vandaag; even een stuk over geshovalwared. Kijk ook even naar de hippe foto op de voorpagina van de Computer Planet. Jammer dat ze die dingen niet buiten Japan verkopen!

Vastgelogd op 22:40

Terugverwijzen (0 reacties)

Citroentjesfris
Niet alleen handig in een witbiertje: Australische wetenschappers ontdekten dat citroensap een effectief voorbehoedsmiddel is.

"We can show in the lab that lemon juice is very effective in immobilizing human sperm and also very effective in killing HIV," Short told Australian Broadcasting Corp. television in a science programme to be shown later on Thursday.

Meer bij CNN.

Vastgelogd op 22:34

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 7 oktober 2002

Brave New World
Achter Pluto blijkt ons zonnestelsel nůg een bevroren wereld te herbergen: Quaoar, ťťntiende de omvang van de aarde.

"Quaoar lies in the so-called Kuiper Belt, a swarm of objects made of ice and rock that orbit the Sun beyond Neptune. They are considered remnants of the swirling disc of debris that coalesced to form the Solar System about five billion years ago."

Vastgelogd op 23:07

Terugverwijzen (2 reacties)


zondag, 6 oktober 2002

Claus †
Prins Claus overleden. Kregen we een paar weken terug een onbedoeld voorproefje van het medialeedwezen, nu kunnen alle artikelen en specials alsnog online.

Onze nieuwsredactie heeft ook een heel uitgebreide site online gezet.

Tja. En dan krijgen we een nogal overtrokken tv en radio programmering. D'r is geen zender meer normaal te bekijken. TMF en The Box zetten hun interactieve chatmogelijkheden uit (waarschijnlijk bang voor "lollige" berichten) en Veronica zet de hele uitzending maar op zwart.

De premier spreekt de natie toe en alle zenders halen hun programmering overhoop om voorbereide necrologieŽn uit te zenden. Deskundigen worden gebeld: in het geval van de commerciŽlen een enge meneer uit het royalty roddelcircuit en de publieke omroep heeft natuurlijk Maartje.

Ondertussen vervallen Jiskefet en de documentaire over alt.suicide.holiday waar ik voor wilde inschakelen. Collectieve rouw, of je wilt of niet.

Begrijp me niet verkeerd: natuurlijk vind ik het verschrikkelijk voor de betrokkenen. Maar het is geen prins die overlijdt. Wat is dat nou? Terminologie uit een sprookjesverhaal.

De echte tragedie is dat een vrouw de man kwijtraakt met wie ze 36 jaar getrouwd is geweest. Dat kinderen hun vader en kleinkinderen hun opa verliezen.

Maar alle radio- en televisiezenders met aangepaste (soms identieke) programmering is mijn inziens nogal huichelachtig en goedkoop. Ik zet maar een CD'tje op. Van al deze opgedrongen rouw word ik een beetje misselijk.

Vastgelogd op 22:51

Terugverwijzen (16 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org