Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zondag, 27 oktober 2002

Vraagje
Zeg, is er elektriciën in de zaal? Ik zit met een raar en kostbaar probleem. Zo'n anderhalve maand geleden viel hier plots de stroom uit. Een wandeling richting meterkast maakte me niet veel wijzer: geen van de stoppen was door, maar de aardlekschakelaar was wel uitgeslagen.

Die weer omgezet en er bleek vervolgens niets aan de hand. Althans, inmiddels ben ik er achter gekomen dat in een aantal apparaten de batterij de geest had gegeven.

Zo laadde de batterij in mijn VAIO laptop niet meer bij. "Stuk", volgens Sony. Kosten van een nieuwe: ruim 76 euro. Boven bleek de handset van m'n tweede DECT Ericsson setje ook niet meer bij te laden. Vervangingskosten: ruim 38 euro.

En toen bleek de batterij uit m'n digitale camera ook niet meer bij te laden. Na een paarminuten aan de lader zegt ie "FULL", maar eenmaal in gebruik is hij na tien minuten leeg. Een nieuwe kostte me afgelopen zaterdag 81 euro.

Dat is dus al 195 euro (429 gulden!), waarbij het opvallend is dat het hier gaat om dure batterijen met intelligente chips, die berekenen hoeveel tijd de batterij nog te gaan heeft voor ie leeg is.

Wat kan deze wel al te toevallig massale dood van batterijen veroorzaakt hebben? En als er een jurist in de zaal is, kan die vertellen hoeveel kans ik maak als ik REMU voor deze schade aansprakelijk stel?

Vastgelogd op 22:58

Reacties

Moeilijk. Het lijkt me begonnen met die aardlekschakelaar. Al zie ik verder geen enkel noodzakelijk verband.

Laurens L. - 28/10/2002 om 0:14:01

Als de aardlek uitgegaan is moet je eigenlijk alle apparaten die op de groepen boven de aardlek zijn aangesloten uit het stopcontact halen. Als dat gebeurt is een voor een weer terug doen. Knalt de aardlek als je iets terugdoet is dat apparaat waarschijnlijk stuk. (aardlek meet amperage heen en daarna weer terug is het verschil te groot ...knal aardlek uit) is voor eigen veiligheid. Ik zou even kijken naar een aantal snoeren of die nog goed zijn. En REMU aanspraakelijk stellen lijkt me niet kunnen.

Succes

B Mutz - 28/10/2002 om 0:30:50

Ik heb een soortgelijk probleem! Apparaten met accu's werken bij mij domweg nooit, wat ik ook koop. Mijn mobiele telefoon moet ik elke dag opladen, de vorige laadde helemaal niet meer op. Mijn gewone draadloze telefoon is na een half uur al leeg en het is al de derde die ik nieuw heb moeten kopen sinds ik hier woon (drie jaar)! De vorige hielden er helemaal mee op en deze verbreekt trouwens ook steeds vaker de verbinding tijdens een gesprek. Mijn gloednieuwe dure Apple-laptop gaf binnen een week de geest. Zelf heb ik bedacht dat ik vast magnetisch ben en dat het daardoor komt. Misschien kan ik daar mijn ouders voor aansprakelijk stellen.

charlotte - 28/10/2002 om 7:45:46

Hoe oud zijn je Vaio, digitale camera en DECT-toestel? Die accu's blijven natuurlijk niet eeuwig goed. Dat vertellen ze je niet als je appartuur koopt.

Albert - 28/10/2002 om 9:32:24

Het zijn wel van die peperdure InfoLithium dingen zonder geheugeneffect, die inderdaad niet het eeuwige leven hebben. Maar dat ze allemaal tegelijk de geest geven vind ik iets te toevallig.

Lars - 28/10/2002 om 12:12:48

Probeer eens een chatbox of site voor technici te vinden, misschien heb je daar meer succes. Misschien heb je op de een of andere manier wel een te hoog voltage ofzo door je kabeltjes stromen.

Sabine - 28/10/2002 om 15:16:23

Misschien heb je op de een of andere manier wel een te hoog voltage ofzo door je kabeltjes stromen.

voltjes stromen niet, dat doen alleen ampere's..
en dan nog heeft dat niets met het accu probleem te maken, ook de aardlek niet.
vreemd is het wel...:)

fred

fred - 29/10/2002 om 18:43:44

Ik denk dat je de feng shui-regels getart hebt. Dan krijg je een opeenhoping van negatieve energie.
Heb je al geprobeerd om je huis onder water te laten lopen? Schijnt ook niet goed te zijn in combinatie met electriciteit.

Jorius - 29/10/2002 om 21:56:30

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org