Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
dinsdag, 29 oktober 2002

Reorganisatie
Zo, het is officieel: mijn werkgever gaat reorganiseren. Wat het voor mij precies inhoudt, is nog onduidelijk, maar dat het een (in mijn ogen onnodige) slachting betekent is wel helder.

Een collega heeft voor Planet Multimedia een interview met directeur Van Dam gehouden. Ziehier een citaat over het hoe en waarom, in een soort zichzelf parodiërende marketinglingo:

"We willen enerzijds de efficiency vergroten door een nog scherpere focus te leggen op onze kernactiviteiten en door de organisatie te stroomlijnen. Ten tweede willen we onze commerciële slagkracht verhogen door de synergiemogelijkheden binnen ons moederbedrijf KPN maximaal uit te baten."

[..]

"Hij benadrukt dat het om een "noodzakelijke reorganisatie" gaat, maar erkent tegelijkertijd "dat het zuur is dat we afscheid moeten nemen van een grote groep mensen die dit bedrijf groot gemaakt hebben."

Gelukkig wordt het menselijk aspect niet uit het oog verloren:

"Van Dam beseft dat veel van zijn medewerkers niet zo’n vrolijke kerst zullen beleven. "De timing is altijd slecht. We hebben gemeend hiermee niet te moeten wachten. Openheid en eerlijkheid staan voorop."

Hartverwarmend.

Vastgelogd op 10:08

Reacties

Reorganisaties zijn alleen maar goed voor reorganisatiebureau's. Berenschot en dergelijke.
Sterkte!

Tuuur - 29/10/2002 om 10:56:32

Joost B. heeft (in tegenstelling tot directeur van Dam) dus wel een goede timing!

Andor - 29/10/2002 om 13:52:19

goed gesproken: marketinglingo....

Kollie - 29/10/2002 om 17:54:48

Heerlijk toch, van die types die denken dat de productiviteit bij de achtergebleven werknemers dan meteen enorm zal stijgen. Dat ze hun werkgever niet meer snappen schijnt daar nooit invloed op te hebben, heel gek....

Eric - 29/10/2002 om 23:28:19

Nou, dan maar richten op je eigen kernactiviteiten?
Bier en meer bier schijnen ook behoorlijke synergiewerking te hebben. Cheers!

Jorius - 30/10/2002 om 21:06:34

Schijnt er bij te horen om dat vlak voor de kerst te doen. Mijn ex werkgever presteerde dat een jaar terug ook. Schrale troost is dat de bastaards volgens interne berichten van de week failliet gegaan zijn. Natuurlijk wordt er doorgestart, maar men kan zo (wederom) een boel mensen voor de kerstdagen op straat zetten.
De argumenten zijn overigens ook altijd de zelfde.

Webalistic - 30/10/2002 om 21:21:23

Ach, een ex-collega kreeg tijdens de kerstlunch eerst de gebruikelijke fles wijn, met een "bedankt voor je inzet het afgelopen jaar" en mocht vervolgens bij de directeur komen om te horen dat hij het komende jaar niet terug hoefde te komen. Neemt niet weg dat het k* blijft.

karin - 30/10/2002 om 21:48:46

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org