Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zaterdag, 31 augustus 2002

PDL van PT
Even in de agenda noteren: 31 oktober 2002. Dan komt Punch-Drunk Love in de Nederlandse bioscoop, de nieuwste film van Paul Thomas Anderson. U weet wel, van Magnolia. [UPDATE] Verkeerd gekeken. Hij komt pas 27 maart volgend jaar in Nederland uit. Meuhpf...

Vastgelogd op 23:07

Terugverwijzen (7 reacties)

Reclamesite
Achmea heeft best veel tijd gestoken in het maken van deze campy website crazybert.nl, met veel foute animated gifjes. Berust niet op werkelijkheid, natuurlijk...

Vastgelogd op 21:20

Terugverwijzen (0 reacties)

NS
In een "actueeltje" melden de Nederlandse Spoorwegen (NS) een prijsverhoging binnen het jaar van 9,05 procent. Je kunt de prijs van je kaartje voor 2003 al laten berekenen.

Gezien vandaag in de krant? Die advertentie van de NS waarin het de verhoging rechtvaardigt omdat er in 2002 geen prijsstijging is ingevoerd?

Het bedrijf is kort van memorie, want als treinreiziger herinner ik me nog levendig het rampjaar 2001, indertijd de directe aanleiding om per 1/1/2002 geen prijsverhoging door te voeren.

Mijn maandtrajectkaart kost nu €98,20 (fl. 216,40) en per 1 januari wordt dat dus €107 (fl. 235,80). Per 1 juli komt daar nog eens 4,15 procent bij, wat dan €111,53 (fl. 245,79) maakt. Gristus, wat een aderlating...

Vastgelogd op 20:26

Terugverwijzen (4 reacties)


vrijdag, 30 augustus 2002

Discovery
Een van de mysteries van Discovery Channel... Weet iemand welk nut het heeft om de programma-informatie van gisteren via teletekst aan te bieden? Zodat je kunt zien wat je gemist hebt?

Gisteren...

Nu we het toch over Discovery Channel hebben: een reden om niet langer te kijken is die niet aflatende stroom onderbrekingen om constant dezelfde KUTTIGE PROMOFILMPJES (excuses) te laten zien. Kan dat niet anders? Ráááh!

Vastgelogd op 23:41

Terugverwijzen (3 reacties)

Beer
Via Utop zien ik de sneak preview van de nieuwe Veronica site. Met een "zoekbeertje". Mejuffrouw van Beers houdt er niet van om "lekker ding!" genoemd te worden. Dan heft ze een vermanend vingertje op. Artificial Intelligence, zeg maar.

Vastgelogd op 23:34

Terugverwijzen (2 reacties)


donderdag, 29 augustus 2002

Schoen
Marketingmensen van Umbro blijken niet gehinderd door enig historisch besef: tot voor kort was een sportschoen op de markt met de naam "Zyklon". Gas met dezelfde naam werd in de Tweede Wereldoorlog in vernietigingskampen gebruikt om mensen mee te vermoorden.

Umbro Zyklon

Umbro heeft de naam van de schoen inmiddels aangepast, meldt CNN. Het Wiesenthal Centrum wil graag opheldering. Een grap over zweetvoeten laat ik maar achterwege.

Vastgelogd op 11:37

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 28 augustus 2002

eindelijk.nl
Mooi, punt-ennel domeinnamen für Alle lees ik bij Planet Multimedia. Hier pleit ik al jaren voor (stukje scrollen) - dus het is mooi dat de SIDN eindelijk het licht ziet. Nee, maak me geen illusies dat ik er iets mee te maken had, hoor :)

Vastgelogd op 23:46

Terugverwijzen (0 reacties)

BWV 515a
Wenn nun die Pfeife angezündet,
So sieht man, wie im Augenblick
Der Rauch in freier Luft verschwindet,
Nichts als die Asche bleibt zurück.
So wird des Menschen Ruhm verzehrt
Und dessen Leib in Staub verkehrt.

Unbekannter Dichter [volledige tekst]

Vastgelogd op 21:41

Terugverwijzen (1 reacties)

Texels
Tja, het lijkt op 't eerste oog heel geinig, de Texelse Boys. In de woorden van Robert van Eijden: "maar wat is het?".

Vastgelogd op 21:37

Terugverwijzen (5 reacties)


zaterdag, 24 augustus 2002

Trailer
Hehe, de trailer voor de film "Comedian" van Jerry Seinfeld gaat ook echt over de trailer. En trailerclichés.

Vastgelogd op 21:06

Terugverwijzen (4 reacties)


donderdag, 22 augustus 2002

Studio
Opbouw studiootje vordert. Nu alleen nog de effect returns (galm, distortion en digitaal delay) en dan is het klaar. Moet morgen nog even wat kabels halen voor wat cv/gate synths (pre-MIDI spul). Pfff...

Vastgelogd op 21:49

Terugverwijzen (2 reacties)

C5
Samen met Albert even online gespeurd naar de oer-Segway, de Sinclair C5. Er zijn nog onderdelen voor, Sir Clive heeft z'n baard afgeschoren (en lijkt nu op een Amerikaanse TV-dominee, vindt Albert), er is er een te koop op eBay en er zijn nog bergen sites over.

De overeenkomsten in Segway lingo zijn frappant: "The C5 was promoted by Sinclair as a revolutionary advance in personal transport with the potential to replace the car."

Vastgelogd op 21:45

Terugverwijzen (6 reacties)

Toeval
En of het afgesproken is, bericht CNN:

"An al Qaeda videotape obtained by CNN shows a level of sophistication in bomb making that would allow terrorists to arrive in a target city unarmed and easily put together high-explosive devices to carry out destructive attacks, experts who saw the tapes say. "

Vastgelogd op 01:20

Terugverwijzen (0 reacties)

Films
Hm, Morgan Freeman als "God". Dat kan wat zijn wellicht, als je in het fenomeen gelooft. Bruce Almighty komt ergens in 2003 uit.

Een andere film waarin Freeman speelt die al wél te zien is: The Sum Of All Fears, een film waar ik met gemengde gevoelens naartoe ging, maar die toch behoorlijk spannend was.

En een beetje verontrustend ook, als je tenminste een Amerikaan bent in het post-911 tijdperk. De film werd overigens ruim voor 11 september opgenomen en was origineel bedoeld als vermaak.

De aanslagen in september maakten van TSOAF echter ineens een serieus en potentieel realistisch drama. Wel werd om de moslimgemeenschap te ontzien het boek van Clancy op een aantal punten niet gevolgd.

Zo werden moslimterroristen vervangen door Europese neo-nazi's, om de moslimhaat in de Verenigde Staten niet verder aan te wakkeren.

Ik vond het best een goede film, vooral omdat het cliché dat ik verwachtte verrassend genoeg niet kwam. Meer zeg ik niet, want anders verpest ik het voor wie nog gaat.

Vastgelogd op 00:59

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 21 augustus 2002

Kist II
Ik had het rapport (uit 1994) zowaar nog op de computer! Ik citeer:

"De overlijdensmarkt is een constante markt, met weinig fluctuaties. Er zijn (enkele uitschieters daargelaten) nauwelijks tot geen veranderingen in de hoeveelheid vraag vanuit de markt."

[..]

"Tevens is er een eco-model van onze succesvolle 'Touristique' uitgekomen. Deze is ongelakt en ongeschuurd.

Als 'Special Interest Product' ontworpen, en als eerste én enige in de betere doe-het-zelf zaak te krijgen: onze 'Family Planning Kit' zelfbouw kist. De gedachte achter deze doe-het-zelf kist is dat er een naamsbekendheid mee wordt opgebouwd voordat er daadwerkelijk een noodzaak voor ons produkt onstaat.

Met een duidelijke instructie moet het mogelijk zijn dat het hele gezin 's avonds aan de kist knutselt. De kisten worden via de Gamma en Praxis afgezet. Eerste indicaties zijn zeer positief en de afdeling Produkt Innovation studeert op variaties op deze 'Family Planning' set.

Dit in de vorm van kindermaten en/of huisdier kisten. Deze laatste krijgt een test-run in de Amsterdamse Gamma eind september/begin oktober 1994. (Zodat er nog ruim voor Wereld-dierendag kan worden gekocht)."


Vastgelogd op 00:00

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 20 augustus 2002

Kist
Voor natuurliefhebbers of fervente korfballers zijn er deze pitrieten doodski... eh, korfkisten van handelsonderneming de Stoop. Wel een milieuvriendelijke manier van transport voor die laatste reis.

Het doet me denken aan de keer dat ik - als opdracht voor een economie module op school - een saai marketingrapport moest schrijven. De tegenzin omzeilde ik door het produkt "doodskisten" te maken, aan de man gebracht door het fictieve bedrijf "Ausfahrt BV". Ik kreeg een ruime voldoende, want de docent zag er de humor wel van in.

Ik vind de term "uitvaartmanden" (met de toevoeging "voor kinderen") wel een beetje morbide taalvernieuwing. Gevonden via het immer ver(r)assende Uitvaart.nl

Vastgelogd op 23:52

Terugverwijzen (0 reacties)

Segway
"Wat is dat geronk?" Dat is de geruchtenmachine die aanslaat.

"In the latest twist to the long-running Ginger saga, it's now being rumored that the two-wheeled device unveiled by inventor Dean Kamen last December isn't in fact the real deal."

[Via Albert]

Vastgelogd op 22:55

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 19 augustus 2002

Pfff...
Het zal de warmte wel zijn, maar dit is de eerste keer dat ik deze foutmelding zie binnen Internet Explorer. Bijzonder.

Is this chair busy?

Vastgelogd op 23:04

Terugverwijzen (4 reacties)


donderdag, 15 augustus 2002

Apple
Deze aflevering van Joy of Tech is wel erg zielig.

MacOS X is denk ik het enige besturingssysteem waar ik nog de moeite voor zou willen nemen het onder de knie te krijgen. Maar ja, de benodigde hardware is onbetaalbaar en ik mag voorlopig niet opnieuw aan een PC-Privé Project deelnemen.

Want dat vertellen ze d'r niet bij in die "switch" reclamecampagne... waar betalen die mensen die overstap eigenlijk van?

Vastgelogd op 23:37

Terugverwijzen (10 reacties)


woensdag, 14 augustus 2002

Studio
Ik heb vanmiddag tussen de bedrijven door m'n studiootje lopen inrichten. Ik heb me daarvoor in Chinees Staatscircusesque bochten gewrongen (kabels e.d.) en ga nu met met lichte rugpijn televisie loeren.

Sjeemz meldt Fright Night op V8. Die is wel aardig, kan ik me herinneren.

Hum, beetje rondklikken op de Movie Database levert een opmerkelijke carrière voor een van de hoofdrolspelers op, sinds zijn optreden in Fright Night.

Vastgelogd op 22:40

Terugverwijzen (6 reacties)

Mat
Teletekst: "Scheidend LPF-leider Herben heeft na weken van kritiek op zijn functioneren in de tv-rubriek Netwerk zijn hart gelucht. "Dit is mijn laatste interview", zei Herben. Vorige week had hij al zijn aftreden aangekondigd.

Vastgelogd op 22:37

Terugverwijzen (4 reacties)

Geld
Ik ga even de keukenkastjes bekijken...

"A Seattle man has returned the equivalent of £3,265 he found hidden in an envelope in his new house. Rob Girling discovered the money taped above a cupboard door while playing hide-and-seek with his daughter."

3265 pond is omgerekend 5125 euwro. Maar:

"He traced the previous owners, Duke and Svetlana Young, through a neighbour and reunited them with the money."

Vastgelogd op 22:34

Terugverwijzen (2 reacties)

Jackson
Via Daypop een bijzonder linkje over het verval van Michael Jacksons gezicht. Wat weer doet denken aan de beruchte fotoserie "Downward Spiral".

De rest van rotten.com is onsmakelijk en bekijken wordt afgeraden.

Vastgelogd op 22:22

Terugverwijzen (2 reacties)

Air Linux
Air New Zealand, de (well, duh) Nieuw-Zeelandse vliegtuigmaatschappij stapt over op Linux en bespaart zich zo ruim een kwart miljoen euro aan licentiekosten.

Onlangs is een nieuwe licentiestructuur voor Microsoft producten van kracht geworden en meer bedrijven blijken om te zien naar alternatieven voor Windows.

Voor ik aan mijn vakantie begon heb ik het onderwerp al eens aangestipt. En daarvoor... En daarvoor...

[UPDATE] De San Francisco Chronicle schrijft dat Microsoft een stand heeft ingericht op de LinuxWorld Expo, dat deze week wordt gehouden. Hol van de leeuw, etc.

Vastgelogd op 22:16

Terugverwijzen (4 reacties)


maandag, 12 augustus 2002

Referstatparanoia
Bill leest mee...

Microsoft paranoia

Vastgelogd op 21:17

Terugverwijzen (8 reacties)


zaterdag, 10 augustus 2002

..
Bladzijde 9 van het Utrechts Nieuwsblad. Moest even verwerken waar ik nu precies naar keek. De Associated Press foto is ook online te vinden*.

De 32-jarige Italiaan Lorenzo Tadey stierf toen de bus waarin hij reisde op het Indonesische eiland Sulawesi onder vuur werd genomen door niet geïdentificeerde stijders. Zijn vriendin Patricia Linosy neemt definitief afscheid. Een indrukwekkende foto.

* - De link heeft een beperkte houdbaarheid.

Vastgelogd op 18:00

Terugverwijzen (3 reacties)


donderdag, 8 augustus 2002

Nietjes
Jacco stapt over op een leuke domeinnaam: heftklammern.net. In 1998 bracht ik een deuntje uit met dezelfde naam, nu als MP3 te downloaden bij mp3.com. Het origineel was in MOD. Kent iemand dat nog?

Vastgelogd op 23:54

Terugverwijzen (4 reacties)

Balkon
Semi-mooi weer vandaag. Dus heb ik in één keer het boek "Das Brandopfer" van Albrecht Goes herlezen. De laatste keer dat ik het las was voor mijn Duitse boekenlijst (het heeft inderdaad een verplichte boekenlijstdikte). Een mooi boek, dat vond ik toen ook al.

"Ein habräisches Buch? Nun, das ist meine Domäne, ich darf, onhne für zudringlich zu gelten, den Buchrücken anrühren und fragen: 'Wie kommen Sie denn zu diesem Buch?'

'Das ist eine Geschichte', sagte Frau Walker. Es muß aber etwas in meinem Blick gewesen sein, nicht Neugier, etwas sehr Anderes, denn sie fuhr fort: 'Ich erzähle sie Ihnen einmal.'

Da sagte ich - es war Abend, wir standen am Konsol, die Stille im Haus war hörbar wie eine Stimme von jenseits der Zeit - und ich sagte: 'Jetzt.'"

Vastgelogd op 22:57

Terugverwijzen (1 reacties)

Mug
Het gezoem van een mug die verwoede, maar vruchteloze pogingen doet de klamboe te doordringen, is een prettig geluid. Dat echter niet in verhouding staat met de voldoening wanneer je haar in een rode vlek tussen je handen hebt geplet.

In de woorden van John Rambo: "It drew first blood, not me"

Vastgelogd op 22:48

Terugverwijzen (1 reacties)

Band Of Brothers DVD
Pfew, 89 dollar is een hele aderlating, maar sinds vandaag kun je de Band of Brothers DVD bij Amazon voorbestellen. Release op 5 november aanstaande in een mooie limited edition doos. Band of Brothers is met afstand de beste miniserie ooit. In mijn need'rige opinie natuurlijk.

Vastgelogd op 22:44

Terugverwijzen (3 reacties)


woensdag, 7 augustus 2002

Glue
Onlangs eindelijk begonnen in het boek "Glue" van Irvine Welsh. Het dialect wordt weer uitgeschreven, wat het aantal pagina's per dag redelijk vertraagt, dankzij zinnen als deze:

"Eh's an edgy cunt wi a big dago moustache. One ay they boys that's aw serious n nippy at work, n disnae lit ehsel go until eh's finished n eh's in the boozer."

Hardop voorlezen helpt bij op het eerste oog niet te ontcijferen passages.

Vastgelogd op 00:21

Terugverwijzen (3 reacties)


maandag, 5 augustus 2002

Circus
In de papieren De Volkskrant stond vanochtend een artikel over de groeiende ontevredenheid bij bepaalde LPF'ers over het functioneren van Mat Herben. Het dagblad tekent op:

"Ook was er onbegrip over zijn instemming met de kandidatuur van oud-PvdA-leider Ad Melkert voor een baan bij de Wereldbank. Dat is een typisch voorbeeld van verwerpelijke 'vriendjespolitiek', vonden velen in de partij."

Op hooguit 10 centimeter afstand staat een kort artikel over de aspiraties van advocaat Oscar Hammerstein om plaats te nemen in het LPF-bestuur. Ook wordt er gesproken over Ed Maas, de huidige crisismanager bij de LPF.

Uit dat artikeltje: "De advocaat werkt al jaren voor Maas. Beiden waren kenissen van Pim Fortuyn."

Ik vind de zogenaamde afkeer van vriendjespolitiek binnen LPF nogal hypocriet, wanneer je bedenkt dat die organisatie zo'n beetje via een ons-kent-ons circuit is opgezet.

Binnenkort is Herben weer terug van vakantie. <VLIEGENDEPANTERIAANS>Kijken wattie doet</VLIEGENDEPANTERIAANS>.

Vastgelogd op 23:00

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 4 augustus 2002

USAbox
M'n broer tipte me over USAbox, een dienst waarbij je - voor eenmalige setupkosten van 25 dollar - beschikt over een "echt" adres in de Verenigde Staten. USAbox stuurt dan alle brieven en pakketjes door naar je thuisadres.

Vastgelogd op 18:33

Terugverwijzen (5 reacties)

SP3 II
Van deze discussie bij Slashdot word ik nou weer niet veel wijzer. Wel, niet, wel, niet of toch maar wel dat derde servicepack voor Windows 2000 installeren... (zie ook dit stukje van zaterdag)

Iemand zegt dat hij er geen problemen mee heeft, omdat ie toch niets te verbergen heeft. Maar daar gaat het hier natuurlijk helemaal niet om.

Metaforentijd: het is vreemd dat de slotenmaker de kapotte voordeur wel wil repareren, maar alleen als hij meteen een setje reservesleutels mag maken, zodat ie straks eenvoudig naar binnen kan, om wat met je meubels te schuiven.

Wat dat betreft gelden dezelfde bezwaren als bij de reparatie voor Windows Media Player, zoals die onlangs weer opnieuw werd uitgebracht.

Vastgelogd op 16:15

Terugverwijzen (0 reacties)

Las películas
Gisteren met een vriend naar Y tu mamá también geweest. Leuke film, goed geacteerd en met veel humor, seks, drank en diepgang.

Roger Ebert - m'n favoriete filmrecensent - vond hem ook erg goed.

"But it is also about the two Mexicos. And it is about the fragility of life and the finality of death. Beneath the carefree road movie that the movie is happy to advertise is a more serious level--and below that, a dead serious level."

[..]

"The movie is realistic about sex, which is to say, franker and healthier than the smutty evasions forced on American movies by the R rating. We feel a shock of recognition: This is what real people do and how they do it, sexually, and the MPAA has perverted a generation of American movies into puerile masturbatory snickering."

Vastgelogd op 16:02

Terugverwijzen (1 reacties)

iPech
Word er hier niet een mensenrecht geschonden? Ik wil gewoon daar kunnen kopen waar het 't goedkoopst is, da's toch niet zo gek? Bij Amazon kost de 5 gigabyte iPod $299, hetzelfde model kost bij Apple Nederland €399. Maar ja:

"Currently, item can be shipped only within the U.S."

Hmprf...

Vastgelogd op 15:47

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 3 augustus 2002

Dilemma
Heb het derde servicepack voor Windows 2000 gedownload, maar nu het 128 MB grote bestand binnen is, twijfel ik toch. De End User Licence Agreement (EULA) bevat van die jeukopwekkende zinsnedes...

"Microsoft may use this information (type computer, hardware en geïnstalleerde software, red.) solely to improve our products or to provide customized services or technologies to you. Microsoft may disclose this information to others, but not in a form that personally identifies you."

"You acknowledge and agree that Microsoft may automatically check the version of the OS Product and/or its components that you are utilizing and may provide upgrades or fixes to the OS Product that will be automatically downloaded to your computer."

En dan vooral het woord "automatically". Ik hou liefst zelf de touwtjes in handen. Een besturingssysteem moet niet op eigen houtje verbinding leggen en nauwelijks gespecificeerde informatie doorbrieven. Daar is een term voor, spyware.

Ik wil dus wel lekken op m'n Windows 2000 systeem gedicht hebben en vergrote stabiliteit genieten, maar niet onder zulke dwingende voorwaarden. Ik mik SP3 maar in de prullenbak, denk ik.

Vastgelogd op 15:28

Terugverwijzen (4 reacties)

ADSL
Interessante abonnementsvormen bij ADSL-leverancier Concepts ICT. ADSL Wide Open lijkt me wel wat... niet extreem veel duurder dan de meest uitgebreide Mxstreamvariant, maar stukken sneller.

Vastgelogd op 14:46

Terugverwijzen (3 reacties)


donderdag, 1 augustus 2002

.NET
Microsofts nieuwste - nauwelijks te doorgronden - strategie voor universele informatieuitwisseling ".NET" is blijkbaar toch zoiets als een religie.

Vastgelogd op 17:55

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org