Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

dinsdag, 30 oktober 2001

Dijkshoorn Analoog
Wat zag mijn oog in 't Utrechts Nieuwsblad (UN) van afgelopen zaterdag? Zowaar een ingezonden brief* van Nico Dijkshoorn! Onder de kop "Luie journalistiek" lucht Nico zijn hart over het ontbreken van hoor en wederhoor in een stuk van UN-journalist Hans van den Ham. Iets over naamsverwarring met een dierenarts, blijkbaar.

Ik ging op zoek naar het originele artikel (niet gevonden) en struikel zowaar over de site van de dierenarts! En deze sobere, vrijwel lege website (op een e-mail link na) zou verwarring opleveren met de Meester van de Metafoor Nico Dijkshoorn? Bekend van Veronica, Webwereld en zijn eigen site? Kom op... Als de dierenarts nu ook humoristische en media-kritische columns schreef, okee...

Bedenk me net dat als iemand van een mug een olifant kan maken, is dat een dierenarts, natuurlijk... [bekkenslag] "Dank u wel... U bent een fantastisch publiek!"

UPDATE 22:56 Via Martijn een kopietje van het gewraakte artikel. Plaatjes openen in een nieuw venster.

Vastgelogd op 10:44

Terugverwijzen (0 reacties)

Tsjikmobi
Samsung komt met de A400 Lady-Phone, een mobiele telefoon dat volgens het persbericht "mikt op een plaats in het damestasje". Met handige functies die vrouwen waarderen: een cycluskalender, een calorieëncalculator en natuurlijk een geïntegreerd trilsignaal. Ergens in november te koop, prijs nog niet definitief vastgesteld.

Vastgelogd op 02:25

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 28 oktober 2001

Heje een guldon?
Je weet maar nooit: die daklozen kunnen stiekem hartstikke rijk zijn.

Vastgelogd op 06:32

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 27 oktober 2001

Boeken
Vandaag de stad ingeweest, omdat ik in een antiquariaat een mooie ingelijste kaart van Utrecht had gezien. Een reproductie van een kaart uit 1598, op geschept papier met een handpers opnieuw gedrukt. Alles in een mooie lijst en de kaart hangt inmiddels aan de wand.

Omdat ik er toch was, heb ik een beetje door de oude boeken gespeurd. Vond voor vijftien gulden (!) een bundel met gedichten van Friedrich von Schiller. Uit 1865, in redelijk goede staat. Met onder anderen het gedicht "An die Freude", dat in licht aangepaste vorm door Beethoven in het slotkoor van zijn Negende Symfonie werd verwerkt. Al met al een nuttige zaterdag, al zeg ik het zelf.

Froh, wie seine Sonnen fliegen
Durch des Himmels prächt'gen Plan,
Wandelt, Brüder, eure Bahn,
Freudig, wie ein Held zum Siegen.

Vastgelogd op 07:03

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 25 oktober 2001

Soep
Vreemde tegels, daar op de Holland-Amerika kade...

Italiaanse soep hier...

Vastgelogd op 10:11

Terugverwijzen (0 reacties)

Panorama
De XP-persbijeenkomst was in Rotterdam. Daar even op de kade 12 foto's gemaakt en aan elkaar genaaid... Resultaat. [opent in nieuw venster]

Vastgelogd op 09:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Windows XP
Het belangrijkste nieuws voor 'pjoeter journalisten was vandaag dat Windows XP is uitgekomen. Of het iets voor je is moet je maar zelf uitzoeken. Ik ben momenteel nog tevreden over Windows 2000 Professional, dat ik nu gebruik.

Vastgelogd op 09:32

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 23 oktober 2001

NRC Mea Culpa
Het is achteraf natuurlijk, maar de hoofdredactie van NRC Handelsblad gaat door het stof in verband met de spam-actie van gisteren. "Zoals we hadden kunnen en moeten weten is ongevraagde reclame-mail op Internet een hoofdzonde, die daar bekend staat als ‘SPAM'. [..] In onze eigen krant is er in de rubriek van Marie-José Klaver op de maandagse productenpagina in het katern E nogal wat aandacht aan besteed. We zullen het dus nooit meer doen en voortal ook voortaan onze eigen krant beter lezen. Natuurlijk bieden we ook onze verontschuldigingen aan de lezer en internetgebruiker aan."

Vastgelogd op 12:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Weg
Mooi nieuws, de klassieker "Spoorloos" is uit op DVD. Jaja, dit is "The Vanishing" (de Criterion Collection nog wel) maar de soundtrack is gewoon Nederlands/Frans. En Amerikaanse DVD's zijn over het algemeen stukken beter van kwaliteit dan de snel bij elkaar gemikte Europese versies.

Vastgelogd op 11:24

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 22 oktober 2001

NRC Handelsblad spamt
Ik had het niet van ze verwacht, maar ik kreeg spam. Van NRC Handelsblad! Aangezien ik mijn adres daar nooit heb achtergelaten, moet het zijn geoogst. Een stel marketingdebielen binnen NRC Handelsblad verzint zo'n actie, stormen brain en rekenen zich op voorhand rijk. Ze gunnen de Gouden Opdracht™ aan een vaag bulk e-mailbedrijf, SelectMyMail (SMM). Het bedrijf verstopt de plaatjes op hun site via de rare getallen-methode (http://3570202600/). Een op voorhand verdachte, door spammers beproefde methode om de digitale speurder zand in de ogen te strooien. Daarbij werkt het niet: de plaatjes op de SMM-website zijn kaduuk.

Het domein "selectmymail.com" staat op naam van het bedrijf Abfab uit Amstelveen. Klik in de kloterige flash-website op "evidence" > "publishers" > "NRC Handelsblad" voor een blije verhandeling hoe goed ze het wel niet gedaan hebben allemaal.

Het kwalijke is: de marketingafdeling verzint het, terwijl de publieke woede zich op het totale bedrijf richt. Heel NRC Handelsblad heeft een vette kras opgelopen vandaag. Het eens rustige gastenboek van NRC Handelsblad barst van de boze reacties. En ik neem het ze niet kwalijk. Spammen is een ernstig vergrijp. Bovendien is het allang bekend dat het mensen irriteert en dat NIEMAND iets afneemt dat hen ongevraagd werd aangeboden.

Ze hebben wel een e-mail adres voor klachten bijgevoegd: klachten.nrc@selectmymail.com. Maar eens gebruiken dan:

"L.S.

Waarom verlaagt een kwaliteitskrant zich tot het r�cksichtlos spammen! Mijn e-mailadres is bovendien TEGEN MIJN WIL gebruikt waarmee NRC Handelsblad afzakt tot het niveau van een ordinaire PORNOBOER. Als u denkt dat deze actie werkt, heeft u het mis. Elke latente wens ooit een NRC abonnement te nemen is vakkundig door deze mailing om zeep geholpen. Pikant detail daarbij is dat ik hem niet eens correct kon openen in mijn mailprogramma, omdat hij HTML bevat. SCHANDE. Bovendien moet ik TWEEMAAL actie ondernemen om mij te ervan te verzekeren nooit meer te worden benaderd.

Twee vragen:
a) stuurt u deze klachten ook daadwerkelijk aan NRC door?
b) welk marketinglicht heeft deze actie verzonnen?

SCHANDE."

Vastgelogd op 08:10

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 20 oktober 2001

Afdruk
De foto's verstuurd aan FotoQuelle met het programmaatje waarover ik op 13 oktober schreef, zijn binnen. Mooie afdrukken en in 7 dagen op de mat!

Vastgelogd op 07:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Archief
Dat vind ik nou opmerkelijk: je archiveert de voortgang van het halve internet, behalve jouw aandeel daarin.

Vastgelogd op 05:08

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 19 oktober 2001

Foto
Inhakend op het voorgaande verhaaltje: een foto in mega-resolutie van ground zero. [Via Mathieu]

Vastgelogd op 08:59

Terugverwijzen (0 reacties)

Meteoor
Alweer herhalingen van een brandend New York en de rokende WTC-torens? Of wacht, SBS6 zendt Armageddon uit. Tja, we kunnen niet eeuwig schijnheilig doen. We all love a good explosion. Ook na die septemberdinsdag.

Vastgelogd op 08:55

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 18 oktober 2001

Foto
Zou hij binnenkort ook in Nederland te koop zijn, deze megapixel-camera van 250 piek?

Vastgelogd op 11:01

Terugverwijzen (0 reacties)

Back To The USSR
Door verkeerde informatie heb ik indertijd een ADSL "Advanced" abonnement genomen, in de veronderstelling dat ik die deels vergoed kon krijgen via m'n werkgever. Planet Internet vergoedt namelijk voor werknemers de "Comfort"-variant. Mij was verteld dat ik het verschil tussen "Comfort" en "Advanced" kon bijleggen. Dan kan dus niet, hoorde ik onlangs. Ik moet daarom mijn "Advanced" variant laten omzetten naar "Comfort". Okee, even goede vrienden.

Maar waar ik dacht dat het met een simpele administratieve handeling afkon... welnee... KPN sluit me eerst af, om me vervolgens weer opnieuw aan te sluiten. En de tijd die daar tussen ligt kan oplopen tot TWEE MAANDEN.

Vastgelogd op 10:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Video's
Zit een half uurtje TMF te kijken en zie twee hartstikke leuke videoclips. "Bushes" van Markus Nikolai en "Short Skirt, Long Jacket" van Cake. In de eerste zie je een behandeltafel waar vrouwen hun bushes laten waxen en bij de tweede krijgen willekeurig gekozen mensen het nummer voor het eerst te horen en mogen direct commentaar leveren. Origineel en stukken beter dan die gelikte rommel die je normaal ziet langskomen.

Vastgelogd op 08:20

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 17 oktober 2001

Berehandig
Internetgoeroe Albert maakte nog deze handige bookmarklet (Internet Explorer) voor archive.org. Gewoon naar je links-sectie slepen. That's it. Eenmaal geïnstalleerd kun je vervolgens van elke site die je bezoekt met één klik zien wat er bij archive.org in de archieven staat.

Vastgelogd op 10:42

Terugverwijzen (0 reacties)

Terugblik
Godverdomme, wat was dit toch een mooie site!

Dat gezegd hebbende: web.archive.org is een poging om de voortgang - de evolutie - van het web te documenteren. Eerst was dit alles besloten en voorbehouden aan wetenschappers, maar waarschijnlijk heeft Google de auteursrechtelijke kastanjes uit het vuur gehaald met hun caching systeem. Onbevreesd voor rechtszaken heeft Archive de boel opengegooid en kan je van alles terugvinden. Oude, reeds lang vergeten en gewiste websites bijvoorbeeld, al kon ik mijn allereerste site niet meer terugvinden. Wel het verloop van dees need'rig webzijde, waarbij het een pikant detail is dat ik sinds januari 2000 mijn site nog nooit heb omgekat. [Via Albert]

Vastgelogd op 09:58

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 16 oktober 2001

Verbouwing sinds 4 september
Kan iemand een keer bij Marie-Claire aanbellen? Volgens mij zit ze al zes weken vastgepind onder een rol glaswol. Met almaar zwakker wordende stem roept ze om hulp, maar niemand die het hoort. Ze houdt zich in leven met het drinken van eigen urine. Eenmaal daags werkt ze een kattebrokje naar binnen, waarbij de Here geprezen zij dat Busters voerbak binnen handbereik stond toen het onheil toesloeg...

Vastgelogd op 09:18

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 14 oktober 2001

Gaaikema Award
And the weekly Gaaikema Award goes to "USA Flags Direct" for its line in this pop-under: "These Colors Don't Run!".

Vastgelogd op 11:18

Terugverwijzen (1 reacties)

Zo ook Sony
Voor de volledigheid - en omdat andere Sony-fetisjisten me per ICQ lastig vallen - moet ik melden dat ook Sony een foto-service aanbiedt. Maar tegen danig hogere kosten dan FotoQuelle.

Vastgelogd op 10:50

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 13 oktober 2001

Ironie
Akamai Technologies is een bedrijf dat doet aan "geografische dataspreiding". Simpel gezegd helpen ze bedrijven die veel bezoekers krijgen om gegevens overal ter wereld te spiegelen, zodat de aanloop verdeeld wordt en webservers ontzien. Het bedrijf maakte bekend dat het 57,4 procent meer omzet behaalde dan over dezelfde periode in 2000, bericht Business Week. Het bedrijf maakt nog wel verlies, maar dat was minder dan analisten hadden verwacht.

"The boost was due in part to September 11. Akamai benefited from a massive surge in Web traffic to big customers like MSNBC.com, CNN.com, and Yahoo.com after the terrorist attack."

Akamai's succes is duurbetaald: een van de oprichters, Daniel Lewin, zat in het eerste vliegtuig dat op 11 september in de torens van het World Trade Center vloog.

Vastgelogd op 08:46

Terugverwijzen (0 reacties)

Ingang des Heren
Schoot daarnet uit bij het intypen van een webadres: http://www.wired.com/\. Ik krijg een 403 (Forbidden) en de ingang is voorbehouden aan Jahweh, lees ik:

"403 Forbidden
Access to this address is denied to all but God Himself.

You might want to enter through our Frontdoor or go to our Search page.
If you would like help from a flesh-and-bones human being, send us email."

Vastgelogd op 08:28

Terugverwijzen (0 reacties)

Handig
Bij FotoQuelle kun je een gratis programma ophalen, waarmee je digitale foto's kunt uploaden. De software wijst zichzelf en je kunt er eenvoudig foto's mee snijden op het beste formaat om afgedrukt te worden. Daarna zijn de foto's met een paar muisklikken naar FotoQuelle te uploaden, die ze afdrukt en desgewenst per post weer bij je aflevert (fl. 4,95 extra). Je kunt ze ook afhalen bij een FotoQuelle-vestiging in de buurt. Net vijf foto's opgestuurd, als test.

Vastgelogd op 08:23

Terugverwijzen (0 reacties)

Trein
Weet niet goed wat ik van dit voorstel moet vinden. Lijkt me een nogal kunstmatige manier om het cijfer van te late treinen te drukken. "NS zonder spoorboekje. Dat zal even wennen zijn voor spoorwegmaniaken. Toch zouden reizigers en NS veel beter af zijn wanneer een trein niet stipt om 09.32, maar ongeveer tussen 09.30 en 09.35 vertrekt. Weg met de Japanse perfectie, leve de betrouwbaarheid van een metro-achtig systeem. Die trein, die komt wel.".

Nu komt mijn trein al nooit precies op tijd, dus wat is het verschil? Alleen boekhoudkundig, waarbij "volgens de regels" meer treinen op tijd rijden. En als treinen op tijd rijden hoeft niemand zich meer in te spannen voor verbetering en kan de directie tevreden achterover leunen. En als vanouds per 1 januari de prijzen verhogen.

Vastgelogd op 02:35

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 12 oktober 2001

Stok
De stok ligt bij Puck! Zie daar! Moet ik nog eens iets doorgeven in het kader van een blog-estafette, geef ik 'm aan Joost!

Vastgelogd op 11:00

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 11 oktober 2001

Oorlog
Gisteren op BBC1 de pilot gezien van "Band of Brothers", een prestigieus project over de Tweede Wereldoorlog. In tien delen worden een paar non-fictie verhalen verteld over het 506e regiment, onderdeel van de 101e Airborne Division. Een soort Saving Private Ryan (SPR), maar dan uit het oogpunt van de parachutisten. Gisteren twee delen achter elkaar: "Currahee" en "Days of Days".

De serie, geregisseerd door Tom Hanks en geproduceerd door Steven Spielberg, is gefilmd met dezelfde kleurenreductie uit SPR. Ook zitten er veel stukken in waarbij je onderdeel van de actie wordt, door schokkerige en "rennende" cameravoering. Het oog voor detail is enorm en het realisme is groot. De scène waarin het 506e regiment achter vijandelijke linies moet springen is indrukwekkend. Temidden van flack en andere explosies worden vliegtuigen aan flarden geschoten en proberen mannen in één stuk de grond te bereiken.

Een en ander kostte dan ook 120 miljoen dollar (bijna 290 miljoen gulden) en dat voor een mini-serie voor op TV! Producent Dreamworks heeft laten weten dat de serie niet voor herfst 2002 op DVD of VHS verkrijgbaar zal zijn. Aanstaande vrijdag komt op BBC2 deel drie. Om 22:00. Tapen maar.

John Carman van de San Francisco Chronicle zegt over de serie: "Spielberg-Hanks miniseries portrays fury of combat minus the cliches."

Vastgelogd op 09:19

Terugverwijzen (0 reacties)

Stok
Hey, een stok in m'n mailbox. Hier gearriveerd via Tonie -> Escape -> Kutjebef -> Joost -> Zidouta -> Ralph -> Cioran -> Hinke -> Wim -> Cockie -> Niels -> Els -> Wilco -> Ludo -> Hans -> Low -> Elrado -> Ellen -> Milo -> Remco -> Rik -> Hubert -> Lekkerbelangrijk -> BB3 en Demmer, kwam het ding bij mij.

Wat heb ik nu open staan?

 • Windows 2000 Professional
 • Drie IE6 vensters: Retecool, Telfort en Demmer.
 • Agent voor e-mail en nieuwsgroepen.
 • Notepad
 • SB Live! Audio HQ
 • Intellipoint
 • ISDN monitor
 • DU Meter
 • Clipomatic
 • VNC
 • Norton Antivirus 2002
 • PGPTray
 • Adaptec Create CD
 • Realplayer
 • Babylon
 • ICQ 2000b
 • FTP server (niet altijd aan)

Wie denkt: "wat een berg residente meuk!" heeft gelijk. Maar ik heb 1024 MB in m'n computer, dus ik kan wel wat kwijt. Euh, maar aan wie moet ik 'm nou weer doorgeven? Hmm...

Vastgelogd op 08:52

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 9 oktober 2001

Tu quoque, Brute?
Ja.

Click here to find out what robot you really are

Vastgelogd op 10:26

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 8 oktober 2001

Bommen en granaten
Gehoord op het perron: "Het eerste deel van America's New War was veel spannender dan het tweede stuk, dat na de pauze begon."

Vastgelogd op 10:52

Terugverwijzen (0 reacties)

Smell good, don't they?
Actrice Gloria Foster, bij veel bioscoopgangers bekend als het orakel uit The Matrix, is op 64-jarige leeftijd overleden aan complicaties ten gevolge van diabetes. Ze zou ook in deel II en III van The Matrix te zien zijn, maar dat gaat dus niet door. Foster is de tweede "Matrix-dode": de broers Wachowski moesten door de voortijdige dood van Aaliyah ook al hun script herschrijven. [Via Diederik]

Vastgelogd op 10:48

Terugverwijzen (0 reacties)

Info
Whoa, cutting edge: http://lars.pasveer.info/ Je hoeft niet per sé te klikken, want via dit splinternieuwe .info top-level domein wandelt u gewoon weer naar de voordeur van l-rs.org. Koel!

Vastgelogd op 09:12

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 4 oktober 2001

EQ
Het is te hopen dat BNN binnenkort ook eens een spellingstest doet. De vormgever die de plaatjes heeft gemaakt moet daar verplicht voor oefenen: "Wat betekend mijn EQ?". Wanneer ik dit soort lagere school stam + t fouten zie, gaan de haren in m'n nek overeind staan.

Vastgelogd op 12:06

Terugverwijzen (0 reacties)

BNN
Zou BNN mijn weblog lezen? Betekend is betekent geworden.

Vastgelogd op 10:07

Terugverwijzen (0 reacties)

Memo
Hey, grappig! Hubert heeft een interne memo opgeduikeld van onze afdeling Facilities. Wie de moeite neemt het stuk door te worstelen, kan maar drie conclusies trekken: hebben die mensen niets beters te doen? Wat een paternalistisch jaren vijftig gebeuzel over flesjes, rommelige bureaus en scheefhangende posters! Wat een taalfouten!

Dat een kantoor geen ongeregelde bende moet worden, daar kan ik inkomen. Maar dit neigt naar de kantoorpolitie. De redactie bevindt zich in pand B.3. Facilities meldt daarover: "Uiteraard zijn er een aantal medewerkers op deze afdeling die orde en netheid belangrijk vinden en dat ook duidelijk laten zien door hun gedrag in deze, maar de rommelige bureaus hebben jammer genoeg de overhand." Hallo! Dit is een redactie! Er bestáán geen opgeruimde, papierloze redacties.

De vluchtige lezer kan denken dat Planet Media Group bijkans drijft op alcohol. De onbekende spreker van Facilities beschrijft de haast satanische bachanalen die er op elk kantoor worden aangericht: "Momenteel zijn er een aantal afdelingen in onze organisatie die alcoholische dranken in de werkomgeving hebben cq nuttigen. Hierover bestaan nog al wat verschillende meningen. Facilities is van mening dat alcohol op de werkplek niet past (vanwege het schadelijke karakter, de uitstraling en de ermee gepaard gaande rommel)."

Die droom moet ik even doorprikken: het betreft hier heel onschuldige bijeenkomsten uit de serie "vrijdag-na-vijf-uur-drinken-we-een-pilsje". Vaak wordt er ook nog gewoon doorgewerkt.

Bureaucratie is de doodsteek voor flexabiliteit. Daar kan ik verhalen over vertellen. Maar dat doe ik niet.

Vastgelogd op 10:04

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 3 oktober 2001

Langs
Ik liep met m'n boodschappen door Hoog Catharijne naar huis, via een brede gang met dikke pilaren. Het viel me op hoe je, goed of slecht getimed, elkaar kunt passeren zonder dat je weet hebt van elkaars bestaan.

Vastgelogd op 09:15

Terugverwijzen (0 reacties)

Voordeel
Toen ik vanavond mijn boodschappen bij AH had afgerekend, kreeg ik opnieuw een vingerwijzing dat ik mijn studiootje moet inrichten. De oscillatoren van mijn zilvergrijze synth moeten weer eens gillen.


Vastgelogd op 09:05

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 1 oktober 2001

Hmprf...
Rommel uit het afvoerputje van de filmkunst als Hard To Kill(*) wordt zonder meer op DVD uitgebracht. Waarom dan het juweel The Singing Detective alleen op VHS? En wat te denken van Karaoke? Cold Lazarus? De laatste twee zijn zelfs helemaal niet verkrijgbaar.

(*) De oplettende lezer ziet maar liefst zeven tweedehandsjes in de aanbieding...

Vastgelogd op 11:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Smart
Zo, even de meta-code in de broncode van l-rs.org opgenomen, zodat nu en in de toekomst Microsoft's vermaledijde Smart Tags niet gaan werken. Kijk in de broncode - "sourcekoeken" voor intimi - of knip en plak onderstaande op de daartoe geëigende plaats:

<meta name="MSSmartTagsPreventParsing" content="TRUE">

Ik maak namelijk graag zelf uit welk gedeelte van de tekst ik wil linken.

Vastgelogd op 09:15

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org