Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
donderdag, 4 oktober 2001

Memo
Hey, grappig! Hubert heeft een interne memo opgeduikeld van onze afdeling Facilities. Wie de moeite neemt het stuk door te worstelen, kan maar drie conclusies trekken: hebben die mensen niets beters te doen? Wat een paternalistisch jaren vijftig gebeuzel over flesjes, rommelige bureaus en scheefhangende posters! Wat een taalfouten!

Dat een kantoor geen ongeregelde bende moet worden, daar kan ik inkomen. Maar dit neigt naar de kantoorpolitie. De redactie bevindt zich in pand B.3. Facilities meldt daarover: "Uiteraard zijn er een aantal medewerkers op deze afdeling die orde en netheid belangrijk vinden en dat ook duidelijk laten zien door hun gedrag in deze, maar de rommelige bureaus hebben jammer genoeg de overhand." Hallo! Dit is een redactie! Er bestáán geen opgeruimde, papierloze redacties.

De vluchtige lezer kan denken dat Planet Media Group bijkans drijft op alcohol. De onbekende spreker van Facilities beschrijft de haast satanische bachanalen die er op elk kantoor worden aangericht: "Momenteel zijn er een aantal afdelingen in onze organisatie die alcoholische dranken in de werkomgeving hebben cq nuttigen. Hierover bestaan nog al wat verschillende meningen. Facilities is van mening dat alcohol op de werkplek niet past (vanwege het schadelijke karakter, de uitstraling en de ermee gepaard gaande rommel)."

Die droom moet ik even doorprikken: het betreft hier heel onschuldige bijeenkomsten uit de serie "vrijdag-na-vijf-uur-drinken-we-een-pilsje". Vaak wordt er ook nog gewoon doorgewerkt.

Bureaucratie is de doodsteek voor flexabiliteit. Daar kan ik verhalen over vertellen. Maar dat doe ik niet.

Vastgelogd op 10:04

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org