Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
donderdag, 11 oktober 2001

Oorlog
Gisteren op BBC1 de pilot gezien van "Band of Brothers", een prestigieus project over de Tweede Wereldoorlog. In tien delen worden een paar non-fictie verhalen verteld over het 506e regiment, onderdeel van de 101e Airborne Division. Een soort Saving Private Ryan (SPR), maar dan uit het oogpunt van de parachutisten. Gisteren twee delen achter elkaar: "Currahee" en "Days of Days".

De serie, geregisseerd door Tom Hanks en geproduceerd door Steven Spielberg, is gefilmd met dezelfde kleurenreductie uit SPR. Ook zitten er veel stukken in waarbij je onderdeel van de actie wordt, door schokkerige en "rennende" cameravoering. Het oog voor detail is enorm en het realisme is groot. De scène waarin het 506e regiment achter vijandelijke linies moet springen is indrukwekkend. Temidden van flack en andere explosies worden vliegtuigen aan flarden geschoten en proberen mannen in één stuk de grond te bereiken.

Een en ander kostte dan ook 120 miljoen dollar (bijna 290 miljoen gulden) en dat voor een mini-serie voor op TV! Producent Dreamworks heeft laten weten dat de serie niet voor herfst 2002 op DVD of VHS verkrijgbaar zal zijn. Aanstaande vrijdag komt op BBC2 deel drie. Om 22:00. Tapen maar.

John Carman van de San Francisco Chronicle zegt over de serie: "Spielberg-Hanks miniseries portrays fury of combat minus the cliches."

Vastgelogd op 09:19

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org