Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
maandag, 22 oktober 2001

NRC Handelsblad spamt
Ik had het niet van ze verwacht, maar ik kreeg spam. Van NRC Handelsblad! Aangezien ik mijn adres daar nooit heb achtergelaten, moet het zijn geoogst. Een stel marketingdebielen binnen NRC Handelsblad verzint zo'n actie, stormen brain en rekenen zich op voorhand rijk. Ze gunnen de Gouden Opdracht™ aan een vaag bulk e-mailbedrijf, SelectMyMail (SMM). Het bedrijf verstopt de plaatjes op hun site via de rare getallen-methode (http://3570202600/). Een op voorhand verdachte, door spammers beproefde methode om de digitale speurder zand in de ogen te strooien. Daarbij werkt het niet: de plaatjes op de SMM-website zijn kaduuk.

Het domein "selectmymail.com" staat op naam van het bedrijf Abfab uit Amstelveen. Klik in de kloterige flash-website op "evidence" > "publishers" > "NRC Handelsblad" voor een blije verhandeling hoe goed ze het wel niet gedaan hebben allemaal.

Het kwalijke is: de marketingafdeling verzint het, terwijl de publieke woede zich op het totale bedrijf richt. Heel NRC Handelsblad heeft een vette kras opgelopen vandaag. Het eens rustige gastenboek van NRC Handelsblad barst van de boze reacties. En ik neem het ze niet kwalijk. Spammen is een ernstig vergrijp. Bovendien is het allang bekend dat het mensen irriteert en dat NIEMAND iets afneemt dat hen ongevraagd werd aangeboden.

Ze hebben wel een e-mail adres voor klachten bijgevoegd: klachten.nrc@selectmymail.com. Maar eens gebruiken dan:

"L.S.

Waarom verlaagt een kwaliteitskrant zich tot het r�cksichtlos spammen! Mijn e-mailadres is bovendien TEGEN MIJN WIL gebruikt waarmee NRC Handelsblad afzakt tot het niveau van een ordinaire PORNOBOER. Als u denkt dat deze actie werkt, heeft u het mis. Elke latente wens ooit een NRC abonnement te nemen is vakkundig door deze mailing om zeep geholpen. Pikant detail daarbij is dat ik hem niet eens correct kon openen in mijn mailprogramma, omdat hij HTML bevat. SCHANDE. Bovendien moet ik TWEEMAAL actie ondernemen om mij te ervan te verzekeren nooit meer te worden benaderd.

Twee vragen:
a) stuurt u deze klachten ook daadwerkelijk aan NRC door?
b) welk marketinglicht heeft deze actie verzonnen?

SCHANDE."

Vastgelogd op 08:10

 
(c) 1999-2009 l-rs.org