|
vrijdag, 31 augustus 2001
Let op
<BLINK>BELANGRIJK!</BLINK> Per direct vervallen de (verouderde) e-mailadressen die eindigen op "acid.demon.nl". Ik zal mails die gericht worden aan dat adres niet meer ophalen en dus ook niet meer lezen (duh). Wie me moet spreken kan moet me mailen op het gebruikelijke adres "lars at l-rs.org". En nergens anders!
(0 reacties)
AbFab
Even niet vergeten: nieuwe aflevering van Absolutely Fabulous over een kleine 20 minuten op BBC 1. This has been a public service announcement.
(0 reacties)
donderdag, 30 augustus 2001
Boek
Lees bij Tonie dat Michiel Frackers een boek heeft geschreven over 10 jaar Planet Internet (1991-2001), terwijl Michiel in 1997 vertrok. De laatste vier jaar schreef hij waarschijnlijk per natte vinger. Hoe dan ook, ik ging even bij Proxis neuzen of het boek al te koop was, maar nee: oktober pas. Wel moest ik even heel hard lachen om de categorie waarin het boek valt.
(0 reacties)
dinsdag, 28 augustus 2001
Explorer
Er is een nieuwe Internet Explorer (IE) uit, versie 6 dit keer. Alles goed en aardig, het hoeft geen betoog dat IE de browseroorlog allang gewonnen heeft. Netscape is geen schim meer van de browser die het ooit was. Alsjeblieft, niet per e-mail aankomen met die in de praktijk onbruikbare Mozilla. Eigenlijk is alleen het Noorse Opera nog een werkelijk alternatief.
Maar wat ik me na installatie van IE6 afvraag: waar haalt Microsoft het lef vandaan om ongevraagd Outlook Express te installeren? Ik gebruik het programma Agent, al sinds ik in 1995 online ging. Of wat te denken van het pakket "Netshow Player 2.0"? Ook ongevraagd geïnstalleerd. Bij een installatie onder Windows 2000 krijg je van Microsoft geen mogelijkheid zelf onderdelen te selecteren.
Of dat andere, waar ik me al sinds tijden kapot aan erger... met welk gore lef donderen ze elke keer opnieuw nutteloze KUTLINKS (Customize Links, Free Hotmail, Windows Media, Windows) in m'n favorieten? En waarom wagen ze het bovendien die lijst te alfabetiseren, zodat al mijn met reden gerangschikte links weer opnieuw moet inrichten?
Ze maken een leuk browsertje daar in Redmond, maar waarom ze je al die andere meuk opdringen is me een raadsel. Het komt knap onsympathiek over. Dom dat ze dat toch niet begrijpen.
(0 reacties)
zaterdag, 25 augustus 2001
Hobby
Er zijn mensen met erg veel tijd over, blijkens de "goofs" afdeling van de Internet Movie Database. Zoals deze, uit de film Terminator 2: Judgment Day: "Audio/visual unsynchronised: During a chase scene, the T-800 (on a Harley) passes in front of a Honda CRX that honks at him, but the sound is not that of a Honda CRX horn."
(0 reacties)
Spam
Plaatjes zeggen meer dan woorden:
(0 reacties)
donderdag, 23 augustus 2001
Knots
Omdat ik al een week thuiszit met een ontstoken voet, kan ik eindelijk Z@ppelin Achteruit op Nederland 3 eens goed volgen. Vandaag de familie Knots gekeken: oma Knots gaat in staking, omdat niemand haar huishoudelijk werk waardeert. Terwijl - "ondertussen, bij oma in de keuken" - het hele huishouden in de droogkokende soep loopt, vermaakt neef Herbert zich met een opwindmuis speledingetje. De rest van de familie is not amused en hij wordt door opa de keuken uitgejaagd. Neef Herbert: "Jullie hebben helemaal geen lolgevoel!"
Hij vlucht naar het atelier van Mathilda waar oma rookt, drinkt en muziek luistert. Daar vertrouwt oma hem toe wat er gebeurd zou zijn als ze vrijgezel was gebleven:
Oma: "Dan was ik een dansschool begonnen. Voor stijldansen."
Neef Herbert: "Oh, voor op hellingen?"
De familie Knots is koel. Volgens mij zijn er in totaal maar 12 afleveringen gemaakt [het blijken er 20 te zijn, l-rs]. Kan de NCRV die niet op DVD uitbrengen?
(2 reacties)
maandag, 20 augustus 2001
Vreemd
Het komt niet vaak voor dat ik een site niet goed kan duiden, maar het lijkt er op dat deze mensen serieus zijn. De aan waanzin grenzende voortvarendheid waarmee de site "Balaams Ass" wordt onderhouden geeft aan dat er fanatiekelingen aan het werk zijn.
Hoe dan ook, ik rolde deze site via een zijdeur binnen, omdat een van mijn favoriete componisten, Sergei Rachmaninoff, wordt afgeschilderd als een halve duivel. Tja, zouden ze écht serieus zijn? Aan deze plaatjes te zien hebben we te maken met een van die rabiate, gedegenereerde gristenfamilies uit de VS. Magoed. Terug naar Sergei...
Ene Mary van Natten komt met bewijs voor Sergei's verbond met Lucifer: na een dramatische première van zijn Eerste Symfonie bezocht Rachmaninoff een psychiater, die hem via hypnose weer aan het componeren bracht. Occult, volgens Mary:
"No doubt Mr. Rachmaninoff was inspired by his witchdoctor's methods. After all, Satan was the "anointed cherub" that had pipes and tabrets (Ezekiel 28:14, Ezekiel 28:13). He can and does "inspire" his servants to produce music. Not only is there the devil's music of today in pop and rock, but there was music of the devil in years past too. "Classical" does not automatically mean "good." Some of the composers were being used of the devil, and Rachmaninoff seems to be one of them."
Dat Rachmaninoff vrijwel nooit in de toonsoort majeur componeerde zit Mary ook niet lekker. Toen hij weer zin had in componeren schreef Rachmaninoff een prachtig pianoconcert (opgedragen aan dokter Dahl), maar ook een symfonisch gedicht "Ostrov mertvych" (Dodeneiland). En een pianosonate, op basis van het Faust-verhaal. En een vierdelige symfonie "The Bells", op basis van een (mooi) gedicht van "enge" schrijver Edgar Allen Poe.
The Bells behandelt de betekenis van vier soorten klokgelui. De laatste - natuurlijk - de begrafenisklokken. Mary weet het zeker: "Rachmaninoff's choices for a title and his inclination toward the works of Edgar Allen Poe also show his taste for the devilish."
Danig in war geeft Mary ons het advies om de muziek van "zulke mannen als Sergei Rachmaninoff" te vervangen door werk van "gereformeerd-gezinde" componisten als Bach en Händel.
(2 reacties)
Me too
Ik hou het niet meer bij, zoveel nieuwe weblogs... het linkermenu hou ik (a-politiek) een beetje bij, maar er staan er vast een hoop niet in die er wel inhoren en andersom. Soit. Zag vandaag weer een nieuwe, met de toepasselijke naam ikookeen. Met vermakelijk oplopende beschrijvingen van "Hel op aard". Met nummer vijf kan ik het alleen maar eens zijn. Eens even in de smiezen houden. [Hoe vaak heeft een mens de kans om het woord "smiezen" te gebruiken? Nooit, toch?]
(0 reacties)
Sylvia
Ach, Sylvia Millecam overleden? Da's vreemd, ik wist helemaal niet dat ze ziek was. Wel dat ze er even tussenuit ging bij "Ook Dat Nog!" (ODN!), maar dat het zo ernstig was. Vond haar niet te pruimen bij ODN! (ik keek het ook nauwelijks) maar in haar werk voor Knoop In Je Zakdoek en (vroege) Klokhuis vond ik haar weer perfect. En een documentaire van een paar jaar geleden over haar vriendin Margot Keune liet een bijzondere, sympathieke kant van Millecam zien.
Schandalig, bij de KRO is er geen letter over haar overlijden te vinden. Niet op de site, niet in de Ook Dat Nog!-sectie. Een "In Memoriam" staat nota bene bij TV Babes! "Het gevoel dat je wil delen", m'n reet, KRO!
Toch opmerkelijk, Singh Varma claimt de ziekte, loopt ermee te koop en leurt voor sympathie - maar is niet ziek. Millecam is dat wel, maar houdt het privé. Paradox. Het gaat ook eigenlijk niemand geen ene fuck aan. [UPDATE 14:00] De KRO heeft nét een tekst online gezet.
(0 reacties)
zondag, 19 augustus 2001
Kwijl
Wauw. Virtual Dolby Digital en Digital Theater Studio 5.1 koptelefoon en versterker van Sony. DVD's keihard aan, zonder je buren te storen. $499 is een kleine 1200 gulden. Neer met die dollar. Néér. Néér!
(0 reacties)
zaterdag, 18 augustus 2001
Sofiensäle
Lullig, een beroemde concertzaal in Oostenrijk valt ten prooi aan de vlammen. En de webcam van de Sofiensäle zondt eergisteren het laatste beeldje uit, hoe het was. Wie kijkt onder "Bilder Aktuell" ziet de gevolgen van de brand. En dat er, ondanks de vernieling, volgens mij nog wel iets van te maken is. Onderstaande foto vond ik wel wat wrang... "Doek op!" Maar niet heus...
(0 reacties)
MKZ
Toch sympathiek van die aliens, gedurende de tijd dat de Britse overheid, in verband met de mond-en klauwzeer (MKZ) epidemie, haar burgers verbood om het platteland te bezoeken, nam het aantal meldingen van zogenaamde crop circles vrijwel compleet af. De hogere intelligentie had blijkbaar ook geen methoden om te verspreiding van MKZ te voorkomen.
Nadat het verbod was opgeheven begonnen ze weer te verschijnen, meldt BBC News. Een boer in Wiltshire kreeg een telefoontje of de voetpaden alweer open zijn: "I said 'Yes', and that night a crop circle appeared. Read into that what you will."
(0 reacties)
Tikfout
Hm, ik wilde even zien of Laurens alweer in de lucht was, maar maakte een vergissing in de URL: http://esc.ddsl.nl. Resultaat, een of andere onaffe website van de PvdA: "kies kok", "we hebben vergaderd", "er is nog meer te vertellen" en "De campagne komt eraan". Maar wat is in vredesnaam DDSL? De domeinnaam ddsl.nl staat overigens wel op naam van De Digitale Stad Holding B.V.
(0 reacties)
woensdag, 15 augustus 2001
Wat foto's
Ik ben vandaag even langs Apeldoorn getreind om daar mijn laptop aan die van mijn broer te koppelen, om zo de foto's van de vakantie te kunnen downloaden. 267 MB aan digitale foto's, snieniks, of wel soms?
Misschien maak ik nog een aparte pagina, als ik de stapel heb doorgewerkt, maar hier wat indrukken:
Achter het huis begon een slotgracht met daarin de ruïne van een 15e eeuws kasteel.
De eerste twee dagen was het redelijk bewolkt en regende het soms. Maar ook dat levert mooie plaatjes op.
De omgeving rond het kasteel is prachtig en omdat het privé-terrein is, ook lekker rustig. Het kapelletje grensde overigens aan het huis.
En 's nachts was het er aardedonker. Onderstaande foto is nog snel in de schemering gemaakt. Daarna is er onvoldoende licht voor foto's, zelfs met extreem lange sluitertijden. Het verlichte raam is dat van de woonkamer, mooi weerspiegeld in de slotgracht.
(0 reacties)
maandag, 13 augustus 2001
Sony
Collega, soort van, Ambroos Wiegers van Planet Multimedia, fulmineert tegen het feit dat de meest koele Sony-spullen (en ander Japans speelgoed) alleen binnen de landsgrenzen van Japan blijven. Iets waarover ik me ook verbaas, want mijn creditcard zou roken, als ze die spullen ook gewoon in Nederland verkochten. Het slettige van Sony vind ik - naast dat de accessoires meestal duurder zijn dan het originele apparaat - dat het bedrijf Europeanen steevast afscheept met ouwe meuk. Het bewijs hiervoor is bijvoorbeeld de Clié handheld. In Europa krijg je de sterk verouderde PEG-S300 (weet niet of deze link houdbaar is), terwijl in de Verenigde Staten al maanden veel geavanceerdere modellen te koop zijn, zoals de PEG-N710C met kleurenscherm. Om over de flink opgepepte eindgebruikersprijs voor Europeanen nog maar te zwijgen. En zoals Ambroos al aangeeft is er in Japan ook al tijden een versie van de Picturebook uit met Bluetooth ondersteuning.
Hm, zou PMM nog een correspondent in Japan nodig hebben? Dan begin ik vast met een cursus. Konichi wa...
(0 reacties)
Muur
Vandaag veertig jaar geleden sloeg men in het toen nog ongedeelde Berlijn aan het metselen en prikkeldraad spannen. Na een aantal weken stond er "die Mauer". Een symbool van de onverzoenlijkheid en onmenselijkheid van het communisme of - vanuit het blikpunt van de DDR een antifaschistischen Schutzwall.
28 jaar later viel het IJzeren Gordijn, op 9 november 1989. Ik kan me nog het optimisme herinneren dat in die dagen uit de TV spatte. Het communisme donderde ineen en het failliet van het systeem kwam overduidelijk aan het licht. Jammer dat de Amerikanen net deden alsof zij de Koude Oorlog hadden gewonnen, terwijl het veel meer een zaak van economie was. Rusland was gewoon op. Punt.
Optimisme uit de TV, die negende november. Blije mensen, wildvreemden die elkaar om de hals vielen. Vertwijfelde grenswachten die niet precies wisten wat ze met de situatie aanmoesten.
Wat ik me van dat laatste jaar van "de tachtigers" herinner is dat vrijwel iedereen toen geïnfecteerd werd door een soort optimisme dat we alle stommiteiten van de laatste jaren gingen rechtzetten. Een laatste spurt richting millennium en dan schoongewassen de bloedige eeuw achter ons laten.
Dus niet.
Weet u nog: de Golf Oorlog, brandende olievelden, Kroatië, Servië, Bosnië-Hercegovina, Sarajevo, Srebrenica, de moord op Rabin, het Midden-Oosten bleef een brandhaard, repressie, vreemdelingenhaat, verkrachting, moord, marteling...
Er was dan wel een laatste spurt richting millennium, maar de wereld ging enkeldiep door het bloed om er te komen.
Anno 2001 zijn er overigens opnieuw genoeg muren opgeworpen om mensen te onderdrukken of onwetend te houden.
Maar goed. Die ene Muur is weg.
(0 reacties)
zondag, 12 augustus 2001
Handig
Bij haperende (Windows) computers kun je alle hulp gebruiken. Deze gratis Registry Cleaner van Jouni Vuorio gaat stukken verder en is veel grondiger dan het automatische baksel dat Microsoft aanbiedt. Wel met zorg gebruiken, want je kunt het register / the registry danig aan flarden helpen. Het programma bevat een aantal onderdelen waardoor ongebruikte en verweesde onderdelen van het register / the registry per nekschot kunnen worden verwijderd. [Tip van m'n URL-loze broer]
(0 reacties)
zaterdag, 11 augustus 2001
Terug
In tegenstelling tot wat mijn collega's en anderen dachten ben ik niet dood: ik ben alleen een tijdje Nederland ontvlucht. De foto's volgen, ik verbleef in Zuid-Frankrijk in een 15e eeuws huis van mijn oom en tante. Met een ruïne van een kasteel in de achtertuin en 's nachts omringd door stilte en duister zoals je nergens in Nederland meer vindt. Omdat ik een cruciaal USB-kabeltje vergat in te pakken, staan al mijn foto's op de laptop van mijn broer. Snapshot uit de moderne samenleving...
(0 reacties)
| |