Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

dinsdag, 27 februari 2001

Van de straat
Uit de categorie opmerkelijke hobby's: een overzicht van alle in Nederland verkrijgbare soorten hagelslag. De merken staan op alfabet en van alle pakken is een fotootje. Respect naar de maker!

Vastgelogd op 11:05

Terugverwijzen (0 reacties)

All Your Base...
Variatie. Thema. Leuk.

Vastgelogd op 09:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Boek
Vanaf vandaag links in m'n menu en cultureel verantwoord: Boeklog. Erg prettig, als de naam de lading dekt. Brood haal je toch ook het liefst bij een bakker die echt Bakker heet? Toen ik hier kwam wonen had ik de keuze uit twee huisartsen: dokter Vermeulen en dokter Knook. Het lijkt me duidelijk dat ik bij de eerste zit.

Vastgelogd op 09:50

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 26 februari 2001

All Your Base Are Belong To Us
Ik loop waarschijnlijk zwaar achter de feiten aan, maar er is een erg leuke hype aan de gang rond het spelletje Zero Wing, dat ruim tien jaar geleden in consolevorm op de markt kwam.

De Japanners vertaalden de dialogen uit spel zo krom naar het Engels dat ze nu een creatieve explosie teweeg brengen op internet: pas foto's aan en verwerk de heerlijk campy teksten zo goed mogelijk in. Dit flashfilmpje verklaart een hoop.

Het muziekje dat eronder zit is het originele Zero Wing muziekje, geremixed en uitgebracht bij MP3.com als Invasion of the Gabber Robots.

Vastgelogd op 11:47

Terugverwijzen (0 reacties)

Geheim
Bertelsmann (de nieuwe eigenaars van Napster) blijken nog iets achter de hand te houden, mocht Napster fikkend neergaan: Snoopstar. Het domein is geregistreerd door Matthias Runte, in dienst bij Bertelsmann. "Executive" volgens het artikel. Een hoge pief, also.

Vastgelogd op 10:16

Terugverwijzen (0 reacties)

PMM omkat
Wat stressige taferelen op de redactie vandaag, want de nieuwe Planet Multimedia website moest vandaag online. Zoals altijd bij een ingrijpende vernieuwing is er kritiek. Soms wat kort door de bocht maar vooral een kwestie van wennen, denk ik. Overigens is de productie van PMM sinds vorig jaar in handen van het contentbedrijfje Entopic.

Vastgelogd op 10:13

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 24 februari 2001

Moderne ongemakken
Vandaag kocht ik een nieuwe scanner omdat voor mijn oude geen Windows 2000 drivers zijn. De 2000-drivers zouden volgens e-mail beloften april vorig jaar uitkomen, maar het bleef stil bij Artec. Sinds enige tijd werk ik exclusief onder Windows 2000.

M'n oude scanner verpats ik voor 50 piek aan m'n moeder [geen flames dat ik hem had moeten weggeven, dit is gewoon Nieuwe Zakelijkheid in de 21e eeuw). Omdat ik hem gelijk aan haar PC aansluit, surf ik naar Artec om een driver voor Windows ME te downloaden. En wat ziet mijn oog? Op 17 februari (vorige week!) hebben ze een bèta driver voor Windows 2000 online gezet. Grrrr....

Vastgelogd op 05:56

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 23 februari 2001

Gouden Beer
Onze Toonstra als modem- of breedbandfilmpje, door Emile in elkaar geflanst. Tonie: "Ik vind het heel leuk, dat heb ik je toch gezegd?"

Vastgelogd op 11:05

Terugverwijzen (0 reacties)

Nederlandsch.njet
De handige krantenarchiefdoorzoeker is tijdelijk offline. De machine waarop Nederlandsch.net wordt gehost is namelijk gecrashed. De hoster stuurde hen een nonchalant mailtje: "We are working to recover data from the drive, but it does not look good. We have set up a new server and are setting up accounts in their initial state so that you can upload your backups if you have them." Is dat niet de taak van de hoster? Backupjes maken, bedoel ik - aangezien de gebruiker dat meestal nalaat. [ook ik, trouwens]

Vastgelogd op 10:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Afwezig
Excuses voor mijn grove afwezigheid de laatste tijd, maar zoals de meesten wel bekend is, heb ik onlangs een huis gekocht. Maar daarmee ben je er nog niet. Meubels moeten worden gekocht en bezorgd, telefoon en abonnementen omgezet, verzekeringen afgesloten, moet er worden gesopt, behangen, gegordijnd, mensen gebeld en zaken geregeld... en tussen de bedrijven door moet er ook nog worden gewerkt, want het geld verdampt op het ogenblik waar ik bijsta.

Er komt ook nog een moment dat ik hier de computer moet afkopppelen en ik - tijdelijk - helemaal van de wereld los ben. Maar wanneer dat moment er is, zal de laatste handeling een berichtje op l-rs zijn, u begrijpt. Vermoeiende bezigheid, dat verkassen.

Vastgelogd op 10:37

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 20 februari 2001

Typen, kijken, linken
Heerlijk nutteloos, maar wel een razendknap staaltje programmeren, keycapture. Je kunt zelf teruglinken naar wat je getypt hebt. Inclusief tikfouten.

Vastgelogd op 09:31

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 18 februari 2001

Verwarrend zeg
Vreemd: vond via Zidouta een linkje naar een e-mailcursus met de ondertitel "Maak iets moois van uw leven!" En wat is het eerste dat je ziet als je binnenkomt? Nu opgeven!

Vastgelogd op 05:23

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 16 februari 2001

Nieuwe FvJ
Effe gauw dan: een nieuwe herinnering aan een dotcom van Francisco van Jole. Andere weblogs vinden dat er vooral ten koste van anderen wordt geschreven en dat FvJ zichzelf vrijpleit, terwijl ook hij - hoe je 't wendt of keert - zich met open ogen en vol overgave in de verderfelijke wereld van de puntcom heeft gestort. Tja, dat klopt wel, ergens. Maar ik verwacht dat nog voor de serie uit is, hij zijn eigen positie ook even onder het fileermes heeft gelegd.

Vastgelogd op 10:23

Terugverwijzen (0 reacties)

Auw
Pijn. Schouder. Pols. Dat moet ik even rust gunnen. Vermaak je zolang hier maar even.

Vastgelogd op 10:19

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 14 februari 2001

Herinneringen...
Francisco vertrouwt in hoog tempo zijn .com herinneringen aan het, euh, papier. Vandaag deel 8: een symmetrisch verteld verhaal over vijf procent. Ik lust er wel pap van. Iedereen weet natuurlijk wie "de Leider" en "de internetprovider" is. "Meneer van Laagwegen" is ook mooi subtiel, voor de goed verstaander. In de woorden van Peter van de Pood: "Altijd van je af schrijven, van je af..."

Vastgelogd op 10:41

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 13 februari 2001

Windows XP
Microsoft onthult de nieuwe user interface van de opvolger van het huidige Windows 2000 en Windows Millennium Edition. Tja. Wel anders. Maar of ik het nou mooier vind dan m'n huidige WIndows 2000 desktop... kweet niet. Grappig is dat ik vanochtend nog heb geprobeerd of http://www.microsoft.com/windowsxp/ bestond. Toen nog niet. Nu wel.

Vastgelogd op 11:31

Terugverwijzen (0 reacties)

Terug
Phew. Hij is er weer.

Vastgelogd op 10:46

Terugverwijzen (0 reacties)

Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate
Francisco's beschrijving van zijn herinneringen aan een dot.com wordt steeds herkenbaarder. De droge, haast poëtische beschrijving van helse vergaderingen met het management team maakt de associatie met Dante alleen maar sterker.

Vastgelogd op 10:41

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 12 februari 2001

Lekker weg
Tja, soms brengen reclamebanners een hele vreemde boodschap over, als ze tegelijk getoond worden. Gezien door collega Olaf bij Planet Multimedia.


Vastgelogd op 11:58

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 11 februari 2001

F(r)eehosting
Lees in de nieuwste editie van Smallzine dat Freehosting, nu het is overgenomen door de ex-WOL gelegenheidsformatie LaDot, niet langer gratis domeinnamen zal weggeven. "We gaan van free naar fee", aldus LaDot op een onlangs gehouden persconferentie. Op de pagina's voor particulieren wordt inmiddels een maandelijks bedrag gevraagd. Overigens staan de bedragen exclusief in euro's uitgedrukt, iets wat nog ruim een half jaar verboden is. "Maar ja, het staat zo lekker goedkoop", zullen ze gedacht hebben. September vorig jaar werd het domein feehosting.nl alvast geregistreerd.

Vastgelogd op 03:17

Terugverwijzen (0 reacties)

Huis II
Chris Terpstra feliciteerde me per e-mail met m'n nieuwe huis en vroeg me waarom ik geen problemen heb met de 6 procent overdrachtsbelasting, waarvoor geen enkele tegenprestatie wordt geleverd, en wel moeite heb met betaling richting makelaars en notarissen, die wél een tegenprestatie leveren.

Die schandalige overdrachtsbelasting was ik inderdaad vergeten, maar die wordt geïnd voor een naam- en gezichtsloze overheid. Van makelaars en notarissen zie je de "omvang" van de tegenprestatie veel directer. Dat bestaat m.i. uit een paar telefoontjes, papier overhandigen, een rondleidinkje en, als het tot een verkoop komt, een aantal standaard documenten uitprinten. Bij elkaar hooguit twee uur... En ik kan me werkelijk geen baan voorstellen waarbij je voor hooguit twee uurtjes werk duizenden guldens mag rekenen.

Vastgelogd op 02:24

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 10 februari 2001

NVM ADHD
Ken je die van dat bedrijf dat bekend werd omdat het een voordeur zonder slot had? Het slot repareerde en toen verhuisde naar een nieuw pand, weer zonder sloten?

Vastgelogd op 12:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Bush: B for Blunder
Gezien bij Tonie: de jongens bij het Witte Huis zien blijkbaar ook geen verschil tussen junior en senior. Misschien komt het omdat Dubya het presidentschap heeft betaald met papa's creditcard, dat ze de ouwe op de officiële homepage van het Witte Huis hebben gezet. [mirror]

Zoals het er nu uitziet zullen de huidige bewoners ook geen geschiedenis schrijven... [mirror]

UPDATE 23:57: Oeps, Welcome To Canardville! Population: ME. Ik tuinde er nog in ook! "whitehouse.org" is natuurlijk niet de officiële site van het Witte Huis. Dat is natuurlijk "whitehouse.gov". Argh. Stom van me. Met wederom dank aan Tonie om me te wijzen op mijn vergissing. Laten we zeggen dat ik nog wat in de wolken ben met m'n nieuwe huis. Ofzo. Dat Bush junior zijn presidentschap betaald heeft met de invloed, vrienden en opgebouwd krediet van paps, blijft wel staan. ;)

Vastgelogd op 10:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Hmmm
De site van Evan is niet meer te bereiken:

Unknown host www.evhead.com

Is dit een probleem aan mijn kant of zijn hij zo blut dat hij de hosting niet meer kan opbrengen? Hopelijk is het een DNS-probleem aan mijn kant.

Vastgelogd op 06:50

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 9 februari 2001

Ja!
Makelaars Aller Landen, u kunt opgelucht ademhalen. Een van uw grootste criticasters is onderdak! Vanmiddag heb ik de sleutel van mijn nieuwe huis gekregen. Daarmee komt een speurtocht van bijna twee jaar ten einde. Een tocht met dieptepunten [lees "genaaid"] waar vervolgens weer hoogtepunten uit voort kwamen, als de NVM en Kamerbeek low-tech hacks.

Ik ga in de Utrechtse wijk Lombok wonen. In een fris gerenoveerd, honderd-en-één jaar oud pand. Waar op gegeven moment, als het goed is, in het kader van 't Utrecht Centrum Project het water aan de voorzijde weer wordt hersteld. Een grachtenpand op termijn dus.

"Kostdat?" hoor ik u vragen. Vele tonnen. Laten we het daar maar op houden. Als ik denk aan wat het makelaars- en notarisgilde overhoudt aan de transactie, word ik steeds een half uur later kwijlend op de vloer wakker, zonder herinnering aan de tijd tussenin. Heel gek.

Huisje kijken? Klik hieronder.

Opmerkelijk genoeg gaat de huisdealer NVM uitgerekend rond deze tijd met hun Funda woningssite online. Ik heb ze niet meer nodig, goddank. Wie nog zoekt: sterkte. Ik voel je/jullie pijn.

Vastgelogd op 10:53

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 8 februari 2001

Rookgordijn
Zag een reportage op... ehm, Netwerk geloof ik... over het verbod op reclame voor rookwaren dat de overheid van plan is in te voeren, in samenspraak met de Stichting Volksgezondheid en Roken (STIVO). Een te lanceren reclamecampagne moet vervolgens de gevaren van roken nog eens duidelijk maken. Kosten 50-80 miljoen gulden, toevallig nèt het bedrag dat de tabaksindustrie jaarlijks aan reclamegeld uitgeeft. Waarschijnlijk bedoeld als geste richting reclamebureaus, die met een verbod op tabaksreclame een niet onaanzienlijk stuk inkomsten ziet verdwijnen.

Het verbieden van reclame voor tabak (en daarmee de vrije keus tot roken) vind ik persoonlijk nogal onzinnig en paternalistisch. Nee, ik rook zelf niet. Iemand kan een pakje wegpaffen en nog recht naar huis rijden. Een fles Johnny Walker achter de kiezen en het bloed kleeft aan de bumper, bij wijze van spreken. Als je consequent bent, dan ook drankreclame uitbannen. Bovendien is de nieuwe koers financieel gezien knap asociaal, want vóór een verbod betaalden de rokers de tabaksreclame zelf. Na het verbod wordt de nieuwe, miljoenenverslindende anti-rookcampagne uit algemene middelen betaald. Daarmee o.a. door mij, de nietroker.

Uit Denis Leary's onvolprezen programma No Cure For Cancer het volgende citaat:

It doesn't matter how big the warnings are. You could have cigarettes that were called "The Warnings". You could have cigarettes that come in a black pack, with a skull and cross bone on the front, called "Tumors" and smokers would be lined up around the block going, "I can't wait to get my hands on these fucking things!"

Vastgelogd op 10:43

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 7 februari 2001

Yahoeren
Lekker. Dat Yahoo graag eGroups overneemt, prima. Dat ze die hele site aan flarden helpen in de Yahoo Gleichschaltung, ook goed. Dat ik vervolgens opnieuw moet registreren ("converteren" volgens Yahoo) is al een stuk minder. Dat ik naast het e-mailadres dat ik al voor eGroups gebruikte nóg een e-mailadres moet ophoesten maakt het nog een tikkie erger. Dat ik geen e-mail bevestiging krijg van m'n "conversie" is knap klote. Want - daar kon ik op wachten - ik ben vergeten wat die "handige" nieuwe Yahoo-ID ook alweer was... en nu kan ik niet meer inloggen.

Wel proberen te achterhalen wat het ook alweer was, maar daarvoor moet ik dat alternatieve e-mailadres invullen. En tja. Over dat onderdeel heb ik gelogen. Ik heb daar datdus@mooiniet.nl ofzoiets ingevuld. En ben ik in één klap uitgesloten van 3 discussiegroepen.

Tja. Stom. Ik ben dat godgloeiende ID vergeten op te schrijven. Ik had natuurlijk gewoon braaf een nieuw, werkend e-mailadres in het muil van Yahoo's marketingmolen moeten gooien. GVD. Ik hoop van ganser harte dat eGroups leegloopt en het de grootste miskoop uit de internetgeschiedenis wordt. Maar ik ben ook niet zo gek dat ik nu opnieuw ga registreren. Ik zie de "e-mail address already in use" berichtjes al voor me.

GATVERDAMME, wat kots ik hiervan! Naast de bergen spam die ik via yahoo.com adressen binnenkrijg is dit echt de druppel. Yahoo gaat in de ban. Ik schrijf er niet meer over, ik link niet meer naar de site en doe vanaf vandaag alsof deze ooit zo sympathieke club niet meer bestaat. Poef. Yahoo watte?

Vastgelogd op 08:38

Terugverwijzen (0 reacties)

Man schiet op Witte Huis
Okee, je haat de Amerikaanse overheid, vuurt een paar kogels af op het Witte Huis en wordt door beveiligingsbeambten in het been geschoten. Om dan of all places in het George Washington University Medical Center te worden opgenomen, dat moet steken. GWUMC is vernoemd naar Washington, 's lands eerste president.

Vastgelogd op 08:14

Terugverwijzen (0 reacties)

303 3D
Beetje lopen klooien met het programmaatje dat ik gisteren logde. Werkt hartstikke simpel en de resultaten zijn best goed. Je maakt met de webcam of digitale camera twee foto's van dezelfde scène, met ongeveer de afstand tussen twee ogen. Inladen en dan met zo'n rood/groen brilletje kijken. Het werkt! Even een testje met m'n 303:

Door op de thumbnail te klikken opent een nieuw venster met een wat grotere afbeelding.

Vastgelogd op 07:50

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 6 februari 2001

Stereo
Koel, kwam net tijdens het surfen dit freeware programmaatje tegen in Japan: Anaglyph Maker. Je kunt er van die mooie 3D-foto's mee maken, die je vervolgens met een shutterbril of zo'n rood-groen brilletje kunt bekijken. Vanavond na 't werk maar eens mee spelen.

Vastgelogd op 03:54

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 4 februari 2001

Handig
Copernic heeft een handig, gratis programma Copernic Shopper waarmee je databases van diverse webwinkels kunt doorzoeken, op zoek naar de goedkoopste aanbieder. Je kunt ook zoeken naar artikelen waarin een bepaald product wordt gerecenseerd. Vlak na de installatie gaat het programma op zoek naar een update. Als je die laat installeren kent Copernic Shopper ook de gulden en kan zo prijzen meteen omrekenen.

Vastgelogd op 12:51

Terugverwijzen (0 reacties)

IJs
Ik heb altijd een hekel aan dit kamikazeweer, waarbij de natuur eerst in een paar dagen een prachtig sneeuwlandschap bouwt... om het vervolgens gelijk daarna in een gore, grauwgrijze prut te veranderen. Why bother? Het is net zo lekker rustig, al het geluid wordt gedempt en iedereen gaat een tandje langzamer uit angst voor aanrijdingen en valpartijen.

Ik moet bij sneeuw soms onwillekeurig denken aan de spermascène uit Everything You Always Wanted to Know About Sex, waarbij spermatozoïde parachutisten zich vertwijfeld afvragen of hun "missie" wel een echte copulatie is en niet gewoon een potje aftrekken. Storten sneeuwvlokjes met dezelfde bedenkingen ter aarde? Komen we terecht in de bomen of tuinen... of sterven we roemloos in een plas water? Ik ga nog maar even uit het raam kijken, zolang het hier nog wit is.

Ouwe Tom kijkt ook...

Onze 18 jaar oude Tom vindt dat ook wel een aardig idee, blijkt.

Vastgelogd op 03:50

Terugverwijzen (0 reacties)

Slecht
Beetje aan het surfen om prijzen van ADSL-abonnementen te vergelijken. VersaPoint geeft een glasheldere weergave van de opbouw van de tarieven... not. Ze schrijven wel uit welke onderdelen het tarief is opgebouwd, maar zetten er niet bij wat dat in echte-mensen-geld betekent. Grbml.

Vastgelogd op 01:03

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 3 februari 2001

Damn
Triest verhaal, het hele gedoe met Blogger. En dan heeft Evan ook nog zo'n triest fotootje online. Iedereen die in de afgelopen tijd gniffelend naar de ineenstortende webbedrijfjes keek zou zich eindelijk eens moeten realiseren dat tussen de HEAO-Jugend, inherent foute businessplannen, geldwolven en marketingsatans er hele normale, leuke en enthousiaste mensen hun baan verliezen en een droom aan diggelen zien vallen.

I basically see only one solution. Blogger needs to go payware. Free was fun while it lasted. I'd be willing to pay around $4,95 per month for Blogger (based on similar costs I have for webhosting and stuff). For that kind of money I would expect a service with reasonable uptime and reasonably fast response. No fancy schmansy options. Just what I got now, but guaranteed, like. If you take the current number of Blogger users into consideration, it should be possible to re-assemble that Pyra Golden Team once more. Shouldn't it?

Vastgelogd op 12:20

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org