Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 31 mei 2000

Koelkast
Vandaag weer een nieuwe editie van de Koelkast gemaakt. Tonie's Red de Koelkast actie loopt niet onaardig geloof ik. Maar het legt de schuld van het verdwijnen van deze uitgave wel erg bij mij op m'n bord. Maar opheffing is wat mij betreft onvermijdelijk. Volgende week woensdag zou dan een speciale, laatste editie verschijnen.

Vastgelogd op 10:15

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 30 mei 2000

Boetedoening
In een één-tweetje met de Kolonel van alt0169 plaats ik een linkje naar Catazine, een site waar inderdaad, zonder twijfel, Lucifer en zijn duistere trawanten aan hebben meegewerkt.

Vastgelogd op 12:34

Terugverwijzen (0 reacties)

Blij da'k geen MC heet
Wat een rare post krijgt MCvdB: Ik sprak daarstraks iemand van Marokkaanse afkomst die mij vroeg of ik dit weertype het hele jaar wel zou willen hebben. Ik wel zei ik maar mijn provider kan dat niet aan vrees ik. Deuh? Al kan ik uit e-mails die ik op mijn werk bij Planet binnenkrijg ook voorbeelden noemen waar je labia majora van gaan klapperen.

Vastgelogd op 09:29

Terugverwijzen (0 reacties)

Ontdooiing
Tja, het laatste woord is er nog niet over gezegd, maar de Koelkast, een uitgave die ik samen met vriend en collega* Diederik ruim een jaar lang met plezier heb gemaakt... staat op het punt te verdwijnen. Vriendelijke woorden van Retecool en Tonie veranderen niets aan het feit dat Diederik een nieuwe baan heeft. Zo gaan die dingen. En als iets het resultaat is van een unieke samenwerking, en één helft valt weg... Omdat ik al enige tijd van Diederik's naderende vertrek wist is mijn beslissing om euh, de stekker uit de Koelkast te trekken geen overhaaste. Morgen komt er zeker nog eentje uit en waarschijnlijk volgende week ook nog. De cold turkey blijft nog even in de Koelkast. (*vrij naar Jan van Thiel™)

Vastgelogd op 09:10

Terugverwijzen (0 reacties)

Welded!
Leuke tentoonstelling in het Neuberger Museum in New York: Welded!. Meer over de metalen objecten ('Menacing Machines') bij Fox News.

Vastgelogd op 08:59

Terugverwijzen (0 reacties)

Canada ontmantelt BigBro database
De Canadese regering luistert naar de bezwaren van een eigen commissie over privacy en zegt toe een enorme database met gegevens over elke Canadees te zullen vernietigen. Niet minder dan 2000 bijzonderheden per inwoner waren in deze database opgenomen, meldt Wired.

Vastgelogd op 08:45

Terugverwijzen (0 reacties)

Windows ME
Ach so... het Duitse Computer Woche meldt dat het nog uit te komen Windows Millennium Edition (ME) out of the box in staat zal zijn om teletekst te laten zien. Ons eigen Philips heeft daartoe de techniek geleverd. Je moet wel een TV-kaart hebben, anders komt 't TV-signaal niet in je computer en valt er weinig te zien. En dan is het nog de vraag of iemand gaat overstappen op ME, want wat ik er zo van hoor zijn de voordelen tegenover Windows 98 Second Edition niet al te groot. En nog een reden (dit wordt trouwens het eerste linkje naar Planet Internet gemaakt in het nieuwe StoryServer redactiesysteem): Microsoft verhoogt de prijzen. [Via Albert]

Vastgelogd op 08:39

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 28 mei 2000

Vrouw Online
Met m'n licht verkaterde hoofd (ik help Enschede door alleen nog maar Grolsch te drinken) bladerde ik door een speciale bijlage bij Libelle, over computers. Oud-collega Joke Molendijk blijkt Libelle's internet goeroe te zijn. Er werd verder een aantal vrouwen opgevoerd, waaronder een Planet Internet collega van de servicedesk. Een aardige bijlage kortom, met veel info en uiteraard allerlei vrouwelijke frutsels voor op, in en om de computer. Jammer dat Libelle op de allereerste pagina een behoorlijke blunder maakt. De iBook heeft geen floppy drive!


Vastgelogd op 02:37

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 27 mei 2000

Fotootje
Hm, dit gaat me enorm veel verkeer kosten, maar ziehier een foto (niet eens in de hoogste kwaliteit) met m'n nieuwe digicam: van m'n koele TB-303. Let op, bijna 900 kilobyte groot (1600x1200)!! Moet ook weer eens afstoffen, zie ik. :)

Vastgelogd op 08:57

Terugverwijzen (0 reacties)

Geld moet rollen
Weer eens een stevige cash injection gegeven aan de Nederlandse economie: ben sinds vanmiddag trotse bezitter van de Sony DSC-S70 digitale camera. Maar wat een koel ding en wat een kwaliteit! De DSC-S70 heeft een USB-aansluiting, dus de foto's zijn binnen no-time uit de camera te halen voor verdere bewerking. Standaard zitten er ook een paar leuke effecten in, zoals sepia (ouderwets gekleurde foto's maken) en zwart/wit (Schindlers Listige foto's) of negative (freaky arty foto's). En die Memory Sticks zijn ook best handig (al zijn ze zo klein dat je goed moet opletten waar je ze laat). Heb ook gezocht naar de Nikon Coolpix 990, maar die was nergens te vinden en hij zou bovendien 1000 piek duurder zijn uitgevallen.

Vastgelogd op 07:19

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 26 mei 2000

Wacko
Surfde langs de nieuwspagina's van De Digitale Stad en zag daar ineens deze URL: http://wacko.dds.nl. Co-branding? Global syndication van de Daily Wacko? Of heeft de broer van Francisco genoeg van zijn hosting bij World Online?

Vastgelogd op 04:33

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 24 mei 2000

Lens
Draag zelf geen bril of contactlenzen, maar deze crazy lenses zijn wel heel koel. Op een feestje kan het best wel geinig zijn. En de bezorging wo auch immer kost niets!

Vastgelogd op 10:19

Terugverwijzen (0 reacties)

Gladiator
Afgelopen weekend ben ik naar Gladiator geweest, de renaissance van de gladiatorenfilm. Gladiator heeft mooie beelden (vooral de droom/hallucinatie-scènes zijn mooi), harde actie en een prettige soundtrack. Gelukkig houdt Ridley Scott zich aan het gegeven dat de film in 180 na Christus speelt, en daarmee een snorrend drum 'n bass trackje onder de zwaardgevechten niet gepast zou zijn. De special effects en computer generated images zijn subtiel en alleen dat is al een pluspunt. Het blijkt dat Amazon originele gebruiksvoorwerpen van de film veilt! Ik zoek nog een koele spiegel maar aan de prijzen te zien van andere spullen moet ik toch al gauw op een paar duizend dollar rekenen.

Vastgelogd op 07:13

Terugverwijzen (0 reacties)

The Hollow Man
Zag op m'n werk al een trailer van deze film voorbijkomen - de nieuwste van 'onze' Paul Verhoeven. Harry Knowles van Ain't-It-Cool-News sneakte naar binnen bij een preview en werd betrapt door Paul zelf. Lees zijn review (met spoilers) hiero.

I was dressed in my best suit, hair back in a ponytail... and as I entered the theater, I thought... “Heh... this is going to work.” I sat down and awaited the dimming of the lights. A goofy smile crossed my face.

Then I heard an unmistakable voice. It was the voice of Paul Verhoeven. Shit. I’m busted. I decided in a desperate attempt to hide my identity to REMOVE MY GLASSES and straighten my tie.

I stood, and walked to meet Verhoeven. I was going through my rolodex of Sony officials and executives that I could attempt to pass myself off as. John Calley and Amy Pascal would probably not work. So I went further down into their roster.

“Good Afternoon Mr Verhoeven, very nice to meet you, I’m Jacobi, Ronny Jacobi. Just call me Ronny tho.”

“Ahlo Mr Knowles.”

FUCK, he’s good.

“Heh, I get that alot. You wouldn’t believe how often.”

“Harry, you can not fool me. It does not matter. You will watch my film now.”

Vastgelogd op 07:01

Terugverwijzen (0 reacties)

Woensdag
Ergo, een nieuwe editie van de Koelkast. Met verborgen boodschappen, as usual.

Vastgelogd op 06:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Schade door hoge prijzen
Nog een aardig ANP-bericht: transportbedrijven willen een schadevergoeding vanwege de hoge brandstofprijzen. Ze hebben een claim ingediend via het Openbaar Ministerie in Rotterdam. De kosten van de prijsstijgingen moet op de oliemaatschappijen worden verhaald. Las vandaag dat de huizengekte nog lang niet voorbij is. De gemiddelde prijs die voor een huis wordt betaald zou al op 425.000 gulden liggen. Wie voelt er wat voor een schadeclaim tegen het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu? En eentje tegen de overkoepelende makelaarsverenigingen? In het ergste geval kun je je auto nog laten staan... maar je kunt niet *niet* gaan wonen. Of wel...

Vastgelogd op 06:50

Terugverwijzen (0 reacties)

Grondwet moet ook e-mail beschermen
Het ANP schrijft: Om de grondwet aan te passen aan het informatietijdperk dienen drie artikelen gewijzigd te worden en moet er één aan worden toegevoegd. Dat stelt een commissie onder leiding van prof. Franken in een advies aan de regering. Het advies houdt in dat artikel 7 van de Grondwet wordt uitgebreid. Nu beschermt het de vrijheid van meningsuiting via drukpers, radio en televisie, maar daar zou volgens Franken "en overige middelen" aan moeten worden toegevoegd. Artikel 10 (bescherming van privacy) zou moeten worden uitgebreid met wetgeving rond opslag van privacy-gevoelige informatie in computersystemen. En artikel 13 zou moeten worden 'veralgemeniseerd' zodat het recht om vertrouwelijk te communiceren centraal staat, via welk medium is van minder belang. Eens kijken of we nu écht een ICT-kabinet hebben.

Vastgelogd op 06:40

Terugverwijzen (0 reacties)

Natte krant
Het Algemeen Dagblad (AD), onderdeel van PCM Uitgevers, heeft op de website een handige lijst met webadressen, de Handige 100. Onder de rubriek Media en Internet staat met vier (van vijf) sterren beoordeeld een link naar Kranten.com. Jaja, dezelfde waartegen PCM Uitgevers een rechtszaak wil voeren. De link staat goed verscholen onder de kop 'De Nederlandse dagbladen'. Het AD adviseert: Wilt u nog gemakkelijker op de hoogte blijven, kies dan voor de e-mailversie. Zouden ze dat wel weten bij PCM? ;) [Met dank aan Albert]

Vastgelogd op 02:42

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 23 mei 2000

Zelfmoordremedie
Het bizarre, waargebeurde verhaal van een man met zelfmoordneigingen, die in de rivier sprong, in de rioleringsafvoer verdween en daarna ZES (!) uur ronddobberde onder stads' straten. Om uiteindelijk met een herboren levenslust te worden gered.

Vastgelogd op 09:52

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 22 mei 2000

Nieuwe economie
Godsamme, er zijn mensen die blijkbaar helemaal geen reet meer willen uitvoeren. Zoals domeinkapers. Ik probeerde even de naam van m'n zus uit en kwam zo via www.ingrid.nl uit op de site van (hou je vast) Mostertman Internet Services Organisation (MINSO). Uiteraard zijn onderhand alle gangbare voornamen al geregistreerd. Maar MINSO maakt het wel heel bont met z'n voorwaarden voor gebruik (dus geen overdracht) van het domein. Lees even mee:

Als u contact met ons opneemt, willen wij graag een min of meer uitgewerkt concept ontvangen. Wij reageren dan binnen 1 werkweek indien uw concept een serieus aanbod inhoudt. Onder samenwerking verstaat MINSO dat gemeenschappelijk een site of een gedeelte van een site wordt opgebouwd met de volgende kenmerken:

 • 1. Een informatieve site;
 • 2. Een kwalitatief uitstekende site;
 • 3. Een site die geld kan genereren door banners, buttons, advertenties en sponsoring;
 • 4. Een site waarin u wilt investeren.

  Vastgelogd op 10:20

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Spam
  Deuh... ik krijg dagelijks een enorme lading spam - dat is iets waar ik inmiddels aan gewend ben. Het meeste gaat ongelezen de prullenbak in en weer een groot gedeelte wordt automatisch gefilterd. Soms glipt er iets doorheen en moet ik het alsnog individueel bekijken. Vandaag kreeg ik echter de onderstaande... euh, tja... wat is het eigenlijk? Ik plaats 't hieronder zoals ik het ontving, aan één stuk, zonder spatie of opmaak. Afkomstig van ene acidtoungh@mail.ru, onder het subject "A free vacation awaits you". Even diep ademhalen en gáán!

  It should be noted that the characterization of specific criteria adds explicit performance limits to the anticipated fourth-generation equipment. To describe and annotate further, the product assurance architecture is not to be considered in determining the anticipated epistemological repercussions. As many companies contend, a completely-specified evaluation metric presents extremely interesting challenges to the evolution of specifications over a given time period. It is assumed that a descriptively adequate grammar can be defined in such a way as to impose the total system rationale. As a result, the fully integrated test program cannot be arbitrary in any discrete configuration mode. In this regard, the systematic use of complex symbols appears to correlate rather closely with possible bidirectional logical relationship approaches. Note that the characterization of critically co-optive criteria maximizes the probability of project success, yet minimizes cost and time required for a parasitic gap construction. So far, the appearance of parasitic gaps in domains relatively inaccessible to ordinary extraction cannot be arbitrary in the strong generative capacity of the theory. So far, a subset of English sentences interesting on quite independent grounds necessitates that urgent consideration be applied to any discrete configuration modality. As a resultant implication, further and associated contradictory elements is functionally equivalent and parallel to the total system rationale.

  Bent u daar nog?

  Vastgelogd op 09:24

  Terugverwijzen (0 reacties)


  zondag, 21 mei 2000

  Dwergwerpen
  Mevrouw Blair poept een nieuw kindje uit, noemt hem Leo en Britse domeinkapers draaien door: Baby Leo Blair was only few hours old before he was targeted by internet cybersquatters.

  Vastgelogd op 07:39

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Geit
  Euh, 1 april is toch allang geweest? Beetje vreemd artikel waarin wordt gemeld dat wetenschappers spinne-genen hebben geïmplanteerd in een geit. De melk van deze geit bevat vervolgens een soort dunne draden waar eventueel medische toepassingen voor zijn. Er blijkt wel een Nexia Biotechnology te bestaan in Quebec. En een oud persbericht waar inderdaad spider web silk wordt aangekondigd!

  Vastgelogd op 07:33

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Eekhoorn Aas
  Ik lees de weblog van Meghan (Squirrel Bait) vrijwel dagelijks. Nu verpakt ze een grote tragedie in haar gebruikelijke humoristische schrijfstijl... Holy shit... een verhuiswagen met al je meubels erin wordt gejat... Hoop dat ze haar zooi weer terugvinden. Phew.

  Vastgelogd op 07:22

  Terugverwijzen (0 reacties)


  zaterdag, 20 mei 2000

  Makelaarstaal
  Weer even door het aanbod van diverse makelaars aan het struinen. Bij deze staat weer zo'n leuk 'meufemisme' - namelijk: De woning is gelegen op een levendig punt. Met andere woorden, een drukke weg met veel verkeer. En dan de verwarming... Ik had het er laatst nog met een collega over. Is het niet schandalig dat anno nu half Utrecht nog met gaskachels wordt gestookt? Centrale verwarming bestaat inmiddels ruim 40 jaar ofzo? Pfrt...

  Vastgelogd op 05:46

  Terugverwijzen (0 reacties)


  donderdag, 18 mei 2000

  Hoera
  Gezellige vrolijke vriendin? Prima! Of depressief en aan de anti-depressiva? Tja... Ook prima.

  Vastgelogd op 11:52

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Patch Internet Explorer
  Okee, als je werkt met Internet Explorer 4/5 moet je deze patch downloaden en installeren. Daarmee wordt het cookie probleem opgelost (zie een paar logs terug). De download is zo'n 2 MB groot. En de servers zijn redelijk overbelast. Let op: If Version: is displayed as 4.72.3612.1713 or 5.0.2919.6307, you can apply this update. If Help About does not display one of these version numbers, you'll need to upgrade to the latest version of Internet Explorer before installing this update.

  Vastgelogd op 08:45

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Koken met Jomanda
  Een keer per dag op de nuchtere maag een eetlepel levertraan nemen. Daarna een afgestreken eetlepel honing met daarop een afgestreken theelepel gemalen salieblaadjes. Nadat die mix is doorgeslikt mag er twee uur niets worden gegeten of gedronken. U voelt zich uitstekend en die nare tumoren zijn in een ommezien verdwenen. Hm, Jomanda haalt zich de woede van de medische stand op de hals met een dubieus, antroposofisch kankerrecept uit de reeks pianospelen en gras eten.

  Vastgelogd op 08:42

  Terugverwijzen (0 reacties)


  woensdag, 17 mei 2000

  Stronk
  Hmmm.. Koen woont toch niet toevallig in Enschede? Al sinds vrijdag geen update meer! Even een WHOIS'je..."Pijnacker, Zuid-Holland". Nou. Nee dus.

  Vastgelogd op 08:26

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Landgenoten
  Bah! Daarnet weer - min of meer gedwongen - RTL-5 Landgenoten gezien. Wat is dat toch een verschrikkelijk programma! Domheid wordt tot iets goeds verheven. Mensen wijzen Noorwegen aan in Zuid-Amerika, beuzelen wat in de rondte in plaats van eerlijk te zeggen dat ze het antwoord niet weten... en vanavond kon *niemand* vertellen wat een 'wolkbreuk' is. Een toevallige passant verklaarde desgevraagd dat er mensen in de wolken wonen. Er waren volgens hem ook mensen die een engel zijn en daar zelf niet van op de hoogte zijn. Ziehier een selectie van de malloten die overdag de Nederlandse straten bevolken. Ik heb mijn hoop erop gevestigd dat Landgenoten simpelweg betekent dat de intelligentsia van Nederland gewoon aan het werk is, op het moment dat RTL-5 de straten afschuimt. Nu weet ik natuurlijk niet of de redactie van Landgenoten simpelweg alle goede antwoorden weglaat (want oninteressant). Ik hoop het maar. En met mij waarschijnlijk alle leraren Nederlands, Engels, Geschiedenis, Maatschappijleer en Aardrijkskunde. M'n moeder (met wie ik vanavond de Landgenoten ervaring 'mocht' delen) zei doodleuk dat "dit dus Nederlanders zijn". Ik moest even tegen de prikkende tranen vechten. Notitie aan mezelf: géén RTL-5 tussen 19:20-19:30.

  Vastgelogd op 08:10

  Terugverwijzen (0 reacties)

  de Koelkast™
  Zoals elke woensdag weer een nieuwe editie van de Koelkast. Even de ankeiler van de Planet Internet homepage geript: In de Koelkast: handig uitklaptafeltje met veelgebruikte functies, dealend speelgoed, ikonen onder verzachtende omstandigheden, een kosmisch schouwspel zonder Hubble en een lettertype voor in bad. Gauw kijken dus, vrinden. ;)

  Vastgelogd op 07:53

  Terugverwijzen (0 reacties)


  maandag, 15 mei 2000

  Statistieken
  Helaas wordt voor het jaar 2000 deze tabel aanzienlijk vervuild.

  Vastgelogd op 09:56

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Fuegos Artificiales
  Een ongeluk met een vuurwerkfabriek in Spanje kostte vandaag vijf mensen het leven. Twee worden vermist en zeven anderen zijn gewond geraakt. Omdat de fabriek niet in een bewoonde omgeving stond is het aantal slachtoffers relatief laag. Of hoog, gezien de dichtbevolkte wijk in Enschede waar zoveel meer potentiële slachtoffers woonden.

  Vastgelogd op 09:42

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Van Nistelrooij's revenge
  Wellicht heb je gelezen dat ik me een tijdje terug opwond over een advertentie van toneelgroep De Appel? Waar ze op een hele lage manier publiek probeerden te trekken over de knie van Van Nistelrooij? Wraak!

  Vastgelogd op 07:14

  Terugverwijzen (0 reacties)


  zondag, 14 mei 2000

  Enschede
  De link naar de Gouden Gids in het onderstaande bericht klopt toch niet (hoeveel vuurwerkbedrijven heeft één stad?). Ik had het natuurlijk kunnen veranderen, om zo net te doen of ik het altijd al bij het rechte eind had... maar dat is niet ethisch. Het bedrijf aan de Tollenstraat heet SE Fireworks. Ben bang dat we straks verzanden in een "Hercules" discussie, waar iemand de schuld moet krijgen. Eerst moeten de feiten boven tafel - niet automatisch concluderen dat het vuurwerkdepot schuldig is. SE Fireworks lijkt nog wat juridische problemen gehad te hebben rond een overname, eind vorig jaar. Ohja, dit is de correcte Gouden Gids verwijzing.

  Vastgelogd op 12:30

  Terugverwijzen (0 reacties)

  News Planet verslaggeving
  Ook Planet Internet is - met Tonie aan het roer - druk bezig nieuws te brengen over de Enschede-ramp. Foto's en artikelen worden continu bijgewerkt op de speciale News Planet pagina's.

  Vastgelogd op 01:15

  Terugverwijzen (0 reacties)

  GVD
  Vandaag heet Blogger wat mij betreft Bagger. Ben al twee keer een volledig artikel kwijtgeraakt door "500: Internal Server Error" meldingen. >:(

  Vastgelogd op 01:12

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Hulde aan de loggers
  Moet zeggen dat ik best trots ben op m'n mede-loggers. Ze maken uitstekende overzichten van het beschikbare nieuws over de ramp in Enschede. Escape selecteert minder voor de hand liggende bronnen, wat verrassende invalshoeken geeft en Ludo maakte een gedegen overzicht van artikelen.

  Vastgelogd op 01:10

  Terugverwijzen (0 reacties)


  zaterdag, 13 mei 2000

  Aliteratie
  Bobby Brown back in de bajes. Brown had been placed on probation after crashing his wife's sports car into a condominium sign.

  Vastgelogd op 12:05

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Speelgoed
  Vanmiddag weer een hoop geld uitgegeven aan uitbreiding van m'n studiootje. Heb een TC Electronic D-Two gekocht, een digitaal delay met ongekende mogelijkheden. Heb de helft aanbetaald (ze hadden 'm niet op voorraad) - 650 piek. Do the math.

  Vastgelogd op 12:01

  Terugverwijzen (0 reacties)

  What's in a name
  Via Albert: een ramp in Enschede. Hier. (Zie ook live webcamshots bij alt0169.com)

  Vastgelogd op 09:05

  Terugverwijzen (0 reacties)


  vrijdag, 12 mei 2000

  Fotoboek
  Hm, bij de Vereniging van Nederlandse Universiteiten werken alleen lelijke mensen, blijkbaar.

  Vastgelogd op 11:59

  Terugverwijzen (0 reacties)


  donderdag, 11 mei 2000

  Lek in Internet Explorer 5
  Oei, wie surft met Internet Explorer (IE) zet z'n hele koekjespot open voor ongenode gasten, meldt News Bytes. Het is alleen getest met IE5 onder Windows9x, maar het geeft te denken dat het ook op andere Explorer-en Windows versies misgaat. Via zogenaamde hostile sites kunnen je cookies (kleine bestandjes waar privé-informatie kan staan) worden uitgelezen. Tot Microsoft met een oplossing komt moet Javascript worden uitgezet of worden geswitched naar Netscape als browser, die immuun is voor deze achterdeur. [Via Albert]

  Vastgelogd op 10:30

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Huizenjacht
  Vandaag bij dit huis wezen kijken. Er moet een apart woordenboek komen voor makelaarstaal, want wat ze schrijven en wat het in de praktijk betekent zijn verschillende dingen. Uit beschrijving: "balkon" (niet aanwezig), "Onderhoud binnen en buiten goed" (negeer de bollende vloer, de houten triplexplaat die achter de voordeur ligt om 'iets' af te dekken, de afgesleten treden van de trap, het verlopen verfwerk en de verouderde keuken), "uitzicht op de Dom" (deuh, uitzicht? Het gouden haantje van de top, als je goed je best deed - die Dom is verdomme 112 meter hoog! Op die manier heeft bijna elke Utrechter 'uitzicht' op de Dom!) en natuurlijk de "zonnige plaats" (een troosteloze plek met half vergane vlonder). Hm. Ik vond de lokatie leuk, maar driehonderennegenenveertigduizend gulden vragen voor iets waar nog voor meer dan een halve ton aan verbouwd moet worden...

  Vastgelogd op 10:12

  Terugverwijzen (0 reacties)


  woensdag, 10 mei 2000

  Koelkast
  Vandaag weer een Koelkast gemaakt. Een beetje vreemd adres (web.planet.nl), maar dat komt omdat we vlak voor de overgang staan naar een nieuw redactiesysteem, Vignette StoryServer, dat het leven van ons redacteuren veel eenvoudiger moet gaan maken. De bizarre URL's met allerlei cijfers en komma's zullen je misschien wel bekend voorkomen. Veel online uitgeverijen werken met dit systeem. Vandaar.

  Vastgelogd op 10:05

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Loterij II
  Je maakt 216 miljoen gulden verlies en je beurswaarde stijgt. Welkom in de Nieuwe Economie.

  Vastgelogd op 09:54

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Loterij I
  Lekker what if artikel bij de BBC. Ruim 700 miljoen gulden delen met z'n tweeën. Ikzelf zou het natuurlijk vooral investeren in het uitroeien van honger, oorlog en onrecht in de wereld. En verder gewoon een leuk koninkrijkje voor mezelf, vlak bij de Seychellen ofzo. Of de plaatselijke bevolking even wil opzouten, want ik wil dat eilandgroepje wel voor mezelf.

  Vastgelogd op 09:48

  Terugverwijzen (0 reacties)


  maandag, 8 mei 2000

  Que(e)ry
  Euh, kan iemand verklaren waarom uitgerekend Nederlandstalige weblogs zo hoog scoren in deze zoekopdracht? Of deze. Zo vind je nog eens wat in je referstats, zeg...

  Vastgelogd op 10:53

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Smakeloze reclame rond drama van Nistelrooij
  Normaal is de Sport Planet voor mij off-limits, maar ik zag vandaag een a-sociale advertentie in de Volkskrant waardoor ik toch geïnspireerd werd tot het schrijven van een artikeltje:

  Een advertentie van toneelgroep De Appel op de kunstpagina van de Volkskrant richtte zich deze week persoonlijk tot de onfortuinlijke Ruud van Nistelrooij. De toneelgroep probeert op een nogal lage manier publiek te trekken voor haar voorstellingen. De blessure die van Nistelrooij opliep betekent dat hij minstens 8 maanden is uitgeschakeld. Het EK gaat aan zijn neus voorbij, de transfer naar Manchester United is voorlopig van de baan en het is nog maar de vraag of de knie van van Nistelrooij ooit volledig herstelt. De tekst van de 'ludieke' advertentie:

  Beste Ruud van Nistelrooij,
  Vakwerk! Toegegeven, als het je overkomt sta je niet te juichen. maar wij van het toneel kunnen het zeer waarderen: eerst het creëren van dat uitzinnige hoogtepunt, daarna het geraffineeerde opvoeren van de spanning, toewerkend naar dat dramatische slot. Hele generaties toneelschrijvers hebben de juiste dosering en het juiste gevoel voor timing van de tragedie nooit goed onder de knie gekregen. Jij wel. Hele seizoen naar de knoppen? Welnee! Deze week start de voorverkoop van onze Appel 4,5,6-series.

  Een onsmakelijke advertentie over de rug (en knie) van andersmans ongeluk. Wie zulke methoden nodig heeft om aandacht te trekken zit wel heel erg om publiek verlegen.

  Vastgelogd op 10:19

  Terugverwijzen (0 reacties)

  IT-kistkalveren
  Wired bericht over een zorgelijke ontwikkeling: hebben we net de kalfjes bevrijd, zijn ineens IT-werknemers de klos! Hun werkruimten in Silicon Valley, de beroemde cubicles worden steeds krapper.

  Vastgelogd op 10:12

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Nep echt
  Altijd al op zoek naar die koele zonnebril? Zo eentje uit The Matrix? Of misschien een Ray-Ban danwel Gucci... veels te duur natuurlijk... maar niet als je een identieke nepper koopt via ImposterWear! Alleen jammer dat de dollar wat hoog staat de laatste weken. Nu kost zo'n Matrix-ding en een Ray-Ban fako alsnog 130 piek. Meuh...[Via Mathieu]

  Vastgelogd op 10:09

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Muziek zat
  Sony Music Entertainment en Universal Music Group hebben plannen voor een of ander satellietsysteem, waarbij vrijwel alle muziek ten alle tijde is op te vragen, zonder eerst de muziek te moeten downloaden. Deze streaming dienst moet de concurrentie aangaan met MP3-uitwisselingssoftware Napster en andere varianten.

  Vastgelogd op 10:04

  Terugverwijzen (0 reacties)


  zondag, 7 mei 2000

  Direct linken moet mogen
  PCM Uitgevers is een van de grootste uitgeverijen van Nederlandstalige kranten (o.a. de Volkskrant, NRC/Handelsblad). PCM kwam onlangs in het nieuws omdat ze juridische stappen willen zetten tegen de krantenoverzichtsite kranten.com. Deze laatste neemt namelijk koppen over van PCM-sites. PCM zegt daardoor inkomsten mis te lopen, omdat mensen niet meer via de hoofdsite binnenkomen. Ook hebben ze aangegeven dat ze voorstander zijn van een verbod op direct verwijzen naar artikelen (hét basisprincipe van internet!). Als internetjournalist kan ik het daar niet mee eens zijn. Daarom stuurde ik een brief (e-mail natuurlijk) naar het journalistenvakblad De Journalist. De tekst werd - inclusief nogal harde kop - afgedrukt. Heb 'm even ingescand (aparte pagina, ± 100 KB).

  Vastgelogd op 03:36

  Terugverwijzen (0 reacties)

  MS Evil™
  Microsoft is alweer over de slepende rechtszaak met de overheid heen: ze kochten onlangs voor 2,7 miljard dollar een grote hoeveelheid slechtheid van niemand minder dan Satan zelf.

  Vastgelogd op 01:15

  Terugverwijzen (0 reacties)


  zaterdag, 6 mei 2000

  Stilte der Lammeren II
  Oldman doet ook mee. Nou wordt de sequel helemaal goed. Hopkins, Moore en Oldman!

  Vastgelogd op 10:26

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Chrysler PT
  Wow... hij lijkt wel een beetje op die auto uit die ZZ Top videos, van vroeger. De Chrysler PT Cruiser (met mooie 3D filmpjes) komt volgens mij niet naar Europa. Jammer hoor, hij doet wel leuk ouderwets aan.

  Vastgelogd op 05:03

  Terugverwijzen (0 reacties)


  vrijdag, 5 mei 2000

  Ouwe blogger
  Gisteren was Blogger zo slecht bereikbaar dat ik er niet aan toe kwam om daadwerkelijk op de PUBLISH knop te klikken. Nu wel, want volgens mij hebben ze er een beetje aan gesleuteld. Verder is het veel te mooi weer om binnen te zitten, dus ik maak da'k weer buiten kom.

  Vastgelogd op 12:08

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Positief...
  Opmerkelijk ANP-bericht: Als het aidsvirus is ontdaan van alle gevaarlijke elementen, kan het dienen als 'transportmiddel' voor geneesmiddelen bij gen-therapie.

  Vastgelogd op 12:06

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Polletje
  In mijn zoektocht naar nieuws over het virus (zie hieronder) kwam ik terecht bij ABC News, tech afdeling. Daar zag ik aan de zijkant dit polletje staan (sorry voor 't gekke formaat, maar het stond dan ook aan de zijkant). Dat "Sponsored by Microsoft Windows 2000' bannertje staat echt een beetje vreemd. ;)


  Vastgelogd op 12:02

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Stormvloedqueering
  Deuh, ik ben moei en dus ook een beetje melig, vandaar de flauwe woordspelingen. Excuus daarvoor. Hoe dan ook, ben genoemd in een vleiend artikel bij Queer.nl, iets dat me er gelijk toe bracht om de NL-log 'Alles Uit De Kast' in het linkermenu te gooien.

  Vastgelogd op 12:02

  Terugverwijzen (0 reacties)


  donderdag, 4 mei 2000

  Love makes the world grind down
  Tja, en toen was daar weer eens een vervelend virus. Je baant je een weg door de informatie, probeert de 'Server Too Busy' meldingen te ontwijken, en flanst zo goed en kwaad als het kan een ILOVEYOU Special in elkaar. Misschien heb je er wat aan, al denk ik dat de gemiddelde l-rs.org lezer niet zomaar scriptjes en bestanden opent die hem/haar wordt toegestuurd. Toch?!

  Vastgelogd op 11:29

  Terugverwijzen (0 reacties)


  woensdag, 3 mei 2000

  Espresso PC
  Oef, wat een geld... Voor 899 dollar (zo'n 2215 gulden, tegen de huidige dollarkoers) levert het bedrijf Saint Song een PocketPC, de Espresso. Hardwaresite Ars Technica mocht er eentje onder handen nemen. Ook handig, een afbeelding op ware grootte!

  Vastgelogd op 07:19

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Koelkast
  Trouwe bezoekers kennen inmiddels m'n werkschema! ;) Elke woensdag komt de rubriek de Koelkast uit. Gemaakt door ondergetekende en Diederik. Deze keer met o.a. de MegaOpenHaardCore™ schermbeschermer!

  Vastgelogd op 07:13

  Terugverwijzen (0 reacties)


  dinsdag, 2 mei 2000

  300 jaar piano
  Let op: overtreffende trappen ahead: het meest complete, mooiste, volste, warmste, sprekendste, prachtigste, alles omvattende instrument dat er is, de piano, bestaat 300 jaar. Het Smithsonian Instituut heeft een tentoonstelling geopend over drie eeuwen piano, die nog tot maart volgend jaar te bezichtigen is.

  Vastgelogd op 09:10

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Méér drugs
  Hm, de Amerikaanse overheid heeft bepaalde bladen gesponsord om anti-drugs artikelen op te nemen. Waarom zo geniepig? Je kunt toch ook gewoon goed voorlichtingsmateriaal maken? Het Witte Huis bleek een tijdje terug ook al televisiestations van bepaalde betalingsverplichtingen vrij te stellen als ze anti-drugs boodschappen in hun series zouden (ver)stoppen. Om met Obelix te spreken... Rare jongens, die Amerikanen.

  Vastgelogd op 09:08

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Reclamehelden
  Geen reclame meer? Acteurs van spotjes zijn in Amerika de straat op gegaan uit protest tegen voorstellen om een flat fee in te voeren. Nu krijgen de acteurs nog betaald voor elke keer dat een commercial wordt uitgezonden.

  Vastgelogd op 09:01

  Terugverwijzen (0 reacties)

  Achter de feiten
  Hm, beetje vreemd artikel bij CBS News. Wat citaten: A new drug is sweeping the country: a compound called MDMA, also known as ecstasy. Pardon? XTC nieuw? Methylenedioxymethamphetamine (MDMA) is al in 1941 uitgevonden door Duitse wetenschappers, als eetlustremmer voor soldaten. De stof werd in 1985 door de Amerikaanse Drug Enforcement Agency op de lijst van verboden middelen geplaatst. Als feestdrug duikt XTC rond 1988 op in de acid house scene, als die opkomt in Engeland.

  Verder in het CBS artikel: Nearly all of the ecstasy pills in the United States come from Amsterdam, the ecstasy capital of the world. Bronnen voor deze stelling worden niet genoemd. De schadelijkheid van MDMA is een discussie waar nieuwsgroepen mee worden volgeschreven, medische rapporten spreken elkaar tegen, desinformatie wordt verspreid door voor- en tegenstanders... bepaald geen zaken die ik via m'n nederige weblogje zal oplossen.

  Het is alleen zo dat de proporties soms uit het oog worden verloren. Zo vielen er twee doden te betreuren bij Awakenings in de Westergasfabriek, afgelopen weekend. Een treurig incident. In de Volkskrant las ik dat er door meerdere bezoekers van Awakenings is geklaagd over de extreme hitte. Neem in zo'n omgeving drugs en je lichaamstemperatuur gaat nóg een paar graden omhoog. Maar toch is de drug in mijn ogen slechts indirect verantwoordelijk. Wie uren danst (drugs of geen drugs) moet zorgen dat hij voldoende drinkt! Hm, ik begeef me op glad ijs. En ik ken de feiten niet, dus ik hou me maar een beetje in. Wat ik zeggen wilde: elke dode is er één teveel, maar zet tegenover het lage aantal doden dat op feesten valt (4 per jaar? Minder?) de honderden alcoholdoden die er jaarlijks vallen. En dan heb ik het nog niet eens over de verwoeste levens door ongelukken waar alcohol bij betrokken is.

  Een site met artikelen en medische achtergrondinformatie over XTC vind je bij ecstasy.org.

  Vastgelogd op 08:58

  Terugverwijzen (0 reacties)


  maandag, 1 mei 2000

  NIC
  Goh, de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft een nieuwe site. Jammer dat hun regels rond .nl domeinnamen nog steeds niet van deze tijd zijn.

  Vastgelogd op 11:50

  Terugverwijzen (0 reacties)

 •  
  (c) 1999-2007 l-rs.org