Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
dinsdag, 2 mei 2000

Achter de feiten
Hm, beetje vreemd artikel bij CBS News. Wat citaten: A new drug is sweeping the country: a compound called MDMA, also known as ecstasy. Pardon? XTC nieuw? Methylenedioxymethamphetamine (MDMA) is al in 1941 uitgevonden door Duitse wetenschappers, als eetlustremmer voor soldaten. De stof werd in 1985 door de Amerikaanse Drug Enforcement Agency op de lijst van verboden middelen geplaatst. Als feestdrug duikt XTC rond 1988 op in de acid house scene, als die opkomt in Engeland.

Verder in het CBS artikel: Nearly all of the ecstasy pills in the United States come from Amsterdam, the ecstasy capital of the world. Bronnen voor deze stelling worden niet genoemd. De schadelijkheid van MDMA is een discussie waar nieuwsgroepen mee worden volgeschreven, medische rapporten spreken elkaar tegen, desinformatie wordt verspreid door voor- en tegenstanders... bepaald geen zaken die ik via m'n nederige weblogje zal oplossen.

Het is alleen zo dat de proporties soms uit het oog worden verloren. Zo vielen er twee doden te betreuren bij Awakenings in de Westergasfabriek, afgelopen weekend. Een treurig incident. In de Volkskrant las ik dat er door meerdere bezoekers van Awakenings is geklaagd over de extreme hitte. Neem in zo'n omgeving drugs en je lichaamstemperatuur gaat nóg een paar graden omhoog. Maar toch is de drug in mijn ogen slechts indirect verantwoordelijk. Wie uren danst (drugs of geen drugs) moet zorgen dat hij voldoende drinkt! Hm, ik begeef me op glad ijs. En ik ken de feiten niet, dus ik hou me maar een beetje in. Wat ik zeggen wilde: elke dode is er één teveel, maar zet tegenover het lage aantal doden dat op feesten valt (4 per jaar? Minder?) de honderden alcoholdoden die er jaarlijks vallen. En dan heb ik het nog niet eens over de verwoeste levens door ongelukken waar alcohol bij betrokken is.

Een site met artikelen en medische achtergrondinformatie over XTC vind je bij ecstasy.org.

Vastgelogd op 08:58

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org