Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

dinsdag, 31 oktober 2006

Type III
Okee, omdat de commentaarspam écht de spuigaten uitliep... de sprong gewaagd naar Movable Type 3 - met betere spamkiller dan ik nu had. De upgrade ging redelijk pijnloos, maar het kan zijn dat er nog wat vaags opduikt zo nu en dan.

Edit: De gerelateerde artikelen zijn alvast stuk.

HEL EN DRIEWERF

Vastgelogd op 21:04

Terugverwijzen (7 reacties)


maandag, 30 oktober 2006

Post
Het is bijna een moment om te stoppen, zo'n prachtig rond getal, niet? Maar goed... dit postje maakt er dus drieduizendenéén van. Gelukkig heb ik het plaatje nog.


Vastgelogd op 22:36

Terugverwijzen (5 reacties)


zondag, 29 oktober 2006

Niet grappig
Goh, wat valt me dat van ze tegen zeg: Comedy Central heeft videosite YouTube bevolen alle filmpjes van The Daily Show (en spin-offs als The Colbert Report) te verwijderen.

Presentator Jon Stewart heeft meermaals in uitzendingen en interviews gezegd dat hij een enthousiaste YouTube-gebruiker is.

Zelfs video's die op geen enkele andere manier te vinden zijn (zoals de terugkom-speech na 11 september) en bepaalde steengoede segmenten leveren nu de melding op "This video has been removed due to copyright infringement".

En naar de letter van de wet klopt dat misschien, maar van The Daily Show zijn geen dvd's te koop (wel specials en boeken) en het gaat om éénmalig uitgezonden programma's. Voor mensen die zich niet "legaal" kunnen abonneren op The Daily Show in iTunes (en dat is ehm, de hele planeet) is het mooi lullig.

Zoals deze kijker het goed verwoordt, verspeelt Comedy Central hier een unieke voortrekkersrol:

"You have two shows right on the front edge of a cultural wave. I thought that was intentional, but now I see that it was dumb luck. The good news is, it's not too late."

Op de Comedy Central-website van The Daily Show staan wel wat clips, maar niet de "democraticaly chosen" beste stukken uit 10 jaar. Toeval of niet, de website ligt via de hoofdingang in duigen, de subsite van The Daily Show doet het wel, is ronduit klote. Excusez le mot.

The Daily Show hield eigenlijk als enige mijn geloof in de Verenigde Staten een beetje overeind. Dat ze daar niet helemaal gek geworden waren. Jammer hoor.

Vastgelogd op 12:20

Terugverwijzen (5 reacties)


donderdag, 26 oktober 2006

Commodore
Nu de eerste optredens van het Commodore 64-orkest zijn uitgevoerd, is het wachten op de cd en dvd begonnen. Een goed klinkende trailer is net online gezet bij YouTube.

Vastgelogd op 20:59

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 25 oktober 2006

Aardsculptuur
Hm, dit is zelfs mooier dan die knar-op-mars-die-geen-knar-bleek. Dit is een indiaan met een mp3-speler!

Vastgelogd op 19:51

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 24 oktober 2006

Firefox 2.0
Het is nog niet zo ver, maar in de ochtend van woensdag 25 oktober komt de volgende grote versie van Firefox beschikbaar. Versie 2.0 zal weer van alles nieuws leveren - naast bugfixes onder meer spellingcontrole en verbeterde weerbaarheid tegen oplichtersites ofwel phishing.

Het ontwikkelteam van Microsoft (dat vorige week Internet Explorer 7 uitbracht) stuurde aan het Firefox-team een taart. Best aardig.

En nu niet in het commentaar roepen dat er al een 2.0 ter download beschikbaar, staat... die is NIET officieel en Mozilla wil die nog niet gedistribueerd hebben.

Vastgelogd op 22:37

Terugverwijzen (2 reacties)


maandag, 23 oktober 2006

Yech
Okee, op mijn lijstje weggegooide tijd: de film A Sound Of Thunder. Meestal kan ik in een slechte film nog wel iets amusant-positiefs vinden, maar deze draak van een film heeft geen enkele redeeming qualtity.

Vastgelogd op 23:30

Terugverwijzen (1 reacties)

Retreaux
YouTube is een fantastische plek, waar je van alles tegekomt. Zoals je jeugd, soort van. Gebruiker Oebeleishupsakee (what's in a name, schreef de Grote Bard al) heeft vijf pagina's met obscure jeugdseries.

Een beetje zoals de tunes op Bubblegum, maar dan met video. Maar wat ik me dan afvraag (en ergens bewonder) hoe kom je aan al dat videomateriaal?

Je moet dus ergens de tegenwoordigheid van geest hebben gehad om dat ooit te tapen. Of je hebt toegang tot de NOS-archieven, natuurlijk. Maar wat een verzameling!

Vastgelogd op 23:26

Terugverwijzen (3 reacties)

Flaschenmusik
Zow, dit moet wel een hele klus zijn geweest, maar Wolfgang kan tevreden zijn. [Via Mathieu]

Vastgelogd op 23:20

Terugverwijzen (2 reacties)

Pompoen
Wij doen hier (gelukkig) niet aan Halloween en hoeven daarom ook geen pompoenlantaarns te snijden... maar stél en áls... dan moest het er natuurlijk zo eentje worden.

Vastgelogd op 12:56

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 22 oktober 2006

Pen
Een zeer waar fotoshopwerkje bij B3TA.

Vastgelogd op 22:54

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 17 oktober 2006

Zwartboek

Een van de kritieken die ik over Zwartboek las, voor ik hem gezien had, was dat het script topzwaar zou zijn. Verhoeven zou simpelweg te veel willen vertellen - met een warrige film tot gevolg.

Dat bezwaar kan ik wegwuiven: Zwartboek is inderdaad vol karakters, handelingen, plaatsen en subplots, maar prima te volgen. Het tempo ligt lekker hoog, waardoor je je eigenlijk niet verveelt.

Het is geen episch verhaal, maar eerder een spannende, broeierige thriller tegen een achtergrond van Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Carice van Houten is uitstekend als Rachel/Ellis en alles wat je aan goeds over haar acteerprestaties hebt gehoord is helemaal verdiend.

Sebastian Koch is ook prima als hoofd van de Sicherheitsdienst, die ongezien een hoop bloed aan zijn handen heeft, maar okee, een échte naarling is het ook weer niet. Dat is het mooie duale gevoel dat Verhoeven constant oproept.

Haar hele familie is uitgemoord, maar ergens begrijp je Rachel als de eerste en enige tranen over wat haar overkomt (met het inmiddels gevleugelde "houdt het dan nooit op!") voor een nazi is.

Omdat het script zo goed gevuld is, kan ik hier nauwelijks alles benoemen. Wie goed oplet, ziet vlak voor de aftiteling nog een symbolisch verwijzinkje naar het heden.

Afgezien van een paar wat modern aandoende dialogen en scheldwoorden en een miscasts Johnny de Mol en Theo Maassen is Zwartboek een onderhoudende film met explosies, schietpartijen, prima acteerwerk en onverwachte verrassingen met fraaie en afstotelijke naaktheid.

Vastgelogd op 21:13

Terugverwijzen (3 reacties)

Gezicht
TV-tip, vanavond BBC2 om 22:00 uur: documentaire-serie Horizon volgde de verrassende en wellicht verontrustende operatie op Isabelle Dinoire, de vrouw die eerder dit jaar die een nieuw gezicht kreeg aangemeten.

Vastgelogd op 18:12

Terugverwijzen (0 reacties)

Kleurboem
We herinneren ons allemaal wel die gekleurde balletjes-reclame van Sony Bravia. Ze hebben de nieuwe "laten we 70 duizend liter verf opblazen" commercial afgerond: tot in HD-formaat hier te downloaden.

Vastgelogd op 10:01

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 13 oktober 2006

Fu-tsie
Hm, ik ben nog geweest (recensie volgt) maar Zwartboek schrijft rode cijfers. Volgens de Volkskrant zou een faillissement voor de film nabij zijn.

"Sommige crewleden riepen zelfs op tot stakingen omdat betalingen uitbleven. Bij de Nederlandse première van de film in Den Haag werd producent San Fu Maltha uitgejouwd door crewleden in de zaal."

Vastgelogd op 22:42

Terugverwijzen (0 reacties)

eKommer
Hm, ik ben fan van Play.com omdat ze alles (ook zware boeken) gratis afleveren. Het handigste was echter dat als je in ponden betaalde, je meestal goedkoper uitwas dan wanneer je euro's selecteerde.

Die pret is voorbij, want ik merk net dat ze een order naar het Europese vasteland niet uitvoeren als hij niet in euro's is opgesteld. Harumpf.

Vastgelogd op 22:38

Terugverwijzen (1 reacties)

Whu
Okee, het is nog geen kerst, maar voor een Duitstalige David Haselhoff is er altijd tijd. Een soort "De Vlieger", maar dan... ehm...

Seine partnerin ist die 13-jährige...

Vastgelogd op 21:46

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 9 oktober 2006

Google Mac
Over Google gesproken, na het overmaken van die 1,6 miljard openden ze ook een officiële Mac Blog, waar types met een zo'n computer terecht kunnen voor info over nieuwe speledingen voor dat OS.

Vastgelogd op 23:11

Terugverwijzen (1 reacties)

Battle
Okee, iemand heeft tijd te veel, maar ik vind bewegende Photoshop als deze Battle of the Album Covers* wel HEEL goed gedaan. Bij Ozzy moest ik hardop lachen, toen ik het de eerste keer zag.

*Bij YouTube, nét gekocht voor 1,6 miljard dollar door de jongens van Google!

Vastgelogd op 23:10

Terugverwijzen (1 reacties)

Hm...
Het nadeel van een tijdje d'ruit is dat ondertussen je weblog door de halve planeet wordt volgescheten. Excusez le mot, maar zo is het.

Nu valt hier op dat het om een hele zwik 84.108.*.*-adressen gaat, dat allemaal aan een of andere Israëlische kabelinternetmaatschappij toebehoort. Iets zegt me dat ik die hele ip-reeks net zo goed in de killfilter kan donderen.

O Hive Mind, is dat gerechtigd?

Vastgelogd op 22:22

Terugverwijzen (1 reacties)

Partijtje
We hebben immers nog maar een dag de tijd! Bij voorbaat dank ik bij voorbaat [sic] hartelijk voor Uw hulp. Met vriendelijke groet, Edwin de Roy van Zuydewijn

De afsluiting van een mailtje van de Nederlandse Klokkenluiderspartij (NKP) dat ik vandaag onder ogen kreeg. Wéér een nieuwe partij? Zo kort voor de verkiezingen?

Kortom, ik ben d'r nog niet uit of het helemaal in de haak is, maar 1 april is nog ver. Een van de oprichters is ook bij de LPF Leeuwarden actief geweest, dus het zal wel kloppen dan.

Nuja, iets viel me op aan de website: namelijk hun leus. Freudiaanse hoofdlettering:


Vastgelogd op 21:37

Terugverwijzen (0 reacties)

Gruwel
Er zit hier geen C1000 in de buurt, maar mijn moeder moet op zoek naar een nieuwe supermarkt. Vind ik dan.

Vastgelogd op 21:24

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 4 oktober 2006

Terug

Goddank. Ik heb weer internet. Dit was dus vijf weken ellende en vermorzeld worden tussen KPN en BBNed. Zelden zulk amateurisme meegemaakt.

Maar Lars, het is het toch wel zeker waard geweest? Nou, nee. De grap is dat ik vijf weken offline ben geweest om terug te keren naar dezelfde ADSL die ik hiervoor had.

Het is de bedrijven niet gelukt om tussen het welles-nietes de overgang naar ADSL2 te realiseren. Wel om me terug te brengen naar de status quo vóór dit gelul begon. De reputatie van de betrokken instellingen hebben een forse deuk opgelopen.

Je zou er je KPN-abonnement voor opzeggen, BBNed de middelvinger willen geven en overstappen op kabel. Hoe zijn de ervaringen met Casema-kabelinternet eigenlijk?

Nou ga ik maar eens aan die 145 berichten beginnen (ná spamfiltering trouwens!) en kijken of ik dat verdorde tabaksbladkleurtje bij Sargasso weer wat kan vergroenen.

Vastgelogd op 19:00

Terugverwijzen (13 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org