Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

dinsdag, 30 mei 2006

Pedopartij
Met niet te vermijden dank aan Reuters staan we internationaal nog weer es aardig te kijk met de partij voor pedofielen - Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (NVD).

Ik link 'm niet, want dat doet alleen maar wonderen binnen Google, maar je zou bijna willen dat het een grap van de Geenstijl-crew is. Helaas.

Vastgelogd op 23:26

Terugverwijzen (1 reacties)

Schrijfwerk
Het is een lullige paradox - de afgelopen weken heb ik werkelijk stapels tekst geproduceerd, maar op deze stek is het behoorlijk rustig.

En dat terwijl er zo veel gebeurt waarover ik wel iets zou willen zeggen, maar meh, ik kom al net zo moeilijk op gang als het mooie weer.

Vastgelogd op 22:23

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 24 mei 2006

Grafzerk

Toen ik vorig jaar in New York rondliep, moest er natuurlijk een bezoek worden gebracht aan Ground Zero. Daar stond toen dit gebouw, in zwart doek gehuld.

Ik vond het toen een soort tombe of grafzerk. Ik wist niet welk gebouw het was geweest, maar met tombe zat ik er niet ver naast:

"The vacant 41-story former Deutsche Bank AG building looms above ground zero, contaminated with toxic waste and still holding tiny body parts more than four years after the trade center collapsed onto it on Sept. 11, 2001."

Het gebouw wordt nu langzaam afgebroken, maar de rotzooi die er al bijna 5 jaar inzit, moet omzichtig worden verwijderd.

Vastgelogd op 20:32

Terugverwijzen (0 reacties)

Nep

Ten eerste is het jammer dat ze in de remake van Battlestar Galactica dit model niet langer gebruiken.

Verder las ik dit aardige artikel bij SF Gate, wat deels een lamentatie is over het gebruik van Computer Generated Images en een terloopse recensie is van de nieuwe X-Men film.

Unknown to most moviegoers, special-effects innovations have reached the point where a filmmaker can set a $100 million summer blockbuster in an exotic locale without sending the usual fleet of actors, makeup artists, cinematographers and key grips there.

Het is jammer dat CGI zo vaak nogal zielloos wordt ingezet. De keren dat het écht in dienst staat van de film (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Magnolia en The Aviator bijvoorbeeld) zijn zeldzaam.

Maar goed, MI:3, King Kong en die andere films waar CGI een van de hoofdrolspelers is, zijn óók leuk. Alles waar "te" voor staat - zoiets.

Vastgelogd op 20:23

Terugverwijzen (2 reacties)

Uit
Hm, dit is ongeveer net zo lullig als het hele Ayaan-circus: Guy Goma, die per abuis bij de BBC werd opgevoerd als expert op het gebied van Apple, wordt mogelijk uitgezet.

Vastgelogd op 20:00

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 20 mei 2006

Poetswerk

Het is een bijzondere omkering: waar vlak na elf september studio's zich moesten haasten om uit allerlei films die in New York speelden de verwoeste Twin Towers te verwijderen, heeft Paramount dezelfde technieken moeten gebruiken om de torens in Oliver Stones World Trade Center terug te brengen.

Bovenstaande foto kom uit de trailer. World Trade Center gaat in Nederland op 21 september in première en is de tweede échte 11/9-film. United 93, over de kaping van het vliegtuig dat uiteindelijk het einddoel niet haalde, gaat hier eind juni draaien en krijgt in Amerika goede kritieken.


Vastgelogd op 22:35

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 19 mei 2006

Naadloos
Een mooie verzameling prachtige kunstwerken die in de verte wat aan Escher doen denken.

Vastgelogd op 21:27

Terugverwijzen (0 reacties)

Whitney
Zet even je speakers zacht, voor je deze link volgt. Het is een intrigerende mix van muziek en beeld, deze whitney music box, met allerlei chromatische toonladders.

Vastgelogd op 20:35

Terugverwijzen (0 reacties)

iPod Trasher

The Simpsons loopt nu al 17 jaar, maar nog altijd is het een van de beste de beste animatieserie die er is. Ook altijd met een sterke vinger aan de pols voor wat er in de wereld speelt.

Zo dreigde Marge om alle savegames op zijn PlayStation 2 te wissen, als hij een klusje niet zou doen. "Hoe weet je dat nou weer?", vraagt Bart ongelovig...

Vastgelogd op 20:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Terzijde
Zeg, ben ik de enige die de media-aandacht rond het lijsttrekkerschap rond de VVD zwaar overtrokken vind? Het lijkt wel alsof het om iets wezenlijks gaat; het is een stemminkje voor 40.000 VVD-leden.

Welbeschouwd helemaal niks bijzonders dus - waarom moet ik daar dagenlang over worden lastiggevallen?

Nou is er de afgelopen dagen nog wel wat voorgevallen natuurlijk met een van de aspirant lijsttrekkers, maar als ik moet vertellen wat ik dáár van vind, heb ik aan een enkel postje niet genoeg.

Vastgelogd op 20:10

Terugverwijzen (0 reacties)

Updates
Ik gebruik al een tijdje Parallels voor de Mac, een handige manier om een allezins redelijk presterende Windows XP virtueel te draaien. Maar hmpf, zelfs een virtuele Windows moet worden bijgehouden...


Vastgelogd op 20:05

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 14 mei 2006

Voodisney
Opmerkelijk tafereel in de trein terug naar Utrecht: een mevrouw die bezwerende voodoo of winti-achtige gezangen richtte op een.. pluchen Pluto.

Wat dat precies betekende weet ik ook niet, maar het was opmerkelijk genoeg om even de memo-recordfunctie van m'n mobieltje voor aan te schakelen, geniet mee!

Het was ook erg luid trouwens (ironisch genoeg in de stiltecoupé) dus ik was blij dat ik in Amersfoort mocht overstappen.

Vastgelogd op 23:48

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 13 mei 2006

Haatsync
Goh, nu leveren we al het gras aan 't WK en nu gaan we in de toekomst ook oerwoudgeluiden van zogenaamde supporters het zwijgen opleggen, bericht New Scientist:

"Soccer hooligans could be silenced by a new sound system that neutralises chanting with a carefully timed echo. Stadiums could use the technique to defuse abusive or racist chants, say the Dutch researchers behind it. The echoes trip up efforts to synchronise a chant, neutralising an unwelcome message without drowning out the overall roar of a crowd."

Vastgelogd op 14:55

Terugverwijzen (1 reacties)

IJsGrizzly
Ten eerste vond ik het opmerkelijk om te lezen dat er blijkbaar voor de lol op ijsberen gejaagd mag worden. Ten tweede bekroop me een ombestemd gevoel toen ik enthousiasme las over een "hybrid - possibly the first documented in the wild", terwijl die unieke beer vervolgens dood en bebloed op een fotootje boven het artikel prijkt.

'Jachtsport' blijft een oxymoron van jewelste.

Vastgelogd op 12:51

Terugverwijzen (1 reacties)

Truc
Wij moeten het hier doen met wat virtuele waterplassen op de snelweg als het heel warm is... maar in China verschijnt gewoon een complete stad als fata morgana. Het fenomeen duurde maar liefst vier uur.

Vastgelogd op 12:45

Terugverwijzen (0 reacties)

Launchy
Op m'n Mac gebruik ik het superkoele QuickSilver, waarmee je razendsnel applicaties kunt starten en er handelingen op kunt uitvoeren, zonder het programma zelf te hoeven openen.

Van QuickSilver bestaat geen Windows-versie. Er worden gelukkig wel pogingen ondernomen die te maken, zoals Colibri (al geruime tijd niet vernieuwd) en de veelbelovende nieuwkomer Launchy, dat snelle toegang tot je bestanden en programma's koppelt aan een fraai uiterlijk.

Vastgelogd op 12:42

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 10 mei 2006

Oja
Nog even over dat Europa... in de Volkskrant van vorige week stond nog een opmerkelijke zin :

" De Europese Commissie wil dat de EU-landen hun vetorecht op het gebied van justitie opgeven als het gaat om het bestrijden van de georganiseerde misdaad, mensenhandel, terrorisme en corruptie. Volgens de Commissie is dat nodig om slagvaardiger te kunnen optreden, ook als de voorgestelde Europese Grondwet voorlopig niet van kracht wordt."

Met de verjaardag van de massale verwerping van de Europese Grondwet in het vooruitzicht mag de aandacht niet verslappen: dat woordje "voorlopig" zegt een boel.

Vastgelogd op 00:05

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 9 mei 2006

Taart

Aardig initiatiefje van EU-voorzitter Oostenrijk: de vele soorten gebak die Europa aangrijpen voor een goed gesprek over Europa boven een kopje koffie.

Alleen jammer dat het vandáág was, dat Café D'Europe - Stories of Europe. Het was vandaag (blijkbaar) de dag van Europa, maar omdat indertijd is besloten daar geen vrije dag van te maken, is dat waarschijnlijk het gros van de Europeanen ontschoten.

Nouja - je kunt op de grote poster nog eens kijken welke culinaire hoogstandjes in bladerdeeg er zoal worden gemaakt in Europa.

BBC's EU-correspondent Stephen Mulvey bericht over de taartendag. Hamvraag natuurlijk: was al die leuke diversiteit in het gebak ook ontstaan als er een paar eeuwen geleden ook al zoiets als de Europese Unie had bestaan? Er zou dan vast wel een en ander zijn weggereguleerd, zou't niet...

Vastgelogd op 23:48

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 8 mei 2006

Lake Blood

Kijk, in Irak komen gemiddeld 36 mensen per dag om, volgens de tellingen van Iraq Body Count. Dus dat je dan nabij Bagdad een mysterieus bloedrood meer vindt in Google Maps... da's misschien niet zo gek.

Maar au serieux, iemand een idee wat dit kan zijn en waarom het zo'n verontrustende kleur heeft?

Vastgelogd op 19:49

Terugverwijzen (5 reacties)

Bokkaplonk bim pssht
In de B3TA-nieuwsbrief een maf filmpje van een beatboxende Scandinaviër. Beatboxen, soort van, dan.

Vastgelogd op 19:41

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 7 mei 2006

Gras
Hey, dat wist ik niet:

"Harvesting of the turf for seven of Germany's 12 World Cup stadiums begins next week at a closely-guarded farm in the Netherlands."

Dat hebben we dan toch in ieder geval binnen.

Vastgelogd op 13:01

Terugverwijzen (0 reacties)

Spam
Hm, ik kom net thuis en vind honderden berichten spamcommentaar op m'n site. Dat is nog tot daar aan toe, maar de links die alle dames en heren bij me achterlaten wérken niet eens.

Kan iemand me vertellen wat daar de lol van is? Dat is niet eens meer spam, maar meer een soort moedwillig vandalisme, of niet? Hmpf... ik ga weer even nog warme stront schoffelen...

Vastgelogd op 01:44

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 5 mei 2006

Tsja
Donald Rumsfeld op 10 juni 2002:

"Iraq has weapons of mass destruction and continues to "weaponize" chemical weapons and to work to develop biological and nuclear weapons.

Donald Rumsfeld op 4 mei 2006:

"Donald Rumsfeld denied saying before the war that he knew where weapons of mass destruction were in Iraq."

Vastgelogd op 12:19

Terugverwijzen (2 reacties)


donderdag, 4 mei 2006

Toen-i
Ik moet even héél hard nadenken of wij überhaupt zo'n ding hebben gehad (we hadden al wel heel vroeg een compact-disc speler) maar volgens mij is de CD-i indertijd aan ons huis voorbijgegaan.

Niettemin is de - helaas, het moet gezegd - zoveelste flop van Philips niet helemaal onopgemerkt gebleven: 1UP schreef onlangs een heerlijk leesbaar retrospectief over de netnietvinding uit Eindhoven.

Vastgelogd op 22:13

Terugverwijzen (1 reacties)

Binnen
Een teken dat er in de Verenigde Staten verhoudingsgewijs wel heel veel mensen in de bak zitten: Western Union heeft een speciale methode om geld snel naar your incarcerated loved one te sturen.

Vastgelogd op 22:09

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 3 mei 2006

Colbert II
Inmiddels verschijnt er hier en daar tóch een recensie van het Witte Huis-dineetje. Ook de New York Times doet er wat aan. Het beste vond ik voorlopig nog een column van Greg Mitchell van het mediatijdschrift Editor & Publisher.

Mitchell noemt de verontwaardiging van zijn mediacollega's over het "niet zo leuke" optreden van Colbert ongepast en roept een eerder optreden van Bush tijdens het journalistengala in herinnering.

Bush zocht in een filmpje voor dezelfde gelegenheid in 2004 naar de nooit gevonden massavernietigingswapens: achter gordijnen, tussen papieren en onder z'n bureau. Daar werd toen smakelijk om gelachen, terwijl het nota bene dé reden tot oorlogsvoering was geweest.

Op het moment dat Bush de onvindbare wapens trivialiseerde waren al 500 Amerikaanse soldaten gesneuveld, dat zijn er inmiddels al 1900 meer.

Mitchell vraagt terecht waar de verontwaardiging toen was: "Audiences love to laugh along with, rather than at, a president, for a change. It shows they are good sports, which many people (including the president) often doubt. It's all in good fun, except when it's in bad fun, such as on that night in March 2004."

Dank aan Mi voor de herinnering dat er een 'r' miste in de a href!

Vastgelogd op 23:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Eenogige Broekliaan
Dan ontvang je soms een persbericht die onmiddellijk je aandacht trekt (en geloof me: 99,9 procent doet dat niet):

"PERSBERICHT: Er leeft wat in je broek"

En dat blijkt dan te gaan om - levende - miniatuurplantjes. Een soort plantaardige Tamagotchi ofzo, de PetPlant.

Als de plant de hanger en daarmee de broekzak ontgroeid is (voeg hier een "is that a cactus in your pants or are you just happy to see me?" grap in) kan ie ook nog in een potje.

Vastgelogd op 23:13

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 1 mei 2006

Yay

Meer dan opmerkelijke televisie: het traditionele White House Correspondents Associates Dinner, waar een Bush een dubbelganger opvoerde. Dat was niet onaardig - al blijft moeilijk lachen om deze Amerikaanse president.

Nee, de echte uitsmijter was komiek Stephen Colbert, die ongekend venijnig en vlijmscherp de Bush-regering én de tamme houding van de Amerikaanse pers te lijf ging.

Erg goed - het soort backfire-tv van het kaliber Judy Bachrach [video]. De moeite waard om te bekijken, al was het maar om het spaarzame applaus, de ongemakkelijke stiltes en het almaar zuiniger kijken van de president - die dit specifieke jaarlijkse dineetje sowieso al niet kan uitstaan.

Een paar citaatjes:

"I believe the government that governs best is the government that governs least. And by these standards, we have set up a fabulous government in Iraq." [..] "Write that novel you got kicking around in your head. You know, the one about the intrepid Washington reporter with the courage to stand up to the administration. You know, fiction."

Het optreden kwam Colbert vrijwel direct op een speciale dankje-website te staan. En aardig, de meeste Amerikaanse media die over de avond schrijven zijn zo kleinzielig dat het optreden van Colbert nauwelijks wordt vermeld.


Vastgelogd op 23:46

Terugverwijzen (1 reacties)

Afpersing
In de Verenigde Staten zijn immigranten een dagje vrij*, om eens te laten zien welk aandeel zij hebben in de Amerikaanse economie.

"I want the employers to treat our people better — pay them better, support them," she said. "Most of the people don't know they have rights, vacation pay or sick time and that's because employers are taking advantage of them."

Ik zapte net toevallig langs Fox News, dat het over deze walk out en consumer boycott berichtte. De omroeper gebruikte meteen het valse journalistieke trucje om niet nader aangeduide "sommige mensen" aan te halen - om een eigen punt te maken.

Hij zei: "Some people have called this a form of extortion." Wel lef hebben, als je weet welke hongerloontjes immigranten betaald krijgen.

* Gratis registratie verplicht

Vastgelogd op 22:50

Terugverwijzen (1 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org