Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

donderdag, 30 maart 2006

Spambak
Er is me inmiddels al een recensie-exemplaar van toegezegd, deze Spam Cube. Het klinkt als een aardige en relatief betaalbare (150 dollar) verdedigingswal tegen spam. Meer op ZDNet.


Vastgelogd op 21:42

Terugverwijzen (4 reacties)

Busted!
Inhakend op het postje over een zo'n kalm downtown Bagdad, dat het wel Instabul leek... de bewuste straat is inmiddels geïdentificeerd, bewezen en al, en Kaloogian roept het oudste excuus uit 't boekje: een stagiair zat aan de knoppen.

Vastgelogd op 21:22

Terugverwijzen (1 reacties)

Hart
Hm, het is toch nog geen 1 april, maar resultaten uit opmerkelijke studies duiken al wel op:

"In the largest study of its kind, researchers found that having people pray for heart bypass surgery patients had no effect on their recovery."

Vastgelogd op 21:19

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 29 maart 2006

Melding
OS X is erg fijn, maar ook Apple (gefeliciteerd nog) slaat nog wel eens de plank mis wat betreft gebruikersvriendelijkheid. Ik probeer een dvd'tje te branden. Als je dan wil branden, vraagt hij om een titel én meldt daarna:

Je moet dan raden hoeveel mega- of gigabyte je nog van het doel afzit. Onderaan de Finder - OS X' tegenhanger van Explorer - staat een totaal, maar dit is onnodig oninformatief: je moet namelijk deze melding wegklikken, het totaal checken, iets wegmikken én daarna je titel opnieuw ingeven.

Over Windows wordt wel eens meewarig gedaan, maar hij die vrij van zonde is, hè...

Vastgelogd op 20:30

Terugverwijzen (0 reacties)

Prutser
Howard Kaloogian is een nogal stereotiepe Republikein, die zijn zinnen heeft gezet op een senatorschap. De man was voor de oorlog in Irak en is onlangs in het land op bezoek geweest.

Dat is lovenswaardig, soort van, maar om te laten zien hoe de media de situatie in Irak verdraait, plaatste hij op zijn campagnesite een foto van een gemiddelde buurt in downtown Bagdad.

Eén klein probleempje: de mensen op de foto gaan wel heel Westers gekleed. En er hangen ook allerlei Westerse reclames. Onderzoek door ijverige internetters heeft uitgewezen dat het waarschijnlijk Istanboel is.

Waarom je zo'n foto plaatst en denkt ermee te kunnen wegkomen is de vraag, maar internetfora zoemen met de knullige poging tot fraude en ook Wikipedia is inmiddels al bijgewerkt.

Vastgelogd op 20:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Planet Earth II
Nee, dit is geen schilderij, maar een enkele still uit aflevering 3 van die prachtige nieuwe serie Planet Earth. Gewoon, even als herinnering dat je kijken moet, zolang 't nog kan.


Vastgelogd op 20:04

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 28 maart 2006

Mono
Nou ben ik een atheïst én fervent aanhanger van het leven-en-laten-leven principe waar het op religie aankomt. Het Journaal bewijst helaas dagelijks een andere werkelijkheid.

Daarom: een linkje naar een razendinteressant artikel over de neiging van monotheïstische religies om kwaadaardig te worden.

Zo kwaadaardig zelfs, dat bepaalde basisprincipes van datzelfde geloof worden verloochend - vreedzaamheid, respect - dat werk.

"One of the scariest examples is the belief that the end justifies any means. Every religion is predicated on the notion that something in the world is terribly wrong. If we weren’t ignorant we wouldn’t need the Buddha to enlighten us, and if we weren’t sinful we wouldn’t need Jesus to save us, and if we weren’t forgetful we wouldn’t need Muhammad to guide us."

Nouja. Of je nu gelooft of niet: het stuk werpt interessante vragen op. Hoe kan een aardig en voor velen troostrijk idee zó uit de klauwen lopen?

Vastgelogd op 21:10

Terugverwijzen (0 reacties)

Enron ron ron
Zes maart in Nederland gaan draaien: Enron: The Smartest Guys in the Room. Inderdaad, een documentaire over een van de grootste fraudezaken uit de Amerikaanse geschiedenis.

Dat wordt weer een ritje naar de plaatselijke art house. Het ElHaCé in de volksmond.

Vastgelogd op 20:51

Terugverwijzen (0 reacties)

Truly Outrageous

Het Amerikaanse RKS Guitars brengt deze nieuwe reeks elektrische 'Wave' gitaren uit, in allerlei Jem and the Holograms-kleurtjes - met een verwisselbare body ook nog es!

Vastgelogd op 20:26

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 25 maart 2006

Hi-tech post
geen idee wat dit doet, maar als m'n weblog gewist is, is dat alberts schuld (vanaf de strp gepost) -- Goed, bovenstaande werd dus haitek van een Treo gepost vanaf het nogal tamme Art Loves Technology-festival in Eindhoven. Ik had geen zin om het direct te verbeteren, maar laat het nu staat als bewijs dat technology soms best tegenvalt.

Vastgelogd op 17:42

Terugverwijzen (2 reacties)

STRP
Zo, en dan nu naar Eindhoven voor het STRP-festival.

Vastgelogd op 11:48

Terugverwijzen (0 reacties)

Voorwaarts
Inhakend op het Saturnus-postje van gisteren: de Mars Reconnaissance Orbiter, die op 10 maart Mars bereikte, heeft ook z'n eerste hires beelden teruggeseind.

Vastgelogd op 11:46

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 24 maart 2006

Saturnus
Zo heb je het over "de Aarde zoals je haar nog nooit hebt gezien" en dan hetzelfde, maar dan over Saturnus. [Via Mathieu]

Vastgelogd op 19:16

Terugverwijzen (0 reacties)

Zwets
De KLM gaat experimenteren met mobiel bellen tijdens vluchten. Wat een spookbeeld: als je buurman z'n schoenveters niet probeert aan te steken, verveelt de ander je wel dood met geleuter.

Vastgelogd op 13:03

Terugverwijzen (0 reacties)

Eeuwig, soort van
Het idee is niet bijster origineel, maar toch trok het nieuwe projectje Eternity4All van mijn oude Planet Internet-directeur Bert van Dam mijn aandacht.

Datzelfde Planet geeft 'm even ruimte voor een sales pitch voor de online ruimte. Interessantste quote over het moment dat 't idee voor Eternity4All ontstond: "Het was alsof het universum mij zwanger had gemaakt." Ieuw!

Ondanks wat de naam suggereert én de forse investering van 250 euro is Van Dam wel oprecht. Op de vraag of die eeuwige beschikbaarheid gegarandeerd wordt: "Dat doen we niet. Dat kun je uiteindelijk nooit hard maken."

De site en de navigatie is in flash gemaakt, wat het digitaal archief alvast voor een deel van 't nageslacht (en zoekmachines) ontoegankelijk maakt. De navigatie werkt ook niet helemaal lekker. Nahja.

Een wijziging van database, besturingssysteem, het content management system en datadragers of zelfs de toekomstige, nog onduidelijke evolutie van internet bieden geen enkele garantie dat je belangwekkende meldingen nog door iemand te lezen zijn.

Midden jaren negentig begon ik te schrijven voor internet - het meeste spul van voor pakweg 2002 - dit weblog uitgezonderd - is niet meer te vinden. Heb je écht een boodschap aan je nageslacht of de mensheid? Zet het op papier.

In een column ter introductie van het (verdwenen) Planet Magazine schreef ik vijf jaar geleden: "Opmerkelijk genoeg klagen historici dat makkelijker is terug te vinden wat er in het vrachtruim van een VOC-schip zat, dan wat in 1982 in databestanden is opgeslagen. Het papierverbruik is nog nooit zo groot geweest en tegelijkertijd is onze recente geschiedenis steeds moeilijker te achterhalen."

Tsja. Of zou het gewoon een vroege 1 april-grap zijn?

Vastgelogd op 12:25

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 23 maart 2006

Crude
Koel, een Firefox-plugin die elke (Amerikaanse) prijs op een webpagina omrekent naar het equivalent van een prijs vat ruwe olie. [Via Boing Boing via CNet]

Vastgelogd op 20:22

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 19 maart 2006

Gefeliciteerd
Het is vandaag drie jaar geleden dat de Amerikanen en Britten een oorlog in Irak begonnen. Wat heeft Bush te vertellen op deze sombere gedenkwaardige dag?

"We're implementing a strategy that will lead to victory in Iraq."

Is het niet om te janken?! Rumsfeld heeft ook nog iets toe te voegen: "Turning our backs on postwar Iraq today would be the modern equivalent of handing postwar Germany back to the Nazis".

Ondertussen komen er zo'n 60 Irakezen per dag om, waarop voormalig premier Allawi stelt: "If this is not civil war, then God knows what civil war is."


Vastgelogd op 23:24

Terugverwijzen (1 reacties)

Euro Night Fever
Wat je met een beetje tijd en een berg talent wel niet allemaal met een Italiaanse euro kunt doen!

Vastgelogd op 11:43

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 18 maart 2006

Lachon
Een kleine 50 minuten vermakelijke standup van Pablo Francisco. [Via David]

Vastgelogd op 23:34

Terugverwijzen (1 reacties)

Vlieg Tuig
Ach, de Joint Strike Fighter, dat is toch het projectje waar Nederland zich in z'n collectieve vlaag van verstandsverbijstering (aka het kabinet van LPF-CDA-VVD) aan heeft gecommiteerd?

The Daily Telegraph bericht dat de Britse overheid er geen zal afnemen, als de Amerikanen niet de broncode die de jachtvlieger bestuurt overhandigen.

"Without full access to computer software, the next-generation aircraft would effectively remain under the control of the Americans and could be "switched off" without warning."

Vastgelogd op 22:20

Terugverwijzen (0 reacties)

Braaf
Als verklaard Sony-fetisjist was ik blij verrast met een Bravia promotie-cd bij het Volkskrant Magazine. Bravia, u weet wel, van dat kleurige stuiterballenfilmpje. Goed is dat Sony zowel Mac als Window-gebruikers bedient met de cd, vooral omdat je de kans hebt zo'n toestel te winnen.

Sony heeft in 2005 nogal wat te stellen gehad met digitaal rechtenbeheer op cd's, vandaar dat ik deze promodisc iets nader bekeek, voor ik het meegeleverde programma startte.

In dat programma bevinden zich een paar filmpjes, waaronder een leuke making of en nog een interviewtje met José Gonzalez, die het lekker in 't gehoor liggende deuntje bij de commercial maakte.

Helaas heeft het bedrijf zich niet echt weten in te houden wat betreft de afhandeling van de verloting van de tv: de door Sony DADC gemaakte applicatie gebruikt een of ander raar soort verificatie, dat met een unieke code verbinding legt met auth.sonydadc.com - maar daar in mijn geval daar een soort 404-error oplevert:

"Error 1002 - Client Time Error or URL piracy"

Ik wist niet dat er zoiets als URL priraterij bestond! Er volgt verder een lange foutcode die ik dan aan een 'DRM Admin' [Digital Rights Management, red] mag doorsturen op een dotcom adres van het bedrijf key2audioXS, maker van... inderdaad, nóg een vorm van kopieerbeveiliging.

Dus geen kans op een televisie én twee bedrijven die zich met een vorm van autorisatie met dit prijsvraagje bezighouden. Ehm, Sony, had dit nu echt niet simpeler gekund? Open een e-mailadres, huur wat studenten...

Vastgelogd op 11:44

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 16 maart 2006

Raah!
If it's broke, don't fix it spookt door m'n hoofd, nu blijkt dat een update van Macromedia/Adobe Flash (omdat 't lek was) in zowel Safari als Firefox de Flash-functionaliteit volledig om zeep heeft geholpen.

Wat is dit voor amateur hour! Ik heb liever een werkende lekke Flash dan een die het helemaal niet meer doet.

UPDATE: Met geen dank aan Adobe heb ik zelf deze danig verstopte pagina met Universal Binary Flash plugin gevonden. Het werkt weer.

Vastgelogd op 21:06

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 15 maart 2006

303
What is it about acid that people still haven't tired of it?

It's something that isn't associated with any describable instrument. It's not no guitar. It's not no drum. It's not no string. It's something that wasn't on this Earth and is now. You don't go in the history books and see this thing that was used before. It's a new sound. It's history right there.

Aldus de legendarische DJ Pierre. En waar had hij het over? Acid natuurlijk!

Vastgelogd op 22:15

Terugverwijzen (4 reacties)


dinsdag, 14 maart 2006

Aarde

De BBC zendt sinds twee weken een nieuw en ambitieus natuurprogramma uit, Planet Earth.

De beelden zijn zo bijzonder en met zulke hi-tech middelen gemaakt (gyro-gestabiliseerde HD-camera's die trillingsvrij tot een kilometer kunnen inzoomen bijvoorbeeld) dat hier en daar je bijna denkt... "Dit is computeranimatie!"

Het leuke is dat de laatste tien minuten van elke aflevering zijn ingeruimd voor dagboeken. Daar leer je dat alleen al die achteloos fraaie beelden van een sneeuwluipaard in een Pakistaanse bergketen het resultaat is van drie jaar (!) zwoegen. Voor die beelden hebben cameramensen vallende rotsen, verveling, kou én moslimstrijders moeten trotseren.

Ik heb Planet Earth in mijn omgeving al lopen evangeliseren, maar serieus - dit is niet te missen.

Vastgelogd op 20:24

Terugverwijzen (4 reacties)

Faction
Grappig, hoe zaken uit de science-fiction als geuzenterm op serieus wetenschappelijk onderzoek worden geplakt: "We are developing a tricorder", aldus een wetenschapper.

Nou nog moleculair transport en ik ben helemaal tevreden, want de NS waren vandaag weer ruk.

Vastgelogd op 19:41

Terugverwijzen (0 reacties)

WiFiNijn
Hoe verzin je het? Een WiFi Konijn - ofwel een Lapin Communicant WiFi. Voor 94 euro leest het e-mails of het weer voor (helaas geen audiovoorbeelden op de Pixmania-site).

Nou is mijn neefje Koen vandaag jarig, maar dit is zo bizar dat ome Lars hem zelf wel wil.

Aan een ander fotootje te oordelen kan 't ding zelfs als Kabouter Plop z'n oren bewegen. Jammer van de prijs, anders wist ik het wel.

Vastgelogd op 19:23

Terugverwijzen (2 reacties)


maandag, 13 maart 2006

Vraagbaak
AskJeeves zette een tijdje terug de Butler aan de kant en gaat als simpelweg 'Ask' door het leven.

Ze vegen ondertussen ook nog eens de vloer aan met de kaartendiensten van Google en Microsoft: Ask.com Maps & Directions heeft al enige hoge-resolutie beelden van, ehm.. nouja, alles buiten Amerika.*

*De kaarten lijken me niet heel vers meer, maar altijd nog beter dan die erwtensoep die Bill, Larry en Sergey ons voorzetten.

Vastgelogd op 19:31

Terugverwijzen (3 reacties)

Zak


Vastgelogd op 19:18

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 12 maart 2006

Zoek
Microsoft heeft vorige week hun antwoord op Google gelanceerd: MSN Live Search. Hoewel er interessante vondsten inzitten (de plaatjeszoeker bijvoorbeeld) werkt het allemaal knap stroperig. En van Firefox op de Mac houdt ie ook al niet:


Vastgelogd op 15:51

Terugverwijzen (4 reacties)


zaterdag, 11 maart 2006

Dizlexyz
Het is dat Martijn er mee kwam én dat het nog geen 1 april is, maar een van de fijnere boekwinkels in Utrecht krijg weer eens een andere naam. Het persbericht ronkt:

"Na een grondige studie is gekozen voor de naam selexyz omdat deze staat voor een winkel met een rijkdom aan geselecteerde boeken."

Dat is nog niet alles: de merktekens *) verdwijnen en alles wordt vanaf nu in onderkast gespeld. Dus het wordt... ehm, selexyz broese. Whu.

Nou moeten ze natuurlijk lekker doen waar ze zelf zin in hebben, maar waar hebben ze die studie eigenlijk gehouden? Lelijkhuizen?

Vastgelogd op 01:12

Terugverwijzen (4 reacties)

Uruzgan II
Omdat ik niet meer tevreden ben over versie 1... Versie 2. Met wat foutjes, maar het is dan ook een deun in progress. Speciaal voor Bob met wat luidere drums. ;)

Vastgelogd op 01:03

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 9 maart 2006

CL2
Aardig: gisteren lekten screenshots uit van een nieuwe kalenderdienst waaraan Google sleutelt: CL2. What's in a name? schreef de Bard al.

Google is altijd erg geheimzinnig, maar gek genoeg doet www.google.com/cl2 het - voorlopig - wel gewoon [zie maar]. Maar wanneer je daadwerkelijk inlogt is het "The page you requested is invalid."

We wachten het maar eens af.

Vastgelogd op 23:17

Terugverwijzen (0 reacties)

Noejork
Omdat een bepaalde handige plugin gisteren beschikbaar kwam voor Intel Macs, heb ik - bijna een half jaar na dato - een selectie New York foto's in Flickr gemikt.

Vastgelogd op 23:04

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 8 maart 2006

China
Google censureert met alle plezier het nieuws- en internetaanbod [1, 2], Yahoo! helpt nog wel eens met het opsluiten van 'dissidenten' - dus hoe slapen die mensen überhaupt nog 's nachts? The Joy of Tech weet het.

Vastgelogd op 20:29

Terugverwijzen (0 reacties)

Verkiezingen
Utrecht is in al deze dorre jaren een heerlijk roodgetinte stad gebleven - en naar nu blijkt nóg wat roder geworden. Martijn had een vooruitziende blik een fotografeerde een posterbord en verwerkte daar de eindstand in. Koel!

Vastgelogd op 00:08

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 7 maart 2006

Fuck Donders!
Ik kan me een liedje herinneren, waarbij een gemiddelde rapdeun was ingedikt tot alle niggaz en ho's bij mekaar. Iemand met veel tijd heeft dat nu ook gedaan met de (overigens fucking coole vermakelijke) film Scarface.

Vastgelogd op 23:50

Terugverwijzen (1 reacties)

Deun
Als u zich dan afvroeg waar ik uithang, nu ik weer een computer heb en dus dien te bloggen... Uhm. Tja. Ik zit zo nu en dan in m'n studiootje.

De komst van een nieuwe geluidskaart én het verhelpen van een rete-irritant timing probleem betekent dat ik daar weer actief ben zoals ik in jaren niet meer heb zitten pielen.

"Jaja, dat zal wel, mesjeu L-rs!" Nouja, okee: onaf als de neten, niet bijster goed gemastered, maar wel met enkele fijne uit een JamPack* gesnokte Afghaanse riffs: een deun ter bewijs**.

* - Nee, ik gebruik geen GarageBand!
** Zo, die is offline, ik was er al weer niet meer tevree over.

Vastgelogd op 23:22

Terugverwijzen (4 reacties)


vrijdag, 3 maart 2006

Sjoko
Het erge is dat dit verzonnen en dan vervolgens ook gemaakt wordt...

Vastgelogd op 16:57

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 2 maart 2006

VK 010306


Vastgelogd op 13:25

Terugverwijzen (6 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org