Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
vrijdag, 24 maart 2006

Eeuwig, soort van
Het idee is niet bijster origineel, maar toch trok het nieuwe projectje Eternity4All van mijn oude Planet Internet-directeur Bert van Dam mijn aandacht.

Datzelfde Planet geeft 'm even ruimte voor een sales pitch voor de online ruimte. Interessantste quote over het moment dat 't idee voor Eternity4All ontstond: "Het was alsof het universum mij zwanger had gemaakt." Ieuw!

Ondanks wat de naam suggereert én de forse investering van 250 euro is Van Dam wel oprecht. Op de vraag of die eeuwige beschikbaarheid gegarandeerd wordt: "Dat doen we niet. Dat kun je uiteindelijk nooit hard maken."

De site en de navigatie is in flash gemaakt, wat het digitaal archief alvast voor een deel van 't nageslacht (en zoekmachines) ontoegankelijk maakt. De navigatie werkt ook niet helemaal lekker. Nahja.

Een wijziging van database, besturingssysteem, het content management system en datadragers of zelfs de toekomstige, nog onduidelijke evolutie van internet bieden geen enkele garantie dat je belangwekkende meldingen nog door iemand te lezen zijn.

Midden jaren negentig begon ik te schrijven voor internet - het meeste spul van voor pakweg 2002 - dit weblog uitgezonderd - is niet meer te vinden. Heb je écht een boodschap aan je nageslacht of de mensheid? Zet het op papier.

In een column ter introductie van het (verdwenen) Planet Magazine schreef ik vijf jaar geleden: "Opmerkelijk genoeg klagen historici dat makkelijker is terug te vinden wat er in het vrachtruim van een VOC-schip zat, dan wat in 1982 in databestanden is opgeslagen. Het papierverbruik is nog nooit zo groot geweest en tegelijkertijd is onze recente geschiedenis steeds moeilijker te achterhalen."

Tsja. Of zou het gewoon een vroege 1 april-grap zijn?

Vastgelogd op 12:25

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org