Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zaterdag, 18 maart 2006

Braaf
Als verklaard Sony-fetisjist was ik blij verrast met een Bravia promotie-cd bij het Volkskrant Magazine. Bravia, u weet wel, van dat kleurige stuiterballenfilmpje. Goed is dat Sony zowel Mac als Window-gebruikers bedient met de cd, vooral omdat je de kans hebt zo'n toestel te winnen.

Sony heeft in 2005 nogal wat te stellen gehad met digitaal rechtenbeheer op cd's, vandaar dat ik deze promodisc iets nader bekeek, voor ik het meegeleverde programma startte.

In dat programma bevinden zich een paar filmpjes, waaronder een leuke making of en nog een interviewtje met José Gonzalez, die het lekker in 't gehoor liggende deuntje bij de commercial maakte.

Helaas heeft het bedrijf zich niet echt weten in te houden wat betreft de afhandeling van de verloting van de tv: de door Sony DADC gemaakte applicatie gebruikt een of ander raar soort verificatie, dat met een unieke code verbinding legt met auth.sonydadc.com - maar daar in mijn geval daar een soort 404-error oplevert:

"Error 1002 - Client Time Error or URL piracy"

Ik wist niet dat er zoiets als URL priraterij bestond! Er volgt verder een lange foutcode die ik dan aan een 'DRM Admin' [Digital Rights Management, red] mag doorsturen op een dotcom adres van het bedrijf key2audioXS, maker van... inderdaad, nóg een vorm van kopieerbeveiliging.

Dus geen kans op een televisie én twee bedrijven die zich met een vorm van autorisatie met dit prijsvraagje bezighouden. Ehm, Sony, had dit nu echt niet simpeler gekund? Open een e-mailadres, huur wat studenten...

Vastgelogd op 11:44

Reacties

FYI: José Gonzalez coverde het nummertje van The Knife, die het als fijn electro-achtig nummertje componeerde.

frank - 19/03/2006 om 22:03:07

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org