Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

donderdag, 30 juni 2005

Tetka
Een zwaar en creepy vlasfilmpje zonder duidelijk doel.

Vastgelogd op 20:57

Terugverwijzen (6 reacties)

Post-IT™
Ik héb nog een hele lege muur van enkele meters bij enkele meters... dus ik zou pak em beet meneer Bach aan de muur kunnen fabrieken met een identieke methode.

Maar ik vrees dan dat ik bij de eerste de beste hete dag tot aan m'n enkels in opkrullende Post-IT's sta.

Vastgelogd op 17:30

Terugverwijzen (1 reacties)

Koel
M'n oom kwam bij m'n parental units langs in wat waarschijnlijk de enige cabrio Renault 4 is in Nederland.


Vastgelogd op 17:25

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 29 juni 2005

911.iq
Het loslaten van stokpaardjes blijft moeilijk. Laten we Irak nog maar es aan 11 september koppelen, dacht het Witte Huis in het licht van dalend enthousiasme voor Bush' avontuur.

Vastgelogd op 17:25

Terugverwijzen (2 reacties)

Schmodcast
Leuk hoor, dat iTunes nu ook Podcasts aankan, maar ik heb wel erg veel problemen om ze te downloaden. Meer mensen last van?


Vastgelogd op 17:21

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 28 juni 2005

Fort KPN
Hm, heb ik net m'n best gedaan om te deKPNiseren door van internetaanbieder te wisselen en m'n mobiele telefoon te wijzigen... kopen ze m'n beoogde operator voor als ik volgend jaar ein-de-lijk de loden bal van T-Mobile mag afdoen.

Maar weer op zoek naar een ander, want Telfort mag dan wel goedkoop zijn - ze ruiken nu ook een beetje.

Vastgelogd op 16:08

Terugverwijzen (3 reacties)

Goed slecht
Ik weet niet of het opzet is of gewoon een ongelukkige woordkeus, maar het lijkt wel alsof CNN een positieve draai wil geven aan slecht nieuws:

"Poll: Disapproval of Bush at high point"

Vastgelogd op 13:17

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 27 juni 2005

NPS
Van der Laan's rare plannen voor de Publieke Omroep zijn knap stom. Aangezien over de wijzigingen van het publieke bestel geen referendum wordt georganiseerd...

Als de bedreigde NPS nu even snel een een omroepvereniging wordt, beloof ik plechtig lid te worden.

Vastgelogd op 21:53

Terugverwijzen (2 reacties)

Hehe
Ja, het is niet zo slim je vrouw regelmatig in je radioshow te kakken te zetten, als je sportauto op haar naam staat. Meer hier... [Met dank aan Mathieu]

Vastgelogd op 18:06

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 26 juni 2005

Flits
Nu de ergste hitte is verdwenen (hier onweerde het ook stevig) is het wel ehm, koel om te zien dat er meer mensen met hun cameraatje in de weer zijn als het dondert.

Hm, gisterochtend al geschreven, maar niet op save gedrukt. D'oh!

Vastgelogd op 02:43

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 23 juni 2005

Dalen
Opmerkelijk en eerlijk gezegd schokkend nieuws over de levensverwachting in Rusland: er gaan er daar gemiddeld 100 per uur dood - dus bijna 17 duizend mensen per week!

"Statistically, a baby boy born in Russia today is unlikely to see his 16th birthday."

Triest om te bedenken dat het daar in theorie al sinds 1991 beter had kunnen gaan, ware het niet voor de Jeltsins en Putins...

Vastgelogd op 22:10

Terugverwijzen (4 reacties)

Wrauw
Stichting Pantera heeft de eerste foto's van de beruchte Veluwe-poema online gezet.

In Kenia weten ze wel raad met katachtigen.

Naschrift: Pantera noemt het beest daadwerkelijk... hou je vast: Winnie de Poema.

Vastgelogd op 16:40

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 22 juni 2005

100
En Martijn piepte me nog dit linkje door over de beste honderd filmquotes, met een terechte winnaar...

"Frankly, my dear, I don't give a damn."

Vastgelogd op 22:20

Terugverwijzen (3 reacties)

Films
Vandaag weer eens even wat trailers bekeken. Deze gaan op de te zien lijst: Charlie and the Chocolate Factory, vanwege een creepy Depp, A History of Violence, ondanks dat ie overeenkomsten heeft met Long Kiss Goodnight, Mysterious Skin, omdat hij me ongemakkelijk lijkt, March of the Penguins, omdat het me gewoon een leuke film lijkt, The Dukes of Hazzard, omdat hij me héél vreselijk lijkt en War of the Worlds, omdat hij me best okee lijkt - ondanks de recent ingetreden gekte bij meneer Cruise.

Vastgelogd op 22:14

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 21 juni 2005

Lik
Zouden zulke lollies écht lekker zijn? Ik vraag 't me af...

"The novelties are flavored with hemp oil from the marijuana plant."

Vastgelogd op 17:04

Terugverwijzen (1 reacties)

Sok
Zelf heb ik geen iPod, maar ik ken mensen die d'r eentje bezitten - en eentje die 'm al na 1 dagje moesten inleveren omdat ie stuk was.

Het opmerkelijkste accessoire is de iPod sok, een kleurig hoesje dat zich, ehm, nog het best laat omschrijven... als een sok. Hence the name, dunkt me.

Nu kun je Apple 29 euro overhandigen voor een Aziatische sweatshop-versie... of je breit 'm zelf.

Vastgelogd op 16:59

Terugverwijzen (3 reacties)

Ach ja
Het was natuurlijk ook erg stom, die Formule 1-race met maar zes auto's, maar het is toch wel weer typisch dat er in de VS natúúrlijk weer gesued moet worden.

Vastgelogd op 13:04

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 17 juni 2005

Pwep
Zeg, we kunnen toch stellen dat het WK onder 20 vooral geinig is, maar verder van weinig betekenis?

Na een stroom toeterende Turken Marokkanen zwiepen net drie ME-busjes, twee motoragenten, acht politieauto's en twee ziekenauto's richting Kanaleneiland. Wat is er daar in vredesnaam loos?

Vastgelogd op 21:08

Terugverwijzen (8 reacties)

Yay
De eerste serie was al erg goed, maar ook deel twee in deze verzamelaar van goede jaren tachtig 12-inches is ook weer de moeite waard.

Nog even een (ruim) weekje geduld...

Vastgelogd op 20:10

Terugverwijzen (0 reacties)

Knetter
Kijk, ik krijg dagelijks spam, maar als er dan iets komt wat écht aan mij gericht is en geen massmailing lijkt... waarom dan voor dít product?

"French specialist in the manufacturing of hospital or psychiatric medical beds, but also patient transfer armchairs and bedside cabinets designed for the comfort of your customers, Matifas will be once more your partner for your hospital equipments."

Als het de bedoeling was dat ik een linkje naar ze plaatste, dan is dat mooi niet gelukt.

Vastgelogd op 20:07

Terugverwijzen (1 reacties)

Less of the same
Ik zag bij ome Bob een hele zwik "hetzelfde, maar dan anders" met een mevrouw en een mini.

Dat sluit vrijwel naadloos aan op een wedstrijdje bij Worth1000, waar ook één foto op diverse manieren fraai werd omgekat.

Vastgelogd op 19:58

Terugverwijzen (0 reacties)

Freaky
Een zeer sterke Olympus-reclame, door slimme vogels op tijd gearchiveerd voor de campagne is afgelopen. Naar verluid is de reclame ingetrokken, maar waarom is me een raadsel.

Vastgelogd op 19:43

Terugverwijzen (1 reacties)

LSD
Het mysterie rond 't Beatles-deuntje "Lucy in the Sky with Diamonds" lijkt te zijn opgelost.

Vastgelogd op 14:50

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 15 juni 2005

Heh
Mild amusant: Free Katie.

Vastgelogd op 12:58

Terugverwijzen (0 reacties)

Nexus 6
Robots zijn koel, maar als ze zó levensecht worden gemaakt, dan bekruipt me een mild gevoel van ieks.

Deze synthetische presentatrice heeft allerlei gezichtsuitdrukkingen en de Repliee Q1 - klinkt nogal Blade Runneresk - simuleert ademhaling, gaapt en dut in als er even niks te doen is.

De site is niet razendsnel maar bevat een aantal interessante filmpjes. Meer spul op de Prototype Robot Exhibition, die tot aanstaande zondag in Japan wordt gehouden.

Vastgelogd op 12:48

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 14 juni 2005

Evaluatie X
Zo, ik heb mijn G5 nu een tijdje en ik was druk met het omzetten van bestanden en het simpelweg doorgronden van het besturingssysteem Mac OS X. Ik heb het hier een beetje verwaarloosd - excuus!

"En hoe bevalt het dan, Lars?", hoor ik u vragen. Nou, G5 is fluisterstil en het is duidelijk waarom hij zo prijzig is: het afwerkingsniveau is extreem hoog en ik heb nog nooit zo'n fraaie machine op m'n bureau gehad. Ja, óp m'n bureau - want deze kast stop je niet weg onder je IKEA Børenböt. Dus.

Vreemd was dat m'n ergonomische Microsoft-keyboard niet door OS X werd herkend (de machine wilde dan zelfs niet opstarten) en daarom werk ik met het standaard toetsenbord.

Ik kocht in het buitenland een ergonomisch Mac-keyboard, maar dat was zo gruwelijk goedkoop uitgevoerd, dat ik die maar niet heb aangesloten. Jaja, de eisen zijn gestegen!

Een gaar kabeltje om de G5 op m'n tv aan te sluiten joeg hier tot tweemaal toe de aardlekschakelaar om, wat me de eerste keer - cold sweat - even deed denken dat ik de G5 om zeep had geholpen.

Een omruilactie (hoera voor de nieuwe Mac-winkel in Utrecht) leverde een wel werkend kabeltje op. Zodat ik de Daily Show inmiddels gewoon op de bank kan kijken.

Dan het besturingssysteem: een behoorlijke overstap voor iemand die met MS-DOS via Windows 3.1 naar Windows XP is meegegroeid.

Het allergebruiksvriendelijkste besturingssysteem op aarde is OS X in ieder geval niet. * ademtocht der ontzetting rolt door de zaal * Maar over de hele linie is OS X fraaier, meedenkender en een stuk minder opdringerig dan Windows XP.

Mijn XP studio-pc, bijvoorbeeld, laat via een reusachtig tekstballonnetje weten dat er een "excellent" verbinding met m'n draadloze netwerk is opgebouwd. Ja, dus? Ik verwacht niet anders!

Verder zijn er patches die, eenmaal geïnstalleerd, elke tien minuten een venstertje ophoesten (over alles heen waarmee je bezig was) dat de installatie pas is afgerond als de computer opnieuw is opgestart. Ja-haaa! Weet ik!

De opeenstapeling van dit soort geleuter heeft me langzaam richting de overstap geduwd.

Met dat soort nonsens stoort OS X je gelukkig niet. Als iets je aandacht nodig heeft springt er een icoontje in de dock. Vensters zullen zich niet opdringen, wat OS X een heel beschaafd besturingssysteem maakt.

Wel lukte het me overigens al wel om OS X keihard te laten crashen, doordat ik een zwik bestanden uit een Spotlight-venster naar de vuilnisbak sleepte. Dat kán officieel ook helemaal niet, maar ja.

"Rechtermuisknop Delete" is in dat scherm niet beschikbaar. Maar slepen lukte, dus dat probeer je dan uit. Wat me leerde dat zelfs een systeemcrash fraai is vormgegeven, trouwens. Maar slordig is het wel.

Enniewee, ook in de Finder (OS X's tegenhanger van Windows Explorer) zitten bepaalde inconsistenties en dan in het bijzonder de zoekfunctie.

Start in Spotlight of Apple Mail een zoekactie door een trefwoord in te geven en je krijgt direct zoekresultaten te zien. Zijn er geen resultaten, dan kun je met de backspace-knop terugkeren naar je uitgangssituatie.

Alleen in de Finder vreemdgenoeg niet, daar moet op een backpijltje worden geklikt. Suf én inconsistent met native OS X programma's.

Op Windows-machines zoek ik nu wel tevergeefs naar Exposé (meneer Gates, dit MOET u echt even kopiëren voor Longhorn) en de standaard gebruikersinterface ziet er onder Windows ineens wel erg karig uit.

Ik wilde deze machine voor werk en surfwerk - en dat gaat onder OS X soepel en met ladingen oogsnoep. Omdat de Apple een relatief kleine groep mensen bedient, is het flink speuren naar software die bij Windows eigenlijk alomtegenwoordig is.

Zo heb ik nu een paar tv-shows, die op de pc goed spelen, maar in QuickTime met beeld maar zonder audio worden weergegeven. Ik moet dus "ergens" een audiocodec opsnorren, maar vind die maar eens.

Ik heb de machine waarschijnlijk nog te kort om alle juiste plekjes te weten voor software. Gelukkig heb ik wat Mac-vrienden die me op handige software wijzen.

Over software trouwens: als verstokte Windows-gebruiker heb ik erg moeten wennen aan het concept van installeren onder OS X: gewoon slepen in de Applications-folder. Eh, maar waar zijn die honderden DLL-bestanden dan? En deïnstalleren is naar de vuilnisbak slepen? * knippert met ogen *

En wat ik vind van de recent aangekondigde overstap van Apple op Intel-processoren? Daar vind ik eerlijk gezegd weinig van, want de gebruikte processor is van ondergeschikt belang.

Wie stelt dat er straks (anno 2006/2007) Macs zullen zijn met snellere processoren, moet ik gelijk geven. Maar, die Macs zijn er nú al. Ik had de keuze uit twee snellere types, die meteen ook fors duurder waren. Dus wat dat betreft eigenlijk niets nieuws onder de zon.

Dus, sneller schmeller. Apple moet alleen de belofte gestand doen om PowerPC-platform tot redelijke termijn te blijven ondersteunen.

Ondertussen ben ik meer dan tevreden met mijn fluisterstille design-machine met een lust-voor-het-oog besturingssysteem. Met minimale learning curve en ruimte voor verbetering - maar geen enkel besturingssysteem is af.

Vastgelogd op 21:16

Terugverwijzen (8 reacties)


maandag, 13 juni 2005

Jackson
* rommelt in de lade naar de Off The Wall CD *

Vastgelogd op 23:21

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 11 juni 2005

Echo
Hm, of dit echt is weet ik niet, maar indien ja kan de G5-kast wel de helft kleiner straks.

Vastgelogd op 20:25

Terugverwijzen (3 reacties)

Crib
Sinds ik een vroeg verjaardagscadeautje kreeg in de vorm van een licentie op het programma Salling Clicker, ben ik aan het kijken wat er nog meer mogelijk mee is.

En dat blijkt nogal wat te zijn, waarvan het meest interessante het home automation programma Indigo is, dat samenwerkt met elektronica uit huize Marmitek.

Er zijn lampdimmers, schakelaars en gordijnmotoren, die allemaal via voorgedefinieerde scripts zijn te besturen. Vanaf je mobiele telefoon.

Ik zie het al voor me - de gordijnen schuiven dicht, de lampen gaan wat lux omlaag en iTunes zet Barry White op.

Bij deze Belgische webwinkel hebben ze werkelijk alles om van je huis een semi-automatisch 007-pand te maken.

Vastgelogd op 10:38

Terugverwijzen (3 reacties)


vrijdag, 10 juni 2005

Tja
Ouwe wijn door een ouwe zak:

"The spread of HIV and Aids in Africa should be tackled through fidelity and abstinence and not by condoms, Pope Benedict XVI has said.'

Vastgelogd op 17:23

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 7 juni 2005

Bach
Hoera! In Duitsland is een nieuw werk van mijn favoriete componist gevonden!

"The piece is a musical accompaniment to a 12-verse poem composed for the Duke of Saxony in 1713."

Vastgelogd op 23:26

Terugverwijzen (0 reacties)

Te goed
Leuk, zo'n bemoeizieke afdrukcentrale:

"Photofinishing labs increasingly are refusing to print professional-looking photographs taken by amateurs.

The reason: Photofinishers are afraid of infringing on professional photographers' copyrights. "

Vastgelogd op 19:36

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 6 juni 2005

Blub
We komen uit de zee en nu heeft een Israëlier een apparaat ontwikkeld dat ons weer kieuwen geeft, soort van.

Vastgelogd op 23:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Nacht
Ik kreeg onlangs dit draadje op DutchPhotoZone gepassed, waarbij foto 2 een nachtscène onder volle maan weergeeft, maar dankzij 30 seconden sluitertijd een gek soort licht bevat.

Bij The Nocturnes vind je nog meer hele mooie nachtfoto's. [Via Mathieu]

Vastgelogd op 23:38

Terugverwijzen (1 reacties)

Billy
Jammer genoeg zijn deze dingen niet in serieproductie, anders wilde ik hier wel een eetkamertafel van.

Vastgelogd op 23:26

Terugverwijzen (0 reacties)

Gezegden
Wanneer de vos de passy preeckt, 't is tijd, dat ghy uw gans versteeckt

Met hartelijke dank aan Jan Marijnissen, die dit lang vergeten spreekwoord afstofte in de campagne tegen de Europese grondwet. Okee, de iets modernere versie, maar het was nog altijd een tijd terug dat ik het voor het laatst zonder ironie gebezigd hoorde.

Er blijken nog veel meer variaties op te zijn, aldus dit handige overzichtje van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren.

Ik zeg: méér ouderwetse spreekwoorden!

Vastgelogd op 23:23

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 4 juni 2005

Ludwig
Dat de BBC een koele omroep is, bewijzen ze op hun klassieke zender Radio 3. Een concertreeks met alle symfonieën van Beethoven wordt na uitzending enige tijd ter download aangeboden. [Met dank aan Diederik]

Vastgelogd op 17:10

Terugverwijzen (1 reacties)

Inside
Vaste bezoekers hoeven van mij geen uitleg dat ik erg veel tijd heb besteed aan de Grote Omtrek naar het Apple platform. Verbazend veel bestanden moesten worden overgekopieerd, er moest nog een harde schijf bij en ik ben bezig me de eigenaardigheiden van OS X eigen te maken.

Ik ben van plan om nog een allesomvattend postje over deze niet onbelangrijke stap te schrijven, maar ehm... nu even niet.

Overigens zoemt het web met nieuws dat Apple het ondenkbare doet en processoren van IBM vaarwel zegt en overstapt op chips uit huize Intel. Te beginnen met het kleine grut als de Mac mini in 2006 en grotere machines zoals de ("mijn") Power Mac in 2007.

Vastgelogd op 17:07

Terugverwijzen (7 reacties)


woensdag, 1 juni 2005

EU
Ik kan toch niet deze dag laten voorbij gaan zonder minstens één postje aan de grondwet te wijden. Ik heb nog niet gestemd, dat doe ik na het werk.

Van belang is in ieder geval om te gaan, zodat de Bots en Balkenendes geen excuus hebben een onwelgevallige uitslag weg te wuiven op basis van opkomstpercentages.

Maar goed. Ik heb veel argumenten vóór en tegen gehoord. Ik vind veel zaken die worden geroemd als een verbetering nogal slap: een gele kaart opsteken, mits je acht andere parlementen meekrijgt? Wassen neus! Een miljoen handtekeningen verzamelen om een verzoek te mogen doen iets te heroverwegen. Slappe hap.

Een Europese minister van Buitenlandse Zaken? Wiens standpunt draagt hij dan uit? Irak heeft wel bewezen dat er geen "Europees" standpunt is. Een loze post.

Als ik alle voor en nadelen wegstreep (en ik vind dat er van beide kampen flinke demagogie en populisme is bedreven) komt het voor mij op vertrouwen uit.

Vertrouw ik deze regering onze belangen goed zal behartigen of überhaupt hééft behartigd? Nee. Vertrouw ik Europa dat dit echt een stap vooruit is en we ons geen zorgen hoeven maken? Al evenmin.

Ik las gisteren een kleine advertentie in de Volkskrant die stelde dat een "ja" onherroepelijk is en een "nee" niet. Ik denk dat daar een kern van waarheid inzit.

Het elitaire, ondemocratische pet project dat Europese Unie heet, heeft niets waar ik me nog in kan vinden. Het argument dat ik dat fiasco dan juist mijn zegen moet geven, gaat er niet in.

Ergo: nee.

Vastgelogd op 10:17

Terugverwijzen (9 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org