Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

dinsdag, 30 november 2004

Ach ja
Gerelateerd aan 't vorige postje:

Waart u ook even mede? [QuickTime, nieuw venster]

Vastgelogd op 23:28

Terugverwijzen (0 reacties)

Videaux
Leuke, vermakelijke en soms gedateerde videootjes uit Huize Apple. Wat Intel Bashing, wat semi-hoogdravend geneuzel uit 1984 en gepraat over de geflopte Cube, die z'n tijd wellicht wat te ver vooruit was.

Vastgelogd op 23:19

Terugverwijzen (0 reacties)

iPoen

Man I'm Cool

Mn, wat ben ik koel nu.

Vastgelogd op 22:38

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 28 november 2004

народовластие

Zie ook de vrijwel onbereikbare campagnesite van Joesjenko. Laten we hopen dat het daar vreedzaam tot nieuwe verkiezingen komt.

Vastgelogd op 20:48

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 26 november 2004

Criterion
Oh. My. Gawd

De dollar staat laag, dat dan weer wel...

Vastgelogd op 23:52

Terugverwijzen (8 reacties)


donderdag, 25 november 2004

Aha
Je had al dat treurige kussen voor vrouwen, dat een troostende mannenarm nadoet... nu hebben we voor mannen dit kussen, dat ook kan dubbelen als bijzettafeltje. Gekke jongens, die Japanners.

Vastgelogd op 23:42

Terugverwijzen (1 reacties)

Brrr
Koud he?


Vastgelogd op 22:18

Terugverwijzen (4 reacties)


woensdag, 24 november 2004

Verlanglijstje
Ja, dan wil ik natuurlijk in de kamer wel wat van deze Ambient Devices. En zo'n Voltaic Backpack is ook wel een leuke innovatie. Dan nog even zo'n kekke nerd stoel waar ik dan zo'n geinig shirt bij aanheb.

Vastgelogd op 23:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Uitstrijkje
Koel, muziekfan Araglin ontdekt fijne strijkkwartetversies van Kraftwerk klassiekers. Het Balanescu Quartet... Hm. Bij de klassieke winkel binnenkort eens in wat cd-bakken roeren. Of zou ik dan in de popwinkel moeten zijn?

Vastgelogd op 23:19

Terugverwijzen (3 reacties)

Our Leader
The New North-Korea.

Vastgelogd op 23:14

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 23 november 2004

Euh...
Vanmiddag moest ik even iets opsnorren in Google Images, waar ik dit plaatje tegenkwam. Zonder context, zonder uitleg. Ik dacht voornamelijk... What the hell?


Vastgelogd op 21:17

Terugverwijzen (9 reacties)

Beest
Soms zie je zo'n in photoshop bijelkaar geraapt dier en moet je grinniken.

Vastgelogd op 21:13

Terugverwijzen (1 reacties)

Whu
"Exactly what happened?" the 911 operator asked.

"I cut her arms off," Schlosser replied, as the hymn "He Touched Me" played in the background.

"You cut her arms off?" he repeated.

"Uh huh," she answered.

Opmerkelijke daad van een depressieve moeder.

Vastgelogd op 17:17

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 21 november 2004

Chippen
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft een speciale chip goedgekeurd, waarmee medische missers mogelijk voorkomen kunnen worden.

De zognaamde SurgiChip wordt voorzien met de datum van de operatie, het type operatie dat uitgevoerd gaat worden en naam van de patint. Deze wordt bij de patint op de huid geplakt, nabij de lokatie waar geopereerd gaat worden.

Op de dag van de operatie wordt de chip uitgelezen met behulp van een Radio Frequency Identification (RFID) lezer en verwijderd.

Deze RFID-chips worden wel de opvolger van de streepjescode genoemd en zullen op termijn in veel meer zaken opduiken.

Vastgelogd op 23:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Aha
Mafketels op pagina 2 van de fotogallerij, gemaakt tijdens de opening van de Londense Apple-winkel zijn dus blijkbaar geen exclusief Amerikaans fenomeen.

De winkel - de eerste officile Europese Store - is wel fraai ingericht. Apple heeft gemeld dat het "niet alleen voor Engeland" naar Europa is gekomen, dus wie misschien is Amsterdam een leuke optie voor het vasteland.

Vastgelogd op 20:56

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 20 november 2004

Poen
Voor de derde keer sinds Bush president werd, heeft het Amerikaanse congres besloten dat het land 800 miljard dollar mr rood mag staan.

"The U.S. Congress approved an $800 billion increase in the nation's $7.384 trillion debt limit." [..] "The Senate yesterday also approved raising the debt limit to $8.184 trillion."

De Verenigde Staten had in september een tekort op de balans van 412 miljard dollar. Bush zegt een sterke dollar na te streven, maar de euro stond nooit zo hoog. Maakt het wel interessanter de Amerikaanse Amazon weer eens te bezoeken...

Vastgelogd op 19:33

Terugverwijzen (0 reacties)

Draagbaar
Wie veel op lokatie werkt en daar veroordeeld is tot Internet Explorer, kan dankzij Portable Firefox z'n favoriete browser gewoon meenemen op een usb-stickje.

Vastgelogd op 15:52

Terugverwijzen (0 reacties)

Akwaa
Omdat ik een beetje te schijterig ben om belangrijke systeem-elementen van mijn Windows XP te vervangen, laat ik FlyAKiteSP2 even aan me voorbijgaan.

Maar een pakket van 30 megabyte dat je Windows-machine fundamenteel verbouwt met Mac OS X visual goodness is best een aardig idee.

Vastgelogd op 15:34

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 18 november 2004

Toast
Opmerkelijke veiling op eBay: de Heilige Moeder op een stukje toast.

Het tien jaar oude stukje brood zou nooit zijn gaan schimmelen, sinds het aangezicht van Maria erop verscheen. Da's mooi meegenomen. Waar mijn eetlust nu echt van zou vergaan:

Nu aanbiedster Diana Duyser mogelijk enkele tienduizenden dollars opstrijkt met de geblakerde boterham, wordt onderhand van alles op eBay aangeboden, tot Hitler-toast aan toe.

Vastgelogd op 16:58

Terugverwijzen (0 reacties)

Giants
Google introduceert een zoekdienst voor wetenschappelijke teksten, Google Scholar. Erg tof, wat je zo eenvoudig vindt.

Vastgelogd op 14:34

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 15 november 2004

Grootste Kul
Euhm, Pim de Grootste? Het wordt onderhand tijd voor een www.sorryeverybody.nl, waarin we het buitenland uitleggen dat we er aan werken om Nederland weer dat gezellig saaie landje te maken.

Mijn favoriet blijft Antoni van Leeuwenhoek. Zijn baanbrekende pionierswerk op het gebied van microscopie en de beschrijving van kleine dierkens heeft veel voor de wetenschap en medische behandelingen betekend.

Van Leeuwenhoeks reputatie staat al bijna 400 jaar buiten kijf. Zou men over 400 jaar ook nog zo denken over een vermoorde politicus?

Ergens zou Volkert van der G. de eer als grootste, nee invloedrijkste Nederlander toekomen. Zijn daad opende een Pandora's Doos die dit land onherkenbaar heeft verminkt.

Vastgelogd op 23:46

Terugverwijzen (6 reacties)

WMD
Al dat gedoe om in het buitenland bewijzen van massavernietigingswapens te vinden: er zijn er volgens Time genoeg die ze thuis willen bezorgen.

Vastgelogd op 21:33

Terugverwijzen (1 reacties)

Pwaap
Een goed uitgevoerde hi-tech grap, deze RoboDump 1.0. Een volledig geautomatiseerde baggerende broek-met-dure-schoenen, die niemand blijkbaar durft te storen.

Vastgelogd op 21:31

Terugverwijzen (0 reacties)

Ach ja
Na SorryEverybody en ApologiesAccepted was het natuurlijk wachten op NotSorryEverybody.

Vastgelogd op 16:57

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 13 november 2004

Retro II
Ik heb ooit ook een Spectrum gehad, maar had toen al zo'n hekel aan van die role playing adventures dat ik ze eigenlijk niet speelde. Anders dan deze vogel die de spelletjes testte op vloekbestendigheid.

"For shame! I might be a lady, for all you know!"

Tekst-adventures, bestaan die dingen nog, eigenlijk? [Via de Popbitch mailinglijst]

Vastgelogd op 17:41

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 12 november 2004

Night
Het wordt een onvergetelijke kerst!. I've been lookin' for Christmas...

Vastgelogd op 21:31

Terugverwijzen (0 reacties)

Not For Sale
Toen ik nog op een redactie werkte waar een muziekredacteur was, kwamen er regelmatig cd'tjes binnen - de promotional copies - die gerecenseerd moesten worden. Deze speciale discs mochten niet verkocht worden en dus werden ze weggegeven (als het goede waren) of weggegooid (indien niet).

Apple pakt het in de iTunes-winkel slimmer aan, die verkoopt ze gewoon alsnog!


Vastgelogd op 17:31

Terugverwijzen (0 reacties)

Retro
Okee, het is laat (danwel vroeg) maar dat in 2006 een remake van Miami Vice in de bios komt moest ik even posten.

Ik meen dat het Van Eijden was die zei dat je oud bent als je Greatest Hits compilaties tegenkomt met nummers waarvan je je nog kunt herinneren dat ze uitkwamen.

Zoiets voel ik nu. Tijd voor bed.

Vastgelogd op 01:03

Terugverwijzen (3 reacties)


woensdag, 10 november 2004

Uden Burning
Met verbazing zie ik hoe Nederland langzaam 't Mississippi van Europa wordt.


Vastgelogd op 20:37

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 7 november 2004

Wis
Er blijkt een opmerkelijke en kwalijke wijziging te zijn doorgevoerd bij Google Image Search (GIS). Geen enkele zoektocht op termen als Abu Ghraib, Lynndie England of Iraq torture levert nog foto's op van van de Amerikaanse misstanden.

De beruchte foto's van opeengestapelde naakte mannen of duimopstekende cipiers bij een lijk zijn niet langer via Google te vinden. "Iraq torture" levert alleen beelden op van Abu Ghraib toen het nog een gevangenis onder Iraaks bestuur was.

De zoektermen zijn gedaan met SafeSearch uitgeschakeld, Google's techniek om tere zieltjes te beschermen.

Wie zoekt via Altavista vindt ze wel, het is dus niet dat dergelijke foto's ineens massaal van het internet zijn gehaald. Bij sites als Metafilter of AnandTech wordt al driftig gediscussieerd over de redenen van de zelfcensuur.

Lynndie England, de soldate die symbool werd van de martelpraktijken, verdween al in oktober uit resultaten van GIS, meldde Anandtech. [Dank voor de mail, Philip!]

Vastgelogd op 18:15

Terugverwijzen (6 reacties)

Series
Zijn wij in Nederland eigenlijk ooit verder gekomen dan het eerste of hooguit tweede seizoen van Six Feet Under? In Amerika heeft HBO aangekondigd dat seizoen vijf (!) het laastste zal zijn.

"...if the show is about anything, it's about the fact that everything comes to an end", aldus de producent.

Ik za gisteren ook voor het eerst Angels in America, k HBO. Maar volgens mij was het de laatste aflevering. Bareuh.

Vastgelogd op 16:42

Terugverwijzen (5 reacties)

Switch
Ik heb jullie al vaker doorgezaagd over zogenaamde widgets, zodat het nog wel een keertje kan. Nadat Apple aankondigde een soort Konfabulator-kloon in de volgende versie van Mac OS X te zullen stoppen, besloot de programmeur van dit voorheen exclusieve Mac-product dat het tijd werd een Windows-versie te maken.

Volgens de laatste gerichten komt Konfabulator voor Windows aanstaande maandag uit, waar het goede nieuws is dat alle Mac-widgets ook zullen werken in de Windows-versie.

Vastgelogd op 15:48

Terugverwijzen (3 reacties)


zaterdag, 6 november 2004

Miljoen
Een ontluisterend artikel met de titel A Million Votes In The Electoral Trash Can. Geschreven vr 2 november trouwens.

Vastgelogd op 16:49

Terugverwijzen (0 reacties)

Glaswerk
Low linkte een aardige tutorial over het maken van glaseffecten in Illustrator of Photoshop.

Tis niet zo moeilijk

Het is inderdaad niet zo moeilijk eigenlijk en 't ziet er best kek uit. Op naar het L-rs Icon Pack* om je computer mee aan te kleden!

* - set iconen niet daadwerkelijk beloofd.

Vastgelogd op 16:38

Terugverwijzen (1 reacties)

India
Erg leuk om naar te kijken, daar niet van... Maar ook een beetje raar, zo zonder context, deze Mysterious Indian Beauties. Of misschien is dat wel net de bedoeling van Xinhua.

Vastgelogd op 16:23

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 5 november 2004

Darwin
Ik moet morgen nog even een Engelstalige editie van National-Geographic kopen. Nu de Amerikanen een president niet zozeer op gronden van oorlog en misleiding herkozen (wacht, ehm... i'm confused) maar vanwege zijn fundamenteel christelijke opvattingen over abortus en het homo-huwelijk... is het des te prijzenswaardig dat NG de creationisten in dat land op hun nummer zet.

Vastgelogd op 19:56

Terugverwijzen (1 reacties)

AD$L
Net eens even een (ontluisterende) tocht langs ADSL aanbieders gemaakt. Sinds oktober 2003 ben ik klant bij Demon. Ik heb op zich weinig klachten, ware het niet dat mijn 8 Mbit verbinding nauwelijks harder dan 650 kilobyte per seconde gaat.

Ik snap dat dit voor veel mensen al rap genoeg is, maar in principe moet je uit een 8 Mbit lijn veel meer kunnen halen. Zeker als je, zoals ik, slechts 939 meter van de centrale woont.

Dus ik keek eens rond en zag alternatieven van XenoSite en TweakDSL die veel beter presteren, getuige de rapporten van sites als Speedtest. Ze kosten evenveel (65 euro per maand) en maken gebruik van hetzelfde BBNed-netwerk als Demon.

Een overstap van BBned naar BBned hoeft niet weer zo'n slepende en traumatische gebeurtenis te worden als vorig jaar, toen ik door een onwelwillend KPN tijden zonder internet zat.

Bij XenoSite lees ik dat een overstap zelfs binnen enkele uren (!) gerealiseerd kan worden. Maar tot m'n verbazing zie ik dat voor zo'n overstap maar liefst 175 euro wordt berekend. Exclusief BTW. Dat is 458 gulden, inclusief!

Dat is toch redelijk grofbetaald, voor iemand die al klant is op het BBNed-netwerk en waarvoor dus niemand meer fysiek naar de centrale hoeft.

Vastgelogd op 18:17

Terugverwijzen (1 reacties)

Kast
Voor dat ongrijpbare Achterhuis-gevoel kun je terecht bij The Hidden Door Company.

Vastgelogd op 13:32

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 4 november 2004

Away
Weer een meesterlijk en vreemdgenoeg ontroerend B3TA fotosjopwerkje.

Vastgelogd op 23:15

Terugverwijzen (0 reacties)

A Front
Even de echte tabloids daargelaten is de Engelse krantencultuur een stuk interessanter en gewaagder dan hier. Nu werd Bush' overwinning natuurlijk bij de meeste kranten neutraal gebracht, maar The Independent, de Daily Mirror en The Guardian lieten allen subtiel of overduidelijk blijken wat ze er van vonden:


Vastgelogd op 22:07

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 3 november 2004

Boek
Yeah! Play.com verkoopt nu ook boeken en levert die gratis af! Da's nog eens handig, want ik had een berg koffietafelboeken in limbo bestelling staan bij Amazon, die ik nooit durfde af te ronden vanwege de bezorgkosten.

Nu ga ik de laatste aflevering van The Power Of Nightmares kijken op BBC2.

Vastgelogd op 22:01

Terugverwijzen (0 reacties)

Hm
Vreemd dat Michael Moore nu met z'n mond vol tanden staat. Ik had wel een update verwacht eigenlijk. Bareuh.

Vastgelogd op 19:25

Terugverwijzen (5 reacties)

All yours
Nu kan ik als Nederlander mijn treurnis uiten over de herverkiezing van Bush, maar het is veel interessanter een uitstekende, bijtende analyse te lezen.

"Just be happy with the monster you and the rest of the Cult have created at 1600 Pennsylvania Avenue tonight. Because he's all yours."

Vastgelogd op 18:53

Terugverwijzen (0 reacties)

TYPHUS

En dat is het dan. Kerry erkent zijn verlies en de wereld zit nog eens vier jaar opgescheept met het destructieve beleid van Bush.

Dat de Amerikanen een nieuw mandaat hebben gegeven aan uitgerekend een rampzalige president als George Bush, betekent dat de Verenigde Staten zich wat mij betreft nu werkelijk gesoleerd hebben.

Amerikanen kozen wr voor Bush, alle valse voorwendselen voor de oorlog in Irak ten spijt. Ze kozen hem ondanks de leugens, de niet gevonden weapons of mass destruction, de geraffineerd georkestreerde angstcultuur, de almaar ingeperkte burgerrechten en ondanks de desastreuze overheidstekorten die generaties zal vergen om aan te zuiveren.

En ze kozen hem ondanks - of misschien paradoxaal genoeg wel juist m - het groeiende anti-Amerikanisme, waaraan zelfs ik niet meer ontkom.

Het land krijgt nu de president die ze verdient. Bush zal in zijn herkiezing een bevestiging zien dat hij het altijd al aan het juiste eind had.

"You break it, you own it", schreef Colin Powell met betrekking tot de gevolgen van het binnenvallen van een land. Dat lijkt me na deze verkiezingsuitslag toepasselijk.

Het is al schandalig dat we met soldaten in Irak zitten, maar nu moeten we zker in maart volgend jaar afronden en vertrekken, ongeacht welk voorschotje minister Bot al denkt te nemen op een langer verblijf.

Een nieuwe president had een beroep kunnen doen op de internationale gemeenschap, om Irak te helpen herstellen. Nu door het Amerikaanse volk is gekozen voor een voortzetting van de status quo, vervalt die mogelijkheid.

Bush maakte het kapot: Bush mag zijn bezit lijmen. We don't owe Bush anything.

Ik heb medelijden met die helft van de Amerikanen die ook liever verandering hadden gezien. Met hen vrees ik de komende vier jaar.

Vastgelogd op 18:50

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 2 november 2004

..
Wat een land. We raken in rap tempo door onze voorraad markante figuren heen. Na Fortuyn, Oltmans en Hazes verdwenen er vandaag nog enkele bijzondere figuren. Gerrie Knetemann werd onwel tijdens een ritje op de fiets en overleed. Theo van Gogh werd in Amsterdam op een beestachtige manier afgeslacht.

Net zoals bij de dood van Fortuyn komt er massaal en indrukwekkend verdriet vrij. Helaas gaat dat weer vergezeld van een rottende putlucht die opstijgt uit diverse internetfora.

Bezoekers van enkele Marokkaanse fora kunnen hun vreugde over de dood van "die varken" nauwelijks verhullen en GeenStijl doet z'n naam veelal anoniem maar consistent onverkwikkelijk eer aan.

Ik zou nog zo veel kunnen schrijven over de bizarre staat van ons land, dat ik eigenlijk sinds 2002 niet meer terugken. Over het einde van de normale discussie, offline en online. Maar na al het indrukwekkende lawaai op de Dam, hou ik het op een gepast zwijgen.

Vastgelogd op 20:38

Terugverwijzen (5 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org