Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

vrijdag, 29 augustus 2003

Taal
Laatst was Eyes Wide Shut op televisie, een film waar ik altijd van dacht dat het een saaie bedoening zou zijn. Dat viel enorm mee (sterker, het was een erg prettige, dromerige film) en daarom plopte ik laatst 2001: A Space Odyssey maar eens in de DVD speler.

En in het begin van de film is voor een fractie van een seconde het instrumentenpaneel zichtbaar waarmee de uitleg van de "stemidentificatie procedure" wordt gestart.

Mensen die vrezen dat het Nederlands tegen de tijd dat we echt massaal het ruimtesop nemen allang een dode taal is, kunnen opgelucht ademhalen. Het knopje voor Nederlands is ook in de verre toekomst nog gewoon in het ontwerp opgenomen.

2001: A Space Odyssey

Je zou zelfs, gezien de lay-out van de user interface, kunnen concluderen dat het een belangrijke taal is. Spaans en Chinees ontbreken zelfs compleet: onder de rechterhand zit Japans.

Vastgelogd op 15:43

Terugverwijzen (3 reacties)


donderdag, 28 augustus 2003

R3
Volgend jaar maar eens een avond voor vrijmaken. Wel een onbekende auteur!

Vastgelogd op 16:12

Terugverwijzen (3 reacties)

Zurigheid
Mjah, okee... de regering heeft dan blind een oorlog gesteund op basis van informatie waar iedereen kon weten dat het niet in de haak was. Maar het CDA wil van geen discussie weten, bij monde van de CDA-woordvoerder Camiel Eurlings:

"Het kabinet heeft zijn steun aan de oorlog niet uitgesproken wegens een acute dreiging die van het bewind van Saddam uitging, maar omdat de Iraakse leider altijd heeft geweigerd mee te werken aan het vernietigen van verboden wapens"

Eind december 2002 zegt woordvoerder Eurlings in het CDA Krant [.PDF / nieuw venster] iets anders over de dreiging die van Irak uitgaat:

"Juist als het gaat om de strijd tegen terrorisme en de benadering van landen als Irak constateren we dat het van essentieel belang is dat de EU en de VS samenwerken.”

“Voor de CDA-fractie bestaat er geen twijfel over de dreiging die van Irak uitgaat. Niet alleen heeft Irak in 1988 gifgas tegen de Koerden ingezet, maar ook is hiervan gebruik gemaakt tijdens de oorlog tegen Iran.

Ook is tijdens de in 1998 afgebroken wapeninspecties door de VN duidelijk gebleken dat Irak beschikte over een aanzienlijk arsenaal aan massavernietigingswapens. Deze situatie laten voortbestaan is een onacceptabel risico.”

Na maanden vrije toegang tot het land en de faciliteiten aldaar is er nog geen splintertje overtuigend bewijs van dergelijke wapens gevonden. Het begint er sterk op te lijken dat de verboden wapens lang geleden zijn ontmanteld of er zelfs nooit zijn geweest. Een interessante vervolgvraag is dan: hoe kan je meewerken aan de vernietiging van iets dat niet bestaat?

En dan deze uitspraak van de woordvoerder, alsof het gaat om een kleinigheidje waarover verder niet gezeurd moet worden:

"Hij had dan ook geen behoefte aan de 'zurigheid' van de linkse oppositie."

Eurlings vindt verder dat de linkse oppositie "politieke binnenbrandjes" aan het stoken is. Wie betichte wie ook weer van arrogantie van de macht? Ik ben 't even kwijt...

Vastgelogd op 14:23

Terugverwijzen (1 reacties)

Brr
In de categorie "Koude Rilling" het volgende artikel (met röntgenfotootje):

"Ben said his uncle was doing better than he expected. "He was talking, telling jokes," he said. "It didn't seem possible for him to be alive, seeing him with a drill bit through his head."

Vastgelogd op 14:11

Terugverwijzen (0 reacties)

Studie
Nog even geduld, dan gooit het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology (MIT) een groot aantal cursussen online via MITOpenCourseware. MIT kondigde dat voornemen twee jaar terug aan.

Het lesmateriaal is interactief en op afstand te volgen via het web. MIT wil tegen 2007 "virtually all" van hun cursussen gratis via MITOpenCourseware aanbieden.

Wired heeft in het septembernummer een aantal portretten van leerlingen die al op afstand cursussen volgen.

Vastgelogd op 14:07

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 27 augustus 2003

Spiegel
In het rijtje suggestieve koppen, pagina 108 op Teletekst:

Dodehoekspiegel werkt niet goed

AMSTERDAM De dodehoekspiegel voor
vrachtwagens geeft in veel gevallen
nauwelijks beter zicht. Uit controles
van de Amsterdamse politie blijkt dat
hij bij 85% van de wagens niet goed is
afgesteld of niet voldoet aan de eisen.

Oftewel, met de dodehoekspiegel an sich is niets mis. Ze zijn niet goed afgesteld of een ondeugdelijk model.

Vastgelogd op 14:48

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 26 augustus 2003

BoB II
En het vervolg op Band of Brothers, dat in de Stille Oceaan zal spelen, is inmiddels summier in de IMDB opgenomen als het "Untitled World War II Pacific Theater Project".

Vastgelogd op 17:03

Terugverwijzen (3 reacties)

Meuh
Als ze het maar uit hun conservatieve knarren laten:

"The Conservative party would switch off a swath of the BBC's digital services, including its website and the youth channel BBC3, if it won the next general election."

Vastgelogd op 17:00

Terugverwijzen (0 reacties)

Lijst
Om de een of andere irritante reden heb ik het melodietje van Schindler's List in m'n hoofd. Hij is niet recent op tv geweest, dus waarom dat nu ineens rondspookt, is me een raadsel.

Hoewel hij op nummer vier staat in de Top 250 van de Internet Movie Database, is de film niet op DVD verkrijgbaar.

Hij is tien jaar terug wel op VHS uitgebracht, maar die zijn nergens meer te krijgen. En als ik 'm dan niet op DVD kan zien, dan toch het liefst op een nieuwe VHS-band.

Wat speurwerk levert bij The Digital Bits het volgende nieuws op, gedateerd 10 juli 2003:

"First of all, we have it from very reliable sources that Universal is prepping a Schindler's List special edition tentatively set to be released in February of 2004. Sadly, Spielberg said no to audio commentary, but there will be lots of other extras."

Dat is alvast mooi. Ik zag nog een opmerkelijk persoon op de payroll staan:

"Set Decoration by Ewa Braun"

Maar dat is vast geen familie.

Vastgelogd op 16:58

Terugverwijzen (4 reacties)

Innovatie
Microsoft heeft het wiel opnieuw uitgevonden, or so they say. De innovatie bestaat uit een scrollwieltje op de muis waarmee je ook horizontaal kunt scrollen.

Ik moet zeggen dat het een aardig idee is. Maar hoe vaak scroll ik horizontaal bij m'n dagelijkse computerwerk? Ik ga d'r maar eens op letten.

Vastgelogd op 00:12

Terugverwijzen (4 reacties)


maandag, 25 augustus 2003

Studie
Dat is nog eens een leuk onderwerp voor je scriptie! En niet verwonderlijk:

"Blokes pleaded to help”

Vastgelogd op 19:43

Terugverwijzen (2 reacties)


zondag, 24 augustus 2003

Humor
Dave uit London is een begaafd photochopper en is dan ook een regelmatige bezoeker van B3TA. Ze hebben weer een erg leuke challenge, trouwens.

Hoe dan ook, hij heeft al zijn meesterwerkjes online staan op z'n persoonlijke site. Bekijk zeker ook even de grappige wallpapers.

Ik kwam overigens op z'n site door zijn bijdrage voor de KKK-challenge: deze. Ook leuk: deze. En voor de nerds: deze en deze.

Vastgelogd op 22:30

Terugverwijzen (1 reacties)

Lucht
Naar aanleiding van een leuk BBC programma gisteravond weer even wat nachtfoto's gemaakt - deels in de hoop Mars te vinden.

Eentje aan de voorkant en eentje aan de achterkant, van huisvriend Grote Beer. De foto's openen in nieuw venster.

Vastgelogd op 16:00

Terugverwijzen (0 reacties)

Mars
Waar staat ie nou? NASA legt het even uit. En anders zijn er genoeg andere sites die hetzelfde doen.

Vastgelogd op 15:52

Terugverwijzen (0 reacties)

Liefde is...
Nieren delen: Bride receives kidney transplant from groom

"Solodovnik volunteered his kidney, which turned out to be just the type Kuznetsova needed. Doctors say it is extremely rare to find a perfect organ donor on the first try."

Vastgelogd op 14:42

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 23 augustus 2003

Hemel
Volgende week staat Mars (in astronomische termen) vlakbij de aarde, een kleine 56 miljoen kilometer. Even de nachtelijke hemel afspeuren loont, want de laatste keer dat Mars zo dichtbij stond, was zo'n 60 duizend jaar geleden.

Vastgelogd op 17:03

Terugverwijzen (6 reacties)


vrijdag, 22 augustus 2003

He Wishes for the Cloths of Heaven
Had I the heavens' embroidered cloths,
Enwrought with the golden and silver light,
The blue and the dim and the dark cloths
Of night and light and half-light,
I would spread the cloths under your feet
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams beneath your feet;
Tread softly because you tread on my dreams...

Yeats

Vastgelogd op 23:15

Terugverwijzen (0 reacties)

Oren
Adobe is met Photoshop zo'n beetje marktleider op het gebied van de ogen, nu brengen ze software uit voor de oren, Audition.

Vastgelogd op 20:53

Terugverwijzen (2 reacties)

Stok
Ik kreeg een rondwarend stokje toegeworpen: De Heus Wel! MP3-shuffle Top 10. Het twijgje is pas twaalf dagen oud en heeft toch al een memorabele gang gemaakt.

De Top 10 moet via de shuffle-functie van de MP3-speler worden samengesteld. Omdat ik alles genreloos in één directory mik, is het aanbod nogal divers: zie bijvoorbeeld het derde track.

1. Benny Goodman - Let's Dance
2. Gwenn Guthrie - Ain't Nothing Going On But The Rent
3. Guildo Horn - Ich Find Schlagers Toll [oei!]
4. Mary J Blige - No More Drama (Thunderpuss Mix)
5. James Brown vs. Coldcut - The Payback
6. Ben Liebrand - Grandmix 1983
7. Fats Waller - The Reefer Song
8. Sonia Rubinsky - Studies in Free Variation Form
9. Norah Jones - Don't Know Why
10. Teeuwen, Bouwman & Maasen - 06-Lijn

Zo, de stok is in transit naar Gryts!

Vastgelogd op 14:47

Terugverwijzen (4 reacties)


donderdag, 21 augustus 2003

Scoop
Een razendinteressante beschrijving van de grootste afpersingszaak in Nederland waarbij internet en geavanceerde encryptie-technieken als steganografie een belangrijke plek inneemt.

Het dreigende verschijnen van dit artikel van de hand van Ambroos Wiegers dwong Campina er toe om alsnog met de zaak naar buiten te komen.

Vastgelogd op 23:54

Terugverwijzen (0 reacties)

Kelly
Hm...

"Dr David Kelly told a UK diplomat he would probably be "found dead in the woods" if the UK invaded Iraq, the Hutton inquiry has heard."

"Dr Kelly had explained to him that he had assured Iraqi officials that if they cooperated with United Nations weapons inspections they would not face invasion." [..] "Dr Kelly believed that if there was actually an invasion some of them "might be killed as a direct result of his actions".

Het hele verhaal wordt door de Britse zender Channel 4 ook in een docu-drama gegoten.

Vastgelogd op 17:14

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 20 augustus 2003

Foto
Nadat Sony laatst al met de belofte van een 8 megapixel camera kwam, hebben ze nu ook weer een klein handig toestelletje gemaakt.

Vastgelogd op 22:45

Terugverwijzen (3 reacties)

Commercie
Toen ik zojuist naar Reuters surfde voor een artikel over weer een gedode Amerikaanse soldaat, klapte een banner uit over de tekst:

Bannerpijn

Vastgelogd op 21:33

Terugverwijzen (2 reacties)

Tja
Zou in Den Haag het besef al zijn ingedaald dat onze legereenheden in Irak meer dan ooit een doelwit zijn? Nederland steunt (of legitimeert op zijn minst) een conflict dat tegen de internationale rechtsorde ingaat.

En of je in Irak bent met de beste bedoelingen maakt echt niet uit, getuige de aanslag van gisteren op de VN-hoofdpost in Bagdad. Of je onpartijdigheid predikt en je legervoertuigen met Nederlandse vlaggen tooit evenmin.

Een journalist van de Washington Post haalt herinneringen op aan Vieira de Mello, de VN-gezant die omkwam.

Vastgelogd op 20:16

Terugverwijzen (1 reacties)

Best
Normaliter zijn ultra-narcisten niet leuk, maar deze Maddox is de uitzondering op de regel. Zijn site is zelfverklaard "the best page in the universe".

Mocht je iets op zijn site vinden waar je het mee oneens bent, is Maddox' simpele verklaring dat je het bij het verkeerde eind hebt. Misschien moet ik die ook es gaan gebruiken.

Meneer Maddox heeft over van alles wat te melden en de manier waarop hij dat doet, is over het algemeen best vermakelijk. Zoals irritante trends in reclame. Of deze, hoe je in vijf eenvoudige stappen een professioneel camsletje kunt worden.

Vastgelogd op 19:44

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 19 augustus 2003

XP Leed
Het is eigenlijk heel triest, maar stiekem toch ook wel een beetje om te lachen.

Reporting Not Responding

Ik moest m'n digitale camera pakken om dit vast te leggen, want m'n machine deed helemaal niets meer.

Vastgelogd op 21:41

Terugverwijzen (11 reacties)


maandag, 18 augustus 2003

Simpering
Als hardcore Simpsons-fan kijk ik elke dag trouw om 19:00 op BBC2. En nu is het al voor de zoveelste keer dat ze zomaar ineens terugvallen naar de crappy oertijd begin negentiger jaren, toen de karakters nog slecht getekend waren, geluidseffecten overdreven werden en de stemmen nog niet echt "in vorm".

Ik wil daar eigenlijk de BBC wel eens een mailtje over sturen. Het is niet de eerste keer dat we ineens terugspringen. Na wat gespeur blijkt de Beeb een speciaal forum te draaien, waarop je over de programmering kunt klagen (of juichen, natuurlijk).

Maar hum, het niveau is nou niet bepaald...

Vastgelogd op 21:14

Terugverwijzen (2 reacties)

Pets
Het is al vaak gezegd: Microsoft maakt niet bepaald de beste software. Nu het Blaster-virus actueel is, moet het bedrijf wel met de billen bloot.

Irritant is de dwangmatigheid waarmee XP volhoudt dat ik mijn systeem niet gepatched heb. Dat heb ik al maanden geleden gedaan, maar XP wil er niet aan. Toch staat ie gewoon in het lijstje met geïnstalleerde hotfixes.

Hardleers OS'je

De automatische update-functionaliteit zegt dat er een "critical" update op me ligt te wachten. Jaja, patch nummer KB823980. Maar die staat er allang op. Toch maar even installeren, om de manie van XP te bezweren.

Hardleers OS'je

En met een recent uitgebrachte scanner kun je nog eens dubbel controleren of het pleistertje is geïnstalleerd. Buiten de Windows Update functie om, die mogelijk niet helemaal jofel registreert.

Hardleers OS'je

Goed, hij staat er dus écht op, meneer Gates! Al sinds de patch origineel uitkwam. Maar, wat schetst mijn verbazing... bij het volgende bezoek aan Windows Update staat ie wéér tussen de critical updates!

Automatic Update komt daardoor straks weer zeuren dat ik achterloop met kritieke lapmiddelen. Die functionaliteit ga ik dus maar uitschakelen, wat toch niet de bedoeling kan zijn van het idee van Trustworthy Computing...

Ondingen, computers.

Vastgelogd op 16:07

Terugverwijzen (16 reacties)

Ondertussen...
Een dag in Irak levert opmerkelijk en stompzinnig nieuws tegelijk:

"British soldiers have saved the life of a baby girl after finding her in a padlocked box in a weapons cache in Basra, the Ministry of Defence said."

En...

"The Pentagon has confirmed that US troops have shot and killed a cameraman working for Reuters news agency in Iraq. [..] The US military said that soldiers had mistaken Mazen Dana's camera for a rocket propelled grenade launcher."

Vastgelogd op 13:33

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 17 augustus 2003

Ahr!
Gisteren naar Pirates of the Carribbean geweest. Een leuke film, met oog voor detail gemaakt.

Johnny Depp en Geoffrey Rush hebben overduidelijk plezier in hun rollen, en dat straalt van het doek. Depp blijkt de motoriek van zijn karakter op Keith Richards te hebben gebaseerd.

Het is dus eigenlijk wel een aanrader en weer es wat anders dan futuristische moordmachines die - knap inefficiënt - al voor de derde keer langskomen.

Vastgelogd op 23:16

Terugverwijzen (7 reacties)

Buzz
Door de druivenstruik heen hoor ik dat Merel vanavond in Buzz op 3FM zit. Wie de uitzending (heeft ge)mist kan de laatste online terugluisteren.

Ik kon op de Buzz-site niet achterhalen wie het presenteert, maar dat zal wel niet Marc de Hond zijn, die nog steeds midden in de revalidatie zit na z'n zware rugoperatie.

Of wel? Vorige week schrijft hij op z'n log: "Uitzending ging wel weer prima geloof ik." Bewonderenswaardig. Heb ook waardering voor zijn sec beschrijving van de lange weg naar herstel. En elke dag een stukje, ook nog es.

Vastgelogd op 14:01

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 16 augustus 2003

Kist
En via retro-surfer Martijn nóg een opmerkelijk bericht in Het Parool:

"Van Wijngaarden, die op weg was van het ene uitvaartcentrum naar het andere, verloor het stoffelijk overschot vorige week vrijdag bij het optrekken op een kruising op de Ookmeerweg. Een GVB-chauffeur, die het voorval zag gebeuren, laadde de kist vervolgens zijn streekbus in."

Vastgelogd op 12:02

Terugverwijzen (0 reacties)

Jaap
Opmerkelijk bericht op Teletekst:

"Minister De Hoop Scheffer is volgens het Journaal een van de drie overgebleven kandidaten voor de post van secretaris-generaal van de NAVO. Een Amerikaanse NAVO-diplomaat zou zijn kansen hoog inschatten.Geen enkel land zou zijn kandidatuur afwijzen."

De dienstbare houding van Nederland in de omstreden Irak-oorlog, ondanks enorme tegenstand onder de bevolking, begint me nu duidelijk te worden.

Een paar maanden terug las ik het boek "Player Piano" van Kurt Vonnegut, waar een man voorbijkomt, meneer Garth, die wel wat van JDHS wegheeft:

"Fred Garth wanted desperately to be liked by everyone, and had achieved a sort of social limbo, affecting no one very much one way or the other.

He had risen because of this quality rather than in spite of it. Time and time again two powerful personalities, backed by impressive factions, had aspired for the same job.

And the top brass, fearing a split if the chose one faction's man over the other, had named Garth as an inoffensive compromise candidate."

Vastgelogd op 11:58

Terugverwijzen (4 reacties)


vrijdag, 15 augustus 2003

Western
"Dances With Cows"

Vastgelogd op 17:33

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 14 augustus 2003

Hehe
Screenshotje van de CNN voorpagina:

Europe Rules ;)

Vastgelogd op 23:42

Terugverwijzen (7 reacties)

Gridlock
Leuke persberichten om te lezen terwijl CNN zachtjes aanstaat in de achtergrond. [Via Albert]

Vastgelogd op 23:21

Terugverwijzen (0 reacties)

Pop
Getverdemme! Hoewel Bush zijn dienstplicht veilig in Texas uitdiende (en het grootste deel van de tijd niet eens kwam opdagen) stapte hij in mei 2003 wel in stoer vliegenierspak rond om het einde van de Irak-oorlog af te kondingen.

Een overduidelijk staaltje propaganda, dat niettemin wordt verslonden. Een speelgoedwinkel heeft van de onbevreesde Dubya een pop van gemaakt.

Vastgelogd op 15:06

Terugverwijzen (0 reacties)

Parel
Al tijden staat Vermeers "Meisje met de parel" op m'n desktop ingesteld als achtergrond. Toen ik laatst in de plaatselijke boekwinkel rondkeek voor wat leesvoer voor op vakantie, zag ik het boek "Girl with a Pearl Earring" van Tracy Chevalier.

Ik had daar al over gehoord; een fictief verhaal over het meisje achter dit schilderij. Het is niet zo'n heel dik boek, dus ik had het redelijk gauw uit.

Het is even wennen om in een Engelstalig boek allerlei oer-Hollandse verwijzingen en namen te zien, maar het leest prettig weg en het roept een mooi, intiem beeld op van Vermeer tijdens zijn schildersessies.

Op 9 juni jongstleden zijn de opnamen voor de verfilming van Chevaliers boek afgerond. Er is geen release date voor Nederland, maar dat zal vast nog wel komen.

Meisje met de parel / Klik op de afbeelding voor een grotere versie, voor je eigen desktop.

Kunstenares Inge Casemier heeft de afgelopen jaren een paar prachtige variaties op dit schilderij (en anderen van Vermeer) gemaakt. Ook haar series over ons mooie "oude" geld, dieren en stillevens zijn fantastisch!

Vastgelogd op 01:10

Terugverwijzen (3 reacties)

Humor
Er zat een aardige grap in een (oude) aflevering van The Simpsons vanavond. Lisa wandelde een elektronicawinkel binnen, waar een DVD draait van Kevin Costners The Postman.

"Hee, met commentaar van de regisseur!", zegt Lisa. Ze schakelt 't aan: "Excuses.. O God wat vreselijk... Sorry! Sorry!"

Vastgelogd op 00:34

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 13 augustus 2003

Kloon
Toch jammer dat ik niet kan solderen. Anders bouwde ik deze zelfbouw TR-909 drumcomputer.

Vastgelogd op 16:53

Terugverwijzen (2 reacties)

Hmm...
Sinds een dag of twee gaat het surfen hier nogal traag. Gisteren kon ik niets uploaden bij m'n weblog. Zou dat 't wereldwijde effect van de Blaster-worm zijn?

Vastgelogd op 14:53

Terugverwijzen (3 reacties)

In The Army Now
Ik heb hier een tijdje geleden een ontluisterende documentaire over gezien: vijftien sterfgevallen van jonge soldaten op één legerbasis, allen afgedaan als zelfmoorden.

An anonymous source was quoted as saying : "It is simply impossible to believe that so many people could have shot themselves; often twice or more."

Anonieme bronnen bij het leger denken stilletjes aan een seriemoordenaar, maar het Britse Ministerie van Defensie vindt een nieuw onderzoek niet nodig.

Vastgelogd op 14:50

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 12 augustus 2003

Pwep
Leuk nieuw woord geleerd vandaag: Borborygmi. En wat het is kun je zelf beluisteren.

In WAV-formaat, dus ik zou er ook een deuntje mee kunnen maken. Voor de Brown Edition in de Arena, bijvoorbeeld...

Vastgelogd op 16:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Tsk
De kwaliteitsslag bij m'n vorige werkgever begint vruchten af te werpen: een bij mekaar geraapt, knullig en slecht geïnformeerd lapje tekst over weblogs.

De onbekende auteur adviseert nota bene het weblogtool Greymatter (verkeerd gespeld ook nog es) terwijl dat al jaren niet meer wordt ontwikkeld en crasht als er 1000 postjes inzitten.

Hoewel het alweer ruim drie jaar oud is en daardoor niet praat over Movable Type cs, is de weblogspecial van mijn hand nog steeds heel leesbaar.

Vastgelogd op 16:34

Terugverwijzen (4 reacties)

Swastshirt
Hm, zo'n drie jaar terug was er een vergelijkbaar verhaal [1, 2] maar dan in Taiwan.

De Associated Press bericht nu over een Hongkongse winkel met een nogal brute manier om kleding te verkopen, namelijk een leuk nationaal-socialistisch thema.

Het "merk" is een webadres, dat op dit moment niet bereikbaar is, maar wel een lange geschiedenis kent, getuige een speurtocht met Google.

De winkel overweegt de omstreden kledingafdeling opnieuw in te richten, maar laat alles zoals het is tot er een vervangende display is gevonden.

Vastgelogd op 00:24

Terugverwijzen (5 reacties)


maandag, 11 augustus 2003

Kilgore
Pom pom padom paaadom, pom pom padom páááádom! Bij dit artikel moet je even Wagners Der Ritt der Walküren neuriën.

Het Amerikaanse leger blijkt tijdens de tocht naar Bagdad een nieuwe variant van napalm te hebben gebruikt:

American pilots dropped the controversial incendiary agent napalm on Iraqi troops during the advance on Baghdad. [..] The upgraded weapon, which uses kerosene rather than petrol, was used in March and April, when dozens of napalm bombs were dropped near bridges over the Saddam Canal and the Tigris river, south of Baghdad."

Door de eigenschappen van napalm blijft het aan de huid plakken terwijl het brandt. De commandant van Marine Air Group 11 zegt dat de generaals "gek zijn op napalm" vanwege het psychologische effect op de vijand.

In Apocalypse Now verwoordt kolonel Kilgore het gevoel dat deze generaals moeten hebben: "The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like... victory. Someday this war's gonna end..." [Walks off unhappily]

Vastgelogd op 17:40

Terugverwijzen (2 reacties)

België
Ik zat afgelopen week, toen u het zo vrees'lijk lang zonder mij moest stellen, in Franstalig België. Het dorpje heet Cherain en ligt niet ver van de Duitse en Luxemburgse grens.

Het was elke dag gigantisch warm - het zonnige equivalent van de hele week regen - en dat maakt je wel wat lamlendig. Gelukkig heeft de auto airconditioning, handig voor autoritjes naar bos, supermarkt en watervallen.

Waterval

Het grote huis dat mijn ouders hadden gehuurd voor de hele familie lag naast een weg waar zo nu en dan flink hard werd gereden. 's Avonds betekent dat mooie plaatjes.

Een weg waar soms flink werd gereden

En een landelijk gebied levert de nodige vliegen op. Nadat we van die sadistische plakstrips hadden gekocht, werd het gelukkig wat minder.

Voeten in het cement, Sopranostyle

Binnen tien minuten zat je in Luxemburg, waar we constateerden dat windmolens een landschap ook kunnen verfraaien.

Groot! Mooi! Surrealistisch!

Wanneer de avond viel, mijn neefjes in bed lagen en een briesje opstak uit de vallei naast het huis, kon er tot laat worden gepraat.

Nachtgesprächen

En natuurlijk was er ook daar een Grote Beer zichtbaar, veel beter dan in Utrecht. Wie goed kijkt ziet een streep met stipjes van een voorbijvliegend lijntoestel.

Grote Beer België

Vastgelogd op 13:15

Terugverwijzen (4 reacties)


zondag, 10 augustus 2003

Terug
Natuurlijk heb ik een stapel foto's van mijn weekje in België. Ik zal er een paar met commentaar online zetten. Maar eerst ga ik bij vrienden barbequen. Dus dat wordt later!

Vastgelogd op 15:08

Terugverwijzen (3 reacties)

Grap
Terug van vakantie blijk ik het laatst voor niets te hebben opgenomen voor Gert-Jan, die omstreden foto's van een zelfmoord had gelogd. Het was maar een grap, verklaart de uitbater van Camarados tegenover Smallzine.

Ingegeven door een "zwoele zomeravond" leek het Gert-Jan een "goede gelegenheid" om een pop wat van zijn oude kleren aan te trekken en die in de boom te hangen. Hij verkneukelde zich vervolgens in stilte om de ophef die zijn foto's veroorzaakten.

Ik vind het smakeloos en niet om te lachen. En heus niet omdat ik er ingestonken ben en daardoor enigszins voor paal sta. Nee, simpelweg omdat het niet leuk is.

Ik heb heel wat zwoele zomeravonden meegemaakt, maar nooit de behoefte gevoeld om als gevolg daarvan een zelfmoord te faken.

Gert-Jan noemt de in scène gezette zelfmoord geen grap maar "een experiment", maar de stap van flügellamme feester tot serieus antropoloog is mij toch echt iets te groot.

Mijn opmerkingen over zelfmoord blijven in algemene zin overeind: het is een eenzame en trieste gebeurtenis. Wat ik mij vorige week had voorgenomen, mocht dit dan toch écht een grap blijken, heb ik inmiddels uitgevoerd.

Een klein gebaar van - toegegeven - weinig betekenis: in mijn linklijstje is Camarados exit.

Vastgelogd op 15:07

Terugverwijzen (9 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org