Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
donderdag, 28 augustus 2003

Zurigheid
Mjah, okee... de regering heeft dan blind een oorlog gesteund op basis van informatie waar iedereen kon weten dat het niet in de haak was. Maar het CDA wil van geen discussie weten, bij monde van de CDA-woordvoerder Camiel Eurlings:

"Het kabinet heeft zijn steun aan de oorlog niet uitgesproken wegens een acute dreiging die van het bewind van Saddam uitging, maar omdat de Iraakse leider altijd heeft geweigerd mee te werken aan het vernietigen van verboden wapens"

Eind december 2002 zegt woordvoerder Eurlings in het CDA Krant [.PDF / nieuw venster] iets anders over de dreiging die van Irak uitgaat:

"Juist als het gaat om de strijd tegen terrorisme en de benadering van landen als Irak constateren we dat het van essentieel belang is dat de EU en de VS samenwerken.”

“Voor de CDA-fractie bestaat er geen twijfel over de dreiging die van Irak uitgaat. Niet alleen heeft Irak in 1988 gifgas tegen de Koerden ingezet, maar ook is hiervan gebruik gemaakt tijdens de oorlog tegen Iran.

Ook is tijdens de in 1998 afgebroken wapeninspecties door de VN duidelijk gebleken dat Irak beschikte over een aanzienlijk arsenaal aan massavernietigingswapens. Deze situatie laten voortbestaan is een onacceptabel risico.”

Na maanden vrije toegang tot het land en de faciliteiten aldaar is er nog geen splintertje overtuigend bewijs van dergelijke wapens gevonden. Het begint er sterk op te lijken dat de verboden wapens lang geleden zijn ontmanteld of er zelfs nooit zijn geweest. Een interessante vervolgvraag is dan: hoe kan je meewerken aan de vernietiging van iets dat niet bestaat?

En dan deze uitspraak van de woordvoerder, alsof het gaat om een kleinigheidje waarover verder niet gezeurd moet worden:

"Hij had dan ook geen behoefte aan de 'zurigheid' van de linkse oppositie."

Eurlings vindt verder dat de linkse oppositie "politieke binnenbrandjes" aan het stoken is. Wie betichte wie ook weer van arrogantie van de macht? Ik ben 't even kwijt...

Vastgelogd op 14:23

Reacties

Kamerlid Eurlings is deze week al weggepromoveerd naar het volkomen onschadelijke Brussel. Broessoell, zoals ie zelf zou zeggen. Iets van post-war damagecontrol?

ADW - 29/08/2003 om 10:06:03

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org