Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zaterdag, 30 november 2002

Log
Mijn weblog wordt genoemd in ons interne bedrijfsblaadje, de Rocket. Overigens zonder mijn medewerking, want ik wil aan de publicatie (afgezien van deze tekst) eigenlijk geen woorden vuil maken.

Mochten collega's hier via deze route zijn aangekomen: welkom.

Doswiedanja

Vastgelogd op 17:25

Terugverwijzen (12 reacties)


woensdag, 27 november 2002

Garnaal
Wat ouder linkje, dat ik bij Martijn tegenkwam: de Opsporing Verzocht-aflevering over de kogelbrieven.

Ik neem aan dat de politie iedereen die het woord "garnalenhersens" ooit op Usenet bezigde al heeft nageplozen. Het woord "hersengarnalenmassa" is nog niet eerder gevallen in een nieuwsgroep. Althans, Google zegt van niet.

Vastgelogd op 22:21

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 26 november 2002

Koel
Voor Mac-fetisjisten met XP of 2000 is dit een tof programmaatje: ObjectDock. Een getrouwe kopie van de hippe taakbalk van MacOS X, inclusief supersmoothe zoom en springende iconen die je aandacht verdienen.

MacOS vs Windows 2000

Ultrasimpel, ook weer zo weg te halen als het niet bevalt. Snel downloaden, voordat Apple de maker, Stardock, een proces aandoet.

Vastgelogd op 22:28

Terugverwijzen (9 reacties)

Koffiepot
Na wat leuren bij de systeembeheerders, wilden ze onze "illegale" redactie koffiepot toch gedogen. Hiep hiep, de koffiecam is weer online. Voor zolang het duurt natuurlijk.

Ik moet nu wel weer een nieuw peertje kopen om de boel bij te lichten, want de (dure) spaarlamp heeft de geest gegeven.

Vastgelogd op 15:32

Terugverwijzen (2 reacties)


zondag, 24 november 2002

Gedicht
Aangezien een Goethe-fan is heengegaan, uit Goethes Willkommen und Abschied:

"Du gingst, ich stund und sah zur Erden
Und sah dir nach mit nassem Blick.
Und doch, welch Glück, geliebt zu werden,
Und lieben, Götter, welch ein Glück!"


Vastgelogd op 22:08

Terugverwijzen (1 reacties)

Vreten
Laat het gezegd zijn: de reclames voor Het Voedingscentrum uit Den Haag zijn OERVERVELEND!

Het komt deels door de vele zogenaamde "tag ons" (reclameterm voor het enkele seconden terugkeren van een commercial) en de fluisterende stem onder de normale voice-over.

Raah!

Vastgelogd op 18:44

Terugverwijzen (5 reacties)

Büch
Schrijver en televisiemaker Boudewijn Büch overlijdt onverwacht aan een hartstilstand. Goddomme.

Maandag zal in Barend & Van Dorp, waar Büch een regelmatige gast was, worden stilgestaan bij zijn overlijden.

Overigens, Büch had een privécollectie waar musea jaloers op (kunnen) zijn. Wat gebeurt daarmee? Kunnen de VARA, de umlautloze broer en Lassie daar niet een mooi museum voor neerzetten?

Martijn tipte me dat Büch in het kader van de Boekenweek een essay zou schrijven. Wie weet heeft hij het afgerond, maar het thema was opmerkelijk genoeg visie op de dood.

En wie herinnert zich niet zijn indrukwekkende monoloog over Het Carnaval Der Rouwenden rond de dood van Fortuyn?

Er is inmiddels een online condoleanceregister geopend. Wat zou hij daar zelf van gevonden hebben, denk je dan...

Vastgelogd op 18:14

Terugverwijzen (4 reacties)


zaterdag, 23 november 2002

Daypop/Feiss
Gelukkig, Daypop is weer terug. Daar zag ik in de Top 40 een verwijzing naar een artikel bij de Brown Daily Herald (een universiteitskrant) over Apple-sterretje Ellen Feiss.

Het is Feiss' eerste interview sinds ze met haar stonede kop een Apple commercial deed. En ziedaar: het was geen pot, geen ipod, maar een medicijn tegen allergieën.

"The funny thing was, I was on drugs! I was on Benedryl, my allergy medication, so I was really out of it anyway. That’s why my eyes were all red, because I have seasonal allergies. But no one believes me."

Wired schrijft dat ze verder weinig over zichzelf kwijt wil, omdat Feiss begrijpt dat "de mystiek" een belangrijk bestanddeel van haar imago is.

Vastgelogd op 22:28

Terugverwijzen (0 reacties)

GBJ
Vandaag op de forumpagina van de Volkskrant een betoog van ene JWM Engels, verbonden aan de vakgroep Staatsrecht van de Universiteit Leiden en Rijksuniversiteit Groningen.

Engels vindt het maar vreemd dat ex-kabinet Balkenende doorregeert alsof er niets aan de hand is. Hij stelt zelfs dat Balkenende "het staatsrecht misbruikt".

Ik kan me daar wel in vinden. Slechts in enkele gevallen lees je consequent het woord "demissionair" in de kranten. Wellicht dat Jan-Peter daar hoop uit put, evenals de oproep van Beatrix om "in het landsbelang" te blijven doorregeren.

Zogenaamde controversiële onderwerpen mogen door een demissionair kabinet eigenlijk niet meer worden behandeld of ingebracht.

Engels schrijft: "Controversieel zijn alle zaken waarvan redelijkerwijs mag worden aangenomen dat deze door het nieuwe parlement anders beoordeeld worden dan door het oude, niet meer representatief geachte parlement."

Als je ziet hoeveel dingen al zijn teruggedraaid of op de lange baan geschoven (spaarloon, ID-banen), zou de demissionaire regering wat meer terughoudendheid passen.

Het belangrijkste is nog dat demissioniair premier Balkenende voor je het weet Nederland commiteert aan een oorlog in het Midden-Oosten, nu de Verenigde Staten in Europa om militaire steun komen leuren.

Dat mág ie helemaal niet! Hij is premier-af. Hij vertegenwoordigt niemand meer, en mij al helemaal niet. En als er iets controversieels is, dan is dat militaire steun toezeggen om een onduidelijk, olie- en familiegedreven conflict in Irak te gaan uitvechten.

Vastgelogd op 22:15

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 21 november 2002

CEIP
Daarnet een nieuwe versie van Microsoft Messenger geïnstalleerd, dat ik naast ICQ gebruik. Jaja, ik weet van het bestaan van combinatie-software zoals Trillian, maar ik vind 't handiger zo.

Hoe dan ook, ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan het "Customer Experience Improvement Program" (CEIP) waarmee Microsoft haar software wil verbeteren.

De CEIP-website verduidelijkt al een hoop, maar waarom krijg ik altijd zo'n raar onderbuikgevoel als Microsoft dingen van me wil weten?

"If you agree to join the program, small pieces of anonymous information will be sent to Microsoft about how your software is working while you are using it."

Is het alleen maar de niet-aflatende slechte PR rond privacy? Of is het bedrijf te groot, zodat het per definitie wordt gewantrouwd? De CEIP-gegevens zijn anoniem (zegt Microsoft) en een individu kan je er niet aan herkennen (zegt Microsoft):

"The people who create software at Microsoft can then use this data in an aggregated form to help make future versions of that software better and more useful to you. Any information shared by you is completely anonymous and absolutely zero information is personally identifiable as you."

Ik kom nu al jaren op Microsoft persconferenties en de vertegenwoordigers zijn geen monsters, er hangt geen X-Files sfeertje. Maar waarom gelóóf ik zulke geruststellende taal dan niet?

Hoe onvoorstelbaar sommigen het ook vinden, Microsoft heeft z'n goede kanten. Het bedrijf stimuleert innovatie - al draait alles meestal alléén op Windowsvarianten - en de laatste tijd lijken ze iets meer te kijken naar de echte wereld. Al is die 85 procent winstmarge op Windows natuurlijk asociaal.

Dankzij hun simpele producten kan vrijwel iedereen online gaan, browsen en e-mailtjes (of treinladingen virussen) versturen. Hun software is helaas ook zo gemaakt dat lekken en bugs vaak "programma-overstijgend" zijn, magoed.

Ik heb toch maar even voor de eer bedankt.

Vastgelogd op 20:45

Terugverwijzen (5 reacties)


dinsdag, 19 november 2002

Vivísmo
Geen idee wat Vivísmo nou weer is. Een Google-killer? "Document Clustering" zegt me alvast niet zoveel. Het klinkt als een ander woord voor hetgeen een zoekmachine doet. Ze hebben een - overigens niet bar duidelijke - FAQ.

Hoewel, als ik wat meer rondkijk, zie ik dat de resultaten van een zoekactie best aardig gerangschikt zijn. Je kunt ook, zonder het resultatenvenster te verlaten, even de site bekijken in een venstertje.

Vastgelogd op 23:15

Terugverwijzen (1 reacties)

Sesam
GroenLinks (GL) pleit voor het inzetten van open source software bij de overheid. Volgens GL moet de overheid het goede voorbeeld geven bij het doorbreken van de machtspositie van monopolisten op de softwaremarkt. ICT-woordvoerder Vendrik van GL: "De publieke sector moet baas over de eigen bits worden."

Vastgelogd op 21:46

Terugverwijzen (2 reacties)

Segway (too expensive)
Nou, wie d'r eentje wil, kan er vanaf nu officieel op eentje intekenen, de Segway Human Transporter, waar ik al geregeld over heb geschreven (1, 2, 3, 4, 5).

Bij Amazon kun je 495 dollar betalen (dat je eenmaal ingelegd niet kunt terugkrijgen) zodat je per maart 2003 een Segway krijgt thuisbezorgd.

Wie nog bijna 5000 dollar heeft liggen, spoedt zich nu richting Amazon.

In Nederland mag het ding overigens nog niet de weg op en ook zegt Amazon in de kleine lettertjes:

"Currently, item can be shipped only within the U.S."

Maar voor iemand die 5000 euro heeft rondslingeren, zal dat geen obstakel vormen.

Vastgelogd op 21:34

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 18 november 2002

Daypop
Zeg, zijn Albert en ik nu de enige gebruikers van Daypop?

Afgezien van een technische storing in september waarover zelfs Wired nog een artikeltje schreef, ruist momenteel de stilte rond de afwezigheid van deze handige site, dat overzichten aanbiedt van populaire sites (en daarmee de waan van de dag).

De persoonlijke weblog van Daypop-uitbater Daniel Chan, te vinden op dit adres, ligt ook plat. Wat doet vermoeden dat er óf een hardware probleem is opgetreden óf dat Chan een serieus gebrek aan flow van cash heeft .

Het gebrek aan opwinding over deze tweede, veel langere en mysterieuzere uitval is opmerkelijk. Wat hebben we gemist?

De Google-cache van Daniels website maakt 't ook niet veel duidelijker:

"In the future, there'll either be nothing here or something good. I apologize in advance. For now, there's nothing more from me."

Google indexeerde Daypop op 11 november voor het laatst.

[UPDATE] Dan is gelukkig niet dood, maar moest verhuizen, meldt Search Engine Showdown. <LICHTE TELEURSTELLING>Tja, dat is erg plausibel, natuurlijk. Hum, weer een mysterie minder...</LICHTE TELEURSTELLING>

Vastgelogd op 23:43

Terugverwijzen (6 reacties)


vrijdag, 15 november 2002

AIBO
Hey, een nieuwe AIBO... manshoog en blijkbaar met nieuwe accessoires voor vermaak op z'n hondjes, getuige deze foto. [Via Sony Fan]

Vastgelogd op 16:28

Terugverwijzen (2 reacties)


donderdag, 14 november 2002

HeartStart
De nieuwste rage: thuisdefibrilatie! Philips heeft toestemming gekregen om hun "HeartStart" defibrilatiekit in Amerika op de markt te brengen. Met bijbehorende website, waar je ook een demo kunt bekijken.

Het kastje is zo ontworpen dat ook leken een levensreddende schok kunnen uitdelen. De gebruiker krijgt gesproken instructies en het apparaat detecteert zelf of een schok écht nodig is.

Aardige slogan: "The only skill you really need is the desire to save a life"

Vastgelogd op 11:51

Terugverwijzen (2 reacties)


zondag, 10 november 2002

Weg
Ik weet al wie 'm gejat heeft!

"A court document containing personal information about actress Winona Ryder is missing from a locked cabinet in the Los Angeles County Probation Department's office, a spokesman for the department said."

Slate heeft een hele berg Winona-cartoons verzameld. Een aantal ligt nogal voor de hand. Maar is het nu Wy of Wi-nona?

Vastgelogd op 17:30

Terugverwijzen (2 reacties)

Alaaf
Rare foto op de voorpagina van nu.nl, al weet ik natuurlijk niet zeker of dit wellicht een typisch Belgisch ruimtepak is...

Voorpagina nu.nl 10/11/02

Vastgelogd op 14:41

Terugverwijzen (10 reacties)

Blitz
De Amerikanen verklaren, 63 jaar nadat het woord voor het eerst opdook, het idee van een "Blitzkrieg" niet langer taboe.

"Pentagon plans for a strike on Iraq include what analysts are calling a 21st century blitzkrieg involving up to 250,000 troops, officials say."

Vastgelogd op 14:16

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 9 november 2002

Some
Het understatement van het jaar "some" uit dit artikel.

"He obviously needs some help for his mental issues"

[Via #koffie]

Vastgelogd op 23:11

Terugverwijzen (0 reacties)

Sendoei
Dat hoor je niet vaak - een partner die Microsoft aan de kant zet. Afgelopen week lanceerde Microsoft de Tablet PC. Op stapel staan nog wat variaties op het Windows XP thema, waaronder de zogenaamde Smartphone editie.

Het Britse Sendo dumpt Microsofts Smartphone en kiest voor Symbian OS, een veel opener besturingssysteem voor mobiele telefoons.

Als gevolg van de beslissing komt een langverwachte telefoon, de Sendo Z100, niet uit.

"Sendo has terminated its Smartphone development program utilising the Microsoft Windows Powered Smartphone 2002 software.

As a result, Sendo regrets to announce that it will not be shipping the Z100 Smartphone."

Ben benieuwd hoe Microsoft de tegenslag ondergaat. Het bedrijf is niet gewend blauwtjes te lopen. Er staat op de site nu nog maar één Smartphone toestel, van het mij onbekende Compal.

Vastgelogd op 22:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Nee
Onderstaand plaatje is een grapje tussen collega's. Het staat u vrij er het uwe van te denken.

Luwuhuu

Vastgelogd op 21:59

Terugverwijzen (6 reacties)


donderdag, 7 november 2002

Geld
Nu weet ik weer waar ik die euromunten op vind lijken! De gelijkenis met het geld dat in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter in Nederland werd geïntroduceerd, is verbluffend. De inspiratieloosheid, hetzelfde lijnenspel, die rare rietstengels of tarwehalmen langs de waterkant...

Oorlogscent


Vastgelogd op 23:09

Terugverwijzen (0 reacties)

Band of Profit
Wie een regiovrije DVD-speler heeft, kan heel wat geld besparen als hij de splinternieuwe DVD-box van Band of Brothers wil kopen. Officieus is deze in Nederland al te verkrijgen en officieel op 20 november uit.

Er zijn twee versies: een goedkope(re) vijf-disc versie en een zes-disc variant in een blikken verpakking. In dit voorbeeld heb ik enkel gezocht op deze meest uitgebreide versie in de mooie verpakking.

Die kost bij BOL.com maar liefst 139 euro. Bij DVD Box Office in Canada kost hij 164 Canadese dollars (omgerekend 104 euro, maar dit bedrijf rekent geen bezorgkosten). Een ander populaire DVD-leverancer is Play.com, waar hij voor een kleine 45 Britse ponden (ruim 70 euro) op de mat valt.

Bij Amazon USA kost de zes-disc variant 89 dollar. Door pariteit met de dollar dus ook 89 euro, maar er komen nog stevige bezorgkosten bij.

Nu is er ook een Canadese Amazon, waar je dus - hoe raadt u het - in Canadese dollars betaalt. De zes-disc versie kost daar ook 89 dollar. Maar Canadese dollars, dus omgerekend slechts 56 euro.

Inclusief het zogenaamde expedited shipping komt deze DVD-set op 101 Canadese dollars, oftewel 64 euro.

De enorme prijsverschillen voor één-en-dezelfde versie kan ik niet verklaren, maar doe er je voordeel mee.

Vastgelogd op 22:38

Terugverwijzen (5 reacties)

Tablet
Vanmiddag in de Beurs van Berlage de officiële perspresentatie van de Windows XP Tablet PC Edition van Microsoft bezocht. Morgen ga ik er een artikel over schrijven. Voorlopig richt Microsoft , samen met een aantal hardware partners, zich nog puur op de zakelijke markt.

In de persmap van Acer (een van de fabrikanten die een Tablet PC in het assortiment heeft) vond ik een USB Bluetooth adaptertje. Een geinig piepklein dingetje, uitgevoerd met een (natuurlijk) blauw LED'je.

Acer Bluetooth adapter

Klein probleem: ik heb nog helemaal geen apparatuur dat van Bluetooth gebruik maakt! Het wordt al jarenlang beloofd, maar nuttige en betaalbare toepassingen zijn nog dungezaaid. Dat is jammer, want het idee van minder kabels blijft aantrekkelijk.

Vastgelogd op 22:19

Terugverwijzen (3 reacties)


woensdag, 6 november 2002

Referendum
Tijdens de verkiezingen in mei mochten wij Utrechters onze voorkeur uitspreken in een referendum voor twee plannen over de herinrichting van het stationsgebied. Plan A werd uiteindelijk gekozen, waarin muziekcentrum Vredenburg behouden bleef op de huidige lokatie.

RTV Utrecht bericht nu plots dat de sloop van de Grote Zaal van Vredenburg weer op agenda staat.

"Het college van Utrecht wil bij de bouw van het toekomstige Muziekpaleis op het Vredenburg kiezen tussen sloop of behoud van de grote zaal. De Utrechtse bevolking heeft zich vorig jaar bij een referendum nog uitgesproken voor behoud van de bijzondere ruimte."

Welke waarde heeft een uitslag van een referendum, als je er binnen het half jaar weer aan begint te tornen?

Vastgelogd op 21:45

Terugverwijzen (5 reacties)

Verkiezingen
Nu waren de Amerikanen en Europeanen al geen grote vrienden, sinds Dubya aan de macht kwam... maar dat de Amerikaanse kiezer ondanks de oorlogszucht, de vervreemding van bevriende naties en nuja, de onbeschaamd tentoongespreide domheid tóch weer voor die Republikeinen kiest...

Ik begrijp er alvast niets van. De meeste Amerikanen kijken dus inderdaad niet verder dan hun neus lang is. En het fotootje bij 't artikel: zie dat hoofd, die grijns, dat duimpje!

Vastgelogd op 21:06

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 4 november 2002

Uitspraak
Microsoft, leverancier van 's werelds meestgebruikte besturingssysteem, komt goed weg. Rechter Colleen Kollar-Kotelly besliste vorige week dat een in november vorig jaar gesloten schikking met de Amerikaanse regering voldoende was.

Planet Multimedia meldde vandaag dat Kollar-Kotelly (goed voor een persoonlijk vermogen van 1 miljoen dollar) nogal heeft verloren op de beurs.

Vastgelogd op 21:51

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 3 november 2002

..
Zo gaat dat. Vrijdag help je een vriend zijn vader begraven en een dag later hang je stil boven een slapend hummeltje, dat anderhalve week geleden de wereld in kwam.

Ssssht

Ik zou nu kunnen mijmeren over de betrekkelijkheid van macht, geld en voorgenomen besluiten. Over het belang om in te zien welke bijzondere mensen je pad kruisen. Maar dat bewaar ik voor een andere keer.

Vastgelogd op 22:44

Terugverwijzen (1 reacties)

Smallville
Normaal zou ik hier - uiteraard - nog wel iets over te zeggen hebben. Maar ja, dit zijn geen normale tijden.

Vastgelogd op 22:09

Terugverwijzen (1 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org