Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 29 mei 2002

Blurgh
Gruwelijke documentaire op National-Geographic: Honour Killings. Over "eremoord" op vrouwen in Pakistan. Zoals Zahida Perveen, die drie maanden zwanger door haar man met een hamer en mes werd bewerkt. Gebroken ribben, afgesneden oren en neus. En haar ogen werden uitgestoken. "Omdat ze niet luisterde," aldus haar man.

Vastgelogd op 11:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Reclame
Met afstand de meest walgelijke, maagomdraaiende commercial die ik sinds lange tijd zag: een meisje belt met de shampoo-fabriek om te eisen dat ze op de fles drukken dat het alleen voor kinderen is bedoeld. "Want mamma gebruikt het ook". En dan betreft het hier ook nog eens een nagesynchroniseerde versie, wat het zó verschrikkelijk maakt, dat al snel brokken de slokdarm beklimmen.

Daarom mijn oproep: wanneer een bedrijf te bedonderd is om een Nederlandstalige versie van hun commercial op te nemen, KOOP HET PRODUCT DAN NIET. Ze willen het hier toch ook graag verkopen? Nasynchronisaties zijn UIT DEN BOZE. Het gebruik van kinderstemmen OOK. Het gebruik van volwassenen die kinderen nadoen OOK.

Ohja, wat momenteel ook erg is: een ZEER SLECHT geacteerde voice-over met Frans accent voor een of ander toetjesmerk. Beeld: een veld vol overduidelijk computergeanimeerde lepeltjes (there are no spoons) met daartussen een in witte jurk geklede mevrouw. Die beelden zijn wat ouder, maar die nieuwe voice-over is ERG! Wie houden ze helemaal nu voor de gek met dat amateurtoneel?

Waar kan ik aan de slag als copywriter? Er ligt veel werk voor me, da's wel duidelijk.

Vastgelogd op 11:19

Terugverwijzen (0 reacties)

Tijd is geld
Een professor heeft berekend hoeveel een (Britse) minuut ongeveer kost. Hij bedacht daarvoor de volgende formule:

V=(W((100-t)/100))/C.

V is de waarde van een uur. W is een gemiddeld uursalaris, t is de hoeveelheid opgelegde belasting en C is de prijs van het levensonderhoud ter plaatse.

Vastgelogd op 10:17

Terugverwijzen (0 reacties)

m-o-o-t
Aardig bericht in New Scientist vandaag: in juni komt een nieuw besturingssysteem uit. "m-o-o-t" is gemaakt om te computeren zonder angst om afgeluisterd te worden (door regeringen met snode plannen). Als m-o-o-t straks uitkomt, ga ik het wel even uitproberen, al heb ik bar weinig te verbergen. Ik shovalde er vandaag een artikel over.

"Het systeem omzeilt het probleem van rechterlijke bevoegdheid door de codeersleutels en data buiten bereik van de Britse politie te plaatsen. Op de computer zelf worden geen gegevens opgeslagen en het besturingssysteem draait volledig vanaf CD-ROM."
[..]
"Een opmerkelijke functionaliteit is om gegevens te distribueren over meerdere servers; zelfs wanneer een machine wordt gekraakt, levert dat niet een volledig bestand op."

Vastgelogd op 08:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Blogkaartje
Alle bloggende New Yorkers in kaart gebracht. Mooie site maar niet half zo overzichtelijk als Niels' kaartje van Nederland en België. De laatste wordt overigens niet meer bijgewerkt.

Vastgelogd op 08:44

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 22 mei 2002

Teuro
Goh, het hoofd van De Nederlandsche Bank (DNB) zegt het ook hardop: de euro maakt 't leven duurder. Beetje schijnheilig dat die bevestiging nu pas komt:

"Zo snel toegeven dat de nieuwe munt het leven extra duur maakte, zou de feeststemming rond de overgang naar de euro maar bederven. Duisenberg en andere autoriteiten kozen liever voor een 'niets aan de handshow'. Vijf maanden later is die niet meer vol te houden." [..] "DNB zoekt de oorzaak onder meer in een conjunctureel klimaat met toch al een relatief hoge inflatie. Dan zijn prijsverhogingen gemakkelijker door te voeren: klanten hebben het niet snel door. "

Nou, dat heb ik wel. Nog nooit bleek mijn salaris zo nipt voldoende voor 't levensonderhoud. Hij is (voor het gevoel althans) gehalveerd en onwennigheid met de euro én soms forse prijsstijgingen maken dat ik me weer in m'n studententijd waan. Magoed, de hele omkat naar de euro heeft een gruwelijke zak geld gekost - terug naar de gulden zit er daarom niet in.

Kunnen we dan minstens die kloterige 2 en 1 eurocenten afschaffen? Dank u.

Vastgelogd op 11:52

Terugverwijzen (0 reacties)

Bleurgh
Al een paar dagen geen greintje zin om te schrijven. Kom wel dingen tegen, die zijn ook best aardig, maar ik kan me er niet toe brengen er een stukje over te maken. Een logdip, vrees ik.

Niet dat er niets gebeurd is, de afgelopen dagen. Maar ja, dat was offline. Een mooie bos rozen bijvoorbeeld. En een werkende macrostand op m'n digitale camera.

Een roosje, m'n roosje, etc.

Of een doffe klap op het verkeersplein voor m'n deur, paar dagen terug. Er stond een auto in brand. De eerste keer in m'n leven dat ik 112 heb gebeld. Ook spannend, soort van.

Met de vlam in de, euh, motor...

En daarnet nog, vanuit m'n zolderraam: een prachtige avondlucht. Het leek wel poollicht. Mooie O2.

Lekker luchtje

Hm, geen linkjes, maar stiekem toch een stukje. U zult het ermee moeten doen!

Vastgelogd op 11:00

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 14 mei 2002

Verkiezingen
Normaal voorbehouden aan de meer verhitte regionen van onze planeet, maar nu heeft ook Nederland een "In-Depth Special" bij CNN.

http://europe.cnn.com/SPECIALS/2002/dutch.election/

Ik was van plan om blanco te stemmen, maar in de nieuwe situatie vind ik dat ik een keuze moet maken. Achter de aanstaande verschuiving in de politiek sta ik niet. Niet om deze redenen. Ik zie ook geen enorme puinhopen, zoals wel wordt gemeld. Het gaat over de hele linie met iedereen een stuk beter dan acht jaar terug. Zelfs met de minder bedeelden. Wie het tegendeel beweert, heeft een erg kort geheugen.

Vastgelogd op 11:51

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 12 mei 2002

Altijd DatSelfde geLazer
Godverdomme! Dat klote ADSL! Al sinds afgelopen vrijdag valt de verbinding geregeld stil. Alles doet het, m'n router heeft nog steeds contact met 't Mxstream-netwerk, maar er gaat geen bitje meer heen en weer.

Je kunt er $#%(*&!@ niet van op aan dat het werkt. Het ligt voor zover ik kan nagaan niet aan KPN, maar aan Planet Internet. En de helpdesk neemt op geen enkel nummer op, noch op het rechtstreekse Amersfoortse nummer noch de "25 ecpm" route via 0900. Een raadspelletje dus, wanneer dit probleem verholpen is.

Nét nu ik de resultaten moest versturen van een (pittige) IQ-test bij de BBC.

M'n broer meldt (via zijn werkende XS4ALL ADSL) dat er al sinds 15:00 een storing is in Utrecht. Zonder verwachting over de duur van de storing overigens, dus ik weet eigenlijk nog niets. Maar mét excuses. Joechei...

[UPDATE 19:53] Inmiddels werkt het hier weer. De storing duurde uiteindelijk toch nog mooi bijna 5 uur. Hmpf...

Vastgelogd op 07:53

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 11 mei 2002

Nein
In het kader van subtiel afwijzend staan tegenover de euro, tsk... In Engeland gaat een anti-euro campagne van start.

"The comedian Rik Mayall will appear dressed up as Adolf Hitler addressing the crowds at a rally modelled on Nuremberg, and telling them that the euro is "inevitable", in a 90-second video the "no" campaign plans to screen at cinemas across the country, according to George Eustice, a spokesman for the campaign."

Alles is duurder, ik reken nog altijd in guldens en van mij had het niet gehoeven, maar de euro in verband brengen met Hitler is zachtgezegd smakeloos.

Vastgelogd op 12:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Ook dood
Verdomd. Martin van Amerongen overleden, meldt Teletekst. "Hoofdredacteur Martin van Amerongen van de Groene Amsterdammer is vanochtend in zijn woonplaats Amsterdam overleden.De 60-jarige Van Amerongen overleed om 08.00 uur in zijn woning na een langdurig ziekbed." We raken op deze manier erg snel door onze voorraad markante figuren heen. :/

Vastgelogd op 11:42

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 10 mei 2002

Moord
En, wat denk je? Opent Nederland zijn hart ook voor deze jongen?

Vastgelogd op 09:19

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 8 mei 2002

Balthasar
De moordenaar van Willem van Oranje werd ook gepakt. Maar 400 jaar terug ging het er een stuk minder geciviliseerd aan toe, blijkt uit een verslag door een bewonderaar van Balthasar Gerards:

"Na deze wrede geseling en andere martelingen is hij tenslotte de rest van de nacht met handen en voeten aan elkaar gebonden, als een bal, zodat hij niet zou kunnen slapen. De volgende drie dagen en nachten is hij, na veel bespottingen, opnieuw aan de paal gehangen, met zijn handen op zijn rug gebonden.

Gedurende een half uur werd aan elk van zijn grote tenen een gewicht bevestigd van driehonderd pond. Na dit half uur werden hem schoenen aangetrokken van ruw hondenleer, goed gesmeerd, en twee vingers korter dan zijn voeten. Zo werd hij voor een vuur gezet. Zodra de schoenen de brand voelden zijn ze, samen met de voeten, geheel stomp geworden en ineengekrompen. Bij het uittrekken van de schoenen werd op een afgrijselijke manier het half gebraden vel mee afgetrokken.

Nadat zijn voeten zo beschadigd waren hebben ze zijn oksels met brandmerken gebrand en, nog niet tevreden gesteld, hebben ze een hemd natgemaakt met alcohol ("levende water") aangetrokken en het hemd aangestoken. Hij werd met brandend spekvet overgoten en tussen het vlees en de nagels van handen en voeten werden scherpe naalden diep ingestoken. Niettemin is onze Balthasar tijdens al deze gruwelijke pijnigingen kalm gebleven.

Hij heeft alles zonder kreunen en zonder enig teken van smart met een wonderlijk geduld gedragen. Zo dat die wrede wetsdienaren en beulen, in hun boosheid nog wreder te werk gingen en hem met oude stinkende pis overgoten."

Hoewel ik me er van bewust ben dat er ook nu nog mensen zijn die dit een passende straf vinden.

Vastgelogd op 10:36

Terugverwijzen (0 reacties)

Tijdgeest
Met stip op 4 in Google's Zeitgeist: Pim Fortuyn. Met een wrange symboliek: "Week Ending May 6, 2002"

Vastgelogd op 10:14

Terugverwijzen (0 reacties)

Daag!
Jammer, Martine houdt het voor gezien. Vandaag een andere gestopte gezien. Het blijkt wonderen te doen voor je vrije tijd en humeur.

Vastgelogd op 09:49

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 6 mei 2002

Geschiedenis
Een zwarte dag voor Nederland. Is dit nu de eerste politieke moord sinds Willem van Oranje op 10 juli 1584? Van wie gezegd wordt dat hij - dodelijk getroffen - sprak: "Mon Dieu, Mon Dieu, ayez pitié de moi et de ce pauvre peuple"

Vastgelogd op 10:44

Terugverwijzen (0 reacties)

DJ
Ruud de Wild, onvrijwillig toeschouwer van de moordaanslag op Fortuyn, sluit de tent voorlopig.

Vastgelogd op 10:34

Terugverwijzen (1 reacties)

Afgrond
Dode politicus, woedende meute op straat, brand op het Binnenhof...Waar gaat het heen? Ik vind dat de verkiezingen gewoon door moeten gaan. De Fortuyn-aanhanger moeten hun kalmte bewaren. Een dag na de bevrijding ga je goddomme geen rellen trappen! De motieven van de aangehouden verdachte moet worden doorgrond - zo er al motieven waren!

Things fall apart; the centre cannot hold;
Mere anarchy is loosed upon the world,
The blood-dimmed tide is loosed, and everywhere
The ceremony of innocence is drowned;

W.B. Yeats / The Second Coming

And what rough beast, its hour come round at last,
Slouches towards Bethlehem to be born?

Vastgelogd op 10:06

Terugverwijzen (0 reacties)

Fortuyn dood
Het overheersende gevoel is dat dit niet hoort in Nederland. Fortuyn (54) is neergeschoten en aan zijn verwondingen overleden. Zelfs als je walgt van de man en zijn ideeën zou een verkiezingsoverwinning op 15 mei nog altijd een uitvloeisel zijn geweest van de democratie.

Vastgelogd op 07:35

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 5 mei 2002

Dialoog
Vanochtend bij de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) de eerste aflevering van het programma "De Dialoog" gezien. Ik kwam er toevallig langs, maar interviewster Nazmiye Oral (toepasselijke achternaam) had Pim Fortuyn als eerste gast. Zoals was te verwachten opende Oral met de vraag wat Fortuyn nu precies bedoelde met zijn opmerking dat de islam "een achterlijke cultuur" was.

Dat was Fortuyn bereid uiteen te zetten, op zijn gebruikelijke wijze: eerst even noemen dat hij een aantal boeken heeft geschreven (die bovendien altijd binnen handbereik liggen, zo lijkt het). Daarna was het een half uurtje van politiek incorrecte rechtlijnigheid van Fortuyn en secondenlange stiltes en ijzige blikken over en weer. Oral liet weten zelf zeer bezorgd te zijn over Fortuyns ideeën, maar een echte winnaar leverde "De Dialoog" niet op.

Sterker, de uitzending eindigde - nogal abrupt - met een van de ijzige stiltes die het gesprek hadden gedomineerd.

Vastgelogd op 11:32

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 3 mei 2002

Tragi-komedie
Aardig: een gepikeerde Fortuyn wijst diverse televisieploegen de deur. Twee Nederlandse en eentje van de BBC, van niemand minder dan gerenommeerd journalist John Simpson. De eerste twee onder nogal luidruchtige ophef, met hulp van Fortuyns but(t)ler. De laatste niet zonder een sneer naar het Britse volk en Simpson in het bijzonder, over diens (uit context geciteerde) claim dat de BBC Kabul bevrijd zou hebben.

Fortuyn is heel goed in staat zelf een plee-figuur te slaan. Hoe denkt hij zich te gedragen op een Europese top, mocht hij het tot premier schoppen? Bij het minste of geringste boos de zaal uitlopen?

Vastgelogd op 11:26

Terugverwijzen (0 reacties)

Sociaal experiment
Vanochtend, op weg naar een belangrijke vergadering in Hoog Catharijne, werd ik staande gehouden door een mij onbekende meneer. Hij stelde zich voor als Marcel uit Tiel. Normaal stop ik niet voor mensen, want in de meeste gevallen gaat het om geld. Nu ook, maar dat wist ik nog niet. Marcel bleek gestrand te zijn met zijn auto en kwam nog 4 euro tekort voor een reparatie aan zijn radiator.

Onbekend in Utrecht was hij - volgens eigen zeggen - al een tijd onderweg. Marcel was "inmiddels zo diep gezonken" dat hij geld vroeg aan voorbijgangers, om het eurogat te dichten. Het geld was niet voor eten bezwoer hij, en wees op zijn forse postuur. Ik besloot tot een sociaal experiment, omdat het een origineel verhaal was dat ik nog niet eerder hoorde. Ik gaf hem een vijf eurobiljet, schreef mijn rekeningnummer op een papiertje en wenste hem veel succes.

Voor vijf euro ga ik dus ontdekken of de Mensheid nog te vertrouwen is. Krijg ik binnen redelijke termijn m'n vijf euro niet teruggestort, geef ik nooit meer een cent aan goede doelen, zwervers of organisaties die zich inzetten voor mensen in nood.

Marcel uit Tiel weet niet wat op z'n schouders rust.

Vastgelogd op 10:05

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 2 mei 2002

Model makers
We doen het zo slecht nog niet, internationaal gezien, meent The Economist. En ik denk dat ze daarin gelijk hebben. Wel zijn er ontegenzeggelijk schaduwkanten aan ons fijne Nederland, die - nu het politiek correcte denken een herijking ondergaat - waarschijnlijk wel aan bod zullen komen in een volgend kabinet. Zelf verwacht ik nog altijd blanco te zullen stemmen op 15 mei.

Vastgelogd op 11:48

Terugverwijzen (0 reacties)

Doh
Even was er sprake dat The Simpsons zou verdwijnen, maar het blijkt niet zo ernstig te zijn als gedacht.

Vastgelogd op 10:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Val
Een adembenemend berichtje, argeloos op een teletekstpagina (inmiddels verdwenen): "Twee inwoners van Alphen aan den Rijn hebben het leven gered van een 3-jarig jongetje dat van de vijfde etage van een flat viel.De mannen waren net op tijd om het kind op te vangen,dat aan zijn val een bloedneus overhield."

Vastgelogd op 09:25

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org