Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
vrijdag, 3 mei 2002

Sociaal experiment
Vanochtend, op weg naar een belangrijke vergadering in Hoog Catharijne, werd ik staande gehouden door een mij onbekende meneer. Hij stelde zich voor als Marcel uit Tiel. Normaal stop ik niet voor mensen, want in de meeste gevallen gaat het om geld. Nu ook, maar dat wist ik nog niet. Marcel bleek gestrand te zijn met zijn auto en kwam nog 4 euro tekort voor een reparatie aan zijn radiator.

Onbekend in Utrecht was hij - volgens eigen zeggen - al een tijd onderweg. Marcel was "inmiddels zo diep gezonken" dat hij geld vroeg aan voorbijgangers, om het eurogat te dichten. Het geld was niet voor eten bezwoer hij, en wees op zijn forse postuur. Ik besloot tot een sociaal experiment, omdat het een origineel verhaal was dat ik nog niet eerder hoorde. Ik gaf hem een vijf eurobiljet, schreef mijn rekeningnummer op een papiertje en wenste hem veel succes.

Voor vijf euro ga ik dus ontdekken of de Mensheid nog te vertrouwen is. Krijg ik binnen redelijke termijn m'n vijf euro niet teruggestort, geef ik nooit meer een cent aan goede doelen, zwervers of organisaties die zich inzetten voor mensen in nood.

Marcel uit Tiel weet niet wat op z'n schouders rust.

Vastgelogd op 10:05

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org