Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zaterdag, 29 december 2001

Verhaal
Van mij, voor u: een kort nieuwjaarsverhaal. De Vuurproef.

"De man wees naar een reusachtige vuurpijl die op een hardboard scherm zat geplakt. "En die", sprak hij. "Goede keus", zei de verkoper. "Dit is de zwaarste die we mogen verkopen. Voor nog krachtiger spul moet u echt naar BelgiŽ."

Vastgelogd op 10:27

Terugverwijzen (0 reacties)

Bloemlezing
Webwereld geeft een kort overzicht van "de meest enigmatische e-mails" die ze het afgelopen jaar ontvingen. Danseressen en tuinliefhebbers blijken de ICT-uitgave ook te kunnen vinden. Het komt me bekend voor, want over een jaar krijg ik vreemde en soms onleesbare verzoekjes. Ook veel helpdeskachtige vragen, maar sinds de installatie van een Human Interface Filter™ (de redactiesecretaresse) achter het redactie e-mailadres, is die stroom vrijwel opgedroogd.

Vastgelogd op 09:58

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 28 december 2001

Stok
Het stokje is tussen Martijn en mijzelf gekaapt door Joost. Hij gaf het twijgje inmiddels zelf alweer door, en nu schrijft iedereen zijn jaaroverzichten. Niet zo netjes van Joost, maar ik heb zelf ooit geschreven dat ik een volgend stokje aan hem zou doorgeven, als ik er nog eens eentje kreeg. Dus, vooruit dan maar.

Beste Link-Log:
Als we het over linkdichtheid hebben, moet volgens mij Le Temps Perdu nog steeds met de eer strijken. Al die lijstjes! Ondanks dat Ludo het gas wat heeft teruggeschroefd is hij toch nog een van de meest klassieke webloggers. Ralph Oei staat ook op eenzame hoogte.

Beste Lijf-Log:
In willekeurige volgorde: Merel Roze, Puck, Whiskas, Electric Luna. Hm, allemaal vrouwen!

Beste nieuwkomer 2001:
Ook de meest onverwachte, in mijn ogen: Wim de Bie met een prettige blik op de wereld. En m'n moeder, natuurlijk. Maar om elke schijn van partijdigheid te voorkomen, link ik haar niet. :)

Hoopvolle verwachtingen 2001:
Om Rodney King te citeren: "can't we just get along?" Al dit (al dan niet geŽnsceneerde) geruzie begint knap vermoeiend te worden. Mijn hoop voor 2002 dat iedereen weer normaal doet en elkaar het licht in de CRT gunt.

Mooiste Lay-out:
Pff... er zijn zoveel mooie (ik doe al bijna twee jaar met dit jasje). Maar omdat ik eigenlijk vind dat de vorm er niet toe doet - het gaat om tekst - kan ik hier geen uitspraak over doen. Allemaal even mooi, zelfs de lelijke.

Beste initiatief naast het webloggen:
Elkaar op regelmatige basis in het echt ontmoeten. Dat betekent dus weblogbijeenkomsten (al heb ik al een paar verstek laten gaan, moet ik bekennen), maar ook naar de film, uit eten of elkaar thuis opzoeken. Beetje bieren, theeŽn, wijnen, whinen en babbelen.

Grootste tegenvaller 2001:
Zie "Hoopvolle verwachtingen 2001".

Beste weblog buitenland 2001:
Kottke.org, en dan in het bijzonder vanwege de speciale duiding rond 11 september. Links naar bijzondere foto's en artikelen werden door hem verzameld. Lekkerbelangrijk.com ook al zoiets schreef met betrekking tot beste iniatief naast het webloggen: "Het doorgeven van actueel nieuws in rampsituaties, met name als de daarvoor bedoelde sites falen wegens teveel bezoekers."

Respect-award:
Aan hen die nog altijd loggen, zij die de moed hadden te stoppen en zij die durfden te beginnen.

Uw speech:
Volgend jaar minder van hetzelfde.

Vastgelogd op 08:23

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 22 december 2001

Vooruit
Forbes Magazine kijkt naar de (nabije?) toekomst in een uitgebreide special over "home networks". En nu niet denken dat je, omdat je twee PC's aan elkaar hebt geknoopt, ook aan home networking doet, want het gaat om het soort thuisnetwerken waarbij de vaatwasser met de koelkast kan overleggen. Of dat apparaten zelf de reparatiedienst bellen. Wat overigens knap onhandig is: denk je op zaterdag te kunnen uitslapen, moet je alsnog de deur open doen voor de monteur omdat de koffiezetter heeft gemeld dat hij stuk is.

Dat worden mooie tijden.

Vastgelogd op 04:41

Terugverwijzen (0 reacties)

Je bent het lichtste puntje aan mijn horizon...
Buikkramp? Diarree? Misselijk? En bedankt.

Vastgelogd op 04:27

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 21 december 2001

Belofte
Ik beloof plechtig dat ik het woord "verbouwing" na de afronding van de voornoemde, eh, aanpassing van mijn woonhuis niet meer zal gebruiken. Maar tot de ver... nieuwing helemaal is doorgevoerd ga ik nog met regelmaat fotootjes plaatsen. Maar nu effe niet, want het is twee weken bouwvak. Maak morgen nog ťťn fotootje van een versgestucte kamer.

Vastgelogd op 11:04

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 19 december 2001

Klus
De zogenaamde wintersluiting komt er aan. De bouwers nemen vakantie tot 7 januari. Dan begint de laatste fase, waarbij alles echt wordt afgerond. De badkamer is zo goed als af, alles betegeld, vloer zit er ook al in... nu het sanitair nog. Ook zijn alle muren en plafonds geÔnstalleerd en voorbewerkt om te worden gestuct.

Opbouw 19-12-2001 A

Opbouw 19-12-2001 B

Vastgelogd op 10:59

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 18 december 2001

Wijlen AdCritic
NEE! ZONDE! AdCritic is dood. "Shut down until further notice". Draadje bij Ars Technica, want de site zelf geeft al geen sjoege meer...

Vastgelogd op 10:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Nog meer Google...
Alsof Google niet al voldoende leuke dingen doet, zijn ze nu ook aan het uitbreiden met doorzoekbare catalogi. Goed nieuws voor online shopverslaafden! [Via ResearchBuzz]

Vastgelogd op 08:44

Terugverwijzen (0 reacties)

Spiegeltje, spiegeltje...
Koel, fotootje van me is opgenomen in het onvolprezen The Mirror Project!

Vastgelogd op 08:07

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 17 december 2001

Kort
Lees net bij Laurens wat over korte domeinnamen: www.tk. Dezelfde lengte, maar al langer online is www.ru, dat al sinds 1995 een overzicht geeft wat er aan Russische sites te vinden is. In 1995 was dat extra spannend, aangezien het Gordijn nog maar net terzijde was geschoven, soort van.

Vastgelogd op 11:31

Terugverwijzen (0 reacties)

Opbouwend
Zo, er wordt gestuct en getegeld. De badkamer begint vorm te krijgen, elektriciteitskabels worden getrokken en zijn weer sleuven in de muur gefreesd. Zoals Finkers reeds verhaalde over wat Jezus tegen Josef zei: "Frees niet, vader! Ja maar 't moet af!"

Opbouw 17-12-2001 A

Opbouw 17-12-2001 B

Vastgelogd op 07:33

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 13 december 2001

Opbouw II
Voortgang: badkamer is geheel van gipswand voorzien, de nieuwe betonvloer is gestort en hardt uit. De slaapkamermuren zijn van isolatie en gipswand voorzien. Elektriciteitkabels zijn getrokken, cv-ketel vernieuwd (de ouwe werd volgens mij daarnet uit m'n container voor de deur gejat), wie goed kijkt ziet de geprepareerde wandcontactdozen ("WCD" in het jargon) en in de achtergrond staan badkamer wand- en vloertegels op verwerking te wachten...

Opbouw 13-12-2001

Vastgelogd op 10:13

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 10 december 2001

Opbouw
Wederom een voortgangsafbeelding. Gipswandjes, nieuwe verwarmingskabels in het plafond, badkamer (achterin) krijgt vorm...

Opbouw 10-12-2001

Vastgelogd op 09:00

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 8 december 2001

Frackers
Zo, daarnet "Op zoek naar de Heilige Graal" van Michiel Frackers uitgelezen. Ik was vooringenomen, mede door de onthullingen van Francisco van Jole in zijn BitMagic feuilleton dat afgelopen vrijdag in Rotterdam als "roman" werd gepresenteerd. Tonie deed verslag.

Ik geef eerlijk toe al op voorhand een mening te hebben over Frackers' boek. Maar die mening moet ik bijstellen. "Op zoek naar de Heilige Graal" leest erg prettig. Het verhaal (overigens volledig in de ik-vorm) wordt ongedwongen verteld. Zonder wrok, ontdaan van diepgravende analyses of zichzelf vrijpleitend.

Frackers steekt geregeld hand in eigen boezem en erkent ruiterlijk dat hij verkeerde beslissingen heeft genomen en soms mensen fout heeft behandeld. Dat contrasteert met de roman van Van Jole, waar het vooral draait om een financieel naÔeve journalist die buiten zijn schuld verstrikt raakt intriges en, omringd door incompetentie, meegesleurd wordt naar een nadere dotcomcrash.

De herinnering van Frackers aan de eerste keer dat Van Jole zijn idee deelde, schetst een ander beeld: "Het aardige was de redactionele invulling die Francisco had verzonnen. De grap moest namelijk niet door redacteuren worden gemaakt, maar een commercial zijn. Daarmee zou je twee vliegen in ťťn klap slaan, de redactiekosten zouden nihil zijn - want beperkt tot het screenen van leuke commercials - en het geld zou binnenstromen door de reclame."

Dat klinkt verdacht veel naar ideeŽn van de zogenaamde HEAO Jugend die volgens Van Jole het internet hebben kapotgemaakt met hun geldbeluste plannen. Het originele BitMagic-idee was dus pure reclame, wat uiteindelijk resulteerde in niet-commerciŽle filmpjes, onderbroken door reclame.

Ik ben een jaar na alle high profile perikelen bij Planet Internet komen werken. Van Jole was al weg en Erwin van der Zande ook. Niettemin is het leuk om te lezen over zaken die in het recente verleden hebben gespeeld. In het eerste jaar was er binnen Planet nog wel eens sprake van opmerkelijke contracten waar niemand precies wist waarom ze bestonden. Dat bleek dan meestal onderdeel van wat wel "de erfenis" werd genoemd. Overigens is er van de erfenis tegenwoordig niets meer te merken. Planet Internet lijkt in dat opzicht niet meer op het bedrijf uit "Op zoek naar de Heilige Graal".

Wat mij beviel aan het boek is de oprechte taal, de leesbaarheid en het feit dat, zoals Frackers het zelf uitdrukte, in het boek" man en paard genoemd worden." Als geschiedschrijving lijkt het wel wat op "Burn Rate" van Michael Wolff, dat min of meer dezelfde periode en tulpenmanie beschrijft. Frackers lijkt het niet te hebben geschreven om zichzelf vrij te pleiten. Daarvoor trekt hij te vaak het boetekleed aan.

Dan valt tegen te werpen dat Frackers een gewiekste en charismatische figuur is, die zijn verhaal vakkundig heeft gebracht. Omdat niemand behalve de hoofdrolspelers zelf bij alles betrokken waren, moet de zinssnede "het ware verhaal" uit de ondertitel van het boek wellicht met een korrel zout worden genomen. De waarheid ligt, zoals wel vaker, ergens in het midden.

"Op zoek naar de Heilige Graal" is een geschiedschrijving van ťťn. Maar hij leest prettig en lijkt oprecht.

Vastgelogd op 02:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Eeuwige slaap
De een zijn dood is de ander zijn nachtrust.

Vastgelogd op 01:20

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 6 december 2001

Binaire hypochonders
Wie bang is voor het alziende oog van Microsoft: sloop de vermeende spyware uit de nieuwste Windows-telg met XP Antispy. Op eigen risico, uiteraard...

Vastgelogd op 10:20

Terugverwijzen (0 reacties)

Utereg
Vandaag binnengekomen op persberichten at planet.nl: de nieuwe website van Herman Berkien. Het lijkt alsof Dick $nor Producties hier een stevige hand in heeft gehad. Berkien is zanger en dichter in plat Utrechts:

Uit: Utereg, me statsie
Knap berug is ook 't zandpad, bijgenaam de gummiedreef
ken je geniete van een brotsjie warrem vlees
as de gordijne zijn geslote, nou dan hank de boot goed scheef
't is daar dag en nach 't rooie lampefees.

Vastgelogd op 10:16

Terugverwijzen (0 reacties)

Verbouwing II
En toen was er ineens een trap. Een vaste trap, een enorme verbetering vergeleken met het houten fluttrapje, waarop ik regelmatig een circusact opvoerde, balancerend met vuil of schoon wasgoed. Dat trapje kan in de container. Prachtige lijnen, ook. Alleen maar aflakken, denk ik. Dat blanke hout is prachtig.

Verbouwing 06-12-2001

Vastgelogd op 10:11

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 3 december 2001

Verbouwing
Zo, even een obligaat plaatje van de status van de verbouwing. Oplettende kijkers zien de nieuwe opbouw van de muren, de tot de binnenmuur weggesloopte ruimte ťn de nieuwe ombouw waar straks nieuwe isolatie en gipsplaat komt. Waar dan weer de verwarming op bevestigd wordt. Deze week staan de nieuwe betonvloer voor de badkamer en de installatie een vaste trap naar zolder op het programma. Zo blijven we bezig.

Verbouwing 03-12-2001

Vastgelogd op 10:08

Terugverwijzen (0 reacties)

IT is Ginger
Vandaag kwam de revolutionaire scooter uit van Dean Kamen. Niet langer "Ginger" maar "Segway". Ik schreef er vandaag een flinke lap tekst over, te vinden op de Computer Planet. Begin dit jaar ook al geschreven over Ginger op dees blog.

Vastgelogd op 09:09

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org