Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

maandag, 30 april 2001

Enschede
SBS wordt meestal geassocieerd met ranzige "journalistiek" (De week van Willibrord, Big Diet, diverse achter-de-ambulance-aanjaag programma's) maar ik volg de documentaire "Het verdriet van Enschede" van Bernard Hammelburg al vanaf het begin.

En het is een ingetogen gefilmd verslag over de vuurwerkramp Enschede, waar hulpverleners en slachtoffers 13 mei 2000 herbeleven en vertellen wat ze hebben meegemaakt. Ook de nasleep wordt goed in beeld gebracht, zonder op tranen te jagen. Die vloeien bijna onvermijdelijk, maar alles gebeurt vanzelf, tijdens het doen van hun verhaal en zonder ergerlijke, dwingende, vragen die de journalistiek in de dagen vlak na 13 mei zo kenmerkten.

"Mooi" was vanavond het gedeelte over een man die zijn voet verloor bij de explosie. Hij had politie en hulpverleners beloofd dat, zodra hij weer kon lopen, gebak zou komen brengen. De documentaire volgt hem tijdens de moeizame revalidatie en soms pijnlijke gewenning aan de prothese. Maar hij loopt weer en lost de belofte in. De korte scène waarin hij het gebak brengt en een glazen plaquette aanbiedt met daarop het gedicht van Willem Wilmink, was van bitterzoete schoonheid.

Vastgelogd op 11:51

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 29 april 2001

Door je kop
Acteurs kunnen hun carrière een extra impuls geven door een Headshot te plaatsen op de onvolprezen Movie Database. Wel een wat onprettig klinkend promotiemiddel.

Vastgelogd op 12:21

Terugverwijzen (0 reacties)

Roze
Ha, een nieuwe logster erbij: Merel. Ook naar The Excorcist geweest, lees ik, met ongeveer dezelfde ervaringen toen ik 'm hier in Utrecht ging bekijken. Ga nu op zoek naar een ouwe-lullen-dertigers-filmhuis, maar The Exorcist draait hier alleen in de Catharijne bioscoop. Met mensen die zichzelf of hun mobiele telefoon belangrijker vonden dan de klassieker van Friedkin.

Vastgelogd op 09:46

Terugverwijzen (0 reacties)

Feiten, achter
www.benikleuk.nl [Vandaag nog gezien als banner bij Planet Internet]

Vastgelogd op 08:01

Terugverwijzen (0 reacties)

Woods
Wil de echte Tiger Woods opstaan? En de nepper 200 jaar gaan zitten?

Vastgelogd op 05:10

Terugverwijzen (0 reacties)

MC-202
Op hetzelfde housewarmingfuifje trof ik ook mijn oom Peter, die een oude synthesizer voor me had meegenomen. Op een ander familiefeest, heel, héél lang geleden was ooit mijn TB-303 ter sprake gekomen, waarop mijn oom meldde dat hij ook nog wel iets dergelijks had liggen. Hij had vrijdag aan zijn toezegging gedacht en drukte me een perfect uitziende MC-202 met origineel boekje in handen ("mint condition" heet dat in vaktermen). Gisteravond laat nog mee zitten spelen: zéér koel.

Vastgelogd op 04:46

Terugverwijzen (0 reacties)

Enge Buren
Laatst naar de housewarming van m'n neef geweest, die in vier maanden een loods omvormde tot een prachtig en ruim appartement. Om het feest, zoals dat heet, luister bij te zetten hadden neef Alexander en z'n vriendin Amanda een groep ingehuurd, het trio Enge Buren. Momenteel slenteren zij onbezorgd de top veertig in met Pizza Calzone, een verbetering van Eros Ramazotti's "Se Bastase Una Canzone". Erg sterke feestmuziek, intelligente humoristische versies van bekende platen. Er ontstond zelf een polonaise. Waaraan ik NIET heb deelgenomen, want aan mijn lijf geen.

Vastgelogd op 04:39

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 23 april 2001

Stemweb
Over het algemeen willen wij mensen graag weten wat anderen ergens van vinden. En misschien nog wel belangrijker dan de mening van anderen is onze wens anderen vertellen wat wij ergens van vinden. Bij StemWeb ("Uw vinger aan de polls") kun je polls starten over willekeurig welk onderwerp of op stellingen reageren die anderen hebben ingebracht. Een erg koel idee waarvan ik hoop dat 't een succes wordt. Lees ook de disclaimer, onderaan de pagina.

Vastgelogd op 05:35

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 21 april 2001

Magritte
Kreeg bij het ophalen van m'n e-mail weer een lading spam te verwerken. Een van de afzenders, admin@realty.kg, denk echter van niet:

This is not a SPAM. You are receiving this because you are
on a list of email addresses that I have purchased for marketing.

Ah, ceci n'est pas une spam...

Vastgelogd op 01:44

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 19 april 2001

Lachon
We waren er op het werk nog niet helemaal uit of het een fotosjop-trucage was, maar indien niet is dit een koele stunt.

Vastgelogd op 11:29

Terugverwijzen (0 reacties)

Stickmen
"Crouching Tiger, Hidden Dragon" meets "The Matrix" in vlas... Zéér vet. [Via Planet collega's / alt0169]

Vastgelogd op 10:57

Terugverwijzen (0 reacties)

Ranzig
Ohjee... Ik ben de ranzigste weblogger van Nederland! [Via :: watnou ::] En dankzij Albert nog een leuke variant: Welke weblogger stinkt uit zijn mond? :)

Vastgelogd op 09:04

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 18 april 2001

Niet slecht
ADSL Advanced, een trailer bij Apple downloaden:


Vastgelogd op 12:48

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 16 april 2001

Byron

"Nor need I write - to tell the tale
My pen were doubly weak:
Oh! What can idle words avail,
Unless the heart could speak?"

Geschreven door een ADHD-kindje.

Vastgelogd op 01:20

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 15 april 2001

Waar ligt Nederland?
Jeroen van Mijnkopthee merkt op dat CNN denkt dat ons land in Scandinavië ligt. Het bedrijf SMC (dat netwerk speledingetjes maakt) gokt op Zuid-Europa. Dat laatste zou wel mogen, eigenlijk. Half april en 8 graden! Gekkenhuis...

Vastgelogd op 06:06

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 14 april 2001

Evalueren
Ik lees dat moederbedrijf Corel klaar is met WordPerfect Office 2002. Even ben ik in gedachten terug bij versie 5.1, het trouwe, nimmer falende en supersnelle tekstverwerkertje. Als je eenmaal wist waar alle commando's zaten maakte je sierlijke rapporten als de besten.

Omdat weinig mensen zin hebben in het downloaden van een probeerversie van vele tientallen MB's groot, biedt Corel WordPerfect Office 2002 ter evaluatie aan bij Runaware, waar je de functionaliteit van het nieuwe pakket in je browser kunt bekijken. Helaas wel registeren tot je een ons weegt.

Vastgelogd op 08:02

Terugverwijzen (0 reacties)

Smiley
De man die 's werelds bekendste grijns ontwierp, is overleden. Generaties in de jaren zestig, zeventig en tachtig (acid house) gebruikten Harvey Ball's beeldmerk. Rijk is Ball er niet van geworden, hij ontving in 1963 slechts 45 dollar voor het werk. Hij blijkt nooit te hebben geprobeerd alsnog zijn copyright te claimen. Zijn zoon Charles Ball in de Telegram and Gazette of Worcester: "He was not a money-driven guy. He used to say, 'Hey, I can only eat one steak at a time, drive one car at a time.' He'd get letters from all over the world thanking him for Smiley. How do you put a price on that? He died with no apologies and no regrets."

Vastgelogd op 02:27

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 13 april 2001

ADSL
Ohja, ik heb eindelijk ADSL! Haal leuke snelheden. Ooguitsteekgifjes post ik morgen wel.

Vastgelogd op 12:13

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 12 april 2001

Blogger
Blogger doet moeilijk. Het onderstaande berichtje had ik eigenlijk vanmiddag willen plaatsen, maar toen was een of ander logfile volgelopen op de Blogger-server. En daarna verscheen de tekst niet ondanks herhaalde "publishes". Hoe rattig, parasitair en zinkend-schip-verlaterig ik het ook vind, GreyMatter is inmiddels geïnstalleerd en functioneel. Het enige wat ik nog moet doen is de templates omzetten. En daar had ik nog geen tijd voor en zin in, want eigenlijk wil ik omkatten...

Vastgelogd op 11:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Clippy
Microsoft is bezig met een nieuwe versie van het Office-pakket. En om dat te promoten nemen ze een eigen product op de hak, de irritante paperclip die je tijdens het schrijven van een tekst constant komt onderbreken. Wie ooit met Word heeft gewerkt weet waar ik het over heb. Het stukje draad met ogen en expressieve wenkbrauwen duikt op de meest ongelukkige momenten op en voorziet de gebruiker van nutteloze informatie. Microsoft promoot het einde van de paperclip met hippe, best grappige vlasfilmpjes op de site Office Clippy. Overigens dacht ik altijd dat de paperclipmoord al in 1998 was gepleegd...

Vastgelogd op 08:40

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 11 april 2001

Yahoo
De directeur van Yahoo: "Het is met een gevoel van diepe teleurstelling en een kloppende roede van opwinding dat ik het ontslag van honderden werknemers meedeel en de opening van onze splinternieuwe porno webshop aankondig."

Vastgelogd op 11:50

Terugverwijzen (0 reacties)

Life imitating art
Het is alweer een hele tijd terug dat ik deze (behoorlijk zuigende) film zag, Witness to the Execution, een TV-film slash thriller over een executie die op TV wordt uitgezonden en waar de razende reporter ontdekt dat de veroordeelde misschien onschuldig is. De reporter in WttE wordt gespeeld door Sean Young, die na Bladerunner herhaaldelijk bewees een rampzalige hand te hebben in het kiezen van scripts.

Nu weten we van Timothy McVeigh dat hij niet onschuldig is, maar toch strijden twee netwerken in de Verenigde Staten voor de exclusieve rechten zijn executie live uit te zenden.

"Both Liveontheweb.com and Entertainment Network Inc are petitioning the US Government to put cameras in the death chamber on 16 May, the date McVeigh is due to be executed."

Vastgelogd op 09:02

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 10 april 2001

Record
Hm, ik heb al sinds geruime tijd de FNV Beeldschermtachograaf draaien. Met al het NS-gelazer heb ik nog overwogen 'm de deïnstalleren, maar ach... De tachograaf telt naast wettelijke beeldschermtijd ook hoeveel je typt. Vandaag bleek ik bijna 21.000 toetsaanslagen te hebben behaald en ruim 2300 muiskliks. Geen idee of dat veel, gemiddeld of weinig is. Heb over het algemeen zo'n 17.000 aanslagen, meen ik. Maar goed... nu dringt de gedachte zich op dat als ik morgen minder aanslagen haal, ik dus minder heb uitgevoerd. Hmpf...

Ik ga m'n handen rust geven. Vanuit m'n rechterpols, waar ik normaal niet zo'n last van heb, kronkelt een diepblauwe ader m'n duim in. Nog niet eerder gezien zo. Dan maar hersenloos TV kijken.

Vastgelogd op 11:07

Terugverwijzen (0 reacties)

Weer wat
Teletekst: wéér een of andere beestenziekte ontdekt:

Als ik nou een religieus mens was, zou ik er wat achter zoeken. Maar niet dus. Morgen bij de AH maar wat extra kipfilet inslaan.

Vastgelogd op 10:47

Terugverwijzen (0 reacties)

Gezellig
Echt een paasgedachte.

Vastgelogd op 10:45

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 7 april 2001

Leestekens
Tijdens de spoorstaking nog gekeken naar alternatief vervoer, via de OV9292 Reiswijzer. Nu verwacht ik elk moment een acceptgiro van ze. Waarom staat het woord gratis tussen aanhalingstekens?


Vastgelogd op 02:28

Terugverwijzen (0 reacties)

Nectar
Gezien bij alt: Koelman ruleert. Komt niet zo vaak voor dat je om tekst hardop lacht... Eh, wacht even... ik moet ook altijd erg lachon om Robert en Nico... Hm, okee. Het komt dus regelmatig voor dat je om tekst hardop lacht, maar deze Koelman is ook weer erg goed.

Vastgelogd op 02:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Speciale aanbieding
Het Duitse c't ontdekte een opmerkelijk aanbod bij supermarkt Plus: Linux wasmiddel, 7 kilo voor DM 10,99. Een koopje! Het is geen verlate 1 aprilgrap, zo schrijft c't, maar bittere ernst. Het Zwitserse Rösch AG, fabrikant van was- en reinigingsmiddelen is sinds vorig jaar eigenaar van het merk Linux, waar het de productgroep wasmiddel betreft.

Vastgelogd op 01:42

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 5 april 2001

Treinstaking
Drie dagen thuiswerken door een onnodige treinstaking. Ik baal daar behoorlijk van - niet zozeer vanwege het thuiswerken - maar de gemeente is bezig met het verkeersplein voor mijn huis. Al weken zijn ze hiervoor bezig met het wegdek frezen en stenen zagen... Kortom, teringherrie, wat je niet kunt gebruiken als je hoofdwerk verricht.

En waarom staken die lui niet in het weekend? Beetje huilerig op tv verschijnen dat "het echt niet anders kan" en dat ze het niet over de rug van de reiziger willen uitvechten... maar dat is natuurlijk onzin als je op belangrijke weekdagen staakt.

En het gelazer over saai werk door de nieuwe dienstregeling moet ook maar eens afgelopen zijn. Ik ga elke dag op vrijwel dezelfde tijd in dezelfde trein, via de zelfde route naar hetzelfde kantoor waar ik dezelfde collega's zie en ik zo'n beetje hetzelfde werk doe. En hoewel het zo opgeschreven misschien saai overkomt, dat is het dus niet. Zo ook met directieplannen, die op papier waarschijnlijk erger overkomen dan de werkelijkheid.

De suggestie dat het verzet is ingegeven door de angst om altijd vast te zitten op een "probleemlijn" zou aan de directie een signaal moeten zijn om dáár wat aan te doen. Magoed. Ik word simpel van die herrie. Wie weet zoek ik, na een tip van collega Martijn, even de Time2Surf op.

Vastgelogd op 11:41

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 4 april 2001

Weinig blog
Ik ben nog niet echt actief hier. Dat komt omdat ik nog geen permanent internet heb. Wel ISDN via Planet, maar inbelpunt Utrecht is ernstig overbelast en dat resulteert in wél verbinding maar onacceptabel slechte verbinding (tussen de 0,1 - 2 Kb/s). ISDN zou eigenlijk 7,5 Kb/s aankunnen. Ergo, ik surf nauwelijks omdat het gewoon niet gaat. Wel kreeg ik vandaag via de post m'n inloggegevens voor ADSL. Maar nog geen DHZ-pakket, dus ik moet me nog even verbijten. Daarna weer permanent online.

Vastgelogd op 09:15

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 3 april 2001

Spam
Grbml, het is weer raak de laatste tijd. Moet zeggen dat de echte e-mail het nog wel wint van de spam. Maar het is maar nét aan...Vastgelogd op 09:57

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org