Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zaterdag, 31 januari 2009

Utrecht
Dat je dan op een onooglijk tijdstip uit het café gestommeld komt, een vriend de hand drukt, je fiets op de brug ontketent en even opkijkt... en denkt: "Wat woon ik toch in een fijn stadje!"


Vastgelogd op 01:26

Terugverwijzen (2 reacties)


donderdag, 22 januari 2009

Pad
Nou, het moge duidelijk zijn - dat hele verbod op paddestoelen is gebaseerd op moedwillig verdraaide informatie. Volksgezondheidsminister Klink erkent het zelf: de hondenviller die samen met het viaductmeisje symbool stond voor wat er mis was met paddestoelen... had ze niet gebruikt.

Het Parool schrijft: "In de aanloop naar het paddoverbod sprak Klink bij herhaling over het voorval. In december noemde de minister het in Vrij Nederland zelfs doorslaggevend. ''Hij had die hond gevild. Ik dacht: het had ook zijn kind kunnen zijn. Toen ik me dat realiseerde, heb ik me voorgenomen de paddo's te verbieden.''

In zijn brief aan de Kamer noemt Klink het nu ''ongelukkig dat daarmee het beeld is opgeroepen dat op basis van dit incident is gekozen voor een paddoverbod.''

De Kamervragen - hier nog even opgesomd - worden met vaag wijzen in de verte afgehandeld. Je mag hopen dat de originele vragenstellers daar geen genoegen mee nemen.

De echte zinger [?] is Klinks rechtvaardiging het verbod in stand te laten:

''Het is gebaseerd op een aantal incidenten, waarbij wel degelijk sprake is van onvoorspelbaar en risicovol gedrag.''

Een onvoorstelbaar loze, valse (want het gíng niet om paddo's) en tegelijkertijd verhelderende zin: daarmee is zo'n beetje al het menselijk gedrag een rechtvaardiging voor een verbod. "Toen ik me dat realiseerde, heb ik me voorgenomen de paddo's te verbieden", geeft trouwens een onluisterend beeld van de Nederlandse democratie.

En zo werd weer een perkje aangeharkt. Haalt u zondag wel de was binnen? Meneer pastoor de dominee doet namelijk de ronde.

Vastgelogd op 22:01

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 10 januari 2009

Negen!
Ik moet het echt even in m'n kalenderprogramma zetten voor volgend jaar, want gisteren (d'oh!) bestond dit need'rig weblog namelijk negen (9) jaar!

Nog altijd met dezelfde lay-out (tot ongenoegen van vrienden in-the-know gemaakt in stokoude tabellen) en er is geen maand overgeslagen. Negen jaar, dus honderdacht maanden aan l-rs.org. Phew.

Statistiekjes van de achterkant: 3332 postjes (dit wordt nummer 3333) en in totaal 5002 reacties.

Omdat ik voor m'n werk al érg veel schrijf zit de klad er soms een beetje in, maar niet genoeg om de handdoek in de ring te gooien.

Ik ben wel actief op Twitter, waarvan ik eerst het nut eerlijk gezegd niet inzag. Maar ik gebruik het zoals meer mensen: als plek om iets snel te melden, waar ik niet zo snel een heel postje over zou schrijven.

Andersom volg ik eigenlijk geen mensen op Twitter die het als een veredelde rss-feed gebruiken, enkel om te melden dát ze een nieuw postje gemaakt hebben. Enfin.

Nu het decennium van m'n blogje relatief dichtbij is, gaan ik nog maar even lekker verder. Nu valt 9 januari 2010 op een zaterdag - maar eens nadenken of er een apart feestje aan gewijd moet worden. ;)


Vastgelogd op 12:27

Terugverwijzen (13 reacties)

Brrr
Ik dacht vanochtend: nog éffe blijven liggen maar. Gelukkig zijn er al mensen actief om mooie plaatjes te schieten.


Vastgelogd op 11:19

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 4 januari 2009

Skimjob
Interessant einde van het jaar: iets willen afrekenen, waarna de kassa "PAS INNEMEN. ORGANISATIE BELLEN" weergeeft. Na een moment waarin ik het nog op een technische fout wil gooien, blijkt dat de pas toch echt is geblokkeerd.

Niet alleen dat, een snel telefoontje naar de Girofoon laat al minstens één verdachte transactie horen. Kut - pas geskimmed en effing Roemenen hebben hun slag al geslagen.

Toeval of niet, ik had op 29 december, drie kwartier tevoren, een bescheiden 40 euro gepind. Wie weet dat het onmogelijke verschil in afstand de 'vlag van verdacht' eerder deed opkomen. Op 31 december volgde nog een brief dat ik mijn pas "hebt gebruikt op een lokatie waar sprake is geweest van kopieerfraude".

Dat kon mogelijk al drie weken terug zijn, vertelde de Postbank me. Waar die lokatie is, werd niet bekend gemaakt. In dezelfde brief staat ook dat mijn geld retour komt, maar zoals met andere details is de bank terughoudend met informatie. Er wordt enkel over 'spoedig' gerept.

Wanneer dat 'spoedig' is, ga ik maandag maar eens navragen - alle andere vaste kosten lopen natuurlijk vrolijk door.

Het moge duidelijk zijn: Roemenië is van mijn christmas list.

Vastgelogd op 14:19

Terugverwijzen (3 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org