Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zondag, 24 augustus 2008

Draagbaar

Hm, ik weet niet of In My Arms nu een kunstproject of simpelweg een fetisj is (het internet heeft vreemde kostgangers) maar als tour du force is de site van deze verzamelaar van 'gedragen vrouwen' indrukwekkend.

Ontelbare video's en films zijn nagespeurd op in zwijm gevallen vrouwen die door een held/naarling in (on)veiligheid worden gebracht.

Vastgelogd op 19:49

Terugverwijzen (3 reacties)


vrijdag, 22 augustus 2008

Negentientwintig
Sigarenhandel Balkenende & Zoon verhoogt de BTW niet naar 20 procent, maar verwacht daarvoor een tegenprestatie.

"For the moment he had shut his ears to the remoter noises and was listening to the stuff that streamed out of the telescreen. It appeared that there had even been demonstrations to thank Big Brother for raising the chocolate ration to twenty grammes a week. And only yesterday, he reflected, it had been announced that the ration was to be reduced to twenty grammes a week. Was it possible that they could swallow that, after only twenty-four hours? Yes, they swallowed it."

Vastgelogd op 20:08

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 21 augustus 2008

Zwart Wit
Goh, dat is alweer 25 jaar geleden - de moord op Kerwin Duinmeijer. Het eerste, helaas niet het laatste, voorbeeld van incidenten van 'zinloos geweld' dat de media ruim haalde.

M'n studiootje zit alweer zo'n 9 maanden ingepakt, maar vorig jaar experimenteerde ik met wat (uiteraard niet geclearde) samples uit Frank Boeijens Zwart/Wit.

En dan in het bijzonder de neutrale, maar nog altijd actuele oproep uit het nummer, met in mijn achterhoofd dat ik die tijdens een optreden (Sprookjesbos Kaatsheuvel zo rond Sint Juttemis) plots in een set zou kunnen gooien.

Idee was goed, klonk ook niet onaardig, dus dat moet alsnog maar eens worden uitgewerkt.

Vastgelogd op 13:42

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 18 augustus 2008

Videovertrouwen
In de juiste handen kan Photoshop gereedschap zijn waarmee de waarheid flink bijgebogen kan worden. In veel bladen ontkomt geen foto aan wat retouchering. Video, zeker low-budget producties, is lange tijd gevrijwaard gebleven van gesleutel dat niet meteen door de mand viel.

Een project van de Universiteit van Washington biedt nu de mogelijkheid om met foto's en berekeningen op basis van 'omliggende' videobeelden automatisch en overtuigend video te manipuleren. Soms ten goede, om de kwaliteit van de video op te schroeven - maar een parkeerpaaltje dat wordt gewist, zou in de verkeerde handen natuurlijk ook een prostestbord kunnen zijn.

Zie zelf wat er dankzij deze nieuwe vinding mogelijk is:


Using Photographs to Enhance Videos of a Static Scene from pro on Vimeo.

Vastgelogd op 12:44

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 16 augustus 2008

Linkies
Nadat ik met een vriend The Dark Knight had bekeken (IMAX-versie is een aanrader) gingen we nog even eten. Daar vertelde ik over leuke dingen die ik online was tegengekomen - met de belofte dat even per mail door te sturen.

Maar waarom mensen per e-mail vermaken, als ik de linkjes ook hier even kan recyclen?

Misschien wat laat ontdekt, maar shreds - het voorzien van muziekvideo's met opzettellijk lullig nieuw geluid zijn reuze-komisch. Daarom deze van Paco de Luca (let ook op de bongo's en het applaus) en eentje van gitarist Slash, die me tot tranen bracht.

Verder blijkt Motown jaren terug een set karaoke-cd's op de markt te hebben gebracht, eigenlijk de originele versies, minus de vocals. Dat levert heerlijke instrumentalen op, zoals Don't Look Any Further van Dennis Edwards en Easy van The Commodores.

Mocht iemand die karaoke-cd's weten te vinden, ik hou me aanbevolen. Mijn surftocht leverde alleen out-of-stock meldingen op.

Microsoft onthulde de volgende generatie van hun indrukwekkende 3D foto-browser, die je moet zien om te geloven.

En we waren dan net uit The Dark Knight gekomen... maar een eerste poster voor het vervolg (releasejaar 2011) is intussen opgedoken. Heath Ledger is dood, exit Joker dus. Er wordt druk gespeculeerd wie de Riddler zal spelen; Johnny Depp wordt genoemd. We weten het over drie jaar.

Vastgelogd op 11:06

Terugverwijzen (2 reacties)


maandag, 11 augustus 2008

Potter
Ik heb geen van de voorgaande Potter-films gezien, maar het lijkt alsof de franchise nu duister genoeg is geworden om mijn interesse te wekken.

Vastgelogd op 22:19

Terugverwijzen (4 reacties)

Haring Deep Throat
Even, for the record: die banner waarmee het AD z'n haringtest promoot bevindt zich toch in een uitzonderlijke gore klasse.


Vastgelogd op 13:56

Terugverwijzen (1 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org