Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 31 januari 2007

Kresj
Gisteren, toen Windows Vista officieel voor consumenten werd gelanceerd, was Bill Gates te gast bij nepnieuwsprogramma The Daily Show. Bij de commercial break die op het interview volgde, maakte Gates dat hij wegkwam. Gebruikelijk is dat de gast nog even blijft zitten.

Een dag later *moet* men daar natuurlijk nog een keertje aan refereren:


Vastgelogd op 22:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Weblogs
Twee weblogs die ik, time permitting, wat nauwgezetter ga volgen, zijn het wat mysterieuze Gek van Liefde (geen idee wie daarachter zit) en deze, met meesterlijke naam: Het meisje dat op dinsdag het bier schenkt.

Vastgelogd op 22:05

Terugverwijzen (5 reacties)


zondag, 28 januari 2007

Leeg blik
Koel, high-brow filmblog The House Next Door recenseert films die niet bestaan, maar onderhand wel eens gemaakt mogen worden. Soms zelfs met een mooie filmposter - die Ahab doet vagelijk aan die van Barry Lyndon denken.

Schot voor open doel: welke boeken* heeft Hollywood ten onrechte genegeerd?

*Ja, Addo Stuurs Videobanden digitaliseren, bijvoorbeeld.

Vastgelogd op 22:06

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 26 januari 2007

Braaaaaiiinnss
Toen ik las dat Nicole Kidman lichtgewond was geraakt bij het filmen van een scene waarin ze zombies van de motorkap wilde krijgen, was mijn aandacht natuurlijk getrokken.

Zombies! Kidman? Het blijkt een remake te zijn van Invasion of the Body Snatchers. Dat kan natuurlijk (de laatste dateert alweer uit 1978) maar kijk die lijst van acteurs eens die aan The Invasion meedoen!

Naast Kidman ook Daniel Craig, Jeremy Northam, Jeffrey Wright en onder regie van Der Untergang-regisseur Oliver Hirschbiegel.

Een beetje rondsurfend zie ik dat inmiddels ook het griezelverhaal van Stephen King rond mobiele telefoons, Cell, verfilmd gaat worden. En nóg weer verder loerend zie ik dat een van mijn favoriete korte King-verhalen, The Mist, door niemand minder dan Frank Darabont geregisseerd gaat worden.

Leuk aan The Invasion: Veronica Cartwright, die een van de meest memorable filmeindes ooit speelde in de 1978-versie van Invasion of..., doet een kleine gastrol.

Vastgelogd op 17:05

Terugverwijzen (4 reacties)


donderdag, 25 januari 2007

Robotica
Als je al enige tijd om internet rondloopt heb je ongetwijfeld het filmpje wel eens gezien van een nerdig jochie in oranje sweater, die een dansje doet en vervolgens een hele zaal plat krijgt.

David, de jongen in kwestie, speelde ook nog in een paar commercials. Ik kwam net dit filmpje tegen, ook van het zogenoemde Kollaboration-festival (maar dan een jaar later), dat ik nog niet kende.

Vastgelogd op 16:39

Terugverwijzen (0 reacties)

Bill Me
Ik kan me niet voorstellen dat hij ze alle 20.000 zelf gaat zitten signeren, maar wie eind januari Windows Vista wil draaien (blijf toch lekker bij XP, denk ik dan) kan een gesigneerde editie bestellen bij Amazon.

Waarom iemand vrijwillig zijn nek in de DRM-strop [1, 2] van Windows Vista zou willen steken, is me een raadsel...

Vastgelogd op 16:34

Terugverwijzen (2 reacties)


maandag, 22 januari 2007

Kast
Nou kijk, dit zocht ik al jáááren... Een badkamerkast met usb-aansluiting! [Hier een mirror, met dank aan Mathieu!]

Vastgelogd op 23:04

Terugverwijzen (2 reacties)

'I was wrong'
Zo... de prijs voor de meest misleidende kop van 2007 gaat naar... de Chicago Tribune.

Vastgelogd op 22:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Anal Probe™
Dit is toch wel het vreemdste arcade-spel dat ik ooit zag. Toch bijzonder dat men het verzint én dan ook bouwt.

Vastgelogd op 20:25

Terugverwijzen (0 reacties)

Hand
In Engeland hebben ze nu ook hun eigen Verdonk-handschudrel, al is de weigeraar een vrouw en heet Verdonk Metropolitan Police Commissioner Sir Ian Blair.

"Sir Ian was informed on his arrival of the officer's request. This has never happened before and he was bloody furious. But he agreed to go along with it so as not to cause a scene.

"He went out and shook the hand of every single new recruit apart from her. It was very obvious and very embarrassing."

Zie het verschil in "agreed to go along with it so as not to cause a scene" met de confrontationele aanpak die hier te lande gebruikelijk is (geworden).

Vastgelogd op 20:13

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 19 januari 2007

Rondvraag
Even voor de duidelijkheid en voor ik me ergens loos inschrijf... géén van mijn lezers, vrienden of bekenden gebruikt Twitter*, toch?

*Zijnde een dienst waarmee je anderen kunt laten weten waar je mee bezig bent.

Vastgelogd op 18:34

Terugverwijzen (4 reacties)

War of the Culture
Een fraai staaltje cgi ter promotie van de Culturele Zondagen! [Met dank aan heer Oxysept]

Vastgelogd op 18:16

Terugverwijzen (0 reacties)

Knal
De video laadt niet bijster snel, maar het potje ijzige autopingpong dat erin te zien is, is wel de moeite waard. Een knal van een heel andere orde, is deze aflevering van O'Reilly op Fox News - waar aartsrival Stephen Colbert te gast is. Colbert ("That's a French name, is it not?") heeft het naar z'n zin:

"You have to be high to understand Jon Stewart. That guy is pinker than an Indian River grapefruit.

Vastgelogd op 18:13

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 17 januari 2007

Frisjes
Hey, m'n weerwidget doet een voorspelling over aanstaande maandag:


Vastgelogd op 13:30

Terugverwijzen (5 reacties)


zondag, 14 januari 2007

Tall order
In de jongste een editie van twee jaar terug van The New Yorker stond een leuk, uitgebreid artikel waarin Burkhard Bilger uitzoekt waarom Europeanen alleen maar langer groeien en Amerikanen niet. Zoals bekend zijn Nederlanders gemiddeld de langste mensen op deze planeet, iets dat een samenhang zou hebben met ons gezondheidsstelsel, voeding en - geloof het of niet - misschien zelfs iets met ons platte landschap.

"Walking along the canals of Amsterdam and Delft, I had an odd sensation of drowning—not because the crowds were so thick but because I couldn’t lift my head above them."

Vastgelogd op 15:43

Terugverwijzen (2 reacties)

Onthaasten
Nou, met al dat ge-oorlog wel tijd voor even iets anders: zoals deze integrale uitvoering van de Goldberg Variaties door kan-ik-nog-oncomfortabeler-zitten Glenn Gould, dat ik zojuist in Google Video vond.

Let tegen 7:14 eens op de razendsnelle hand-over-handwisselingen, mooi hoor. Ik ben zelf normaliter niet zo'n hele grote fan van Goulds interpretaties, maar het is wel geniaal.

Vastgelogd op 15:24

Terugverwijzen (1 reacties)

Toet
Het wordt steeds moeilijker om manschappen te vinden die naar Irak gestuurd kunnen worden, maar je moet de huidige Amerikaanse overheid nageven dat ze er creatief mee omgaan.

Vastgelogd op 15:14

Terugverwijzen (0 reacties)

Handschoen uit
Keith Olbermann is een Amerikaanse journalist die, geheel in de traditie van de legendarische Eward Murrow, voor het programma 'Countdown' een soort hoofdredactioneel commentaar levert actuele gebeurtenissen op nieuwszender MSNBC.

Nadat hij afgelopen augustus al stevige kritiek leverde op Rumsfeld, gaat hij in een ruim negen minuten durende monoloog eloquent tekeer tegen de beslissing om niet minder, maar juist méér troepen naar Irak te sturen en geen samenwerking te zoeken, maar opnieuw te dreigen:

Only this president could extol the “thoughtful recommendations of the Iraq Study Group,” and then take its most far-sighted recommendation — “engage Syria and Iran” — and transform it into “threaten Syria and Iran” [..] "Most importantly, perhaps, Mr. Bush, the plan fails because it still depends on your credibility. You speak of mistakes and of the responsibility “resting” with you. But you do not admit to making those mistakes. And you offer us nothing to justify this clenched fist toward Iran and Syria."

Hier een volledige transcriptie en - beter - het commentaar in video. Ook Olbemann sluit af met het van Murrow bekende "Good night, and good luck."

Vastgelogd op 14:58

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 10 januari 2007

7
Shit, helemaal vergeten dat ik gisteren zeven jaar geleden mijn eerste stukje postte. 3057 stukjes, 4597 reacties.

En werk en ochtenddiensten gooien wat roet in het eten qua updates, maar we gaan natuurlijk gewoon door. Nee, ook geen nieuwe lay-out - maar da's traditie onderhand.

Vastgelogd op 23:38

Terugverwijzen (8 reacties)


zaterdag, 6 januari 2007

Auw
Dit is ook wel een beetje lullig natuurlijk:

"The US Army is to apologise to the families of officers killed or wounded in action who were sent letters urging them to return to active duty."

Gerelateerd, soort van - het wordt namelijk steeds lastiger om nieuwe recruten te vinden voor zowel het Amerikaanse als Britse leger - de leeftijd waarop je nog aan een legercarrière kunt beginnen is opgetrokken tot 33.

Vastgelogd op 23:06

Terugverwijzen (2 reacties)

Awww
Terwijl op Talpa wat mensen uit elkaar gepulkt worden, even tegengif met glazuuraantastende agosfoto's van een echte Bambi & Stamper.

Vastgelogd op 22:59

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 5 januari 2007

Café
Ik ben héél benieuwd naar het zopas geopende Café Olivier - gevestigd in een verbouwde oude kerk Achter Clarenburg. Naast het leuke .be-domein (ze zijn onderdeel van een Belgische franchise) is de verbouwing uitgebreid gedocumenteerd.

Bij dit soort foto's zie je dat er met zorg is verbouwd en gerestaureerd... Nu heb ik - naast Le Journal op de Neude - een tweede stek*.

*Hoewel ik ook wel regelmatig in Kafé België en De Zaak te vinden ben, ahem.

Vastgelogd op 23:34

Terugverwijzen (3 reacties)


woensdag, 3 januari 2007

HTC
Ik mag bij T-Mobile inmiddels weer een nieuw toestel uitzoeken (m'n T630 is echt een beetje achterhaald) dus ik ben aan het rondkijken. Nu heeft T-Mobile zelf ook niet bijster interessante toestellen op het moment... dus ik struikelde daarnet KPN binnen.

Nu is de unpleasantness van 2002 danwel versleten en vergeten, maar dat betekent niet dat ik zomaar weer iets bij KPN zal kopen. Maar de naam van dit toestel (hardop uitspreken) maakt het me wel lastig!

Hóé heet jouw toestel?!

Vastgelogd op 23:37

Terugverwijzen (7 reacties)

Bij de volgende toon...
Ik zou hier nooit zelf mee rondlopen (als ik al een webwinkel kon vinden die 'm verkocht) maar het idee is wel erg tof. Een horloge met een ouderwetse draaischijf, waar je de tijd moet béllen en ook nog een niet-bestaand-riedel krijgt als je het verkeerd doet.

Ik heb ooit nog stage gelopen bij het bedrijf dat in Nederland de tijd-per-telefoon verzorgde, maar ik zou niet meer weten wat je ook alweer in Nederland draaide om de tijd te horen. Bestaat dat nummer nog?

Vastgelogd op 22:54

Terugverwijzen (3 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org