Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 29 november 2006

Koel
Toen ik in augustus hoorde over een ingenieus raderwerk dat honderd jaar geleden is opgedoken, was ik geïntrigreerd. Het zou namelijk een van de allereerste computers kunnen zijn. De wetenschappers zijn er nu uit, meldt BBC News.

Het Antikythera Mechanisme is een soort geavanceerde kalender, blijkt.

Vastgelogd op 19:54

Terugverwijzen (1 reacties)

GVD GVU!
Gisteren naar Casino Royale geweest in Tuschinksi, waar op een gegeven moment een bus aan flarden wordt gereden. Alle Utrechters hadden een flits van herkenning, want dat leek wel verdacht veel op 'onze' stadsbus.

Martijn pakte even door en zocht uit of we het ons hadden ingebeeld: nee dus. Koel!

Vastgelogd op 12:13

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 24 november 2006

Humeaur
Erg amusante foute woordspelingen in deze 2007-kalender van Mark Parisi.

Vastgelogd op 21:47

Terugverwijzen (0 reacties)

Goedkoop Duurkoop
Hm, voor een 82 centimeter échte HD Ready televisie is 596 euro niet gek, maar daar *moet* toch iets mis mee zijn, zou je denken...

Vastgelogd op 00:38

Terugverwijzen (1 reacties)

Woohoo
Hey, da's nog eens een leuke verrassing: zowel William Friedkin (u weet wel, van The Exorcist als Sam Raimi (u weet wel, van onder meer Evil Dead) hebben elk een horrorfilm afgeleverd.

Friedkin komt met enge beestjes en Raimi houdt het op vervelende vorige bewoners.

Oja, en bekijk meteen even de nieuwe Simpsons-trailer!

Vastgelogd op 00:20

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 22 november 2006

Mafketel
Magazine Slate meldt dat Bush een nieuwe baas heeft aangesteld voor een onderdeel van de Amerikaanse overheid dat zich met family planning bezig houdt.

Deze Eric Keroack heeft opmerkelijke ideeën: condooms bieden "eigenlijk geen" bescherming tegen enge ziekten en seks voor het huwelijk zou de chemie in het brein zo wijzigen dat een gelukkig huwelijk of relaties in een later stadium onhaalbaar zijn.

Vastgelogd op 16:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Tunnel
Albert wees me zojuist nog op een fraai stukje Droste-effect bij Wikipedia.

Vastgelogd op 00:54

Terugverwijzen (1 reacties)

..
Komiek Walid Hassan, die in een satirisch programma op de Iraakse televisie de draak stak met de situatie in het land, is vermoord.

Toen ik een maand of twee terug voor het eerst over Hassan las, vroeg ik me af hoe lang dat goed kon gaan. Triest. Google Translate doet een poging een in memoriam bij de zender Alsharqiya Television te vertalen.

De Associated Press bericht dat Hassan slechts één van 20 doden was op maandag. In totaal zijn er in de eerste 20 dagen van november ruim 1300 doden gevallen.

Vastgelogd op 00:32

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 20 november 2006

Inflatie
Ik wil er waarschijnlijk ook heus wel eentje, come maart 2007, maar je moet toch wel gek zijn als je 9000 dollar betaalt voor een PlayStation 3 die een winkelprijs van 600 dollar heeft...

Gerelateerd, soort van: Bill O'Reilly - de opmerkelijke verslaggever van Fox News - gaat in zijn radio-column los over PS3's en iPods. Ik snap wel waar ie heen wil, maar het is wat te makkelijk allemaal:

The skill set that is necessary to earn a decent living is being deemphasized in a fantasy world of football games and shooting zombies and all that….

Vastgelogd op 23:34

Terugverwijzen (1 reacties)

Aaww
Let op, wel even je tanden poetsen na het bekijken van deze top 20 van schattige beestjes.

Vastgelogd op 17:52

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 16 november 2006

Mask
Hee, MJ is weer terug. Hij lijkt wel steeds meer op de gemaskerde held uit V for Vendetta...

Vastgelogd op 23:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Leuk
Comedy Central haalde onlangs vrijwel alle filmpjes van YouTube. Dat was mooi zuur. Het lijkt erop dat ze bezig zijn voor hun eigen content een speciale videospeler te ontwikkelen. Da's mooi. Nu maar afwachten hoe groot het aanbod van video's straks is, natuurlijk.

Vastgelogd op 23:39

Terugverwijzen (0 reacties)

l33t m4n
Een snelle zoektocht door l-rs.org wijst uit dat ik jullie nog nooit verveeld heb met The IT Crowd, een meesterlijke comedy over een stel systeembeheerder die een nieuwe vrouwelijke chef krijgen - die niet wordt gehinderd door enige IT-kennis.

De dvd van het eerste seizoen (hier natuurlijk version 1.0 genoemd) kwam onlangs uit.

Op Boing Boing lees ik dat de ondertitels desgewenst in l33t-speak (kortom, nerdtaal) zijn te volgen. Prachtig!

Wat me er trouwens op brengt dat de Nederlandse omroepen zitten te pitten: deze serie is allang opgepikt door de Belgen. Katherine Parkinson (de cheffin) speelde ook in Doc Martin, een andere serie die óók al op de Belgische televisie is geweest.

Versie 2.0 van The IT Crowd is in de maak.

Vastgelogd op 15:56

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 15 november 2006

Rondgang
Dingen die mij vandaag opvielen: het bordje Niet Parkeren bij de het Parkeerbedrijf van de Gemeente Utrecht. Ik moest m'n bezoekersvergunning ophalen, nu hier per november betaald parkeren is ingevoerd.

Omdat het toch een mooie herfstdag was, liep ik wat verder in de buurt Oud Hoograven - ik zou nu ergens heel Martin Briliaans enfin moeten gebruiken - en zag een beveiligingsbedrijf dat aan de Broeder Alarmstraat gevestigd is.

Vastgelogd op 18:22

Terugverwijzen (3 reacties)

Donders

Afrikaanse olifanten schuilen in het donker bij elkaar, terwijl het in de verte onweert. BBC's indrukwekkende natuurprogramma Planet Earth is weer begonnen (alweer twee afleveringen geweest) en het is weer zéér de moeite waard.

In de recentst uitgezonden aflevering Great Plains zat bijzonder materiaal, gefilmd in het pikkedonker met behulp van infraroodschijnwerpers.

Oftewel zondagavond BBC1, even inschakelen voor een positieve blik op onze planeet. Er zijn nog maar een paar afleveringen te gaan, met aanstaande zondag de jungle als onderwerp.

Vastgelogd op 17:52

Terugverwijzen (0 reacties)

Grijns
Ieks. Een nachtmerrie-achtig filmpje met een vette soundtrack.

Vastgelogd op 15:40

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 12 november 2006

Tonaal
Via Araglin kwam ik op een koel maar knap zwaar audio-proefwerk, waarbij je moet aangeven of twee na elkaar gespeelde muzikale fragmenten van elkaar verschillen.

Gelukkig hoef ik me niet heel erg te schamen over het eindresultaat:

De maker van de proef hoopt dat veel mensen de test doen én hun eindresultaat laten weten. Dus... hup!

Vastgelogd op 21:19

Terugverwijzen (7 reacties)

Perl
Zeg, bezoekers die slimmer zijn dan ik... Movable Type gebruikt Perl-expressions voor onder meer het filteren van commentaar. Nu heb ik er een aantal die het heel goed doen, maar bepaalde woorden laat ie ongemoeid.

Ik denk dat het uitroepteken er iets mee te maken heeft. Ik heb het ook maar bij elkaar gejat via Google, maar hoe zou ik...

/https?:\/\/[^\s\'"<>]*(?:work!|job!|site!|done!|you!)[^\s\'"<>]*/i

moeten herzien om het filter op "work!", "job!" et cetera te laten filteren? Of zou ie het gewoon zo moeten doen? Ik ben niet voor dit soort taalvragen in de wieg gelegd, ziet u.

Vastgelogd op 16:29

Terugverwijzen (7 reacties)

PS3

Dat Sony besloot de PlayStation 3 voorlopig niet in Europa te lanceren, is een behoorlijke misser. Dat de Europese topman vervolgens stelde dat we dat toch niet erg vinden, is helemaal dom.

Maar goed, de Japanners hebben de PS3 sinds gisteren en de Amerikanen volgen later deze komende week. Er duiken dus meer filmpjes op, zodat we kunnen zien wat we missen.

Of dan toch maar een Xbox 360? Of een Nintendo Wii?

Vastgelogd op 15:22

Terugverwijzen (0 reacties)

Smaak en kraak

Lilian Wilczkowsky aka Chesty Morgan denkt lang en diep na over een te plegen telefoontje in de meesterlijke film Deadly Weapons. Morgan neemt wraak op de mafia, nadat haar vriendje is omgelegd.

De onfortuinlijke gangsters worden gesmoord met haar niet onaanzienlijke gletsjervormige, uitgerekte en blauwgeaderde memmen. Voorwaar geen pretje.

De dvd scoorde ik vrijdagnacht tijdens De Nacht van de Wansmaak, die helaas voor het laatst wordt georganiseerd. Wie 'm nog wil meemaken moet snel zijn: er is nog slecht een aantal data waarop DNvdW is te zien.

Vastgelogd op 13:52

Terugverwijzen (1 reacties)

Poolen
Op fotosite Flickr staan heel erg leuke thematische fotoverzamelingen, de zogeheten pools. De superslechte hoezen- en omslagkunst is erg koel en ook deze jaloersmakend rondreizende Flickr-gebruikers doet leuke dingen met zijn souvenirs.

Vastgelogd op 13:20

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 10 november 2006

Fase
Zo, ik maak maar eens mijn nederige excuses over het verstofte karakter van l-rs.org de afgelopen tijd. Maar een combinatie van werk, een nieuwe versie van Ableton en offline verplichtingen lieten even geen extra surf- en schrijfwerk toe.

Dus: sorry.

Een belangrijke wijziging is dat ik vanaf 30 november niet meer voor ZDNet Nederland werk. Ik blijf natuurlijk wel een tech-fetisjist, maar ict-verslaggeving gaat op een zijspoor.

Vanaf 4 december werk ik voor de NVJ - zeg maar de journalistenvakbond. Daar ga ik, samen met anderen, onder meer Villamedia naar de 21e eeuw brengen.

Ohja, m'n gecomponeer in Ableton werpt vruchten af, vind ik. Zoals dit sfeervolle, ambient-eske zwiepende synthesizer-deuntje Exit.

Vastgelogd op 11:44

Terugverwijzen (4 reacties)


woensdag, 8 november 2006

Wioe Wioe
Dit is wel iets voor Battlestar Galactica-fan Bob, denk ik. Een Cylon-sneeuwpop, soort van. Met zwierend evil eye en een reteirritant (uitschakelbaar geluidje.

Vastgelogd op 17:38

Terugverwijzen (0 reacties)

Blikpunt
Ik volg de verkiezingen in de Verenigde Staten met een half oog, maar deze uitspraak van afgevaardigde Tom DeLay is nu al klassiek:

"Democrats didn't win, the Republicans lost"

Vastgelogd op 17:35

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 2 november 2006

Gummbah
Het is alweer steenkoud, maar cartoonist Gummbah houdt in De Volkskrant zijn campingreeks nog gewoon vol. Ik vind het allemaal niet zo sterk, maar gisteren dan toch ineens eentje die ik wél weer grappig vond. Raar ding, humor.

Vastgelogd op 20:34

Terugverwijzen (1 reacties)

Evil Dead: The Musical
Wow, ik hoop dat Joop luistert, maar de musicalversie van Evil Dead wil ik wel zien. [New York Times-linkje, gratis registratie verplicht] De musical volgt het bekende verhaal: tieners in een afgelegen huisje spelen met een Boek der Doden en ehm, gaan er zelf ook snel aan.

This requires Ash (Ryan Ward, in the Bruce Campbell role) to fight back with a nearby chain saw. He even has to decapitate his girlfriend, Linda (Jennifer Byrne), with whom he has just sung the romantic duet “Housewares Employee.”

Vastgelogd op 20:24

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 1 november 2006

Bijna om
Okee, volgens mij heb ik het nu wel een beetje voor mekaar. Als het goed is zijn de diakritische tekens ook goed (écht wel, jáha).

Ik ben het spamfilter nog aan het tweaken, het meeste komt nu goed door. Alleen als er meer dan 2 linkjes tegelijk in een postje zitten, moet ik hem eerst goedkeuren.

En dan dit weekend meteen m'n moeders weblog omzetten, want er is een of andere spamrun gaande waar niet tegenop te blacklisten valt.

Vastgelogd op 23:48

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org