Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zondag, 30 juli 2006

Bastbats II
Misschien is dit wel OOOUUUUD, maar aangezien ik het nog niet kende, is het per definitie nieuw: een verzameling variaties op de kopstoot van Zidane. Leuk detail: bijna alle verbouwinkjes baseren op een tv-rip van de NOS.

Vastgelogd op 14:52

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 29 juli 2006

Waterdame
Nu de film Lady in the Water, de jongste van Shyamalan, in de Amerika draait en daar ehm, ronduit bagger wordt genoemd... kijk ik nog eens terug naar de trailers.

De eerste - en dan niet alleen vanwege het muziekje maar vooral vanwege de beeldkeuze - belooft iets uitgesproken melancholieks en eenzaams.

Maar op basis van trailer 2 en trailer 3 met de in a world voice-over, lawaaiige bombastische muziek, knallen, lijkt het een compleet andere film.

En niet eentje die ik hoef te zien, eerlijk gezegd.

Vastgelogd op 18:23

Terugverwijzen (1 reacties)


Ik ben gek op films en zou met alle plezier Roger Eberts dependance in Nederland willen opzetten. Tot het zo ver is, lees ik Eberts recensies en de uitstekende stukken op weblog The House Next Door.

Zoals deze, een prachtige herwaardering van actieklassieker Die Hard.

Ik heb de eerste uit de reeks altijd erg goed gevonden - het is leuk te merken dat je niet de enige was. Die Hard II was een stuk minder en III was zeker niet slecht. Die Hard IV staat thans in de steigers.

Vastgelogd op 17:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Berg
Hm, weet je nog, WarGames? Dat hacker David Lightman het opneemt tegen de War Operation Plan Response dat in het NORAD hoofdwartier in Cheyenne Mountain staat?

Over twee jaar is die film nog wat gedateerder - want NORAD verkast de boel uit de peperdure berg.

Het Amerikaanse leger heeft zelf een interessante website over de constructie en geschiedenis van het verdedigingscentrum.

Vastgelogd op 17:15

Terugverwijzen (0 reacties)

Foutje
Op haast geen steenworp afstand van mijn huis wordt bij de Rabobank gesloopt, omdat daar ambitieuze nieuwbouw is gepland.

Dit videootje (dat van belabberde kwaliteit is, maar het bekijken waard) laat zien da'k blij ben dat er wel het net wel een steenworp afstand is.


Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 27 juli 2006

Kisten
Zoals wel vaker: plaatjes zeggen meer dan woorden.

Vastgelogd op 11:14

Terugverwijzen (3 reacties)


dinsdag, 25 juli 2006

Uhm...
Complimenten voor de boekhoudkundige dubbeldenk die de Nederlandse Spoorwegen bedrijven bij de rechtvaardiging van de traditionele prijsverhogingen:

"Voor 2007 bedraagt de verwachte inflatie 1,25%. De prijzen van enkele reizen en retours 2e klas stijgen gemiddeld met 0,7%, waardoor zij reëel ongeveer 0,5% goedkoper worden."

Vastgelogd op 16:33

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 20 juli 2006

Stamcel
Gisteren heeft Bush zijn vetorecht gebruikt om nieuwe wetgeving rond het gebruik van embryonale stamcellen af te keuren. De wetgeving was al goedgekeurd door de Senaat en het gaat om cellen die toch al worden weggegooid.

Acteur Michael J. Fox, die al geruime tijd lijdt aan Parkinson en een onderzoeksinstituut financiert, mocht - zijn tremors zijn inmiddels nauwelijks nog te controleren - bij ABC zijn mening geven.

Het zal niet verbazen dat Fox de veto betreurt: "I find it frustrating that the President will use his first veto of his time in office to thwart this research. It just seems a shame to me."

Hoe dan ook, ik kwam via Google terecht bij het rechtse Newsbusters, dat als doel heeft de (vermeende) liberale voorkeur van de Amerikaanse media te onhullen.

Nu getuigt de uiteenzetting van het interview met Fox al van weinig inzicht en nog minder piëteit, maar de reacties onderaan het artikel geeft duidelijk welke naastenliefde de medestanders van een veto op stamcelonderzoek voelen:

"Fox is a fing loon. The world would be better off without liars like him. He can't die too soon for me."

"Isn't Michael J. Fox a Canadian citizen, and if so why does he have a say about this issue."

"I wonder why Michael J. Fox has Parkinson's in the first place. I think it might be the result of a certain recreational lifestyle choice."

In de reacties staat ook nog een klassieke uitspraak, die zo van Bush zelf had kunnen zijn: "Americans are the most charitable and giving group of people in the United States."

Toevallig kwam ik gisteren nog een opmerkelijk videootje tegen dat lijkt te bewijzen dat Bush' verstandelijke vermogens zijn afgenomen. Slechts tien jaar verschil geeft een veronrustende beperking van zijn spraakvermogen weer.

Vastgelogd op 18:12

Terugverwijzen (4 reacties)


dinsdag, 18 juli 2006

Miew
Zoals een weblogger pleegt te zeggen kun je niet genoeg kittens op je weblog hebben, maar zou ie dan ook eentje bedoelen met één lijfje maar twee gezichten? [Via Fark]

"It has two mouths that meow in unison, two noses and four eyes that have not opened yet."

Vastgelogd op 21:27

Terugverwijzen (0 reacties)

Massage
Hehe, Bush pulls a Jeltsin bij Angela Merkel, die daar danig van schrok. Of simpelweg niet van gediend was, maar da's niet helemaal duidelijk.

Vastgelogd op 18:17

Terugverwijzen (6 reacties)


zondag, 16 juli 2006

Nerddeunen
Hm, even september in de gaten houden: muziek van de Commodore 64, in zijn eigen vorm al klassiek eigenlijk, wordt later dit jaar door een echt klassiek ensemble uitgevoerd.

Leuke verwijzinkjes naar originele en verklassiekte muziek in mp3-vorm bij bovenstaand persbericht. Bij YouTube een videootje van de eerste repetitie in mei.

Het is dat ik niet kan solderen, maar anders zou ik wel een ouwe C64 willen omtoveren tot deze vette synth.

Vastgelogd op 19:28

Terugverwijzen (0 reacties)

Over and over again
Deze Bush-video is een relatief ouwetje, maar het bewijst waarom The Daily Show zo broodnodig is in het huidige Amerika en waarom het 't downloaden meer dan waard is. Ehm, ik bedoel natuurlijk, kijken, op CNN International. Op zondag. Geloof ik.

Vastgelogd op 17:15

Terugverwijzen (0 reacties)

Engels - Nederlands
In de jongste editie van het tijdschrift Onze Taal staat een leuk verhaal van Justus van Oel, opgebouwd uit woorden die ook in het Engels voorkomen... een citaatje:

"Leg die baby in bad, week 'm in warm water en poets door tot de big van top tot teen proper is.

Vastgelogd op 16:58

Terugverwijzen (0 reacties)

400

Gefeliciteerd, meneer van Rijn. [Jaja, een dag te laat, maar whaddayagonnado]

Vastgelogd op 13:27

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 13 juli 2006

Alaaf
Ah, Amerikanen komen eindelijk achter de verwerpelijkheid van prinsen Carnaval... [Via BoingBoing, zowaar]

Vastgelogd op 18:18

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 12 juli 2006

Naam
Op aandringen van Polen ondergaat 's wereldste beruchtste concentratiekamp een Prince-achtige naamsverandering: niet langer Auschwitz Concentratiekamp, maar het Voormalig Nazi-Duitse Concentratiekamp Auschwitz.

De Poolse regering voelt 61 jaar later blijkbaar behoefte nogmaals duidelijk maken dat zij er niets mee te maken hadden. Raarrrrrr.

Vastgelogd op 19:37

Terugverwijzen (0 reacties)

Les

Rare jongens, die Japanners. Zindelijkheidstraining doen ze per tekenfilm. Ook in het onbegrijpelijke Japans heel amusant.

Vastgelogd op 16:28

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 11 juli 2006

De Mazzel
Columniste Anne Coulter is een mafketel eerste klas uit Huize Fox News. Dus dan is het altijd aardig om te zien dat buitenissig gedrag wordt afgestraft: als je anderhalf uur te laat bent voor een radio-optreden, bijvoorbeeld.

Vastgelogd op 20:03

Terugverwijzen (0 reacties)

..
Zo, een stroomstoring van ruim een uur overleefd. Man, geen ventilator, geen koffie, geen internet en mijn eerste instinct was "even op de site bij Eneco kijken".

Nouja. Van de nood een deugd gemaakt en m'n vriezer eens uitgeruimd en ontijsd - als dat een woord is, tenminste.

Vastgelogd op 19:37

Terugverwijzen (6 reacties)

Syd
Shine on, you crazy diamond...

Vastgelogd op 19:33

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 10 juli 2006

Bastbats
Zeg, bent u nou eigenlijk ook zo benieuwd wat Materazzi tegen Zidane heeft gezegd dat zo'n - waarschijnlijk verdiende en fraai uitgevoerde - bokkige kopstop uitlokte?

Wikipedia heeft het over een racial slur, maar ja... dat had ik zelf ook nog kunnen verzinnen.

Het artikel zit trouwens wegen vandalisme op slot.

Vastgelogd op 15:39

Terugverwijzen (3 reacties)

Der Rudi
"Wenn jemand das Bundesverdienstkreuz verdient, dann bin ich es, denn ich habe gezeigt, dass die Deutschen Humor haben."

Aldus Rudi Carrell, afgelopen vrijdag op 71-jarige leeftijd ingehaald door de kanker. Overigens verbaasde het hem niet dát hij als verstokte roker longkanker kreeg, maar meer dat het pas zo laat kwam.

In februari kreeg Carrell voor zijn werk nog de Goldene Kamera, Duitslands hoogste televisieprijs. In zijn dankwoord grapte hij dat de uitreiking "vooral door mijn ziekenfonds, de plaatstelijke kliniek in Bremen-Oost en de Duitse farmaceutische industrie" mogelijk was.


Vastgelogd op 15:35

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 7 juli 2006

Doorpakken
Ergens verbaast het me niet, want aflevering II was al een eigengereid zooitje, maar it's official: Balkenende-III negeert oproep Lubbers tot zelfbeperking, meldt de NRC.

Met "Geen enkel onderwerp is taboe" [CDA] en "We moeten onszelf niet te veel beperkingen opleggen" [VVD] klinken ze net als de vorige keer, drie jaar terug.

Ook toen werd bijvoorbeeld, ondanks demissionaire status, zonder enige terughoudendheid steun aan de Irak-oorlog toegezegd. Leverde Jaap wel een nieuwe baan op die, toegegeven, politiek impotent blijkt te zijn, dus vooruit.

Hamvraag is natuurlijk hoeveel mensen zich tot 22 november laten paaien met de sigaren uit eigen doos, die Balkenende-III van plan is uit te delen.

Vastgelogd op 15:44

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 4 juli 2006

LPF
LPF-Kamerlid Margot Kraneveldt kan zich niet vinden in de steun van haar partij aan het derde kabinet Balkenende en stelt per direct haar LPF-zetel ter beschikking.

Ze gaat proberen om nu voor de PvdA in de Kamer te komen. LPF'er Gerard van As laat zich ongelofelijk kennen als het kleinzielige mannetje dat hij blijkbaar is.

In plaats van een neutraal geformuleerd "We wensen haar veel succes" zegt Van As "geen traan te laten" om haar vertrek. En voegt daar in Elsevier nog aan toe: "Voor de nieuwe kandidatenlijst was ze toch afgevallen. Het bestuur was niet van plan haar nog op een verkiesbare plaats te zetten."

Miezerige club, die LPF, maar dat wisten we eigenlijk wel.

Vastgelogd op 12:48

Terugverwijzen (3 reacties)


maandag, 3 juli 2006

Vuur
Ik vind ze zelf wel mooi, maar deze olieverfschilderijen van mensen die vreselijke verbrandingen hebben, zullen niet voor iedereen zijn. Dat je het even weet voor je klikt.


Vastgelogd op 21:09

Terugverwijzen (2 reacties)

Strijdperk
In het Nederlands Dagblad een zeer lezenswaardig artikel over een persoonlijke strijd tegen de porno. Wat opmerkelijke zinsnedes:

"De behoefte om iets hoog te houden, heb ik nooit gevoeld." [..] " Ik heb de deur wel eens op slot gedaan. Dan zat ik trillend achter mijn computer, op zoek naar seks. Terwijl ik filternet heb." [..] "Zo beloofde ik God dat ik nooit meer in m'n eentje na 22.30 uur televisie zou kijken. Ook niet als een voetbalwedstrijd nog niet afgelopen was. " [..] "Jan-Willem, als jij je oog niet uitrukt, dan doe Ik dat. Dat heb ik als genezend ervaren."

Vastgelogd op 20:45

Terugverwijzen (1 reacties)

Viseo
Dat de nederige Senseo ook in de Verenigde Staten goed scoort, is natuurlijk een aardige opsteker. Maar zou er nou echt iemand geďnteresseerd zijn in een Senseo creditcard?

Vastgelogd op 20:32

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 1 juli 2006

Tja
Den Haag is het strand van nullen als dat 'rompkabinet' er komt. Het woord klinkt al net zo lelijk als het idee.

Vastgelogd op 13:22

Terugverwijzen (1 reacties)

Oef
Zo blijft men bezig:

The US military has opened a criminal investigation into the alleged killing of an Iraqi family by US soldiers.

Vastgelogd op 00:29

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org