Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

donderdag, 29 juni 2006

Druk
Ten eerste valt het me op wat een productief jaar 2006 voor Meryl Streep is, maar toen viel m'n oog op wat er voor 2007 aangekondigd staat: First Man, waar ze de Amerikaanse president speelt. Haar man wordt gespeeld door DeNiro. Yay!

Vastgelogd op 22:55

Terugverwijzen (0 reacties)

Briesje
Ik ken een hoop mensen die ik een plezier doe met deze kekke USB-powered ventilator.

Vastgelogd op 22:38

Terugverwijzen (1 reacties)

Sterk


Vastgelogd op 22:19

Terugverwijzen (0 reacties)

Val
Nou, nou nou! Na de teleurstelling van de uitschakeling van het WK is er toch nog reden tot feest! Nieuwe verkiezingen!

Na een wat hallucinotoire vertoning die gisteravond begon - met Zalm die nog op een ongristelijke tijd moest komen opdraven - en dan vanmiddag een zelfgenoegzame Balkenende tussen die pedante Brinkhorst en Pechtold, gevolgd door nog wat gebeuzel...

Einde verhaal. Helaas bewees Balkenende-I al dat er gewoon wordt doorgeregeerd alsof er niks aan de hand is. Dat is jammer.

Wat ook jammer is, is de indruk die gewekt wordt alsof het 'doortastende' sloopbeleid van de afgelopen jaren Nederland weer heeft vlotgetrokken. Zoals vriend L. al via MSN terecht opmerkt:

"Het enige wat een kabinet aan economische groei kan doen is geen wanbeleid voeren en meedobberen op de internationale conjunctuur."

Dat eerste is dan niet gelukt en de rest gebeurde automatisch. De afgelopen jaren is wel duidelijk geworden dát er zaken ten onrechte zijn genegeerd en geloof me, alle partijen hebben daarvan geleerd.

Maar zoals Nederland sinds 2002 bij tijd en wijle onherkenbaar voor me was, dat moet te repareren zijn. Zouden we nou eindelijk een kans hebben om scherven te lijmen en te depolariseren?

Op naar een oud, nieuw, gelouterd Nederland!*

*Ik weet het, 't klinkt als een slechte verkiezingsposter. Maar verkiezingen KOMEN er! Yay.

Vastgelogd op 21:31

Terugverwijzen (2 reacties)


maandag, 26 juni 2006

Socceroos
Je zou met dit soort BUDARBITRAGE toch nooit meer naar een WK willen kijken, laat staan er aan méé doen?!

Vastgelogd op 18:56

Terugverwijzen (2 reacties)


zondag, 25 juni 2006

Exit WK
Zo, deze maar weer eens afgestoft. Nog nooit zo'n kaartenfuif en acteerklas gezien als de wedstrijd tegen Portugal van vanavond. Dan nu maar voor Australië juichen...

Vastgelogd op 23:49

Terugverwijzen (1 reacties)

Raarrr
Gek nieuws uit Zweden, waar een man met een explosief zou zijn behangen.

Police, who have not said if the device is real, say the man claims he was kidnapped three days ago and that someone else put the belt on him.

Wat me doet denken aan die pizza-bezorger, wat jaren terug. [UPDATE] Wat ik uit het Zweeds ontcijfer, is het voorbij en was het hoogstwaarschijnlijk gewoon een mafketel.

Vastgelogd op 19:11

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 23 juni 2006

Embedded
Door de geneugten van het wereldwijde netwerk van computers heb ik de grotendeels door soldaten zelfgedraaide documentaire Combat Diary al gezien.

Het is intrigerend om te zien, maar ook tragisch omdat de ongeïnformeerdheid er bij sommigen dik bovenop ligt. Dan heb ik iets meer vertrouwen in The War Tapes, waarbij - aan de trailer te beoordelen - voor zover mogelijk een wat objectiever standpunt wordt gekozen. Maar ook deze film is gedraaid door Amerikaanse soldaten zelf.

Terzijde blijkt 36 procent van Europeanen de Verenigde Staten een groter gevaar voor de wereldvrede te vinden dan landen als Noord-Korea of Iran. Bush was toevallig in Europa en noemt dat desgevraagd "absurd".

EU-voorzitter Oostenrijk viel hem bij: kanselier Schüssel noemde het "grotesk" om Amerika zo weg te zetten en sleepte er voor het gemak maar even de Tweede Wereldoorlog en het Marshall-plan bij.

Vastgelogd op 22:35

Terugverwijzen (0 reacties)

Enzjinerink
Mathieu, die me dit linkje doorpiepte, zei het al: Chekov is niet dood, hij leeft! Maar Pjotro weet wel hoe hij een flash-site in elkaar moet ehm, flansen.

Vastgelogd op 21:19

Terugverwijzen (0 reacties)

Pinksteren/Pasen
Ik zie geen Echte Boter* op tafel staan, maar Bill Gates en Steve Jobs zitten toch echt samen aan tafel.

Aan de handbewegingen en het enthousiasme te zien hebben ze het over de omvang van hun bankrekening. [Via TUAW]

* Ja, weet u nog?

Vastgelogd op 18:12

Terugverwijzen (1 reacties)

Films
Ha, aardig filmnieuws: Magnolia-regisseur Paul Thomas Anderson is eindelijk weer eens met een film bezig en Martin Freeman (Tim uit "The Office") gaat niemand minder dan Rembrandt van Rijn spelen in een film over de Nachtwacht.

Vastgelogd op 18:09

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 21 juni 2006

Muhar
Toen Bill Gates zijn vertrek aankondigde, stuurde hij een e-mail naar de Microsoft-medewerkers. Het mailtje is uiteraard uitgelekt en wordt door Silicon Valley's eigen roddeldienst Valleywag vakkundig van commentaar voorzien.

Vastgelogd op 16:53

Terugverwijzen (0 reacties)

Boten Anna
In Zweden zijn nerds blijkbaar zo mainstream geworden dat een dom liedje over een channelbot op Internet Relay Chat het blijkbaar tot een zomerhit kan schoppen.

* wrijft kin * Maar eens een deuntje schrijven over de geneugten van een Windows-herinstallatie?

Vastgelogd op 16:50

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 19 juni 2006

Hard
Sterke billboards van Amnesty International: Het gebeurt niet hier, maar nu [uiteraard via Martijn]

Vastgelogd op 23:14

Terugverwijzen (1 reacties)

HDTV
M'n parental units hebben sinds kort een reusachtige televisie, waar al menige WK-wedstrijd in superhoge resolutie is gekeken.

Naast een knagende jaloezie en hebberigheid houdt de vraag me bezig wat er post World Cup straks in Nederland aan HDTV-content overblijft.

Het aanbod is, afgezien van de huidige Wereldkampioenschappen op een beperkt aantal kabelnetten, redelijk schraal. De NOS zendt niet in HD uit en de televisiestations die er wel op zijn voorbereid (de BBC o.a.) worden niet in hoge resolutie doorgegeven.

Wat rondneuzen met Google levert berichten op waarin de woorden "proef", "pilot" en "experiment" prominent figureren. Casema (mijn kabelaar) biedt een HDTV-kabeldecoder aan voor 299 euro, wat ik een forse investering noem, aangezien er straks voor HD extra betaald moet worden.

De kabelboer geeft per 10 mei HD-1 NL door en per 1 juni kwam daar National Geographic in HD bij.

Maar ja, dat zijn dus maar twee kanalen. En wat ik begrijp gaat de NOS niet voor 2008 serieus met HDTV in de weer. Ik heb mijn zinnen uiteindelijk wel op een HDTV gezet, maar dan wil ik wel wat te kijken hebben.

Daarom, waarde lezer... heeft u eigenlijk een HD Ready-toestel? En zo ja, wat kijkt u daar dan eigenlijk op?

Vastgelogd op 21:49

Terugverwijzen (5 reacties)

Shuttle
Zeg, ik krijg een sterk gevoel van deja vu, als ik dit lees over de aanstaande Shuttle-lancering op 1 juli.

"Safety officials said modifications carried out since the problem [het afbreken van stukken isolatieschuim met alle risico's van dien, red] recurred a year ago were still not enough."

Vastgelogd op 21:18

Terugverwijzen (0 reacties)

Exit Gates
Dat Bill Gates zich op zijn liefdadigheid gaat richten en Microsoft (over twee jaar pas) verlaat, was wereldnieuws. Columnist Bob Cringely grijpt het meteen aan om een column te schrijven, waarin hij 's werelds rijkste man niet erg aardig typeert:

"Microsoft has spent five years and $5 billion NOT shipping Windows Vista. This reflects a company deliberately built in the image of its founder, Bill Gates -- a single-tasking, technically obsolete executive with no checks or balances whatsoever who fills the back seat of his car with fast food wrappers. So Bill has to go, because as an icon, he's great, but as a manager, he sucks."

Vastgelogd op 17:52

Terugverwijzen (0 reacties)

..
Hiep hiep hoera, lang zal ik leven en meer van dat werk.

Vastgelogd op 17:49

Terugverwijzen (5 reacties)


donderdag, 15 juni 2006

Borden
B3TA heeft weer een leuke uitdaging, verkeersbordensjoppen. Een behoorlijke lijst, dus hier wat ik de leukste vond: erg mooi, goed melig, fraai geanimeerd, leuk retro en lekker grof.

Vastgelogd op 23:00

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 14 juni 2006

Ai
Ik zag op het onvolprezen TV Oranje een raar liedje, opgeleukt met drie buikdanseressen. Ik wilde uitzoeken of ik nog kon achterhalen om welk liedje het precies ging. Een zoekactie levert een geinige eerste hit op:

Let wel, op de site zelf roemt iemand de werking voor stijve gewrichten. Maar welk deuntje het nou is en door wie het gezongen wordt, daar ben ik nog niet achter. Update: Kelly Hensen.

Vastgelogd op 23:52

Terugverwijzen (1 reacties)

Trailer
Ik ben niet de doelgroep voor The Devil Wears Prada, maar de trailer zit goed in elkaar met scherpe dialogen. En Merel Streep als een soort Cruella de Ville hoofdredactrice lijkt me wel interessant.

Dan ergens deze zomer moet ik nog even naar Superman Returns en er is nog een documentaire over een voetbalclub in de Verenigde Staten (*gasp*) die me wel interessant lijkt.

Vastgelogd op 22:58

Terugverwijzen (0 reacties)

Vogel
David Attenborough maakt aan de lopende band programma's waarbij je van de ene verbazing in de andere valt - deze getalenteerde vogel kende ik nog niet. [Via Boing Boing]

Vastgelogd op 14:06

Terugverwijzen (2 reacties)

USA for Africa
Vervreemdend, om half vier wakker worden door "We Are The World" zingende dronken types die uit de stad komen.

Vastgelogd op 12:55

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 12 juni 2006

Kalender
Handig, nog even gauw de komende wedstrijden in Outlook of iCal jassen.

Vastgelogd op 20:57

Terugverwijzen (1 reacties)

Zombie
In 2008 (het jaar waarin we gelukkig afscheid nemen van die andere griezel in het Witte Huis) komt de horrorfilm House of Re-Animator uit, met het bizarre plot:

"When there's a death in the White House, "re-animator" Herbert West is brought in to bring the corpse back to life."

Maar die West wordt wel gespeeld door William H. Macy, dus dat is wellicht toch het bekijken waard.

Vastgelogd op 18:14

Terugverwijzen (0 reacties)

Bal
Een geinig kunstproject in Duitsland heeft voor alle 32 deelnemende landen aan de World Cup een voetbal bewerkt. Bij ons het Vermeer, geen verrassing, maar gelukkig geen klompen, een kaaskleur of een met wietvloeitjes gemaakte papier maché.

Overigens een mooi goal van Robben, gisteren. Maar nu moet ie nog even herinneren dat er ook zoiets bestaat als de bal afgeven.

Vastgelogd op 18:09

Terugverwijzen (1 reacties)

Doos
Intrigerende, verbazend slecht gespelde advertentie voor een glasvezelcamera. De gebruikssporen baren me het meeste zorgen, gezien de laatste zin. [Via Mathieu]

Vastgelogd op 13:43

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 10 juni 2006

Piper calling
Het is even een tijdje sponzen, maar wel een geinig hebbeding: honderd verschillende versies van Led Zeppelins 'Stairway To Heaven'. Wie Firefox gebruikt, kan 't zich een stuk makkelijker maken met de DownThemAll-plugin.

Er zit ook een heerlijk gedateerde uiteenzetting tussen over de satanische kantjes van dit nummer (en rock en heavy metal in het algemeen).

Yes there are two paths you can go by
but in the long run
There's still time to change the road you're on

Vastgelogd op 17:27

Terugverwijzen (0 reacties)

Gemütlich
Ach, die Adolf wilde eigenlijk gewoon lekker zitten, getuige zijn tweede boek.

Vastgelogd op 16:46

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 9 juni 2006

Bellon
Ik kreeg vandaag een persbericht van Jajah.com binnen, een dienst die me toegegeven positief is bevallen. Het werkt extreem simpel. Iedereen krijgt sowieso vijf minuten gratis bellen zonder registreren, dus check het zelf even, wil je?

Vastgelogd op 21:13

Terugverwijzen (0 reacties)

Vreselijk
Wie gezegend is met TV Oranje op de kabel, zal bij dit filmpje van een stel rare Chinezen op een bewolkte dag een moment van herkenning hebben.

Het is zó erg: de hoge zang, het dansje (nouja, da's een groot woord) en het feit dat 't bijna een kwartier (!) voortsleept. Als het is geladen moet je voor de grap eens spoelen.

Guantánamo Bay gebruikt dit soort dingen om gevangenen te breken, ik weet het bijna zeker.

Vastgelogd op 20:56

Terugverwijzen (0 reacties)

Take Note
Net nu ik geen Windows-computer met Active Desktop meer heb, komt Alex met Wallnote, waarbij je heel eenvoudig notitieblaadjes en een todo-lijstje kunt bijhouden, direct vanaf je desktop.

Maar gelukkig, Wallnote werkt ook gewoon in elke browser, inclusief allerlei je-hoeft-niet-te-reloaden-want-dit-is-web-tweepuntnul handigheid.

Vastgelogd op 20:51

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 8 juni 2006

Oranje
Even inhakend op het negatieve Oranje-gevoel van gisteren: dan zijn deze shirts toch een stuk gezelliger: de Aanvallah en het Flipover-Shirt.

Vastgelogd op 15:50

Terugverwijzen (0 reacties)


woensdag, 7 juni 2006

VN
"The good works of the U.N. are largely lost because "much of the public discourse that reaches the U.S heartland has been largely abandoned to its loudest detractors such as Rush Limbaugh and Fox News."

Dat klinkt toch heel plausibel? Maar oei, het is gezegd door de tweede man bij de Verenigde Naties - dus Amerika eist op hoge poten dat Kofi Annan deze uitspraken veroordeelt.


Vastgelogd op 22:03

Terugverwijzen (0 reacties)

Reclame
Okee, mijn periodieke overzichtje van irritáááánte reclames: het zogenaamd vertederende maar werkelijk onverstaanbare kutkind van de Roosvicee. De smakkende eikel die geblindoekt een Sportlife kauwt en rondjes skate op een dak, de erbarmelijk gezongen deun van een of andere Palm-walrus op een harmonium, de vrouwelijke voice-over van Garnier Fructis whatever die in een vreselijk frequentiegebied vibreert en Nivea deodorant met parel-'iets' voor "mooie oksels".

Zo.

Vastgelogd op 21:55

Terugverwijzen (1 reacties)

Te kijk
Zo doe je dat. Een vriendin vergeet haar mobieltje in een taxi, maar de ahem, eerlijke vinder, weigert hem vervolgens terug te geven. Laat het nu een hippe Sidekick zijn, die automatisch synchroniseert.

Dus die nieuwe Sidekick die de vriendin vervolgens voor een paar honderd dollar moest kopen, snokt gelijk alle foto's en info uit de gejatte telefoon. Daar moet je dan iets mee doen, dat spreekt voor zich.

Vastgelogd op 21:15

Terugverwijzen (0 reacties)

Lachen
Vrijdag begint het Wereldkampioenschap Voetbal. In Duitsland, inderdaad. En hoewel de Tweede Wereldoorlog toch alweer een tijdje geleden is, blijft het een dankbare en blijkbaar reuze-amusante periode.

Zo kwamen er op de Wehrmacht geïnspireerde Stahlhelmen en vandaag kreeg ik deze site onder ogen: Meister Schnurr, met vrolijcken Hitler-snorren in allerlei kleuren. De zwarte (gereserveerd voor Duitsland) zijn wegens grote belangstelling uitverkocht.

Wat is er mis met mensen die dit a) verzinnen en b) denken te kunnen dragen onder het mom van ludiek en niet-lullen-tis-60-jaar-geleden? Het is echt toeval, maar m'n moeder heeft een heel raak stukje over deze fel-oranje schaduwkant van het WK.

Weet je wat - misschien kunnen we deze maken: dat dan alle landen hun initialen erop drukken. Kunnen we lachen.


Vastgelogd op 21:00

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 6 juni 2006

6-6-6

Nou, Opbaringen 13:18 zegt 't al: "Hier is de wijsheid: die het verstand heeft, rekene het getal van het beest; want het is een getal eens mensen, en zijn getal is zeshonderd zes en zestig."

Het betekent dat er vandaag zowel door Christenen en Satanisten voor hun respectievelijke held wordt gebeden, meldt Het Parool.

Vastgelogd op 00:01

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 5 juni 2006

Cam
Vorig jaar kocht Sony de camera-tak en know how van Konica-Minolta, om daar een vervolgens enkele weken terug een eigen dslr-merk mee te lanceren: Alpha of α.

Nou kreeg ik een uurtje terug een pagina doorgepiept van de DSLRA100K (what's in a name?) waarin de 10 megapixel-camera stond aangekondigd voor 999 dollar, inclusief lens.

Als dat zo is, is dat een scherpe prijs. Dat de productpagina buiten te zien is geweest was blijkbaar een foutje, want de pagina is alweer offline. Wat ik me er verder nog van herinner, is dat de eerste uitlevering voor eind juli gepland stond.

Ook de Sonystyle-site zegt nu geen 'dslra100k' te kennen en alleen camera's tot 8 megapixel in het assortiment te hebben.

Een raar soort 404-marketing blijft het wel, zo met die voorproefjes. Of zou het viral zijn - we praten... eh, ik monologiseer er wel over, inmiddels.

Vastgelogd op 23:44

Terugverwijzen (3 reacties)

Hoophoop
De nieuwsbrief van Popbitch stelt terecht de vraag over het nieuwbakken kind van Angelina Jolie en Brad Pitt:

(FYI: Poor baby, how long will it be at school before Shiloh Pitt gets nicknamed Piloh Shitt?)

Vastgelogd op 17:48

Terugverwijzen (0 reacties)

Wiet
In Nederland is een wietplantage meestal een redelijk rommelige onderneming op een zolder - soms met extragratis gevangene.

Maar waar er blijkbaar nog meer valt te verdienen aan het groene goud, loont de inrichting van een professionele, verborgen plantage met hydraulische deuren, afzuigsystemen en een als rots vermomde vluchtroute.

Vastgelogd op 14:32

Terugverwijzen (0 reacties)

Montana
Ha, een grote bek in een kleine verpakking: Scarface In Your Pocket.

Vastgelogd op 14:28

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 1 juni 2006

Bizar
Na de veelbesproken ruzie tussen Charles Groenhuijsen en NOS schabbel-Gestapo in de vorm van hoofdredacteur Hans Laroes is hij columns gaan schrijven voor Planet Internet.

Ik lees deze voor het eerst, maar wat een dubbeldenk. Groenhuijsen was en blijft een voorstander van de inval om een bijzondere reden, die zichzelf quasi opheft: "Vooral omdat het alternatief – weggaan uit Irak – zo veel slechter is."

Dat is inmiddels zo, maar het alternatief van "wilde bendes van Al Qaida" die als alternatief de tent runnen (doen ze dat trouwens niet allang?) is ook een product van die inval. Oorzaak en gevolg, dat werk. Je kunt toch ook gewoon erkennen "stom, hadden we niet moeten doen?" En dan zien of je nog iets wezenlijks kunt doen of beter kunt vertrekken. Nahja.

Voor Irakezen die hun familie zojuist bij het plaatselijke mortuarium hebben opgehaald heeft Groenhuijsen nog een steunbetuiging: "De situatie in Irak lijkt soms zo uitzichtloos. Te veel geweld, te veel bloed, te veel verdriet. Maar weet dat burgeroorlogen voorbij gaan."

En al die doden? Laten we niet de verhoudingen uit het oog verliezen, maant de columnist: "Enig idee hoeveel Amerikanen bij die veldslag – the Battle of the Bulge - omkwamen? Tegen de 20.000! Bijna tien keer zo veel als nu in de Irak-oorlog. Maar Roosevelt zette door. En gelukig maar.

Oóóh, Groenhuijsen heeft over die Amerikaanse slachtoffers! Ja, nee. Dat is inderdaad niks. En als we de naar schatting 37 miljoen burgersslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog in ons achterhoofd houden, zijn die ruim 32 duizend Irakezen eigenlijk ook peanuts.

Vastgelogd op 23:54

Terugverwijzen (1 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org