Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
donderdag, 1 juni 2006

Bizar
Na de veelbesproken ruzie tussen Charles Groenhuijsen en NOS schabbel-Gestapo in de vorm van hoofdredacteur Hans Laroes is hij columns gaan schrijven voor Planet Internet.

Ik lees deze voor het eerst, maar wat een dubbeldenk. Groenhuijsen was en blijft een voorstander van de inval om een bijzondere reden, die zichzelf quasi opheft: "Vooral omdat het alternatief – weggaan uit Irak – zo veel slechter is."

Dat is inmiddels zo, maar het alternatief van "wilde bendes van Al Qaida" die als alternatief de tent runnen (doen ze dat trouwens niet allang?) is ook een product van die inval. Oorzaak en gevolg, dat werk. Je kunt toch ook gewoon erkennen "stom, hadden we niet moeten doen?" En dan zien of je nog iets wezenlijks kunt doen of beter kunt vertrekken. Nahja.

Voor Irakezen die hun familie zojuist bij het plaatselijke mortuarium hebben opgehaald heeft Groenhuijsen nog een steunbetuiging: "De situatie in Irak lijkt soms zo uitzichtloos. Te veel geweld, te veel bloed, te veel verdriet. Maar weet dat burgeroorlogen voorbij gaan."

En al die doden? Laten we niet de verhoudingen uit het oog verliezen, maant de columnist: "Enig idee hoeveel Amerikanen bij die veldslag – the Battle of the Bulge - omkwamen? Tegen de 20.000! Bijna tien keer zo veel als nu in de Irak-oorlog. Maar Roosevelt zette door. En gelukig maar.

Oóóh, Groenhuijsen heeft over die Amerikaanse slachtoffers! Ja, nee. Dat is inderdaad niks. En als we de naar schatting 37 miljoen burgersslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog in ons achterhoofd houden, zijn die ruim 32 duizend Irakezen eigenlijk ook peanuts.

Vastgelogd op 23:54

Reacties

Ik heb maar één woord voor Charles Groenhuijsen: Haditha http://www.planet.nl/planet/show/id=85106/contentid=717675/sc=a9c7f9

Goed, een tweede woord dan: Ishaqi http://www.planet.nl/planet/show/id=85106/contentid=718426/sc=71da32

Peter - 02/06/2006 om 13:29:07

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org