Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zondag, 30 april 2006

Finale
Ik kocht vorig jaar in New York een uitstekende biografie van Sergei Rachmaninoff, waar ik de afgelopen weken in heb verdiept.

Nou zijn de laatste hoofdstukken van een biografie van een overleden componist natuurlijk voorspelbaar, maar ik merk van mezelf dat ik steeds langzamer lees, naarmate de laatste bladzijden dichterbij komen.

Toch nog even het onvermijdelijke uitstellen, zeg maar. Ik hoop wel te ontdekken waarom hij nabij New York begraven ligt, terwijl Rachmaninoff toch echt in Beverly Hills woonde en gestorven is.

Nouja, omdat het bijna middernacht is: even kalm-ish mei in met een Etude-Tableaux.

Vastgelogd op 23:28

Terugverwijzen (1 reacties)

Shimilimilam
Ik vond de twist aan het eind van Unbreakable nou net datgene wat de film stuk maakte, Signs maar matig en The Village heb ik nog niet eens gezien.

M. Night Shyamalan komt deze herfst met Lady In The Water met een favoriete acteur-met-droeve-kop, Paul Giamatti. De trailer is alvast sfeervol - mooi deuntje ook - dus ik geef hem komende september maar het voordeel van de twijfel.

Vastgelogd op 23:11

Terugverwijzen (0 reacties)


zaterdag, 29 april 2006

Val
Opmerkelijke koersval van ruim 11 procent van het aandeel Microsoft, na slechte vooruitzichten voor het fiscale jaar 2007. De daling vertegenwoordigt - op papier althans - een waarde van 32 miljard dollar.

Vastgelogd op 10:38

Terugverwijzen (0 reacties)

Toen
Weet u nog? In de aanloop naar de oorlog in Irak deed Bush zijn best het land af te schilderen als een vrijstaat voor terroristen. Tijdens een toespraak in februari 2003 op een marinebasis in Jacksonville, Florida stelde hij onomwonden:

"America has laid out the facts for the world to see. Saddam Hussein has chemical weapons programs, and the means to use them. Saddam Hussein has a biological weapons program, and the means to deliver those weapons. [..] Saddam Hussein aids and protects terrorists, including members of al Qaeda. [..] The Iraqi regime is engaged in a massive campaign to conceal its weapons of mass destruction, and its ties to terrorists. And that deception continues today."

Van de chemische en biologische wapens is geen spoor gevonden. De Amerikaanse noch Britse regering heeft daar ooit een bevredigend antwoord op gegeven. Maar ach, water under the bridge, nietwaar?

Saddam is weg, maar vacuüm dat de Amerikaanse inval creëerde en waarvoor niets was gepland, heeft nu van Irak precies dat gemaakt wat Bush voorstelde, drie jaar geleden. En dat zeg ik niet: dat zegt het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken in een rapport dat gisteren verscheen:

"Sunni and Shiite extremist groups are working inside Iraq to create a terrorist haven, where foreign fighters can operate, a U.S. State Department report said Friday."

Het rapport stelt verder dat terroristen samenwerken om een "spectaculaire aanval" op Amerikaanse bodem te plegen. We zullen het nooit zeker weten, maar zouden die splintergroepen elkaar ook zo hebben gevonden als Bush het anders had aangepakt?

De conservatiefste schatting van Iraakse burgerslachtoffers staat trouwens op 34.512. En om het dan helemaal compleet te maken is voor de zekerheid inmiddels ook Iran Body Count in het leven geroepen, met daarop een rapport met waarschuwende toon van een think tank uit Oxford.

Vastgelogd op 08:48

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 25 april 2006

Verstreken
Ergens is het raar: ik vond bij het opruimen nog wat oude tandartsrekeningen (de oudste was uit 2003) die ik toch maar even naar de Agis opstuurde.

Ik was daar toen ook al verzekerd en heb dus netjes premie betaald. Toch betalen ze van de naar schatting 199 euro aan declaraties maar 13 euro uit - omdat van de rest de declaratietermijn is verstreken.

Nu was ik toegegeven niet de snelste met indienen, maar ergens was dat toch gewoon *mijn* geld, ook drie jaar geleden?

Vastgelogd op 23:27

Terugverwijzen (6 reacties)

Thickbox
Veel webloggers die veel foto's plaatsen gebruiken LightBox, dat helaas als nadeel heeft dat eerst de hele pagina geladen moet worden voor hij werkt.

Nu kwam ik ThickBox tegen, die hetzelfde doet, maar volgens de auteur in net 20 kilobyte. Ook belooft hij de constante redesigns waarmee LightBox (blijkbaar) kampt, achterwege te laten.

ThickBox kan trouwens ook nog meer trucjes (scrollteksten, loginschermen etc.)

Vastgelogd op 14:49

Terugverwijzen (0 reacties)


maandag, 24 april 2006

Kubus
Geinig: een in flash gebouwde kubus die je door handbewegingen (gedetecteerd door je webcam) kan laten bewegen. Het werkt, al moet je even flash toegang geven tot je webcam (eenmalig en/of uitschakelbaar).

Heel Minority Report-esk, zoals de naam doet vermoeden. Weer een nieuwe toepassing voor je webcam, na het Mac-only Delicious Library (maakt van je webcam een streepjescodescanner) en de korte internetrage rond Het Meisje met de Logitech-cam. Dat laatste klinkt als de titel van een modern sprookje.

Vastgelogd op 19:05

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 21 april 2006

Zat
Weer een klassieke The Onion: Drunk Will Show You, Everybody:

"After two minutes of a silence described by witnesses as "sullen," Stenerud announced that he had one last fucking thing to tell the audience."

Vastgelogd op 15:34

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 20 april 2006

Gezichten
Er zweeft een hoop meuk rond op Flickr, maar er gelukkig ook minstens zo veel talent aanwezig.

Zoals Stoneth, die mensen aan de spreekwoordelijke onderkant van de samenleving fotografeert en soms wat over hun leven lospeutert. Meesterlijke portretten.

Vastgelogd op 23:06

Terugverwijzen (1 reacties)

Nog vrij

Hm, ik vraag het me serieus af of dit echt is: over een hekje klimmen bij Andrews Air Force Base en het presidentiële vliegtuig taggen met de zin Still Free.

Zelfs als het een nepvideo is, blijft het een knap staaltje bewegend photoshoppen. [Via Boing Boing]

Vastgelogd op 20:58

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 12 april 2006

Opruiming
Hoewel het voorjaar nog eigenlijk geen naam mag hebben - excusez le mot maar deze uitgestelde lente is KUT met peren - heb ik toch alvast een soort voorjaarsschoonmaak gehouden in m'n linklijst.

Enige voorlopige *toevoeging* aan de lijst is het berehandige Popurls.

Vastgelogd op 23:37

Terugverwijzen (2 reacties)

Mooi
Fraaie fotogallerij van werken van Ron Mueck, maker van enorme, realistische sculpturen.

Vastgelogd op 21:12

Terugverwijzen (3 reacties)

Na dato
Bijna vijf jaar terug werden honderden mensen door die asbestwolk van de instortende Twin Towers ingehaald. Nog eens duizenden reddingswerkers groeven wekenlang in de meuk die van het World Trade Center over was.

Een 34-jarige Newyorkse politieman overleed aan een longaandoening waarvan nu met zekerheid is vastgesteld dat het is veroorzaakt door werkzaamheden tussen stof en puin.

The coroner found material "consistent with dust" in Zadroga's lungs and damage to his liver and said his heart and spleen were enlarged.

[UPDATE] De BBC meldt dat inmiddels 15 duizend mensen in New York gezondheidsklachten hebben. Er bestaat zelfs zoiets als een WTC cough. Hm. Zou het leeuwendeel van de slachtoffers dan niet op 11 september zijn gevallen?

Vastgelogd op 21:10

Terugverwijzen (0 reacties)

Op reis
Mijn goeie vriend Diederik is momenteel op toer door Azië. Hij is nu in Hong Kong en fotografeerde daar onder meer dit tientje, wat ik verbazend veel op ons ouwe guldentientje vind lijken.

Iemand in the know die kan vertellen of Studio Drupsteen hier ook iets mee te maken had?

Vastgelogd op 21:04

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 5 april 2006

Koers
Het aankondigen van de dual boot, vlak voor de beurs openging, legt Apple alvast geen windeieren.

En niet bijster veel later:


Vastgelogd op 19:03

Terugverwijzen (1 reacties)

OS XP

Het lijkt alsof varkens kunnen vliegen, de Hel is bevroren en Pasen en Pinksteren dit jaar op één dag vallen. Apple introduceert Boot Camp.

Vastgelogd op 14:55

Terugverwijzen (10 reacties)


dinsdag, 4 april 2006

Trippy
Laatst gespot in de plaatselijke speelgoedwinkel. Opmerkelijke naam voor speelgoed, bij kinderen vast héél populair - want je bent er toch al gauw een uurtje of zes tot acht mee zoet.


Vastgelogd op 22:54

Terugverwijzen (0 reacties)

Koffie
Helaas een normaliter niet publiek toegankelijke koffiebar, maar de geruchten zijn dat Starbucks in het Hilversumse hoofdkantoor van Nike z'n eerste voet op Nederlandse bodem zet.

"Half Amerika zweert bij het zwarte goud van Starbucks. De koffiecorner zou er vóór 10 juni (start WK voetbal) moeten komen en wel in de grote ontvangsthal, die vrij toegankelijk is. "

Vastgelogd op 21:17

Terugverwijzen (2 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org