Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zaterdag, 29 april 2006

Toen
Weet u nog? In de aanloop naar de oorlog in Irak deed Bush zijn best het land af te schilderen als een vrijstaat voor terroristen. Tijdens een toespraak in februari 2003 op een marinebasis in Jacksonville, Florida stelde hij onomwonden:

"America has laid out the facts for the world to see. Saddam Hussein has chemical weapons programs, and the means to use them. Saddam Hussein has a biological weapons program, and the means to deliver those weapons. [..] Saddam Hussein aids and protects terrorists, including members of al Qaeda. [..] The Iraqi regime is engaged in a massive campaign to conceal its weapons of mass destruction, and its ties to terrorists. And that deception continues today."

Van de chemische en biologische wapens is geen spoor gevonden. De Amerikaanse noch Britse regering heeft daar ooit een bevredigend antwoord op gegeven. Maar ach, water under the bridge, nietwaar?

Saddam is weg, maar vacuüm dat de Amerikaanse inval creëerde en waarvoor niets was gepland, heeft nu van Irak precies dat gemaakt wat Bush voorstelde, drie jaar geleden. En dat zeg ik niet: dat zegt het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken in een rapport dat gisteren verscheen:

"Sunni and Shiite extremist groups are working inside Iraq to create a terrorist haven, where foreign fighters can operate, a U.S. State Department report said Friday."

Het rapport stelt verder dat terroristen samenwerken om een "spectaculaire aanval" op Amerikaanse bodem te plegen. We zullen het nooit zeker weten, maar zouden die splintergroepen elkaar ook zo hebben gevonden als Bush het anders had aangepakt?

De conservatiefste schatting van Iraakse burgerslachtoffers staat trouwens op 34.512. En om het dan helemaal compleet te maken is voor de zekerheid inmiddels ook Iran Body Count in het leven geroepen, met daarop een rapport met waarschuwende toon van een think tank uit Oxford.

Vastgelogd op 08:48

Reacties

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel



 
(c) 1999-2009 l-rs.org