Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

maandag, 27 februari 2006

Woord
Er reed hier net een vreemd soort locomotief voorbij, met op de zijkant een fraaie toevoeging aan het Nederlands: een videoschouwtrein. Nog maar weinig hits in Google, maar wel een persbericht.

Vastgelogd op 16:18

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 25 februari 2006

Boem
Tof, honderden miljarden jaren geleden vond een alien een ouwe granaat die hij prompt in de bankschroef zette om 'm door te zagen. Het licht van de gebeurtenis bereikte ons onlangs!

Vastgelogd op 22:02

Terugverwijzen (3 reacties)

Koopkracht
Mooi hoor, die sigaar van de afschaffing van de OZB... de gemeenten zullen toch op zoek gaan naar andere middelen. In het kader van "verbetering van de kostendekkendheid van de afvalstoffenheffing" krijg ik post. Citaatje:

"Jaarlijks is er sprake van een kostenstijging die doorberekend wordt in het tarief. Dat leidt voor 2006 tot een tariefsverhoging van 3,92 %. Voorts heeft de Gemeenterraad van Utrecht besloten een gedeelte van de afschaffing van het gebruikersdeel woningen OZB te compenseren door verhoging van het tarief. Hierdoor stijgt het tarief met 18,91%. Totaal dus een stijging van 22,83%. Door deze ontwikkelingen is het tarief van de afvalstoffenhefing 2006 vastgesteld op EUR 225,36."

Ik weet niet meer precies wat ik vorig jaar betaalde, maar het scheelt niet bar veel. Is dit nou het geroemde zoet-na-bitter? Pfrt!

Voor de grap nog eens even nagezocht: in 2005 was het bedrag €305,48 en in het jaar daarvoor €230,82 - bedragen mét OZB trouwens.

Vastgelogd op 17:50

Terugverwijzen (2 reacties)

Om te lachen
Moedig is het wel, een film maken met de titel Looking For Comedy In The Muslim World, waarin een Amerikaanse Jood met deze opdracht van de Amerikaanse regering op pad gaat.

Al zal hij waarschijnlijk nog van voor de cartoonprotesten stammen, toch goed dat Warner 'm niet op een stoffige plank weglegt en gewoon uitbrengt. En ik moet zeggen, hij lijkt me nog grappig ook.

Vastgelogd op 14:26

Terugverwijzen (2 reacties)


vrijdag, 24 februari 2006

..
Zo. Ik heb weer een nieuwe computer.


Vastgelogd op 19:40

Terugverwijzen (15 reacties)


donderdag, 23 februari 2006

Lot
Ik ben niet zo van die grappige videolinkjes, maar deze is wel aandoenlijk.

Vastgelogd op 17:05

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 22 februari 2006

Night
Nu keek ik Newsnight al heel regelmatig, maar vanaf nu nog wat regelmatigerderder.

Vastgelogd op 23:58

Terugverwijzen (2 reacties)

Risico
Een advies van de Wereldgezondheidsorganisatie voor mensen in gebieden waar vogelgriep dreigt:

"De WHO wil dat mensen elkaar in risicogebieden met hun ellebogen gaan begroeten. Via een lichte aanraking met de elleboog is het risico op besmetting veel minder groot."

Collega Remco merkte op dat het ironisch is dat juist in die landen mensen straks massaal de vogeltjesdans zullen opvoeren.

Vastgelogd op 10:34

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 16 februari 2006

Makeover

Geinig. Die linkerfoto van de rijkste man ter wereld siert, in een leuk lijstje, mijn bureau. Gewoon, om een zekere collega te irriteren, die prompt een Messiaanse foto van Steve Jobs op zijn bureau zette, maar soit.

Hoe dan ook. Ik vond hem er op de linkerfoto wel vaderlijk bijzitten, maar wat zag hij er tegelijkertijd ongezond uit! Dat vond Microsoft blijkbaar ook, want de foto's zijn niet meer via de site te vinden.

De Microsoft Executives and Images-perspagina is voorzien van... tja, foto's waarop meneer Gates een stuk sympathieker oogt. Gewoon - wat kilo's lichter, het haar iets anders, een kleurtje zowaar.

Ik heb even geen fotootjes paraat ter vergelijking, maar op Het Journaal leek 't alsof ook onze sommige-mensen-hun premier door een styliste is bewerkt.

Vastgelogd op 22:53

Terugverwijzen (1 reacties)


woensdag, 15 februari 2006

Lellik
In de Verenigde Staten hebben mensen blijkbaar nog altijd trek in amfetamine of meth op z'n Amerikaans., dat hier volgens mij als "speed" een behoorlijk lage status geniet. Anyway - te veel speed of meth is duidelijk niet goed voor een mens.

Doet me sterk denken aan de meesterlijke Downward Spiral van wat jaren terug. De beste anti-drugs reclame die je je kunt indenken: van 't meeste spul word je héél lelijk.

Vastgelogd op 23:28

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 13 februari 2006

Verzekering
Mijn B-film van het leven draait ook al enige tijd in dit aardse theater, maar toch heb ik nog geen uitvaartverzekering. Dat in tegenstelling tot Robert, die er afgelopen vrijdag een afsloot, na behoorlijk wat zielzoeken.

"Ik bedankte hem vriendelijk, hing op en koos toch maar voor verstrooiing over een veld. Stel je voor dat ik de rest van mijn leven na de dood zou moeten fungeren als steun voor Het Lelietheater van Lulu Wang."


Vastgelogd op 21:26

Terugverwijzen (1 reacties)

Foon
Hm, hij komt pas in Kjoe-Twoe (dat is Q2 of het tweede kwartaal van dit jaar voor de oningewijden) maar ik denk dat de Sony Ericsson K610 m'n nieuwe telefoon wordt. Wel even onhandig dat ik in maart al m'n T-Mobile moet verlengen. Die hebben helemaal geen leuke toestellen op dit moment.

Ook een van de fijne mogelijkheden van 't ding: RSS-feeds!

Vastgelogd op 21:21

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 5 februari 2006

Redding
Uit de categorie je verzint het niet een verhaal over twee mensen die elkaar, met zeven jaar verschil, het leven redden.

Vastgelogd op 22:42

Terugverwijzen (3 reacties)


vrijdag, 3 februari 2006

Nieuws
Misschien is het u ontgaan, maar er is nu ook een Google News op basis van Nederlandse bronnen. Dat is mooi, maar kranten en uitgeverijen staan plotseling weer op hun achterste benen.

Het doet me sterk denken aan het gelazer tussen Kranten.com en PCM, waar ik inmiddels ruim VIJFENEENHALF jaar geleden al over heb gezegd wat er te zeggen valt.1.

1Door een nieuwe MySQL-server bij m'n hoster doen m'n gerelateerde artikelen het (hopelijk tijdelijk) niet meer.

Vastgelogd op 23:49

Terugverwijzen (2 reacties)

Cartoonesk
Het is eigenlijk te gek voor woorden dat tekeningen (nota bene vier maanden na dato) zulke overtrokken reacties uitlokt in het Midden-Oosten.

Sommige waren niet bijster grappig, sommige zeer raak, maar in ieder geval niets om zo van door het lint te gaan. Dat vind ik eigenlijk nog het griezeligste aan het fanatisme: net als Rushdie's Duivelsverzen zal er nauwelijks iemand die dingen daadwerkelijk hebben gezien, is m'n vermoeden.

Nuja, dát en het feit dat - even generaliseren - niemand in die regionen z'n eigen mening lijkt te vormen. Toen er het gerucht ging dat er in Guantánamo Bay een Koran in het toilet was beland, vielen er in Pakistan nota bene doden!

Onverkwikkelijk is dat de Europese Unie (uit angst voor handelsbetrekkingen?) een nogal halfslachtige poging doet om de gemoederen te sussen. Vice-President Franco Frattini komt niet verder dan op persoonlijke titel verklaren [publicatie van] de cartoons "niet slim" te vinden.

Maar het misselijkst vind ik toch wel de pre-emptive marketingslag van voedingsconcern Nestlé, dat niet wist hoe snel het moest verklaren dat hun babyvoeding toch echt niet Deens is.

"A Nestlé spokesman said the advertisement was a response to a rumour suggesting – incorrectly – that the two brands of milk powder, Nido and Klim, were made in Denmark."

Gatverdamme. Mag ik in het licht van de gebeurtenissen dan oproepen tot een boycot van Nestlé? Kijk zelf maar even wat je de komende tijd in de supermarkt mag negeren.

Vastgelogd op 23:43

Terugverwijzen (1 reacties)

Crashday

Ja, die in een vuurbal gevangen kar ben ik. Ik speelde vandaag een potje Atari Crashday* met m'n gewaardeerde collega's.

Dat deed ik trouwens op een peperdure videokaart en een 30" Dell flat panel, wat geen straf is. Hoe dan ook: van Crashday is een demo beschikbaar nu. Je rijdt auto's zoveel mogelijk in de prak.

Dat kan door gewoon hard op mekaar te rijden, wat van je rail gun gebruik te maken of enkele raketten af te vuren (hoogste geweldsspectrum, dat werk). Een alternatief is een potje rijden met een bom, die pas na een botsing bij een van je collega's op hun dak belandt.

Het spel komt op 24 februari uit. Hij krijgt alvast mijn zegel van goedkeuring.

*Zet alvast je speakers uit vanwege de teringherrie op de site!

Vastgelogd op 23:26

Terugverwijzen (2 reacties)


woensdag, 1 februari 2006

TopDesk
Ik moet dit programmaatje even pluggen, want het werkt wonderbaarlijk goed: TopDesk. Een van de beste Exposé-klonen die er voor Windows beschikbaar is. Een licentie is iets meer dan acht euro - te geef dus.

Vastgelogd op 16:36

Terugverwijzen (7 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org