Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
vrijdag, 3 februari 2006

Cartoonesk
Het is eigenlijk te gek voor woorden dat tekeningen (nota bene vier maanden na dato) zulke overtrokken reacties uitlokt in het Midden-Oosten.

Sommige waren niet bijster grappig, sommige zeer raak, maar in ieder geval niets om zo van door het lint te gaan. Dat vind ik eigenlijk nog het griezeligste aan het fanatisme: net als Rushdie's Duivelsverzen zal er nauwelijks iemand die dingen daadwerkelijk hebben gezien, is m'n vermoeden.

Nuja, dát en het feit dat - even generaliseren - niemand in die regionen z'n eigen mening lijkt te vormen. Toen er het gerucht ging dat er in Guantánamo Bay een Koran in het toilet was beland, vielen er in Pakistan nota bene doden!

Onverkwikkelijk is dat de Europese Unie (uit angst voor handelsbetrekkingen?) een nogal halfslachtige poging doet om de gemoederen te sussen. Vice-President Franco Frattini komt niet verder dan op persoonlijke titel verklaren [publicatie van] de cartoons "niet slim" te vinden.

Maar het misselijkst vind ik toch wel de pre-emptive marketingslag van voedingsconcern Nestlé, dat niet wist hoe snel het moest verklaren dat hun babyvoeding toch echt niet Deens is.

"A Nestlé spokesman said the advertisement was a response to a rumour suggesting – incorrectly – that the two brands of milk powder, Nido and Klim, were made in Denmark."

Gatverdamme. Mag ik in het licht van de gebeurtenissen dan oproepen tot een boycot van Nestlé? Kijk zelf maar even wat je de komende tijd in de supermarkt mag negeren.

Vastgelogd op 23:43

Reacties

Door alle aandacht voor de cartoon schieten de figuren met de lange tenen volledig hun doel voorbij.
Dat is pas echt dom, want hader men roept dat ze niet geplaatst mogen worden, hoe meer ze geplaats worden. Tof!

Dat de VS nu roepen dat ze achter de protesten van moslims staan is pas echt hypocrisie ten top.

Fruttekoek - 04/02/2006 om 11:01:13

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org