Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

woensdag, 25 januari 2006

Koewizz
Bij de BBC een grappig tien-vragen-kwisje naar aanleiding van Mozarts geboortedag, aanstaande vrijdag 250 jaar geleden.

Ik had ze (uiteraard) alle tien goed. * fluit een tevreden wijsje *

Vastgelogd op 21:42

Terugverwijzen (9 reacties)

Glad
Zo, vol gevaren naar m'n werk gegleden vanochtend. Als ik naar de straat buiten kijk, lijken er wel opnames voor een zombiefilm gaande.

Vastgelogd op 09:38

Terugverwijzen (5 reacties)


dinsdag, 24 januari 2006

Beeld
Omdat het raadplegen van de hive mind van m'n webloglezers me best bevalt, nog maar eentje. Ik heb sinds vorig jaar digitale televisie via Casema, dat daarvoor de Samsung DCB-9401R kabelontvanger inzet.

Dat is heel aardig, maar mijn televisie (een Sony KVR Wega) heeft in combinatie met dit ding een raar effect: er valt een paar centimeter beeld weg. Hij zit aangesloten op de scart, de dvd-speler (op de tweede scart) heeft geen last van die verschuiving.

Nu heb ik Casema al meerdere keren om hulp gevraagd, maar die komen niet veel verder dan dingen die ik in de handleiding of online vond en het "ons is het probleem niet bekend."

Vastgelogd op 23:53

Terugverwijzen (7 reacties)

Cell
Horror-schrijver Stephen King heeft zo'n hekel aan het mobieltjesvee, dat hij - met een knipoog naar zombiekoning George A. Romero - een verhaal schreef over moorddadige waanzin die neerdaalt op telefoongebruikers, als zij een sinister bericht ontvangen, The Pulse.

De eerste twee hoofdstukken zijn online in te zien. Een ijsverkoper krijgt de transformatie van een klant van dichtbij mee te maken, als een zakenvrouw hem te lijf wil gaan:

"Her high heels briefly left the sidewalk, and he heard the rasp of cloth and the clink of buttons as the front of her jacket ran first up the little jut of the serving window's counter and then back down. The sundae tumbled from view. "

King heeft zelf geen mobiele telefoon, maar: "Whether you are a Luddite or a mannerless cretin who can't leave home without a headset and a phone charger, King wants you to know he has your number."

Opmerkelijk verschil tussen de oersaaie Britse cover van het boek (Oeh, vlammen! Een slecht gefotosjopt mobieltje!) en de Amerikaanse, waar duidelijk meer aandacht aan is besteed.

Vastgelogd op 21:38

Terugverwijzen (0 reacties)

Taalergernis
Zeg, sinds wanneer is dat irritante "vol" in schwung gekomen? Overal hoor, lees en zie ik "vol". De missie naar Afghanistan is risicovol, werkgevers zoeken talentvolle mensen...

Wat is er mis met riskant? Met getalenteerd? Dat gevol is al net zo irritant als de manische drang overtreffende trappen met -st te willen vermijden. Van alles is ineens meest bijzonder of meest verdacht.

Taalunie, doe dáár eens wat aan!

Vastgelogd op 21:24

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 23 januari 2006

West Wing
Ja hoor es, ik begin het net te ontdekken en dan wordt The West Wing gecancelled!

Op 14 mei moet het afgelopen zijn en zal de serie blijkbaar ook een oplossing bieden voor het verdwijnen van een van de hoofdrolspelers, die in december overleed.

Vastgelogd op 21:45

Terugverwijzen (4 reacties)

Haas
Vriend Lennart stuurde me deze link met de toevoeging "Ze spelen waarschijnlijk Wagner".

Op de site staan nog meer goeie, zoals een rolstoel en dit na te streven huishoud-ideaal.

Vastgelogd op 11:07

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 22 januari 2006

Gat
Hee, deze winter niet alleen boven Antarctica, maar ook boven Nederland: een gat in de ozonlaag.

Vastgelogd op 14:49

Terugverwijzen (2 reacties)

Taal
BBC's Haagse correspondente Geraldine Coughlan bekent in een leuk verslag haar liefde voor het Nederlands en wijst op de aanstaande wijzigingen in The Little Green Book.

"It is rough, guttural and even humorous. Especially when people's surnames seem to fit the professions they do, as is sometimes the case."

Vastgelogd op 14:31

Terugverwijzen (1 reacties)


donderdag, 19 januari 2006

Spam enzo
Okee, de influx van spam waar ik een tijdje terug aan refereerde, blijkt mede te danken aan het einde van de Razor-plugin bij Dreamhost.

Die werd al tijden niet meer ondersteund, vertelde support me, maar bij recent gesleutel aan de server ging hij blijkbaar écht stuk. Nuja.

Nou heb ik dus op al m'n l-rs.org adressen een spamfilter lopen, dat volgens Dreamhost fairly aggresive is. Ik heb daar alle adressen ingevoerd waarvan ik denk dat ik ze ooit ergens heb gebruikt.

Ik heb bij registratie sinds jaar en dag dienstnaam at l-rs.org ingevoerd. Dat vond ik toen, óók in het kader van de spambestrijding, best slim van mezelf.

Hoe dan ook: mocht je me mailen en je krijgt een dikke vette bounce, dan hoor ik het wel. Of juist niet natuurlijk. Lekker rustig, dat wel!

Vastgelogd op 19:14

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 13 januari 2006

Snuif es in
Tjesses, even gauw deze dramatische aftakeling van Whitney "didn't we almost have it all" Houston. [Via collega Araglin]

Vastgelogd op 12:41

Terugverwijzen (2 reacties)


donderdag, 12 januari 2006

Mak
Goed, omdat het met Apple nog niet allemaal is afgerond, mag ik er nog steeds over praten.

Het geld van de PowerMac is al wel een tijdje geleden overgemaakt en nu heb ik met Executive Relations contact over een redelijke genoegdoening voor de dramatische afgelopen periode.

Dat krijgt zijn vorm in hardware (denk aan meer geheugen en/of betere videokaarten), software of de onvermijdelijke muziekspeler. Nu er een paar nieuwe computers zijn geďntroduceerd viel mijn oog op de nieuwe 20" iMac.

Eigenlijk had ik gehoopt dat Apple een Mac mini op basis van de Intel-processor zou uitbrengen. Maar goed. Ik heb geen zin om een G4-mini te kopen, die op de keper beschouwd pas écht verouderd is.

Apple ER stelt dat ik eerst de iMac in z'n meest uitgeklede vorm moet bestellen, waarna het geheugen wordt bijgewerkt en de videokaart opgevoerd. Nu is dat laatste bij de iMac geďntegreerd, dus die moet ik vooraf selecteren en betalen, waarna ik een refund krijg.

Goed. Nu kom ik op die manier tot een machine van 1879 euro. Nu heb ik ook een super-pc samengesteld (op basis van de 3 GHz Pentium D) met sloten geheugen, een grote harde schijf, geavanceerde videokaart en een stille, redelijk fraaie computerkast.

Die kost 1200 euro. Nu dan, de grote vraag waarmee ik worstel... Is OS X me bijna 700 euro waard? Omdat ik het werkelijk niet weet, leg ik het maar even de hive mind van m'n lezers voor.

Ik verwacht natuurlijk een paar geijkte en voorspelbare antwoorden die voorbijgaan aan het reusachtige prijsverschil... Maar als het een beetje inhoudelijk zou kunnen, graag.

Volgende week ga ik in Bunnik tijdens een persconferentie nog even aan de Intel-Macs zitten, wie weet dat dat verheldert. En ik houd de komende periode ook Maxxuss in de gaten, want de officiële 10.4.4 OSX86 staat natuurlijk op het punt gekraakt te worden.

Vastgelogd op 20:36

Terugverwijzen (22 reacties)


maandag, 9 januari 2006

Adres
Zo jammer dat er op dát adres niks te koop staat, maar wat moet het mooi zijn om post te krijgen op de straatnaam onderaan 't kaartje.

Gevaarlijk ook wel, zo met die vogelgriep. Mocht de link op een gegeven moment overlijden, hier een screenshot, soort van.

Vastgelogd op 23:48

Terugverwijzen (2 reacties)

Zes
Het voelt een beetje onverdiend, zo met een kwart jaar zéér mager geblog, maar dat mag u lekker op meneer Steve Jobs conto schrijven: dit weblog bestaat ZES jaar.

Ik heb me voorgenomen om binnen nu en twee of drie weken eindelijk een nieuwe hoofdcomputer te kopen. Dus ik ga gewoon door, u begrijpt.

Vastgelogd op 23:37

Terugverwijzen (8 reacties)


zondag, 1 januari 2006

Voornemen
Hm, nog iets dat ik vaker moet doen op m'n vaiootje...

"You last defragmented this drive 892 day(s) ago"

Vastgelogd op 23:21

Terugverwijzen (6 reacties)

2006
Zo, de kater is afgeschud en daarmee kan ik rijkelijk laat iedereen een goed 2006 wensen. In dit jaar ga ik weer een computer kopen en de postfrequentie opvoeren.

En daar houden mijn goede voornemens wel zo'n beetje op.

Vastgelogd op 21:05

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org