Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

vrijdag, 30 december 2005

Omspeller
De Taalunie mag dan een verkalkte, verkokerde organisatie heten die vanuit een Haagse ivoren toren spelling over ons uitstrooit... de website Taalunieversum is een schoolvoorbeeld van heldere vormgeving en bruikbaarheid.

De site bevat (of verwijst naar) uitgebreide naslagmogelijkheden en leuke interactieve dingen als de Omspeller, die automagisch een tekst kan nalopen op verschillende spelling volgens de herziene Woordenlijst Nederlandse Taal - editie 2005.


Vastgelogd op 21:16

Terugverwijzen (2 reacties)

De Waarde Lezer
2005 kan niet afgesloten worden zonder de jaarlijkse blik in Webwerelds mailbox. Ik krijg ook rare berichten in mijn hoedanigheid als ZDNet-redacteur, maar zo consciŽntieus bewaren als Maarten dat doet, bravo!

ik vind plan goet. maar als het er door komt is de vraag. maar ik vind dat porno en daar nog veel meer andere ongure dingen op mijn com

Vastgelogd op 21:09

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 29 december 2005

Armoe
Hm, zů jammer dat Zalm zijn relativering van armoede voor na de kerst heeft bewaard, dan hadden Fokke en Sukke nog een aardige verwijzing naar Scrooge kunnen maken. Nouja, deze is ook sterk.

De rijkdom van nu - door de minister onder meer gedefinieerd als het kunnen koffiedrinken en het bezit van een televisie - is natuurlijk ůůk betrekkelijk, als je even meetelt hoeveel onvermijdelijke kosten en belastingen het moderne leven met zich meebrengt.

Ik weet helaas niet meer wie het heeft uitgezonden (anders kon ik even in de Uitzending Gemist-website voor u neuzen) maar er was niet lang geleden een tamelijk schrijnende documentaire over de mensen die wel een baan hadden en toch tamelijk armoedig moesten leven.

Zo op de valreep van het jaar tel ik m'n zegeningen.

Vastgelogd op 18:21

Terugverwijzen (7 reacties)


woensdag, 21 december 2005

Walkman
Okee, normaal ben ik niet zo van het pluggen van eigen werk-werk... maar als ik vandaag niet bijster goede recensies zie opduiken (1, 2) van een muziekspeler die ik een volle week eerder bijkans tot op het bot heb gefileerd... dan plug ik m'n eigen review toch maar even.

Vastgelogd op 23:31

Terugverwijzen (5 reacties)


dinsdag, 20 december 2005

ID
Misschien moet VerhoevenVan der Hoeven* deze rechterlijke uitspraak over Intelligent Design (ID) ook maar even lezen...

"Judge Jones said he had determined that ID was not science and "cannot uncouple itself from its creationist, and thus religious, antecedents"."

Het volledige verhaal is ook als pdf beschikbaar. TV evangelist Pat Robertson heeft het stadje waar de zaak aanhangig werd gemaakt, gewaarschuwd voor de toorn van god.

Uitspraken over theorieŽn rond intelligent design en de evolutie zijn altijd goed voor verontwaardigde reacties op Fox News. Een van de vreselijkste columnisten, Bill O'Reilly, was zelfs boos over het Happy Holidays op de presidentiŽle kerstkaart (waar natuurlijk Merry Christmas had moeten staan).

Die laatste bespottelijkheid leverde een leuke sketch op bij de Daily Show, nadat O'Reilly een stokoud Daily Show-filmpje had opgesnord om te laten zien hoe Kerstmis recent werd bedreigd door de linkse media.

* - Het beste mens heet natuurlijk Van der Hoeven. Moet je nagaan hoeveel indruk dit kabinet op me maakt.

Vastgelogd op 20:05

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 19 december 2005

NOS Nieuw
Ik kijk wat meer tv tegenwoordig en vandaar dat ik de NOS-omkat eens goed heb kunnen bekijken. Al met al is het een heel aardige, frisse update.

De rode O in NOS deed me vagelijk aan Goatse denken - maar ik ben natuurlijk verpest. Als ik Photoshop had, zou ik u al verblijden met een plaatje.

Die oneindige gang in het Journaal-decor is even wennen en Erwin Krol moet in het vervolg even zijn microfoontje op zijn rechterrevers doen. Nu hij niet langer voor een chromakey-scherm staat, moet hij steeds zijn hoofd wegdraaien.

En - wat vinden mijn waarde lezers er eigenlijk van?

Vastgelogd op 00:08

Terugverwijzen (10 reacties)


maandag, 12 december 2005

Bach
Ik weet eigenlijk niet wie er allemaal standaard BBC Radio 3 kan ontvangen, maar toch is dit wel interessant - al was het maar voor de leuke website:

De BBC gaat namelijk vanaf aanstaande vrijdag 16 december elke noot die ooit door Johann S. werd neergekrabbeld uitzenden. Het blijkt dat al het werk dat bekend is - er zijn ook complete Passionen verdwenen - goed is voor tien dagen muziek.

De Bach-marathon eindigt dus op Kerstdag. Hartstikke mooi, want ik heb daarnet BBC Radio 3 ontdekt in de honderden stations op Casema Digitale, euhm, Televisie.

In The Guardian staat een fijn artikel over het komende project en zoals gezegd biedt de begeleidende BBC-site ook een hoop info over Bach - de oerknal van alle muziek.

Vastgelogd op 23:12

Terugverwijzen (1 reacties)

Spam
Zeg, ligt het aan mij of is er de laatste paar dagen een soort spam-tsunami aan de gang?

Vastgelogd op 22:43

Terugverwijzen (5 reacties)


donderdag, 1 december 2005

foXpose
Nu iedereen natuurlijk zijn Internet Explorer geditched heeft voor Firefox 1.5, is het zaak deze geinige extensie te installeren: foXpose.

De site is zo nu en dan overbelast, maar je krijgt met foXpose een aardig grafisch overzicht van alle sites die je geopend hebt - inderdaad a la Exposť. Althans, niet helemaal - want het is een statisch gebeuren.

Als je dan toch op die pagina bent, installeer dan gelijk ook even Viamatic Tabnail, dat ook leuke dingen doet met Firefox' tabbladen.

Vastgelogd op 22:25

Terugverwijzen (12 reacties)

Plonk
Met een besturingssysteem als Windows, dat alomtegenwoordig is, zitten de systeemgeluiden in onze oren geŽtst.

Des te koeler dat Jim Owen er een geinige set variaties op heeft weten te componeren: Welcome to Windows. (hier gemirrored voor als ie plat ligt)

Opmerkelijke moderniteit tegen 2:28 ook zeer de moeite waard!

Vastgelogd op 22:17

Terugverwijzen (3 reacties)

Nieuw begin
Zo, en met de overhandiging van een grote zwarte doos (die verbazend veel leek op deze) aan een vriendelijke meneer van de TNT is een periode van vier maanden ellende afgesloten.

Zonder hoofdcomputer is het webloggen wat beperkt, maar ik ga het weer proberen. Ik beloof verder, zodra ik financieel alles heb afgewikkeld met Apple, u met dat merk nooit meer lastig te vallen.

Vastgelogd op 22:14

Terugverwijzen (3 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org