Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
links in een nieuw venster

zondag, 31 juli 2005

Tabee
Ach jee, de euro mag dan niet mijn sympathie hebben, de man die hem hielp invoeren had dat wel.

Vastgelogd op 22:52

Terugverwijzen (1 reacties)


zaterdag, 30 juli 2005

Elf
Ik kan niet zo heel erg goed tegen het hoofd van Nicolas Cage, maar in een film over 11 september met Oliver Stone aan het roer... vooruit dan maar.

Vastgelogd op 18:11

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 29 juli 2005

Whu
Dat het project Rubber Johnny van Chris Cunningham en Aphex Twin in de steigers stond, wist ik al een tijdje. Maar nu is ie dan ook echt uit, in al zijn manische creepiness.

Vastgelogd op 20:37

Terugverwijzen (1 reacties)


dinsdag, 26 juli 2005

Knutsel
Al sinds er van die allergie-informatie op verpakkingen werd gezet, zag ik er ook steeds iets anders in. Iets dat zich alleen met fotosjoppen laat verbeelden:


Vastgelogd op 18:40

Terugverwijzen (7 reacties)


zondag, 24 juli 2005

Teydt
Intrigerende Japanse klok in flash van meneer Yugo Nakamura. [Via Mathieu]

Vastgelogd op 16:36

Terugverwijzen (4 reacties)

Kaartenspel
Microsoft doet een poging om Google Maps te evenaren. Wel meer gegevens over Nederland en opmerkelijk genoeg werkt mijn scrollwieltje op de muis als zoomer.

Tevens met "Arial Photo" optie naast de reguliere wegenkaart.

[UPDATE] Microsoft kan blijkbaar de site niet in de lucht houden. Please try again later, dus.

Vastgelogd op 16:33

Terugverwijzen (3 reacties)

Zondag
Nieuws rond bommen in Bagdad (20+), Rusland (1) en de nasleep van Egypte (88) en Londen (52 plus na later bleek één onschuldige)

Is dat nou een teken dat de zogenaamde oorlog tegen terreur werkt of alleen meer mensen een reden geeft om zichzelf en onschuldige anderen op te blazen?

Vastgelogd op 15:14

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 22 juli 2005

Dagje Londen
Intrigerend en mooi opgeschreven ooggetuigeverslag van de eerste aanslagen op de Londense metro, uit de B3TA-nieuwsbrief.

Ondertussen werd er gisteren geprobeerd om er een Part II van te forceren, wat gelukkig mislukte.

En de stereotype Bobby, die hooguit met een wapenstok zwaait en hey there, now you wait just one minute! murmelt, is ook verleden tijd.

""One of the police officers was holding a black automatic pistol in his left hand. They held it down to him and unloaded five shots into him. I saw it. He's dead, five shots, he's dead.""

Vastgelogd op 18:38

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 21 juli 2005

Zeurvee
Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) roept geïnteresseerden met een weblog op mee te doen aan een wereldwijd onderzoek naar weblogs en de mensen erachter. Dus ja:

Take the MIT Weblog Survey

Vastgelogd op 23:29

Terugverwijzen (1 reacties)

Homestar
Het Japanse Segatoys heeft een apparaat ontwikkeld waarmee je een hoge-resolutie sterrenhemel op je plafond kunt projecteren, de Homestar.

Alleen in het Japans (al is hier een vertalinkje courtesy van Google). Het ding kost omgerekend zo'n 154 euro en zal waarschijnlijk nooit Europese kusten aandoen.

Maar méhn, wat een hebbeding!

Vastgelogd op 23:03

Terugverwijzen (0 reacties)

Mediahack
Het filmpje zat laatst al kort bij het laatste item van Het Journaal, maar in z'n volle uncut glorie is de mix met Philip Freriks helemaal te gek.

Sargasso linkt vandaag naar een kopietje bij de NOS - altijd handig als de server van Hogeschool Rotterdam overbelast raakt (onwaarschijnlijk overigens).

Enniewee, kijk ook het filmpje rechts voor publieksreacties. Een verdiende voldoende voor het afstudeerproject van de maker, die wel meer vermakelijke mediahacks maakt(e) voor het 113B.tk project.

Vastgelogd op 20:54

Terugverwijzen (1 reacties)

Up
Nu Scotty voor eeuwig naar het hiernamaals is gebeamed (weinig over gezien hier in Nederland) trof me het korte, zorgvuldig gekozen stukje dat ze bij BBC News van meneer James Doohan hadden geselecteerd:

"But Jim, I kinnae change the laws of physics!"

En zo is het maar net.

Vastgelogd op 00:15

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 18 juli 2005

Jees
Ondanks alles wat er loos is op aarde, is de Heiland niet boos, maar eerder een beetje teleurgesteld.

Vastgelogd op 20:55

Terugverwijzen (5 reacties)

Nukes
Nu lijkt het me vooral een hoop geblaaskaak van respectievelijk een Chinese generaal en een Amerikaans congreslid, maar het is wel opvallend dat er lichtvaardig met 'de nucleaire optie' wordt gedreigd.

Ten eerste generaal Zhu Chenghu, die alvast een Noord-Koreaneske toon aanslaat, mocht China besluiten de afvallige provincie Taiwan met geweld in het moederland terug te brengen.

De Amerikanen moeten zich daar buiten houden want, zo verklaarde Chengu in een recent toespraak:

"We Chinese will prepare ourselves for the destruction of all of the cities east of Xian [in central China]. Of course the Americans will have to be prepared that hundreds … of cities will be destroyed by the Chinese."

Chenghu sprak op persoonlijke titel en voorzag geen conflict met de Verenigde Staten in de nabije toekomst. Domme grootspraak, zoveel is wel duidelijk.

Maar de Amerikanen kunnen daar ook wel wat van. Tom Tancredo, een congreslid uit Colorado, stelt dat als een Amerikaanse stad door terroristen met nucleaire middelen wordt aangevallen door Al Qai'da, de VS het recht heeft om bijvoorbeeld Mekka met de grond gelijk te maken.

Tancredo: "Well, what if you said something like — if this happens in the United States, and we determine that it is the result of extremist, fundamentalist Muslims, you know, you could take out their holy sites."

Wat me écht een beetje ongerust maakt, is dat je dankzij al deze atoomkolder tegenwoordig bij CNN desgewenst een e-mail alert kunt instellen voor kernoorlog. Tjesses.

Dat het nooit zover mag komen...

Laten we hopen dat dát berichtje nooit binnenkomt.

Vastgelogd op 20:45

Terugverwijzen (2 reacties)


zaterdag, 16 juli 2005

10
CNet, het online techtijdschrift waar ik ook zo nu en dan voor werk, bestaat 10 jaar. Ze laten de verjaardag niet zomaar voorbijgaan.

Ze hebben daar een gigantische redactie en produceren al heel lang videootjes, wat leuk nostalgisch kijkvoer oplevert.

Het is eigenlijk bizar dat veel termen die nu zo in elke vezel van het bestaan zijn doorgedrongen, tien jaar geleden bij mensen nog verbazing en bekentenissen als "ik weet niks van het web" opleverden.

Vastgelogd op 23:03

Terugverwijzen (0 reacties)

Hehe
Niet te missen: de B3TA David Hasselhoff-challenge.

Vastgelogd op 21:43

Terugverwijzen (0 reacties)

Toekomst
Zelf ben ik trouwens een Tweeling en geloof ik verder niet in horoscopen, maar in de laatste zin van de voorspelling voor Maagden blijkt de Telegraaf er ook niet zo'n vertrouwen in te hebben:


Vastgelogd op 14:11

Terugverwijzen (1 reacties)


vrijdag, 15 juli 2005

Snarf
Er zijn van die nieuwsberichten die, eenmaal gekoppeld, een gniffel opleveren: Cocaine use regular in MEPs' toilets en dan White powder scare at Indonesian embassy.

Vastgelogd op 11:16

Terugverwijzen (3 reacties)


donderdag, 14 juli 2005

Lectrr
De Belgische cartoonist Lectrr volg ik al een tijdje, maar hij is zo productief dat je al snel achterloopt. Ik heb even op Lectrrland rondgeneusd... Rad van Fortuyn, Weer niks, Opblaaspop voor kunstkenners en de geboort van McGyver.

De rechterkolom staat vol met leuk werk. Hij tekent ook voor Planet, maar dat moet je even zelf opsnorren.

Vastgelogd op 23:26

Terugverwijzen (0 reacties)

Plastic
Get-ver-dem-me, wat zijn dit vreselijk griezelige kindertjes. Het enge zit 'm daarin, dat ik vermoed dat het oprecht is. [Met 'dank' aan Mathieu]

Vastgelogd op 20:35

Terugverwijzen (1 reacties)


maandag, 11 juli 2005

..
Dat we 2,5 jaar geleden voor de kat z'n kut in Amsterdam hebben gedemonstreerd tegen de Iraakse oorlog, dat is jammer... maar de oneindige stroom slecht nieuws uit Irak is toch iets om écht moedeloos van te worden.

Bomaanslagen (30 tot 50 doden alleen vandaag al!), moordpartijen op leger- en politierecruten en dan nu ook dit soort Algerijns redeloos geweld...

"Eight members of a Shiite family, including a 2-year-old, were shot to death in their sleep early Sunday, police said. The father suspected it was a sectarian crime."

Vastgelogd op 22:31

Terugverwijzen (0 reacties)


zondag, 10 juli 2005

Goeie vibes
Het is niet zo'n lang artikel, dit Slate-werkje over vibrators, maar het meest interessante is de gallerij en het weetje dat het bereiken van 'paroxisme' (mooi eufemisme) via vibrators al heel lang heilzaam werd gevonden.

"In the 1880s, a British doctor stepped in to invent the first electric vibrator, an industrial-size contraption meant to be a permanent fixture in a doctor's office. It was a major labor-saver, allowing many patients to reach paroxysm in less than 10 minutes."

Vastgelogd op 15:24

Terugverwijzen (0 reacties)

Monopolie
Weer een sterke Fokke en Sukke.

Vastgelogd op 15:20

Terugverwijzen (0 reacties)


vrijdag, 8 juli 2005

Mozartweg
Hm, dat is nog es een idee... een muzikale vakantie.

Vastgelogd op 21:28

Terugverwijzen (0 reacties)

Bacon
Iedereen heeft inmiddels wel die reclame van een zichzelf transformerende, dansende Citroën gezien. Een restaurantketen haakt er op in met een geinig filmpje. Mooi detail in het meeblubberende eigeel!

Vastgelogd op 21:27

Terugverwijzen (2 reacties)

Hiv Hiv
Nou is het zo met dingen die te goed klinken om waar te zijn, dat enige gereserveerdheid nooit verkeerd is, maar het klinkt desondanks interessant:

" The drug's main feature is that it shuts out the AIDS virus at the point when it tries to intrude into a human cell."

Vastgelogd op 17:26

Terugverwijzen (0 reacties)


donderdag, 7 juli 2005

Flickrap
De fotokomjoenitie Flickr bevat inmiddels een pool rond de aanslagen in Londen van vandaag. [Dank Philip!]

Vastgelogd op 19:24

Terugverwijzen (0 reacties)


dinsdag, 5 juli 2005

Google
Dat de meeste Amerikanen niet uitblinken in aardrijkskunde, is een publiek geheim.

Maar dat de mensen die alles weten, namelijk Google, óók meedoen in die onkunde... ontluisterend!


Vastgelogd op 21:57

Terugverwijzen (8 reacties)


maandag, 4 juli 2005

Maandagen
Inhakend op vorig postje, soort van.

Vastgelogd op 20:53

Terugverwijzen (0 reacties)

Band
Ben nog niemand tegengekomen met zo'n witte armband, eerlijk gezegd. Maar just in case het er te veel worden, hou ik deze optie even open.

Vastgelogd op 17:57

Terugverwijzen (2 reacties)

Bonk

Erg tof, die botsing tussen een NASA module ter grootte van een wasmachine en de komeet Tempel 1.

Later vanavond komen de eerste écht hoge resolutie beelden binnen, als het goed is. De NASA-site is als gebruikelijk weer barstensvol interessante informatie. Ook het Europees Zuidelijk Observatorium heeft een site geopend.

De knal van de inslag resoneert niet alleen na bij astronomen - een Russsiche astrologe wil 300 miljoen dollar wegens schade aan een voor haar 'werk' onmisbare komeet.

Vastgelogd op 17:07

Terugverwijzen (1 reacties)


zondag, 3 juli 2005

Blockbusters

Om eens een gat te slaan in de lineup van zomerfilms (en omdat vandaag de laatste dag was van die handige Albert Heijn twee-voor-de-prijs-van-één kortingen) ben ik vandaag naar zowel War of the Worlds als Batman Begins gegaan, de laatste in IMAX.

Om met WotW te beginnen: dat is een fijne, best duistere film die op driekwart echter danig inkakt en zich er daarna wat al te eenvoudig van afmaakt.

Wie de film bezoekt moet even het goofs filter uitschakelen, want de film barst van de plotgaten en eigenaardigheden. Het meeste wordt goedgemaakt door uitstekende effecten, een supervette surround soundtrack en in Dakota Fanning een kindacteur die nu eens niet irriteert.

Zoals vaak met Spielberg zijn de overgangen tussen scènes innovatief en zijn sommige beelden memorabel: het effect van de death ray is gruwelijk om te zien en bij de sloop van wijken in New York liepen de rillingen over m'n rug.

Dat deze film 130 miljoen kostte zie je er - zeker in de tweede helft - niet echt meer aan af. Maar de moeite waard om te zien, zolang je niet al te veel op de plotgaten let.

Dan Batman Begins (die er in IMAX fantastisch uitziet). Ook die film is duister, maar weet in tegenstelling tot WotW van begin tot eind de spanningsboog erin te houden.

Deze prequel is met zorg gemaakt en de vele grote namen (waaronder Michael Cain, Rutger Hauer, Liam Neeson, Gary Oldman en Morgan Freeman) worden met beleid ingezet. Het voelt daardoor wel vertrouwd, maar niet als een 'kijk-es-weer-een-bekende-kop' type film.

Gotham ziet er in deze Batman-film als een echte stad uit en Christian Bale zet een geloofwaardige misdaadbestrijder neer.

De film eindigt met een duidelijke verwijzing naar een vervolg. Batman Begins weet te overtuigen en wist gelijk alle herinneringen aan de dramatische eerdere delen uit.

Vastgelogd op 22:52

Terugverwijzen (6 reacties)


zaterdag, 2 juli 2005

Obligaat
Ik zit natuurlijk niet te bloggen maar tevee te loeren.

Vastgelogd op 22:40

Terugverwijzen (0 reacties)

 
(c) 1999-2007 l-rs.org