Als het leven geen zin heeft, dan máákt het maar zin!  

 [GREED]
  gizmodo
  engadget

 [L-RS]
  home
  archief
  zoeken
  cam ß
  e-mail
  b3ta
  stats
  smakelijk

  

 
zondag, 3 juli 2005

Blockbusters

Om eens een gat te slaan in de lineup van zomerfilms (en omdat vandaag de laatste dag was van die handige Albert Heijn twee-voor-de-prijs-van-één kortingen) ben ik vandaag naar zowel War of the Worlds als Batman Begins gegaan, de laatste in IMAX.

Om met WotW te beginnen: dat is een fijne, best duistere film die op driekwart echter danig inkakt en zich er daarna wat al te eenvoudig van afmaakt.

Wie de film bezoekt moet even het goofs filter uitschakelen, want de film barst van de plotgaten en eigenaardigheden. Het meeste wordt goedgemaakt door uitstekende effecten, een supervette surround soundtrack en in Dakota Fanning een kindacteur die nu eens niet irriteert.

Zoals vaak met Spielberg zijn de overgangen tussen scènes innovatief en zijn sommige beelden memorabel: het effect van de death ray is gruwelijk om te zien en bij de sloop van wijken in New York liepen de rillingen over m'n rug.

Dat deze film 130 miljoen kostte zie je er - zeker in de tweede helft - niet echt meer aan af. Maar de moeite waard om te zien, zolang je niet al te veel op de plotgaten let.

Dan Batman Begins (die er in IMAX fantastisch uitziet). Ook die film is duister, maar weet in tegenstelling tot WotW van begin tot eind de spanningsboog erin te houden.

Deze prequel is met zorg gemaakt en de vele grote namen (waaronder Michael Cain, Rutger Hauer, Liam Neeson, Gary Oldman en Morgan Freeman) worden met beleid ingezet. Het voelt daardoor wel vertrouwd, maar niet als een 'kijk-es-weer-een-bekende-kop' type film.

Gotham ziet er in deze Batman-film als een echte stad uit en Christian Bale zet een geloofwaardige misdaadbestrijder neer.

De film eindigt met een duidelijke verwijzing naar een vervolg. Batman Begins weet te overtuigen en wist gelijk alle herinneringen aan de dramatische eerdere delen uit.

Vastgelogd op 22:52

Reacties

Dakota Fanning die niet irriteert? Halverwege hoopte ik dat ze door zo'n ding gezapt zou worden voor ik haar met een honkbalknuppel te lijf zou gaan. Het meest indrukwekkende aan de film vond ik de special effecten en het brrrroooommmmm-geluid. Goddank dat er geen sequel op komt.

Over sequels gesproken, Bale heeft getekend voor drie Batman-films en na deze fantastische opening komen die er zeker. Hopelijk verzint ie wel iets anders voor de 'Batman-stem'. Overigens vond ik de Batman-films van Burton ook prima te pruimen.

Richard - 03/07/2005 om 23:52:21

Nouja, ze was wel op momenten irritant, maar meer omdat de rol dat vroeg, vond ik. :)

Lars - 04/07/2005 om 17:12:28

Net heen geweest, maar om eerlijk te zijn; vooral een grote aaneenschakeling van (beste goede inderdaad) special effects, maar voor de rest stelt het niks voor. Mooie plaatjes, maar moet er niet iets meer zijn?

Zerocool - 06/07/2005 om 22:09:28

Neuh, in een zomerblockbuster niet echt toch? Ga ook nog maar even naar Batman Begins!

Lars - 06/07/2005 om 22:40:13

Ook net naar WotW geweest. Effecten zijn super, vooral met die sound erbij en och, 't is best spannend. Dat kleine ding kan eigenlijk heeeeel goed acteren, want ze wist haar irritante rol heel overtuigend neer te zetten. Wat overigens gold voor alle personages: de hoofdpersoon was een anti-held (min of meer), die kids zogen/zuigden (?), moeder en aangetrouwde papa waren irritant. En het eind was natuurlijk helemaal zut. Ik bedoel, had dan op het einde Will Smith en Tommy Lee Jones die etters even in de pan laten hakken...

Lcs - 10/07/2005 om 12:23:48

Ja, het eind is erg slecht * spoiler alert * Ze vluchten naar het platteland maar de hereniging is in een onbeschadigde wijk in urban Boston? Muh! Een miljard doden en de hele familie redt het? Hm, ook bar ongeloofwaardig.

Lars - 10/07/2005 om 15:07:36

Commentaar achterlaten

Naam:


E-mailadres:*


URL:*


Commentaar:


Vergeet me niet

* - optioneel 
(c) 1999-2009 l-rs.org